Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Apple Watch
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Telekom mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
-=Ghost=-
őstag
Helló mindenkinek!
nah akkor összefoglalnám mi történt az átalakítgatás során és a következő mod jaimat
legelején kivettem az alaplap tató tálcát leszedtem a chipset hűtőt felraktam a tiger 1et de kentem alá egy kis zalman pasztát, ezután jött a proci meglazítottam a lefogót levettem a keretet aztán le akartam szedni a bordát de ráragadt a cpu... mert valami fekete szutyok volt rajta hővezető közegnek... akkor lesedtem a prociról azt a cuccot kis körömlakklemosóval majd felkentem rá a zalman pasztát rá a blokk és a leszorítóval jól odaszorítottam, meg se moccan aztán megmelegítettem a csövet és ráhúztam a csonkokra ezek után vissza raktam az alaplap tartó tálcát és összeraktam a rendszer többi részét is.
a parás részek:
amikor összeraktam a rendszert és meghúztam a blinicseket csavarhúzóval elkezdtem beleönteni a löttyöt (a téli ablakmosót) azén látom hogy ereszt a vga kari nál... akkor leővettem egy villáskulcsot és azzal is jól meghúztam, ugyanezt aljáccottam a hőleadó radiátorral is... de ott nem folyt végig a vga karin :)
ezek után bekapcsoltam a gépet hw doktor belő veszett módon elkezdett sípolni hogy nincs CPU fan... akkor kikapcsoltam a cpu fan ellenőrzését és az új chipsethűtőt leszabályoztam 2100RPM re és most tök halk:))
azán raktam a radi tetejére egy vantec ventit ezt is leszabályozva min re és most jó csendes a gép... röviden ennyi ha valakit érdekelnek a részletek csak írjon ide és válaszolok...
az eredmény:
CPU idle 39C terhelve (battlefield) 45ig megy fel :))
eddig 45C idle játék után 56 is volt.... tehát ~10fokos a javulás munka közben
a költségek:
a hőleadó radiátor 5000 bontóból (opel kadettből) + mérhetetlen sok idő a megtisztítására...
a pumpa vízhűtés.com os eheim 1046 12 000 volt de máshol nem találtam...
a tartály szintén vízhűtés.com szintén 12 000 volt és ez sem volt máshol...
a cső 8x1.5ös ~2m addól 1.5m felhasználva
a gpu blokk 4500 home made
CPU blokk zalman 12 000 pixel től...
és mérhetetlen sok idő a ház átalakítására (fúrás faragás)
terveim:
most eltört (letört) amobil rack om elején lévő fogantyú majd szépen megmoddolom és jönnek a képk! lesz az elejébe vágva egy ovális lyuk és mögé berakok egy plexilapot amit megcsiszolok és megvilágítom kék ledekkel és felrögzítek még az elejére egy olyan fogantyút ami a ház tetején is van...
és még a hőleadó radiátort akarom kicsit átalakítani (levágom a felfelé álló csonkokat és a tövében ahol még egyenes ott leszűkítem 8mm esre...)
egyenlőre ennyi várom a véleményeket ne csak nézegessétek a topicot hanem szóljatok is valamit mert azért látom hogy sokan nézitek de sehol seemi visszajelzés... :(
ja! és ha jár erre egy moderátor kérem hogy változtassa meg a topic címét ''Codegen 7016 Mod by -=Ghost=-'' ra! köszönöm!
Aktív témák
- Borderlands 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Nintendo Switch 2
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple iPhone 15 Plus - Black - 256GB - Akku: 100% - Újszerű állapot!
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi