Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Na, közben meglett a megoldás, úgyhogy sztornó a kérdésem.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Egy másik topikból irányítottak át, így most itt is szeretném megkérdezni, hogy létezik-e olyan program, ami egy böngészőből (lehetőleg Firefox), ha "mentés másként"-el töltök le valamit, ami név alapján már létezik a célhelyen, akkor automatikusan úgy mentené le, hogy átnevezi bármilyen módon?
(Chrome-ban néztem, de ott is felül akarja írni a fáljt sajnos.) -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol találom azt a listát a Firefox-ban, ahová azokat a címeket rakja a böngésző, amiket ő úgy ítélt meg, hogy a tanúsítványuk lejárt, de én ennek ellenére (megértettem a kockázatot :-) ) felvettem őket a kivételek közé.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy kb. 10 perc után a FF-ban elkezd belassulni a lapok, megnyitása. Friss indítás után, ha új lapot vagy linket nyitok meg, akkor gyorsan megnyitja az új oldalt meg a lapfüleket. Aztán idő után ha pl. üres lapot nyitok meg, már az üres lap lapfüle is lassan, szakadozva jelenik meg és ha egy linket nyitok meg új lapon az is mp-ig tart. Ellenben ha egy linket az aktív ablakban nyitok meg, akkor az gyorsan bejön. Néztem azt is, hogy olyankor a FF az indítás utáni állandó 5%-os cpu terhelésről 15%-ra ugrik folyamatosan és ha új lapot nyitok akkor még vagy 10%-ot ugrik a terhelés a megnyitás idejére. Ez az indítás után nem jelentkezik, egy új lap megnyitása sem ugrasztja fel a terhelést.
Mi lehet a gond? -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Már a fél PH-t végigjártam a problémámmal, most éppen ide irányítottak, remélem tudtok segíteni. Nem egészében FF gond, de inkább leírom.
Szóval az a gondom, hogy mostanában a mellékelten ábra szerint szétesnek a weboldalak. Kipróbáltam több böngészővel is, de nincs eredménye. Csináltam már teljes előzménytörlést, az automatikusan induló progikat is kilőttem próbaképpen a Win alól, de nincs változás. Akinek van tippje, hogy mi lehet a gond, azt szívesen veszem! -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Donvit078
üzenetére
Megvolt, bármilyen böngészővel ezt csinálja. A keretrendszert még nem néztem, viszont úgy tűnik végre rájöttem a hibára most már tényleg.
Mondjuk, hogy mi lesz a megoldás azt még nem tudom, de letiltottam a videokártyám és most 800x600-ban a Windows alap videodriverével próbáltam és semmi akadás, semmi fagyás. Szóval ott lesz a gond, hogy valamit nem szeret a Win a böngészők és a VGA között. Megpróbálom újra telepíteni a vga driver-t, de ha nem lesz változás, akkor tényleg passz. -
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
S-Attila
üzenetére
5496 a PID. A hibanaplókban amúgy nem találtam ide vonatkoztatható hibát, mert végül sikerült ránéznem a feladatkezelőre fagyás alatt és így vált egyértelművé, hogy az említett folyamatnál van a gond. Tisztán látszik, hogy amikor 25% vagy a felé ugrik a folyamat terhelése, akkor fagyás van. Ahogy 0-1%, minden megy szépen tovább. FF használatán kívül még nem tapasztaltam problémát vele.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Úgy néz ki megtaláltam mégis a feladatkezelőben: amikor befagyás van, akkor az svchost.exe (Hálózati szolgáltatás felhasználónéven) 25-50%-os terhelést csinál. Ahogy megszűnik ez a terhelés, rögtön működik minden. Most már csak azt kéne tudnom, mitől lehet ez.
-
Mr.Mercury
aktív tag
-
Mr.Mercury
aktív tag
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Donvit078
üzenetére
Minden totál friss, tegnap futott le az összes frissítés.
DS39: Értem, hát Comodo IS van fent, azelőtt NOD volt, szóval lehetséges. Az biztos, hogy valamit tennem kell, mert nagyon idegesítő, hogy megnyitok egy oldalt és mp-ekig semmit sem tudok csinálni, mert lefagy.

-
Mr.Mercury
aktív tag
Hali!
Mi okozhatja azt a hibát, hogy a FF-ban, ha megnyitok egy új oldalt (de akár régit is), vagy csak a Google-be elkezdek valamit beírni, akkor véletlenszerűen néhány mp-re lefagy, aztán elkezdi betölteni az oldalt, majd véletlenszerűen ismét pár mp-re befagy? Nem azt mondom, hogy mindig ezt csinálja, de sajnos elég gyakran, 10-ből 8x biztosan. Kiegészítőket már átnéztem, de nem segített... Ez a gond az új Win telepítése óta van (64 bites), esetleg az lenne a gond?

-
Mr.Mercury
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy ha csak egy kifejezett oldalon szeretném a java-t blokkolni, azt hogyan tudom megtenni? Mert most használom ezt a no script dolgot, de ez fordítva működik, mindent tilt alapból és külön white list-re kell rakni amit engedni akarok. Na most egy oldal kivételével nekem nem kéne a blokkolás, ezért lenne jó fordítva megoldani.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Sajnos nem vagyok annyira profi, hogy mindig megállapítsam, hogy van e egy oldalon java script, de természetesen így, hogy írtad simán benne van a pakliban.
Azt én sem tudom, hogy miért kell ilyen eszközökhöz folyamodni, de egyszer csak lesz egy mindenki számára normálisan használható FF-unk. 
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Már próbáltam, de nem segített. Viszont azóta megoldódott; a no script nevű kiegészítőt tettem fel és most minden ok. Persze az továbbra sem derült ki, hogy pontosan mi okozhatta a hibát, de mivel ugye ez a plugin a java-t is tiltja, talán az... Bár a flash-nek meg a java-nak nem sok köze van gondolom egymáshoz.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi!

-
Mr.Mercury
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretném újrarakni a Win-t, viszont szeretném, hogy azok a linkek amiket eddig látogattam (és amiket ugye más színnel jelöl a FF) megmaradjanak az új telepítés után is. Tehát pl. ha van oldal, ahol 1000 féle kocsitípus van belinkelve és én abból már mondjuk 400-at megnéztem és ugye azt látom is a linkek színéből,hogy melyikeket, akkor ez ne vesszen el az új Win telepítése miatt. Ez megoldható valahogyan?

-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ja értem, köszi!

-
Mr.Mercury
aktív tag
Bővítményeket hogyan lehet eltávolítani?
Nem a kiegészítőkre gondolok, hanem az olyan bővítményekre, mint pl. Silverlight vagy Shockwave for director, stb... Mert ezeket csak letiltani lehet, de eltávolítani nem alapból. -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom nem lesz új keletű a problémám, de eddig nem volt ilyen gondom. Tegnap délután még minden ok volt, aztán estére előjött a következő: 3-4 flash ablak megnyitás után teljesen lefagy a böngésző és az egész rendszermemóriát megeszi fél pillanat alatt, miközben még a procit is terheli.
Délután még, na meg persze az elmúlt években sosem volt ilyen gondom, és gőzöm sincs mi történhetett vele...
Ez előtt volt, hogy 5-6 ilyen ablak is ment gond nélkül egymás mellett. Már csináltam full clean telepítést, de a tök szűz FF is ezt csinálja.
Újra raktam a Flash-t, az sem segített. Korlátoztam az about:config-ban a memóriahasználatot és procihasználatot, az sem segített. Rendszer-visszaállítás is volt, de hiába. Most már ötletem sincs mi lehet a hiba, de ha esetleg van még ötletetek rá, azt szívesen venném. Köszi! 
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Chrome-ban néztem, de ott is felül akarja írni a fáljt sajnos.)

Csináltam DNS cache ürítést is, de hiába...

Délután még, na meg persze az elmúlt években sosem volt ilyen gondom, és gőzöm sincs mi történhetett vele...
Ez előtt volt, hogy 5-6 ilyen ablak is ment gond nélkül egymás mellett. Már csináltam full clean telepítést, de a tök szűz FF is ezt csinálja.
KAMI911