Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• komi77

senior tag

válasz Indi85HUN #20242 üzenetére

Szia. A ventik világításához egy közösített kábelt adtak. Ezt vagy a dobozhoz adott rgb vezérlőbe dugom és kapcsolgatva váltja a színeket. Vagy az alaplapra dugom. Viszont akkor nem történik semmi. Amatőrként két dologra gondolok. Vagy nem a megfelelő Aura Sync programot töltöttem le. Itt arra gondolok, hogy célszerű lehet a legelsőként megjelent progit feltenni mert a többi verzió nem teljes inkább kiegészítés újabb azóta megjelent eszközökhöz. Vagy az rgb vezérlőt kell az alplapra kötni - ami usb eszközként fogja látni - és akkor tudja majd kezelni az Aura Sync program. Nekem ez utóbbi a valószínű mert az Aura Sync program eszközöket keres először. Aztán mikor talált ilyeneket, akkor lehetőséget ad az irányításukra. Egyenlőre még azt nem találtam ki miként és hova tudom a vezérlőt kötni. Van valami mini usb csatlakozó a vezérlőn de nem tudom a nevét és az alaplapon sem tudom hova kell kötni. Azt hiszem Argb a neve. Nagyjából itt tartok. Addig a vezérlővel állítom a fényeket a ventiket meg biosból szabályzom. Nekem inkább a hűtési profil a fontos. Viszont idegesít, hogy gyereknek a fények miatt vettem a házat és egy leírást nem voltak képesek betenni a dobozba. :)

• komi77

senior tag

Kedves kollégák. Az emberiség jövője forog kockán a mostani kérdésem során. Vettem a fiamnak egy RGB ledes házikót - CoolerMaster MB511 - három előlapi RGB-s ventivel. Alaplapom Asus X370-F Gaming. A házhoz adtak egy RGB led vezérlőt, ami az alaplap kihagyásával látja el táppal és vezérelhető RGB sztorival a ventiket. Én a ventiket az alaplapra kötöttem direktben és az RGB vezérlő kihagyásával az RGB dugót is az alaplapra dugtam. Letöltöttem az Asus Aura Sync alkalmazást és bíztam benne, hogy történik valami, de semmi. Mivel még soha életemben nem szereltem össze ilyen motyót fogalmam sincs mit hagytam ki. Ha van valami ötletetek, hogy tudnám világításra bírni - a gyári vezérlő nélkül, alaplapról - a pörcsiket, összehangolva az alaplapi RGB világítással és a gyári Amd proci hűtő világításával, azt megköszönném. Egyébként az Amd hűtőt is rákötöttem az alaplapon lévő másik RGB led dugóra, na az világít - csak nincs szinkronban az alaplapi fényekkel. Szóval alaplap és proci hűtő világít, előlapi ventik semmi - csak pörögnek. Már arra is gondoltam nem-e esetleg a Bios-ban kell valamit Enabled-re tenni RGB ügyben. Bocs az amatőrködésért, de eddig nekem csak a hűtő profil beállítása volt a fontos. Most a fiamnak már disco fény is kell lövöldözés közben - változik a világ. Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm. :D

• komi77

senior tag

Sziasztok!

Ámátőr kérdéssel fordulok hozzátok. Fiamnál táp, most gépház és egyéb cserék váltak aktuálissá. A meglévő alaplap, billentyűzet, egér már rgb-s. Most olyan üveg oldallapos házikóban gondolkodik amiben rgb-s ventik vannak. Nagyjából el is dőlt már, hogy melyik lesz. Egy Cooler Master házikó, három rgb-s ventivel az elején + rgb vezérlő. Mivel még soha nem használtam rgb-s cuccot így nem tudom az alap kérdéseket. Az alaplap Asus X370-F Gaming ami Aura Sync képességekkel bír. A kérdés az, hogy a házhoz adott rgb vezérlő csak a színeket tudja majd vezérelni a hűtőprofil mellőzésével és a többi - billentyűzet, egér, alaplap - eszköz villogásaitól külön életet él-e? Vagy a ventiket közvetlen az alaplapra célszerű inkább dugni és az Asus Aura Sync programjával hangolni a villogást, hogy a többi eszközzel egységes legyen a látvány? Így még a hűtési profilt is tudnám állítani akár Bios-ból is - nekem inkább ez a fontos :) . Nem tudom mi a jó megoldás ami a hűtési profil és a látványt adó eszközök összhangját meg tudja oldani úgy, hogy ne csak villogás de megfelelő légáram is legyen, no meg csend amikor nincs terhelés.

Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák