- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
DukeFX
tag
MPEGnek az a titka, hogy mindig a változásokat menti el. Tehát a nagyon mozgékony filmek többet foglalnak, mint pl. egy romantikus vígjáték (fúj) ugyanannyi időtartamnál
-
törölt tag
UP
-
törölt tag
nah, megvan cce, de nem vagyok biztos benne, az-e az :) ecl filet kellene megnyitni, de olyat meg létrehozni sem'tok... hogy műxik ez? :)
-
törölt tag
-
törölt tag
ja, és hogy ne legyen félreértés: tudja a dvd a vcd-t is evidens, de ha nem standard módú a file, akkor mindenképpen konvertálni kéne, és nekem mpeg2ben már ráfért egy film 1 cd-re, és éppen azért kérdezem, hogy lehetne összehozni jó minőségben egy cdre egy filmet...
mert a dvd-nek ugyan mind1, hogy standard vcd vagy pedig film.mpg mpeg2 file :)) -
törölt tag
nem, nem svcd, csupán konvertálok
sima mpg file, mpeg2 formátumban, mert ezt tudja olvasni az asztali dvd, és azon ügyködöm most, hogy egy film ráférjen egy cdre mpg-ben, mert mindig olyan 100-150 mega lemarad a végéből, és erre azt tanácsolták, hogy használjak vbr tömörítést, de még nem tudtam kipróbálni...
viszont a tmpegencben van vbr, 2 fajta is... vbr és mvbr (ami elvileg manualt jelent, bár mind2nél lehet állítani a bitratet), csak nem tudom melyik a jobb, elvileg ugyanúgy lehet változtatni mind2 beállításait
és ahol van 2pass mód, ott van még 3-4 opció, de azokra nem emléxem...de aszonták a 2pass a jobb
ismétlem, nem akarok vcd formátumot írni :)) -
törölt tag
nem volt időm konvertálgatni mert későpn értem haza, de a beállításokat megnéztem...
melyik a jobb a VBR vagy az mVBR?
a vbr kódolásnál alapból min 300 és max 3000 a frame/bit(?), az átlag meg vmi 1150...
mennyire kellene ezt beállítani, hogy normális minőségű maradjon egy film, de azért próbáljon ráférni 1 cd-re? -
erdoke
titán
Mivel a DVD-Video is változó bitrátájú MPEG2-t tartalmaz, ezért a lejátszóknak ez nem okoz gondot, amíg a szabványon belül maradsz.
Ha érdekel a vidotömörítés, azon belül is az MPEG2 (nomeg angolul is értesz), akkor ugorj el ide: [L]http://www.bretl.com/mpeghtml/MPEGindex.htm[/L] -
-
törölt tag
Lord Zero: a bitrátán nem állítok, azt mindig meghagyom auto-n, mert félek tőle, hogy elrontaná(m) vele a minőséget vagy csak úgy egyáltalán a filet. :)
Sárpac: 2pass mód? az mit is jelent pontosan? És miért lesz jobb a minőség? 1 óra 1 film, 2 óra nem nagy cucc... :))
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
az általad használt konvertáló programot nem ismerem, de a tmpgenc pl állíthatóvá teszi a bitrate-t, kvázi a secundumonkénti adatmennyiség állítását
a standard (nevezzük inkább szabványosnak) video cd készítésekor ő beállít magának egy értéket
ha ezen buherálsz, értelemszerűen változtatod a leendő videofile méretét (ami ugye nem pusztán a képméretből adódik)
''Én azt hittem fix az mpeg tömörítés... ezexerint ez nem így van?'' - nem hát :) -
törölt tag
Sokkal jobban szeretem a tv-n/dvd-n nézni a filmeket, ezért sűrűn konvertálok avi-ból mpegbe. Van egy dolog amit nem értek...
Kipróbáltam jó néhány filmmel, hogy kb. 1 percnyi anyag olyan 10 mega körül van, ezért a legtöbb film olyan 800-900 megás.
Viszont a Winavi nevű progival lehet állítani a minőséget. Így volt olyan is, hogy egy film jó minőségben 850 mega volt, viszont a legjobb minőségben 1,5 giga...
És konvertáltam már át - jó minőséget megadva opcióként - 800 megás rosszabb minőségű avi-t 480 megás mpeg2 formátumba, és leesett az állam... ráadásul 2 órás volt a film...
És hiába konvertáltam képméretcsökkenéssel avit/mpeget, a végén mpeg2-ben semmi változást nem hozott...
Ezt nem értem... mindig is szenvedtem, mert egy jó film sohasem fért rá 1 cd-re, 2 viszont néha sok volt... Én azt hittem fix az mpeg tömörítés... ezexerint ez nem így van?
Bárki bármit tud lécci írja le. :) Köszi
(és bocsi ha hosszú volt a bevezető :))
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest