- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomorrowland #28868 üzenetére
Jó lesz az a Sansa
Sztem nincs gond az ebayyal.
-
-
válasz
schawo #28808 üzenetére
Szerintem meg abszolút hallható a különbség, persze lényeges a fül/fejhallgató is, egy pistonon nem biztos, hogy hallani bármit
Sokkal inkább függ ez a hallgatótól, eddig bárkinek mutattam két fejest simán megmondta, hogy melyik a jobb, de emlékeim szerint sheratan mesélte, hogy volt olyan ismerőse, aki semmi különbséget nem hallott egy 535 és egy earpods között. -
válasz
Highground #28737 üzenetére
Xduoo x3, iHIFI 770 vagy a szokásos Sansa Clip. Esetleg kicsit gyűjtesz hozzá használtan egy DX50 vagy egy X5 is jó lehet, 40 környékén bele lehet futni időnként.
-
válasz
Ciccuka #28410 üzenetére
Ezeket ismered, hallottad? Ha igen, akkor miért ajánlod az X1-et és az X3-at olyannak, aki basszust akar? Amúgy meg Fiio-nak írják
Listát írni bárki tud az nem ajánlás. Ajánlás az, ha a kérdező igényeinek megfelelőt mondasz, kérlek ennek megfelelően tegyél vagy ha nem tudsz akkor ne mondj semmit.
-
Én meg azt gondolom, hogy amíg a Piston az eladás csúcsa és mennyisége addig fölösleges a gyártóknak erre költeni komoly pénzt. Rétegigény, rétegpiac. Az LG ráfeküdt, a kínaiak közül is van, aki ezzel akar a tömegből kiemelkedni de ettől még szerintem igazán jó hangú az rohadt drága lesz (V10, G5 pl)
(#28392) schawo szerintem nem sok különbség nincs a 100 és a 120 hangja között. Párhuzamosan teszteltem csöndes környezetben (és nagyon jó áron vehettem volna meg a 120-at, de nekem nem érte meg).
Szerintem nem a jogi korlátozás miatt nincs benne erő hanem egyszerűen igen gyenge az erősítő mindkét I. gen AK-ban. Egy X5, DX50-90, P1 stb lényegesen jobban meghajtja a fejeseket.
-
-
válasz
fericske #28338 üzenetére
Szerintem ha két készülék ugyanazt a BT szabványt használja akkor hangban nincs közük különbség. Digitális csatorna, a DAC részt a fül/fejhallgató intézi.
(#28332) CyborGabe pont az nem érdekel egy DAP-ból, ami a többséget: a jó hang. BT-n digitálisan megy át a hangkeltőbe, így a forrás szinte mind1 (szabványok miatt nem, na meg az adó minősége miatt sem). Párat ajánlottak a kollégák, de ezeknél is csak másodlagos a BT, lehet sheratan telefonos javaslata lenne a legjobb, mind kezelhetőség mind választék terén.
-
Változott a hirdetéssel kapcsolatos hivatalos álláspont:
"Hozzászólásban hirdetni, saját hirdetést linkelni (a Hardverapróról, vagy máshonnan) tilos.
Megjegyzés:
Ha később derül ki, hogy a hirdetés köthető hozzá, akkor a szankció csak késni fog, de nem elmaradni."Vagyis más hirdetése linkelhető bárhonnan, ha nem fűződik érdeked hozzá (ajánlás valakinek pl)
-
válasz
pulutodurumo #28222 üzenetére
A saját kipróbálást nem helyettesít, ha más hallja
-
-
Semmi nem látszik bedőlni, nem tudom hol következik egy androidos telefon kontra laptop esetéből a flac<>mp3 hallható különbsége
Ott még mindig adott az ABX lehetősége, (tudom, mindjárt stressz lesz ez, stb és ...), ami a telefon<>laptopnál is megvan persze.
A CD-n bitek vannak, egész pontosan így tárolódik: "A CD kódrendszerében a pit-land vagy land-pit átmenet (azaz a fényerősség hirtelen változása) jelenti az 1-et, az átmenet hiánya (amikor nem változik a visszavert fény mennyisége) pedig a 0-t."
Ez 1-0, aminek a kiolvasása is 1-0 (max ha karcos akkor nem), a többi már a hifikavics kategóriájaAmúgy meg van cd-polírozás, stb, mire nem jó, hogy a hifisták mindent elhisznek
A hanglemez analóg tárolás, ahol a lejátszás is fizikai kapcsolattal történik, ami kopást eredményez, vagyis minden lejátszással változik a hang (addig a CD-nél nem...), így...
-
Nekem ez egy céleszköz, ami arra való hogy jól szóljon. Az android testre szabhatósága itt hátrány: bonyolítja a kezelését (és igazán egy jól kezelhető andoroidos lejátszó sincs). Ezen kívül lassítja a kezelést, stb. Nyilván egy tökéletes hordozható hangért (olcsón persze) el tudnám viselni, de így inkább a P1
-
válasz
abopeti #28062 üzenetére
Először, ha nem akarsz úgy járni, mint itt sokan, hogy kis lépésekkel mentek előre (és szép anyagi buktákkal), akkor érdemes lenne végighallgatni a kínálatot: mi az, ami kell tényleg neked.
DAP: olyan kevés van, ami fejeshez elég, de ezek már a drágább kategória: Fiio X5-X5 II-X7, iBasso DX90, stb.
Telefonhoz az Oppo-nak van ilyen otg-képes DAC-erősítője (de az is 130e környékén), ami akár jó lehet.Na meg persze az asztali dac+erősítő, ami az igazi
-
Ne együk ilyen forrón már ezt a reklám kását.
Ami tilos: aprós hirdetésekre konkrét hivatkozás ("Józsi987 árul egy Zacsk99DAP-ot az aprón"), linkelés, saját eladó/vásárolandó termék reklámozása (még virágnyelven is).
Edigital/banggood/kutyaizé leírása, linkelése szabad (kivétel, ha te vagy a tulaj, vagy anyagi közöd van hozzá).Itt a cégnév szerintem akár közérdeklődésre is számot tarthat...
-
válasz
stemplar07 #27928 üzenetére
Légyszíves vegyél vissza egy kicsit ez a stílus itt nem elfogadott. Köszönöm
Szerk: azért is szóltam már, hogy ne írj egymás után hsz-eket, ha 5 percen belül vagy szerkeszd!
-
Ösztökélheti, de ez a felső kategória lehet, az átlag, ahogy Bodz mondja marad a alsó-középfos hangú. A mennyiségi termelésnél 12Ft spórolás is rengeteg bevétel, hát még az a sok bele nem fektetett mérnöki munka. Szóval az átlag nem lesz jobb (majd talán akkor, ha nem a P3 lesz a szint, hanem a GR07)
-
Sztem meg arról van szó, hogy egy bizonyos szintű füles alatt nem igazán jön ki a forrás minősége. A GR07 ebből a szempontból jó referencia, azon már érezni, ha jó a forrás (és persze felette a 2-3-4-sok BA-k).
Én szkeptikus vagyok: egy szintig elég a telefon, afölött meg már X5-DX90... ami megéri igazán. -
*** VII. (vagy VIII.?) Fülhallgatós találkozó (vagy megméretés?) ***
Időpont : 2015. december. 29, kedd 14:00-
Helyszín : Repülő Puli Kávézó
Ha jönnél, ezt kérlek töltsd ki: linkBármi kérdésed van a találkozó topikjában felteheted: [link]
-
válasz
PR0JECTNR56 #27844 üzenetére
Nem sürgős, megvárom
-
válasz
PR0JECTNR56 #27840 üzenetére
Az nem is vészes, akkor az X5/DX90 kategóriája, már csak hallani kéne.... Ki akarja megvenni?
-
A JH13Pro a tesztek szerint, amiket olvastál ilyen
Szerintem van egy alap hangzáskép, de nagyban függ az illesztéstől, hogy az adott füles/DAP/fejes hogy fog szólni. Két száraz, analitikus cucc csak annak jön be, aki az analitikus hangzást szereti de egy meleg+analitikus igen jó is lehet együtt. -
válasz
PR0JECTNR56 #27826 üzenetére
Nem néz ki rosszul kérdés hova lövik be az árát?
-
válasz
K1LLMy53Lf #27816 üzenetére
29 már messze van az ünnepektől, arra találj ki valamit
-
válasz
K1LLMy53Lf #27812 üzenetére
Pl most? Olyan jó időpontban van... Ünnepek közt, stb
-
válasz
K1LLMy53Lf #27810 üzenetére
Nyáron, sanszosan.
Szokott lenni fejhallgatós találkozó is, de az tök más (ez beszélgetős, kocsmázósabb, az meg szinte csak a hallgatózásról szól) -
válasz
stemplar07 #27804 üzenetére
Annyira nem, beleírod hogy kinek válaszolsz és kész.
-
*** VII. (vagy VIII.?) Fülhallgatós találkozó (vagy megméretés?) ***
Időpont : 2015. december. 29, kedd
Helyszín : Repülő Puli Kávézó
Ha jönnél, ezt kérlek töltsd ki: linkBármi kérdésed van a találkozó topikjában felteheted: [link]
-
válasz
stemplar07 #27798 üzenetére
Légyszi ha több hsz-re reagálsz egymás után akkor azt szerkeszd egybe. Köszi
-
válasz
Peat;) #27753 üzenetére
Szerintem meg ez (amivel baj sincs, a véleményedet fogalmaztad meg), de ha nem akkor elnézést, nem akartam én semmit beleérteni, ami nem volt benne
Alapvetően nincs baj a DX50-nel, de ahogy sheratan is megfogalmazta: erős már a konkurencia és az X3K olcsóbb is, kisebb is (szerintem jobb hangú is)
(#27757) Tulku az X5-nek egy baja van: viszonylag nagy és nehéz (azaz kettő, neked kicsik a betűk rajta). De a többivel egyetértek: én is azt venném.
-
válasz
Peat;) #27750 üzenetére
A legfontosabb: azóta a Fiio X3 új generációja van kint, amit egységesen jónak ítélünk.
De nem értek egyet veled, egymás mellett ugyanazzal a fülessel hallgatva igenis nagy különbségek hallhatók még a drágább DAP-ok között is. Meg kell őket hallgatni és nem előre eldönteni, hogy elég nekem a kevésbé jó... -
válasz
zethmix #27736 üzenetére
Ilyen árszinteken már érdemes hallgatózni. Szerintem az AK100 mindent visz hangban, ha nem igény a nagy erősítés (X3K sem tudja ezt jobban, de a DX-X5... igen).
És igen, egy melegebb füleshez a sterilebb, részletező lejátszó jobban illik, de nagyban függ az ízléstől is. Mindenképp hallgatózz -
-
Addig, amíg a többség P3-at vesz a 200e+ telefonjához (vagy gyári headsettel használja) szted van fizetőképes kereslet rá?
Ha bármelyik nagy akarná simán jöhetne a piacra ilyen telefonnal, de a hifisták egy furcsa közösség, sok esetben nem hiszi el, hogy a kommersz gyártó jót tud csinálni. Na meg aki hisz a kábelekben az elfogadja, hogy el tudják különíteni a hangkeltő részt és a többi radio-t?Szóval ez soktényezős, szerintem: ha egy gyártó bevállalja és sikeres lesz akkor jönnek a többiek is utána az tuti. Egy kommersz telefon (olyan Sansa és X3K között félúton hangban) még kieshet, de sztem AK100-X5-DX90 hangminőségét nem várnám.
De ne legyen igazam és jöjjön pl a Moto X 2016 hifi editon/LG G5 Hifi/iPhone 7 hifi/Samsung S7 hifi, stb -
Drágák voltak, mert volt benne befektetett mérnök-idő: jól szólt és fém. Ugyanez igaz lenne egy LG/Samu jóDAP-os telefonra, persze ezeknél van pénz a marketingre: az évszázad legjobban szóló telefonja, stb stb
De érted mire akarok kilyukadni: amiben van egy kis plusz az drágább is és nem hiszem, hogy akkora kereslet van rá, mint egy pl S6-7-8-9-re, ami csak annyi újat nyújt, hogy új -
Kicsi piac ez, mármint azoké, akik igen jó hangot akarnak (DAP minőségűt). A nagy többségnek elég az, ha látja: Wolfson, Sabre, Yamaha, stb.
Persze, ha beleállna bármelyik nagy már rég lenne ilyen, de szerintem nem ez adja el a telefont. Ha így lenne, akkor a htc nem a csőd közelében lavírozna (az első one szériával az átlaghoz képest jó hangot adtak, sztereó hangszóró stb, mégse robbantottak piacot) -
Igen, és még párszáz embernek: nem hiszem, hogy komolyan megéri bárkinek is a fejlesztés költségei. Jah és a mérete egy dolog, de nehéz is lenne, ha ennyi mindent ki kell szolgálni akksival (vagy csak 2-3 órát bír).
Akkor lesz belőle valami szerintem, ha az AK/iBasso/Fiio/... jön ki egy olyan DAP-pal amivel telefonálni is lehet. A telefongyártókban én kevésbé hiszek hangminőség terén. -
Szerintem kevesen vannak azok, akiknek az igazán minőségi hang megér olyan sok pluszt.
(#27634) Tulku azt gondolom, hogy egy igazán minőségi DAP-pal felszerelt telefon kb a telefon+DAP árát közelítené, ha ebbe még optikát is akarsz tenni akkor meg egy telefon+dap+közép. fényképezőét. És kb a HDP-R10 méretében
-
Haha, K701-et gyönyörűen meghajtja
Még az asztali erősítők közül is többnek gondja akad vele, de egy telefon persze
(#27627) krisztianAMG én meghallgatnám őket a helyedben, de az X5 jobb lényeges fejeshez, mint az X3K. A DX50 hangja nekem nem volt kiemelkedő, de mint írtam: hallgasd meg
-
válasz
K1LLMy53Lf #27621 üzenetére
Annyi infó van ezzel kapcsolatban, hogy a Kingston nem nagyon ajánlott. A Sandisk, Samsung, Transcend, Lexar igen.
-
válasz
K1LLMy53Lf #27611 üzenetére
Samsung EVO 64-es van, tökéletesen teszi a dolgát.
-
Több esetben van BT/Wifi, de attól még még beleszól(hat) a hangba. A jó hang meg egy plusz fícsör csak, alapvetően a telefon funkcióknak kell működni (van ott a wifin/bt-n kívül még csomó zavaró: nfc, gps, kutyakaka). Na meg azt nézd, hogy eladnak egy telót 200+ért, abból mennyi jut a hangrészre, amikor egy alsóközép DAP ára 70e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- Linux felhasználók OFF topikja
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest