- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #107742 üzenetére
Jujjj
Olvasni is fájt.
Mielőbbi jobbulást kívánok én is. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #107684 üzenetére
"Aztán jönnek megint a szűk lassabb kanyarok ahol nagyon finom a motor, mintha biciklivel venném őket. A vfr ott nem akkora élvezet. Sokszor már a hátam közepére nem kívánom a vfr csutka kormányát a "
Nagyjából szóról szóra ugyanezeket mondta Dodor is a V-Strom videóban. A magas építés, a keskeny gumi, a széles kormány mind arra van, hogy a szűk szerpentines részeken jót menjél. A magas építés miatt ráadásul jobban belátod az utat, fel tudod mérni a kanyar ívét. És valahogy a túraendúró felépítése nem sarkall annyira a nyélgázon tépésre, mégis vigyorogva szállsz le róla. -
vlevi
nagyúr
válasz
julius75 #107677 üzenetére
Hát, azért helyezkedni kell rajta. Ha kicsit el akarok terjeszkedni, sarkomat rögtön az utas lábtartón találom.
A kb 170 kiló terhelhetőség sem mindig elég 2 személynek és a csomagokkal.
De igazad van, két személy tud vele kirándulni, csak nincs olyan bőséges helykínálat, mint egy nagy turaenduron.Geresics : milyen dodor videóról van szó?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #107665 üzenetére
Az biztos, hogy egy túraenduró sosem lesz olyan, mint egy sportmotor.
"Fz8 amíg lehet kapni jót? Szétverik őket?"
Az FZ8 egyik legnagyobb bajaként azt olvastam, hogy a lehető legrosszabbkor került a piacra, a válság kellős közepén. Alig van belőle.
A Tracer pedig kétszemélynek szűk. Ráadásul abból nincs 2015-nél fiatalabb. -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #107585 üzenetére
Reg adó benne van, forgalomba helyezés nincs.
Legalábbis a Yamahánál így van.
És, amikor a kocsimat vettem, igaz az 2007-ben volt, annál is csak a forgalombahelyezést kellett fizetni a vételár felett. -
vlevi
nagyúr
válasz
bigdady #107572 üzenetére
Nem Fazer, hanem Tracer, de igen, lehet hallani, ha beindul.
Menet közben még sosem indult be, igaz, még nem volt idén 35-40 fok.
De, amikor hazaérek, és a kapunyitás, lepakolás, garázsba beállás közben áll pár percet, alapjáraton, akkor felmegy a víz, és bekapcsol.
Nekem is olyan 104-105 fok körül kapcsol a venti, aztán leviszi 100-ra, és kikapcsol. -
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #107545 üzenetére
Gajdán doktor videóit kellene megnézni ezügyben a vezess.hu-ról
A kopogásérzékelő azért van, hogy as rosszabb minőségű benzinhez igazítja az előgyújtást, és még a fene tudja mit, de ezzel valamelyest romlik a motor hatásfoka, többet fogyaszt, de legalább nem üti szét magát még a sűrítési ütem felénél, amikor a gyengébb benzin öngyulladással berobban.
A magasabb oktánszámú benzinnel jobb előgyújtási értéket tud beállítani a kopogásérzékelő segítségével, ezért azzal valamelyest nő a teljesítmény, csökken a fogyasztás. De ez nem megy a végletekig, nem jelenti, hogy a 100-as benyával még jobb lesz. Csak azt, hogy elegy az autód 91, 92-es benzinnel is, vagy az orosz 86-os oktánnal, és nem lesz baja, de ha normál 95-st tankolsz, abból kevesebbet fog fogyasztani. Sokkal jobb benzint viszont azért nem érdemes mindíg tankolni bele, mert a gyártó alapvetően a 95-s benzinhez lőtte be a sűrítést, satöbbit. Tehát ott már nem kopog a motor, nem jön elő a kopogásérzékelő által nyújtott előny. -
vlevi
nagyúr
válasz
z123456789 #107493 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
z123456789 #107489 üzenetére
Ne bosszantsál a motor után csónakkal, mert tegnap csak egy rövid 20km-es karikára merészkedtem ki a háztömb körül, de akkor is szarrááztam!
Eddig asszem minden nap, az elmúlt két hétben, amióta nálam van a motor, vizes lett. -
vlevi
nagyúr
válasz
-Mosquito- #107482 üzenetére
Erről van szó.
Egyébként a plexi (pontosabban a lexan) az az anyag, ami, ha törik, akkor bizony elég éles szélekkel törik, kb, mint az üveg. Szóval attól, hogy van róla műbizonylat, az nem azt jelenti, hogy nem törik el. -
vlevi
nagyúr
válasz
-Mosquito- #107469 üzenetére
Givi túraplexiben viszont van. Legalábbis azon volt, amit szombaton láttam.
De nekem az előző motoromon is volt MRA plexi, azon sem volt semmi. Igaz, 2005-6 körül még nem volt ilyen fontos mint manapság.
Reméljük ez is elmúlik pár hét alatt, mint a sárgán áthajtós balhé.
Oké, értem, azzal takaróznak, hogy az ismeretlen eredetű plexi nem tudják, hogyan viselkedik balesetnél, satöbbi.
Szerintem a többi, nevesített gyártóét se tudjuk, csak éppen azokban van egy szám. -
vlevi
nagyúr
válasz
Micsurin #107453 üzenetére
Elmondanám, a gyári Yamaha plexiben sincs semmi.
Voltam 1000-es szervízen, rákérdeztem, megnéztük, tényleg. Egymás mellett állt egy rakat Yamaha, különböző típusok, és volt, amelyikben van DOT szám, van, amelyikben nincs. Telefonon beszélt a srác az importőrrel, és az van, hogy több beszállítója van a Yamahának, némelyik nem rak bele. De E betű egyikben sincs -
vlevi
nagyúr
Az elmúlt pár napban végre megvolt az első 1000km, ráadásul elkezdtek megjönni a kiegészítők, amiket korábban rendeltem.
Ami nem látszik, az a Cosmo hűtő védőburkolat, és ugyan rajta van a képen, de szerintem senkinek sem tűnik fel, szintén Cosmo tükör hosszabbító.
A Givi csomagtartóval viszont megszenvedtem. A hátsó tartókozonzol miatt a 2018,19-es modellhez szerteszéjjel kell bontani a hátulját, mert a rendszámtáblatartó környékére is kell valami fém bizbaszt csavarozni. De ez csak részben van fenn, mert, amíg a platni nincs meg, addíg nincs, ami összefogja az egészet.
Az oldaldoboz tartót már könnyebb volt felrakni, azzal csak az volt a kínlódás, hogy kegyetlen passzentosra van kimérve az egész, és igencsak feszegetni kell az alkatrészeket, hogy a csavarok lyukai a helyükre kerüljenek.
De ehhez legalább nem kellett fűrészelni, mint a SHAD oldaldoboz konzolhoz. Nem vicc, eredetileg azt akartam, mert abban elfér a sisak is, de az útmutató szerint le kell flexelni egy darabot az ülés alatti burkolatból, hogy a konzol beférjen a helyére. Mindezt azért, mert a 2018-as modell hátsórésze nagymértékben eltér az előzőektől.
És egy kis szélvédelem. Ez kínai, hát, nem tudom, remélem nem lesz belőle baj. Viszont nagyon hatásos. -
vlevi
nagyúr
válasz
dave0825 #107392 üzenetére
Nem tudjuk megjósolni, hogyan alakulnak a használt motor árak a következő 5-10 évben. A válságban senki nem vett új motort, emiatt nincs most kínálat a használt piacon, ez is felveri az árakat.
Szerinted reális , hogy egy 12-14 éves v-strom ára 1millio körül van? Szerintem nem, de megveszik ennyiért is. -
vlevi
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #107374 üzenetére
Magyarországon már lehet.
Beírod a rendszámot, és kidobja, mikor volt műszakin, milyen óraállással.
Odakint nem tudom, hogy megy ez.
De egy feldobozolt (amit arra szánt a tulaj, hogy sok csomagot igénylő túrákra menjen vele) DL-hez képest nagyon kevés a km.
Én, mondjuk úgy, keveset használtam, de 14 évesen 70ezerrel adtam el. -
vlevi
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #107371 üzenetére
[link]
2007-ben volt egy, külsőre nem nagyon észrevehető változás, ABS és dupla gyertyás gyújtás került bele. -
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #107358 üzenetére
Van az a skót csávó, aki nemrég vette át a 790-esét. Nála a beépített GPS a gyári műszerfalon is működik. Igaz, csak egyszerű információkat ír ki, nyíl erre, meg arra, de nincs külön tartója.
[link]
Arról van szó, hogy van a KTM-nek egy My Ride nevű alkalmazása, ami kapcsolódik a motorhoz, és a telefon navigációját használja, és az alapján jeleníti meg az információkat. -
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #107349 üzenetére
"165-170 volt a vége"
Igen, nekem is ez a bajom. Hogy egy sima autópálya tempó is közel nyélgáz.
Már a DL-t sem szerettem 7000 fölé forgatni, hogy meglegyen az óra szerinti 140-145 (ami a valós 130).
Tracerrel ilyen gond nincs, 225-nél szabályoz le, pedig még menne.
Hétvégén próbáltam, (lezárt német autópályaszakaszon), 210-re úgy gyorsul fel, hogy észre sem vettem. Nem bőg, nem rázkódik, vagy erőlködik, a hangból meg nem mondod mennyivel megy, csak, amikor az órára néztem, akkor hűbammag, és elvettem a gázt.
Félreértések elkerülése végett, attól, hogy 65 Suzukis ló helyett 115 Yamahás van a seggem alatt, kb ugyanakkora sebességgel gurulgatok, nem megyek csak azért 200-at, mert tudná a gép.
Csak jó tudni, hogyha igazán kell, akkor tudja -
vlevi
nagyúr
válasz
vendingo #107346 üzenetére
Van 750-es blokk a Hondának, az NC-ben, de szerintem annak is az a baja, hogy papíron gyengécske.
Amikor nézelődtem, akkor elvben felmerült az NC, a DL után, de az alig 55 lovat nem éreztem nagyon csábítónak.
Ha ezt akarnák belerakni az AT vázába, abból szintén nagy leégés lenne, mert a KTM 790, F850GS, vagy a 700-as Teneréhez hasonlítva az azért már édeskevés. Annyi lova az 500-as Benellinek is van. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #107337 üzenetére
Én múlt héten ültem a Tracer után (ami akkor már megvolt vagy 1 napja...
) a Tenerén. Háááát, igencsak kiábrándulás volt nekem. Oké, nagy batár, elférek rajta, de ennyi.
Egy GS-el nem szabad összehasonlítani. De, megkockáztatom, hogy országúton egy 1000-es V-Strom-t is inkább választanék, mint a Tenerét. Vagy bár mást.. Nem tudom.Ferdzsoo: "vatta úJ 1200GS-rea" Hiába, azért mégiscsak irigyellek. Én még vagy 10 évvel ezelőtt mentem egyszer egy 1150GS-el, az nem kéne, de utána ráülhettem egy 1200GS-re, az bakker tényleg nagyon ott van a szeren.
Ismerős körökben volt belőle többféle, amikor kijött az első vizes boxer, akkor többen állították, hogy az utolsó évjáratú léghűtéses GS-t érdemesebb megvenni, mint az első vizeseket. A fene tudja. Azóta már van 1250 is, változó szelepvezérléssel, lehet, hogy az újságírók áradoznak róla, de az is lehet, hogy pár hónap múlva a tulajok majd találnak rajta ezt-azt. Nincs GS-em, szóval a dolgok valóságalapján nem tudom ellenőrizni. -
vlevi
nagyúr
válasz
vlevi #107308 üzenetére
Na, a link, csak nem lett jó..
NC700 vs. CB500? -
vlevi
nagyúr
válasz
LustaDick123 #107284 üzenetére
Mintha a totalbike szerkesztője olvasna a fórumot.
Cb500 vagy nc700, esetleg transalp?
[link]vendingo: Nekem "szerencsém" volt a DL után a Tracerrel. Mármint, úgy értem a szerencsét, hogy elsőre ráülve kegyetlen furcsa volt az üléshelyzet. Sokkal előrébb ülsz rajta, elsőre el sem bírtam képzelni, hogy lehet ez jó nekem. Aztán második, harmadik alkalomra megbékéltem a helyzettel, és mostmár két egésznapos gurulás után ki merem jelenteni, az üléspozcióval kapcsolatban nem lesz gond.
Jó lenne még pár centi szivacs az ülésen (ezt nem tudom, hogy akarom-e cserélni), illetve a szélvédelmen fogok majd próbálni javítani, és persze a dobozok...
A DL után minden motor, ami nem batárnagy túraenduró, szokatlan lesz, ez biztos. -
vlevi
nagyúr
Minden motor endúró. Ez nem vitás.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #107248 üzenetére
Igazsághoz hozzátartozik, hogy én is offroadoztam, kb 20 métert. Kéked környékén akkora sárfelhordások voltak, hogy azt hittem, elfogyott az aszfalt. Több centi mély keréknyomok voltak a sárban.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Moleman #107235 üzenetére
Szerintem én az NC750-t választanám.
Biztos lefikázzák az emberek, mert 750-es létére nagyon gyenge, papíron. De ez nem véletlen, éppen azért olyan kevés a lóerő, mert nagyon alacsony, már-már autós a fordulatszáma. Ha azt a blokkot engednék 10ezerig pörögni, az is tudna 100 lovat.
De én azért nem választom az NC-t, mert 1 hete a Tracert választottam
Végre ma délelőtt kisütött a nap, úgyhogy el is indultam vele, egy kicsit hosszabbacska gurulásra, itt a Zemplén körül.
Első állomás, Tokaj, csak, hogy legyen róla egy rendes napsütéses kép. Ez mehetne az összefoglalóba is.Második megálló, Hollóháza környékén, a magyar-szlovák határon. De tényleg a határon
Az a sötétbe burkolózó alak én lennék.Itt kérdezném meg runner125-től, hogy ő, amikor off roadozik, hogyhogy nem tudja annyira összemocskolni a gépét, mint én, 10 perc eső után????
És akkor pár szót a motorról. Mivel ez volt az első, kb valamilyen gurulásom, amióta (1 hete) nálam van.
Kezdek összeszokni vele, nem lesz baj, mostmár megmarad
Olyat tőlem ne kérdezzetek, hogy a futómű milyen. Foggalmam sincs, nem volt sokféle motorom, nincs összehasonlítási alapom, és a határokat sem feszegetem. Biztos lehet bele jobbat tenni, jó pénzért, és biztos vannak nála sportos használatra jobban megfelelő futóművű gépek (pl. házon belül az MT-09 SP).
Az, amit eddig is tudni lehetett róla, az a három dolog, hogy a motorblokk nagyon fickós, az ülése kemény, a szélvédelem pedig lehetne jobb is.
A mostani 250-260km-es kis guruláson még nem volt kifogásom az ülés ellen, de tényleg vékonyan van párnázva.
Szélvédelemre már rendeltem egy plexi magasítót, a V-Stromon is volt, azzal biztosan jobb lesz. De ez a szélvédelem dolog megint mindenkinek a saját ízlésére van bízva. A neten rengeteg képet látok, ahol csak egy, a csupaszmotorokra használt apró szélterelőre cserélik a gyári plexit. És persze van a másik véglet. De azthiszem, ez minden motortípusnál így van, a gyári szélvédelemmel sosincs senki megelégedve. Örül is neki a Givi, MRA, Puig, ... -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #107124 üzenetére
Pozitív dolgokat nehéz összevadászni.
Még mielőtt félreértenétek, nem azért nehéz összevadászni a pozitívat, mert nincs, hanem azért, mert azt mindenki természetesnek veszi, nem ír róla, satöbbi.
De az, hogy valami nem jó, azt bezzeg ezerrel nyomja minden.
Nem csak a mattinghofeni bakkecskéről, hanem mindenről. Tv, teló, windows, satöbbi, az összes fórum csak a negatívumokat írja.
Ez sajna ilyen.
Én sem tudok semmi jót mondani az új motoromról, pedig az Yamaha. Egyszerűen azért, mert ami jó, az fel se tűnik, hogy ott van, vagy pedig nem tudom, hogy milyen az amikor az az alkatrész igazán jól működik. pl. nem volt még progresszív felfüggesztésem, nem tudom, hogy mennyire szar a gyári, amíg ki nem próbáltam, és a határokig nem feszegettem a másikat.
Na, szóval, bocsi, hosszú volt, és sok értelmeset megint nem írtam -
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
julius75 #106861 üzenetére
A GT 20 literes dobozait kicsinek tartottam. A DL-en 3db 40literes doboz volt. Azt mondjuk sosem tudtam telepakolni, de egynapos guruláson is azért a 40lityis topcase elég rendesen meg volt pakolva, kaja, pia, fényképezőgép, satöbbivel.
Idén egyébként eléggé megemelte a Yamaha az árakat, de a Tracert még tavalyi áron adták, a GT-t viszont nem, így már majdnem 800 ezer lett volna az árkülönbözet a kettő között.
Nekem a gyorsváltó volt, amit tavaly próbáltam (akkor egy GT volt a tesztmodell), de pont a visszaváltás hiányzik belőle. Felfelé váltással nincs bajom -
vlevi
nagyúr
válasz
Tamás9x #106852 üzenetére
Köszi mindenkinek a gratulációkat!
Szorgosan rakosgattam félre a tíz-húszezreseket ez elmúlt jópár évben, hogy, ha majd cserélek, legyen miből válogatni.Nem, szerintem marad a visszapillantó, nem nagyon akarom pimpelni. Majd megszokom. Esetleg még nézek hozzá valami hosszabbítót, de tudom, hogy olyan úgyse lesz, mint a DL tükre. Amit sokan fikáznak, mert a 80-as évekbeli DR BIG-en is ugyanez a tükör volt, de nagyon jól teszi a dolgát. Plexire még asszem rápróbálok egy MRA magasítot, az a DL-en is bevált. Bukógomba, vagy valami hasonló, és persze dobozok még majd kerülnek rá apránként.
Képet majd később, ha majd valami értelmes helyre is elmerészkedek vele. Ami, elnézve az időjárás előrejelzéseket, érdekes lesz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-Mike- #106849 üzenetére
Szia!
Nem, nincsen haspáncél.
DL-en se volt.
Mivel sosem jártam a V-Strommal terepen, de még földúton se nagyon, így bevállaltam a Tracert, a DL1000 helyett. Az lett volna a másik kiszemelt, de a kb 30-40kilóval kisebb súly, +15 ló, és persze a 3 henger különlegessége győzött.
Az sem ért meglepetésként (mert már több tesztkört mentem vele vásárlás előtt), hogy nem olyan terebélyes, mint a DL, illetve, hogy a tükör , de főleg a plexi inkább csak dísz. -
vlevi
nagyúr
válasz
vendingo #106838 üzenetére
" Minimum 1000-es gép kell..."
Akkor én b***hatom a Tracer900-at
Sokan azért meglepődnének, hogy alacsony fordulatról mekkorát tol egy 650-es V2-es. Jó, tudom, magasabb fordulaton meg nem történik semmi, mert a nyomatékcsúcsa közepes fordulaton van, de éppen ez a jobb, hogy a gyakrabban használt tartományban több az ereje, mint egy sor4-nek.
A három henger meg valahol a kettő között.Na, de, hogy jó hírt is mondjak.
Itthon van az új gép !
Tracer900, vadiúj, 2019-es évjárat, bordó+ alapozó szürke.
Olyan mint ezen a képen , csak most nálunk éppen esik, ezért nem nagyon van kedvem fotókat készíteni róla. -
vlevi
nagyúr
válasz
PRDZsolesz #106814 üzenetére
"Első nagymotorja lenne az illetőnek"
Velük van tele a Youtube
[link]Persze nekem is volt első nagymotorom, szerencsére nem ilyen volt az első utam, de tényleg benne van az emberben az ideg, ha ismeretlennek kölcsönadja.
-
vlevi
nagyúr
válasz
baboss #106636 üzenetére
Itt keleten most szakad az eső. Egész nap.
Ha holnap szikrázó napsütés és 25 fok lenne, az erdőben akkor is tiszta takony lenne még az út.Ha majd egyszer elindulnal Lillafüred felé, akkor próbáld meg Pasztó, Mátraszentimre, Parád, Sirok felé. Majd visszafele kipihened magad a 3-ason :)
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #106435 üzenetére
A gyári se néz ki jobban.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #106413 üzenetére
Hát, a platón felborulni nem fog, az biztos
Nem tudom, de, ha a műanyag kanna alá beraksz valami gumi lapot, akkor nem fog kidörzsölődni, mert a gumi felfogja az súrlódást. Írtad, hogy fennhagyod a csomagrögzítőt. Arra én tennék kétoldalas ragasztóval gumicsíkot, akkor biztonságban lenne a kanna.
Gondolom.
Vagy, tudom ajánlani a Givi E360 dobozt, ezt tapasztalatból mondom, hogy légmentesen zár.
Elindultunk reggel a hegytetőről, mire leértünk, behorpadt a légnyomás különbségtől, alig bírtam szétfeszegetni.Kár, hogy nem csináltam róla képet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #106391 üzenetére
Hát, igen, ebben az árban nem sok választás van.
Pegaso, XT600 (esetleg 660), KLE.
Ja, tényleg, a Freewind. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #106371 üzenetére
Küszöbre lépni szerencsétlenséget jelent :)
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #106368 üzenetére
Te is fehér frottir zokniban nyomod a pedalt, hogy ne karcolodjon össze????
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tamás9x #106355 üzenetére
Egy hónappal ezelőtt még meg tudtam volna mutatni neked, hogy milyen egy V-Strom.
Csak az alacsony koltseggel van egy kis gond ezzel a típussal, mert nagyon népszerű, és emiatt nagyon jól tartja az árát. 15 éve az ára 1.8M volt, most 800-ert elvitték 1 hét alatt, de a hahu-n vannak fenn nem sokkal fiatalabb példányok, 1M körüli áron, miközben 0km-est kapsz belőle 2.4M-ert
Viszont, ha már megvan, nem kell költeni rá.dellfanboy: na, igen, az egy másik jó választás lehet. De akkor már az mt09 is szóba kerülhet, legalábbis annak, aki bírja a szakad kipufogós Wartburg hangot (nekem teccik)
A duke mellett az szól, hogy Mattinghofenben belepakoltak mindent, amit a helyi elektronikai bolt polcán találtak.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bigdady #106343 üzenetére
Szerintem visszalepes.
Az mt07 kéthengeres, távolról hasonlít az sv650-re, alulról, közepén is szépen muzsikál, viszont felső fordulatszám tartományban nincs meg az ami az fz06-ban.
Akkor már inkább mt09.Én mentem tavaly parádi mindkettővel. Nem rossz az mt07, de aki rá van kattanva az 5 számjegyű fordulatszámokra, annak nem való.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
vendingo #106136 üzenetére
Milyen SV-d volt?
Én a régi, karburátoros Honda Varaderorol hallottam (ismétlem, csak hallottam, olvastam, de látni nem láttam) 10L körüli fogyasztási értékeket. Nnnna, az már gyilok.Ja, Tracer fogyira visszatérve.
Mennyire takarékos a Tracer 900 GT? Költséges lenne? -
vlevi
nagyúr
Nem tudom, most hogy van, de mintha Kecskemétről a Rodeoride-tól el lehetne vinni egy rövid időre tesztmotort.
Az MT09 blokkja egyébként nem döglött alul sem. Igaz, nyugger tempóban, de 3-asban végig lehet vele csinálni a mátrai 24-as utat. Legalábbis a Parád-Mátraszentimre elágazás közötti részt. Még a hajtűkanyarokat is. Tudom, mert próbáltam. Igaz, nem direkt, hanem bénázásból, mert akkor elsőre még (14-5 év DL-ezés után) furcsa volt az üléspozició, és inkább azzal voltam elfoglalva, hogy mi merre, nagyon elöl ülök, majdnem az első keréken, satöbbi.
Ez a tegnapi, kb félórás próbakörön viszont nagyon hamar elmúlt. Igen, előrébb ülök rajta, mint a V-Stromon, de ez valószínűleg mindegyik motorra igaz lenne, a nagy túraendurókat kivéve.
A fék az kb 2 ujjas, a gázreakciók sokkal simábbak, mint a DL-en. És akkor még ott van a B mód is. -
vlevi
nagyúr
válasz
Micsurin #106126 üzenetére
"Kár, hogy ótvar idő van. "
Nézném a Superbike közvetítést, de egyelőre csak annyit látni a Spíler1-en, hogy Melandri ül a boxban, nagykabátban, a hősugárzó előtt. Assenben kb 5° van, néha ki-kisüt a nap, de amikor beborul, akkor valami havaseső féle hull az égből."egy kétkerekű verzióját szívesen kipróbálnám"
Akkor tavaly nem voltál sem kecskeméten, sem Parádon. Mindkét helyen volt MT-09, sima is, SP is. DL-650 után nagyon érdekes. A 3 henger miatt a hangja nem jön be mindenkinek, nekem nincs vele ilyen bajom. Én a Tracerre vagyok ráizgulva, mert én inkább a hosszabb gurulásokat szeretem, 183 centihez jól jön a kényelmesebb üléspozició. A DL után azt mondanám, a blokkja vajpuha selymességű. Ami persze nem igaz, mert egy 1000-es négyhengeres biztosan még simábban jár, és az is igaz, hogy pl. az új 1000-es V2-es V-Strom is jobban bejövős motorikusan, mint a 2004-es DL.
De a 3 henger az egy más világ. Tudják ezt nagyon jól, akiknek Wartburgjuk van -
vlevi
nagyúr
Na, hogy kicsit témábavágóbb legyen a dolog. Elvégre tavasz van, motorozzunk, ne télre való ruhapucolásos témák legyenek előtérben
Ma sikerült kb fél órát gurulnum a 900-as Tracerrel. Most sokkal jobb tapasztalatom volt vele, mint tavaly nyáron. Akkor, kb semmire nem volt időm, mert haladni kellett az előttem menővel, most viszont egyedül, saját tempóban próbálgathattam.
Az első 1-2 km-en még kicsit furcsa volt az üléspozició. Hiába néz ki úgy, mint egy túraenduró (illetve crossover, mert terepre nem jó a gólyalábakon lévő 17"-es kerék), szóval, hiába a kinézet, az üléshelyzet nagyon hasonlít egy naked bike-ra. Jóval közelebb van az üléspozíció az első kerékhez, mint egy nagy túraendurón (GS, AT, DL, ... ).És a lábtartó is olyan nakedesebb helyen van, nem teljesen lent, és kicsit előre, hanem majdnem olyan, mintha inkább hátrafelé lenne. Jobban be kell hajlítani a térdet, na, ez van.
De szerintem hamar megszokható. Amikor visszafelé jöttem, akkor már nem nagyon tűnt fel ez a dolog, akkor már nem keresgéltem a lábammal a váltót, meg a féket, akkora már kb a helyére került. Most nem is csúszkáltam az első ülésen, igaz, most átraktuk az ülést a felső állásba, ebben az állásban ugyanis az eleje kerül magasabbra, kicsit vízszintesebb lesz tőle az ülés.
Szélvédelemről nem tudok nyilatkozni, mert a próbakörön nem nagyon sikerült 80 fölé gyorsulni, de a plexi eddig minden elmondása szerint inkább csak látványelem, a fejet egyáltalán nem védi.
Szóval, lehet, hogy ez lesz a DL után. -
vlevi
nagyúr
válasz
Novics #106021 üzenetére
Mert a víztől elveszíti a vízállóságát, azért nem szokták ajánlani a mosását.
Ritka hülyén hangzik, de tényleg így van
Nem is a sima víz a problémás, hanem a mosószerek, a hosszú ideig vízben áztatás, ami a vízállóságot biztosító impregnáló és egyéb csoda anyagokat kioldhatja. Legalábbis én valakitől ezt hallottam, akinek egyik ismerőse állítólag már látott ilyet.
Nekem van egy régi kabátom. Ha az rajtam van, akkor hamarabb lesz vizes a karom, mint a sisakplexi -
vlevi
nagyúr
Nekem egyszer volt defektem motorral, de akkor valahogy olyan szerencsétlen lett a lyuk, hogy két kukaccal se sikerült rendesen megcsinálni.
Pontosabban, amikor defektet kaptam, akkor elgurultunk benzinkútra, megkukacoltuk, de másnapra leeresztett. Újra kapott kukacot, de 1-2 napnál az se bírta tovább. Végül itthon, gumisnál javult meg végleg, akkor már a téli állás során sem vesztett a nyomásból.
Pedig, amikor útközben csináltuk, akkor nem én kínlódtam vele, hanem egy olyan srác, aki már csinált ilyeneket, rendesen kipucolta a lyukat, satöbbi, de mégse lett 100%-os. Lehet, hogy volt még benne egy olyan rész, ami a csavar által ütött lyuk mellett még valahol eresztett. -
vlevi
nagyúr
válasz
#74459392 #105720 üzenetére
Pont ma történt velem, hogy a tavaszi kabátom, aminek ilyen műanyag-selyem szerű bélése van, szépen rám olvadt. Mármint a karom, ahol a rövidujjú pólóban ezzel a csodás bélés anyaggal érintkezett, tiszta víz.
Nem motoros kabátról van szó, hanem sima utcairól.Aláöltözőből én a Lidl-st használom. Nem azért, mert ez a legeslegjobb, hanem, mert ezt megvettem, gondoltam, hátha jó lesz valamire, és egyelőre van annyira jó, hogy nem gondolkodok a cseréjén.
Ja, meg éppen most felesleges is cserélni, biciklire nem kell, motorom meg jelenleg nincsen -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
etnies #105620 üzenetére
"Goproval és Sonyval nem nagyon lehet mellényúlni."
Csak a pénztárcába kell nagyon mélyen belenyúlni
Nekem Firefly 8SE van, fogjuk rá, hogy egynek elmegy. 4K-s felbontásra képes, de attól, hogy 12millió kockából áll a kép, az a 4K azért nem az a 4K. 1080p-ben használom, a képstabilizátor miatt. Az, hogy "használom", erős túlzás, néhányszor be volt már kapcsolva.
Tavaly ősszel felraktam a biciklire.
[link]
Ha bele akar valaki nézni a videóba, töltse le (1.5Giga), mert böngészőből nézve a Onedrive erősen lerontott minőségben mutatja. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel #105491 üzenetére
Tracerre (GT-re nem) pedig 300 ezer kedvezmény van, ha jól emlékszem májusig.
Az MT10-re pedig talán 400.
Ez, ha jól emlékszem egyébként pont annyi kedvezmény, hogy idén jól megdobták az árakat, és nagy kegyesen egy ideig a tavalyi áron adják a motorokat...De a kistigris 3 milláért még mindíg tényleg jobb ajánlat. Kár, hogy itt a keleti végeken nem ismerik. De, talán mégsem, mert ahogy nézem ez azért mégiscsak használt motor.
-
vlevi
nagyúr
válasz
h_benjamin #105445 üzenetére
Túra endúrók valószínűleg magasak a 165 centihez.
Ha nem tudsz stabilan, két teli talppal megállni a motorral, akkor könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor csak az egyik lábad ér le, az se teljesen, és magadra borítod a motort.Viszont az összes csupasz motor ideális ehhez a testmérethez. Az viszont már más kérdés, hogy csupaszon túrázni nem a legideálisabb, de a csupasz motorokból szokott lenni túrásított változat, mint pl. Honda CBF600, Yamaha Fazer, Suzuki Bandit, ésatöbbi.
De az, hogy csupasszal nem jó túrázni, ne tántorítson el azonnal a naked bikeoktól, mert vannak nem kevesen, akik ilyenekkel igenis eljárnak többezer km-es túrákra, mert úgy állnak hozzá, hogy megéri az a sokszáz (ezer km) egyenes országúton, pályán eltöltött idő, hogy új helyeken kanyarogjanak.
Első 1-2 évben úgysem az lesz a mérvadó, hogy jó-e a gép egy Nordkappra, vagy sem. Olyan motort érdemes elsőnek választani, amit vagy nagyon sokáig használni fogsz, vagy pedig egy népszerű típus, amit, ha nem jön be a stílus, könnyen el tudsz adni. Habár, szerintem most bármit el lehet adni, annyira kevés a normális használt motor.
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #105358 üzenetére
Wartburgból van 115 lovas verzió is
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #105287 üzenetére
Szerintem, ha értelmes áron rakod fel, hamar elmegy.
Felnéztem a hahu-ra, hogy mégis kb hogy mennek a V-Stromok, és lehidaltam.
2004-2005-ös modellek millió körül, 1.2milláért, satöbbi.
Nooormális???
Legjobban ez tetszik, 4 évesen konkrétan drágább mint egy új. Oké, van hozzá pár extra, de akkor is.
Felraktam az enyémet, lefotózva, ahogy szépen, szimmetrikusan, minden oldalról le van karistolva a bukócsó, lábtartó, és beírtam 850-et. Ez volt vasárnap, szombaton már le kellett venni a hirdetést, mert a srác letette érte a foglalót. Közben meg volt még pár érdeklődő. -
vlevi
nagyúr
válasz
cotag #105243 üzenetére
Ha lábon szeretnéd elhozni tőle a motort, akkor már abban a percben lenned kell kötelezőnek, hogy a kezedbe adja a kulcsot.
Én is így adtam el múlt héten. Eljött, megnézte, ment vele egy száz méteres kört (addíg a két gyerek+asszony ott volt túsznak, szóval oda mertem adni), lefoglalózta, és hétvégén már úgy jött el a motorért, hogy volt rajta kötelező. -
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #105216 üzenetére
Oké, igyekszem megtalálni az utódot.
Amikor a srác elvitte, akartam csinálni egy videót, ahogy elmotorozik vele a naplementében. A baj csak az, hogy felhős volt az idő, nomeg dél körül vitte el. Ez nem is lett volna baj, csak az akciókamerám videó helyett fotóra volt állítva, így az utolsó emlékem az, hogy a ház elé kitolva áll a tuja mögött
[kép] -
vlevi
nagyúr
válasz
gergo5991 #105209 üzenetére
Igen, amikor megcsinálták az egylámpás változatot, az nagyon olyan lett, mint Dodó kacsa, főleg pirosban
Aztán valamelyik évben egy kicsit igazítottak rajta, és mostmár szerintem igenis jól néz ki.
Azért nagy, mert a 650-es ugyanakkora, mint az ezres.
Én is első nagymotoronak vettem 2004-ben. Ez alapján azt mondom, elsőnek érdemes megnézni valami kisebbet, amivel próbálkozhatsz. Mondjuk egy olyan típust, amit pár hónap, 1 év után könnyen el tudsz adni, kis értékvesztéssel.
GS500, Honda CBF600, ilyenek. Nem tudom, mekkora vagy, de szerintem egy CBF600-al is jó sokáig ellennél, sokan használják feldobozolva, nagy túrákra is. Az sem egy izgalmas motor, hanem olyan, ami bármikor elvisz bárhova. -
vlevi
nagyúr
válasz
etnies #105203 üzenetére
"a visszapillantóhoz szerintem nem 10 éve, hanem 20 éve nem nyúltak "
15-t akartam írni, de van az 30 is, már a DR BIG-en is ez a tükör volt
Viszont tényleg jól használható tükör, nagy, széles, jól látsz benne hátra.
[link]
"Szerintem pl a Vstrom kifejezetten randa"
Az első generációs az tényleg eléggé baltával faragott volt, de nem volt azzal semmi gond. A következő, én cicalámpás-nak hívom, olyan semmilyen. Finomítottak rajta valamit, a mostani viszont elsőre nagyon furcsán nézett ki a szememben, de mostmár azt mondom, nem néz ki rosszul, sőt, jól áll neki ez a forma.
De ez nagyon ízlés kérdése, mi tetszik. -
vlevi
nagyúr
válasz
gergo5991 #105198 üzenetére
Szerintem a DL650 a maga kategóriájában jó motor. A blokkja már sokat bizonyított, és ilyen-olyan világból kimenős túrákra is alkalmas. Mivel a DL elég nagy méretű, hely is van rajta bőven, csomagoknak, utasnak is, és a közel 70 lóerő sok mindenre elég. Oké, Multistrada-t kergetni az Alpokban, arra nem mindíg, de, ha nagyobb a társaság, akkor ez sem gond, mert nem a DL lesz a leglassabb.
Nem vagyok elfogulatlan a típussal szemben, mert 15 évig ilyen volt alattam.
Ja, igen, jut eszembe, az összefoglalóból kivennétek a képemet?
Tegnap óta már új tulajdonosa van. -
vlevi
nagyúr
válasz
gergo5991 #105194 üzenetére
Szerintem nem. A Tracer, hiába néz ki úgy, mint a túraenduró, sokkal inkább az egy MT07, amin egy kicsit magasabbra tették a kormányt, és van rajta plexi.
De én a V-Strommal se gyakran jártam terepen. Ebben persze az is benne van, hogy nincs meg hozzá a tapasztalatom, és egyedül nagyon nem mernék (éppen emiatt) terepre menni.
Vagyis, hogy úgy fogalmazzak, terepen sose voltam vele, csak földúton."kell-e nekem egy mondhatni komolyabb terepen is boldoguló motor, "
Itt egy komolyabb terepen is elboldoguló motor [link] -
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel #105067 üzenetére
Épp most nyomják ki a szemét a triumph 765-os blokkoknak. Moto2 időmérő a spiler 1-en.
Amúgy érdekes dolog ez az ergonomia. Én a tracerre ültem fel egy pár km-es próba körre, és nagyon furcsa, szokatlan volt. Lehet, azért, mert v-stromrol ültem át, és ugyanazt a testhelyzetet vártam, és annyira más volt, hogy ajjjaj. Azonban az MT09-ről nem vártam ilyen kényelmet, és azzal teljesen jól elvoltam. Kellene menni egy százegynéhany km-es karikát a tracerrel, hogy kiderüljön, hozzá tudnék-e szokni.
Triumph sajnos nincs itt keleten, ezért nem opció a tiger800, még kipróbálás szintjén sem. -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Alig találok a neten valamit az MT09-ről.
Mármint, a teszteket azokat igen, de valami rendes fórumot, ahol tulajok vannak, nem látok.
Természetesen az érdekelne, hogy a rózsaszín ködös marketing duman túl mik a több éves tapasztalatok. -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #104826 üzenetére
Azért nem boci, mert ezt már tehénnek nevezik a GS tulajok is :)
Progresszív rugot pedig az onroad.hu-n próbált ki Mackó a saját f800gs-en, fenn van a YouTube-on.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#31733248 #104758 üzenetére
"Azért a kiválasztott váltóprogramon is sok múlik..."
Ezt én is aláírom. Sokat kellene menni vele, hogy esetleg összeszokjak vele, erre 10-20km nem elég. Viszont én inkább benzinre költeném a DCT felárát. De nem fenyeget az a veszély, hogy azon variáljak, hogy DCT, vagy sima AT-t (vagy NC750-t) vegyek. Más okok miatt egyik se jöne ben olyan nagyon. -
vlevi
nagyúr
válasz
-Mosquito- #104761 üzenetére
Jó, persze, hogy lemarad egy 650-es, 65 lovas motor a ZZR1400 mogott
Nem egy kategória a kettő. A DL650 annakidején azért volt hatalmas durranás, mert előtte csak a Pegaso, és más egyhengeresek, valamint Transalp volt 6-700cm3 körül. Azokat viszont magasan veri, teljesítményben, pakolhatóságban, utazási kényelemben.
Tizenvalahány éve is már annak, hogy az Alpok királya lett (2x) a motorrevüben. Azóta sokat nőttek a köbcentik, meg a lóerők.A régi DL-1000-re viszont azt szokták mondani, hogy a motorblokkja nem a kifinomultságáról híres. Az a blokk valamikor a TL1000 sportmotorban volt, azt farigcsálták, hangolgatták évekig, de sosem lett belőle az az alacsony fordulaton finoman járó erőforrás.
Az újabb 1000-es viszont nagyon ott van a szeren. Egyedül az árcédulájával van baj. Habár, ez igaz sajnos mindegyik motorral
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest