- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
jasszer
őstag
válasz
Integra #21486 üzenetére
Persze, köbö az összes topik kérdéseinek konklúziója az hogy általános szabályok nincsenek, mindig az egyén hülyeségén múlnak a dolgok. Ezzel együtt a fokozatosság szerintem senkinek sem árt, de ez nem jelenti azt hogy egy erősebb motor kezdésnek tiltott gyümölcs.
[lAyCsI]: Akkor 18-19-et jelöljük meg, várjunk mit szólnak a többiek. (hátha TayRol is el tud szabadulni akkorra)
DigitXT: Sok sikert a rutinhoz, felszerelésre áldozz mindenképpen, én még mindig azt koptatom (javarészt), amit anno kevés ráfordítással azért vettem hogy kiderüljön hogy valóban tetszik-e a motorozás. Megnyugtató dolog ha be vagy öltözve.
Beowulf_78: "Na látod...ezek a divatmotorosok. Ezektől mentsen az isten. Mert ha ők elhullanak az nem érdekel."
Igen, ilyenkor szoktam mondani hogy kell az alkatrész a bontókba.
A kamionosokkal ált. könnyű az élet, mert ők profi közlekedők, nem pánikolnak, érzik a gépet. Már ha nem direkt rád utaznak...ALI_G: Nekem a 11-12 esélytelen, de ha mindenki másnak jó akkor legyen úgy.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Integra #21453 üzenetére
"nem azzal van a baj, hogy vannak akik nagyobb vasra ülnek, hanem azzal, hogy nem veszik az időt, fáradtságot és kiadást arra, hogy meg is tanulják helyesen és jól kezelni, használni."
Ez sajnos kevéske. Ha számodra nincs gond evvel...akkor legyen így. Én nem fogok vele egyetérteni, valószínűleg sosem. Az a gond hogy mindenki a pénzre hivatkozik. Mert erre nincs, meg arra nincs...legfőképpen motort cserélgetni nincs. Kicsit sarkítva fogalmazol. Általában egy kezdő, az első motorjával 2-3 évet simán elbohóckodik. Utána még mindig tud váltani, becserélni a kis ccm motorját nagyobbra. az meg a másik hogy ez az elmúlt pár év hülyesége, hogy csak "millás" motorokat vesznek tanulni, mert olcsó motoron már "sikkes" tanulni. Mert milyen ciki. Bassus. 250 ETZ-t 120-130k-ért olyat veszek hogy megszólal. Tanulni jó? Tökéletes. Egy kezdő élvezni fogja azt is 1-2 évig. Bukni fog rajta? Egy minimálisat... nem 600ccm motort kell venni tanulni, és akkor nincs bukó, és az életbenmaradásra is nagyobb lesz az esélye. Egy kezdőnek majdnem mindegy hogy min ül. Ülhet 600-as hiper gépen is. Élvezni nem fogja úgy, mert az alapvető motorkezelésre fog odafigyelni, nem pedig arra, hogy pl. egy 250 ETZ-hez képest milyen extrákat nyújt egy pl. 600-as naked.
Mint ahogy első autónak se 500-as bálna mercit vesznek, vagy Subaru impreza WRX-et, nem véletlen hogy Suzuki-val és egyéb apró ill. nem túl erős, könnyen kezelhető autóval kezdi egy friss jogsis általában. Példa van az ellenkezőjére, de ez nem az átgondolt lépcsőről lépcsőre felépített rutinhoz vezető út.
-
[lAyCsI]
addikt
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #21373 üzenetére
Rakerestem, telszamot talaltam, meglatom, mit mondasz majd rola.
mod: jo a cikk
-
jasszer
őstag
-
DigitXT
félisten
válasz
Integra #21342 üzenetére
Na most ezeknek a kissrácoknak, akiket ma láttam se tudása, se felszerelése nem volt (az útra még ráfoghatjuk, hogy jó, mert egy-két éve aszfaltozták), egyirányú úton mentek szembe az úttest közepén, beláthatatlan kanyarban. És amikor a szembejövő Merci (amúgy az is jöhetett felfelé jó tempót, de hát 50-ig még bele is fér neki) hangját meghallották, csak alig lassítottak, és húzódtak félre (és a végén még nekik állt feljebb). És mi van, ha a busz jön épp (mert az is jár arra)?
Szóval nagy az isten állatkertje. (De nem is ez a baj, hanem, hogy alacsony a kerítés.) Az aláírásodról egyébként az jut eszembe (főleg ilyenkor), hogy mi van a fürdőzőkkel?
Ott is lehet egy-két öngyilkosjelölt (aka hülye), nem?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #21333 üzenetére
Jon a tavasz, mindenkinek azonnal kell a jogsi, ezvan sajna. En ket ev alatt toltam vegig magan-okok miatt, igy legalabb mindig volt hely, arra az idopontra, amikor szerettem volna.
Digit: Boszormenyi uton dolgozom, es ugy jonnek le oda az Istenhegyi ut felol a downhilles brinyosok, hogy ihaj. Aztan vegig a villamossinen, szoval nem egyszeruek.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Integra #21302 üzenetére
1 kerekezésre gondoltál? Remélem viccnek szántad...a közút nem alkalmas egykerekezésre. Max. azok gondohatják így akik feltünésre vágynak, e mellett divatból motoroznak, közük sincs a motorozáshoz mint életformához. Vagy olyan is mondhatja akinek már előre bérelve van szép kilátással egy parcella valamelyik temetőbe mert nem érdekli él e vagy hal, esetleg még a túl fiatal, "forrófejű" motoron ülők (mert ezeket még csak nem is nevezném motorosoknak), akik még 1 kerekezésben gondolkodhatnak.
Isten mentsen az olyan csapattól akik felváltva egykerekeznek...bárhol ami közútnak nevezhető. Az idei évben azt hiszem a sok motorostól joban fogok tartani közúton, mint az autósoktól. -
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #21292 üzenetére
Ha nem tudsz megallni csak ugy, hogy a forgalom tobbi resztvevojet veszelyezteted (ertsd: a mogotted jovo beledrohan), akkor nem kell megallni. Lassan csordogalva mesz a zebra fele, de engem Ulloin azert is megszolt az oktato, mert lassan erkeztem a zebrahoz, ahol alltak. Ezt gyalogos-csalogatasnak nevezik, es sok vizsgabiztos nem szereti.
Laycsi: koszi, bar a motor full dzsuva, a multkori zuhogo esoben valo hazamenetelem ota nem volt alkalmam lemosni. Pedig kiszallhattal volna, oszt odajossz dumalni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #21287 üzenetére
Nalunk az oktato a kocsival (bordo regi baromi nagy merdzso) mogottunk nagyon jo arc volt, fedezett minket a hulyekkel szemben, ill. amikor rank akartak huzni a kocsikat, majdnem megverte a soforoket. Mondjuk en nyockerben meg kobanyan vizsgazgattam, az oktato is ott nott fel (190cm/110kg), vagta a dorgest.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #21258 üzenetére
Mindenben egyetertunk. Hallod, meglett a motorjogsim, mentem haza kocsival, es a regi lakasunknal a sarkon (Tuzolto u.- Erno u. sarok) eszrevettem a 30-as tablat. 5 eve volt kinnt.
Ujra elkezdtem figyelni a tablakat.
Tenyleg, miert nem tanulsz a Fazeretekkel? Mondjuk az oda-vissza szallitas lenne csak a gond.
Persu: jovo het masodik feleben mennek max., akkor leszek szabin. -
Beowulf_78
addikt
-
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #21125 üzenetére
Tenyleg eleg draga, de baromi otletes.
-
Kevo
tag
válasz
Integra #21041 üzenetére
Ha érdekel a véleményem, flejtsd el az ún. nyári kesztyűket, véleményem szerin 99%-a sz@rt sem ér, kb. mint egy bicajos kesztyű. Az pedig, hogy meleg, hidd el, nem oszt, nem szoroz, én már megszoktam, hogy nyáron, ha megállok egy piros lámpánál diszkréten folyik végig a gerincem mentén az izzadság...tudod, ez is hozzátartozik az élményhez
A kesztyűnek nagyon masszívnak kell lennie, ha ne adj isten beüt a krach, esésnél fix, hogy a kezedet teszed le először, ez reflex. Egy ismerősöm MZ kupában versenyez, egy esésnél a motor alá került a keze és úgy csúszott jópár métert a pályán. Elmondása szerint, ha nem full protektoros, erős bőrkesztyű lett volna rajta, most nem lennének ujjai, pár körmét így is ledarálta az aszfalt. Nyáron úgy is meleged lesz, nincs mese, ez van, olyat vegyél, ami véd és kényelmes, ez a két szempont számít
-
Boci_83
őstag
válasz
Integra #20882 üzenetére
Mod: első olvasásra bekóstolásnak véltem, ha nem ez volt a cél, akkor sorry.
Olajat a virágokra öntöm...
Amúgy gyűjtöm egy kannába, és van egy ismerősünk aki elhasználja láncfűrészbe lánckenésre. Olajszűrő az általában sajnos kukában végzi.
Te nem dobtál még elemet a kukába ugye?
[OFF]De hát nehogy ettől rám fesd hogy mekkora környezet szennyező vagyok, és hogy ettől néznek ki az erdők úgy ahogy, és nem is ezért büdös a faluban csörgedező patak, hanem azért mert a szennyvizet tisztítás nélkül engedik bele a patakba, akár a fürdőszobából kivezetett csatornáról legyen szó, akár a szippantós kocsiról ami megáll a falu szélén és nemes egyszerűséggel kiengedi a sz@ros vizet a patakba!
Önkormányzati engedéllyel!!!
-
válasz
Integra #20882 üzenetére
Minden kúton visszaveszik. Tök mindegy, hogy ott vetted vagy nem, a kezelési költséget elvileg visszakapják, meg amúgy is kötelezve vannak rá, hogy átvegyék.
NE öntsd ki, mert egy liter olaj durván sok m2 vizet szigetel el a levegőtől. Meg amúgy is, kell valamiből a Garexnek az olcsó suzi olajat gyártania -
Gaboman
nagyúr
válasz
Integra #20740 üzenetére
Az protektoringgel nekem a gerincvédő részénél gondom lenne mert egyrészes nem pedig tagolt.
Ezen úgy látszik hogy egy darabból áll.
Valahogy ez komolyabbnak,masszívabbnak tűnik számomra és nem csak gerincvédelemben.
Váll és könyöknél is erőteljesebbnek,biztonságosabbnak tűnik,persze lehet én látom csak rosszul. -
Kevo
tag
válasz
Integra #20649 üzenetére
Elsősroban sok-sok gyakorlással. Az Motorozás Mesterfokon c. könyv pl. sokat segíthet a helyes technika elméletben történő elsajátításaához, de minden motor és motoros más, így Neked kell majd ráérezni a dolgokra. Én anno sokat jártam egyedül motorozni kefejezetten gyakorlási célzattal majdnem forgalommanetes szakaszokon, fékezgettem erőseket, gyakoroltam használni a hátsó féket, amit sokat egyáltalán nem használnak, pedig vészesetben rengeteget számít, érezni kell a csúszáshatárt, ami millió dologtól függ, de ezt csak a rutin fogja veled megtanultatni. Én eddig kb 8500 km-t mentem az SV-vel, de még rengeteget kell tanulnom, idén legalább nem nulláról indulok, célom, hogy magabiztosan kezeljem a gépet, nem, hogy lapon menjek minden kanyarban.
Rövid szabályok, amiket alkalmazi szoktam a felsorolásod alapján (nem feltétlenül helyes):
1.) Testhelyzet: fékezésnél előre dőlni, hogy mindinkább elől legyen a súlypont
2.) Tekintet: arra nézz, amerre el tudod kerülni a bajt, keresd a "menekülő útvonalakat" a tekinteteddel
3.) Sose satuzz be, mert szinte tuti bukta, én a következőképp csinálom a fékezést: kis első fék, a motor súlypontja előre helyeződik és utána fokozatosan szorítom rá a féket + ha kell hátsóval is besegítek, de finoman, mert nagyon könnyen megcsúszhat.Amúgy én ált. szeretek inkább elől ülni, a tankhoz elég közel, mert ha hátrébb ülök hajlamos elemelni az elejét, azt pedig nagyon nem komázom.
Leszenek érdekes szituk, erre készüljl fel (nem ijesztegetni akarlak), az egyik legrosszabb, ha valamiért el kezd vadul csapkodni a kormány (pl. kanyarból kijövetelkor, valami megdobja az elejét, stb.). Ez eddig csak egyszer fordult velem elő, beugrott a sportszelet, épp egyenesen jöttem, úthiba, a motor eleje elemelketedd, tanktól-tankig csapkodott a kormány, gáz vissza, kormányt megmarkolni (nem erővel, ésszel) és finom gáz, erre beállt egyenesbe és mentem tovább. Ezt nem lehet szerintem megtanulni, a legtöbb azon múlik, hogy az adott szituációban van-e lélekjelenléted. Utólag motoros comborák mondták, hogy jól reagáltam le, ők is ezt tették volna. Szerintem szerencsém volt, azóta mégjobban figyelek az úthibákra.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra #20675 üzenetére
Nagyon patent lett a bringa, szép fütyülős hang, 50 000km felett ia. Jó mindene, nem áll le. Pöcc röff. És azért lett kész ilyen hamar, mert még nincs szezon. Ezt mindenképp el kellett rajta végezni, mielőtt ráülnél. Csak most gyorsan túl lettünk rajta.
A Diablók még csúszkáltak ebben az időben, odatéptem simán elforgott. Vigyázni kell mégLehet le kell koptatni egy kicsit. Remélem nem megkeményedett...
Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest