- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
didyman #7227 üzenetére
Szia!
Hasonló gonddal küzdök én egy ideje. Hallom a CD, HDD műveleteket egy általam készített 2*LM386-os erősítő által hajtotta fejhallgatóban, persze csak akkor, ha csönd van. Zene, játék közben nem nagyon zavaró, mert a jel sokkal hangosabb mint a zaj. Ehhez még hozzájön, hogy fejhallgató vezetéke úgy működik mint egy FM rádió antennája...
.
Részleteznéd kicsit a hatásos LC szűrő tag "felépítését" ?
g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Billentyűzet Ps2-es portot hány amperrel (persze mA-re gondoltam...
lehet terhelni? Ledes bill. világítást (esetleg háttérvilágítást) tervezek, és nem találtam pontos infót.
g.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Fújásirány váltás: nagyon egyszerű, fordítva rakod be, és máris szív. Minden ventin találsz két nyilat, általában a venti külső (fekete) részén oldalt, egymásra merőlegesek. Az egyik a forgásirányt, a másik a levegő áramlásának az irányát mutatja.
Fújásirány: Hát sok variáció van, szerintem az a lényeg, hogy huzat is legyen, azaz ne mindegyik befelé, vagy kifelé fújjon. Ha nincs konkrét ajánlás a ház aerodinamikájához, akkor én úgy csinálnám, hogy az oldalsó, és a felső befelé, az eslő, és a hátsó pedig egy irányba fújjon. Azaz ha az első befelé, akkor a hátsó kifelé, vagy fordítva. Az irányt szerintrem az határozza meg, hogy melyik alkatrész kritikusabb hőmérséklet szempontjából. Ha pl. húzod a procit, és az "hátul van" akkor a hátsó venti nyomja be a hidegebb külső levegőt, és az eslő "tolja" ki a meleget. Ha pl. a HDD a kritikus, ami elöl van, akkor fordítva. Érdemes próbálgatni is, mert az alkatrészektől is függ az egész.
(mivel nem volt még felső ventis házam nincs gyakorlati tapasztalatom, csak úgy eszembe jutott, hogy a por miatt, lehet, hogy a fentit érdemesebb kifelé fújásra állítani...Majd talán megmondja akinek van olyan...)g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Undoroid #6639 üzenetére
Hy!
...ővé a felellősség 100%-os mértékig......Ez azért nem egészen így van...
Ezt hogy érted? szerintem jogilag szinte lehetetlen lenne egy interneten megtalált leírás alapján kövzetvetve okozott sérülés, vagy anyagi kár miatt a felelősséget bármilyen formában megosztani, vagy áthárítni......szerintem........Lelkes Építőket'...Szerelgetnek,forrasztgatnak,de.....
Ezen én is meg szoktam döbbenni, de főleg azon, hogy van aki büszke a tudatlanságára.Én sem vagyok egyáltalán nagy "spííler" (
) de 10-szer átgondolom a dolgokat, mielőtt áram alá helyezek bármit......főleg villamosmérnökként...
(nem a szakmámban dolgozom...)
-
gsc73
aktív tag
válasz
Undoroid #6626 üzenetére
Hali!
Netán valamit nem egészen oda sikerült bekötni,mint ahová kellett volna?
Nem erről volt szó, mint írtam klésőbb a lábazonosítás/forrasztás okozott gondot, így abbamaradt a projekt...füst nélkül.....Jelenleg egy használt 19'-es TFT.............
Nyilvánvaló, (tisztán világít) hogy ebben a történetben nem a spórolás, hanem a kihívás, az alkotásvágy, és az önmegvalósítás a lényeg!!!!...miért füstölt le...Kit fog terhelni a felelősség,ha....
Amikor foglalkoztam vele, és sokat olvasgattam a témában MINDEN leírásban benne volt, hogy ha tápot is kell csinálni az VESZÉLYES. Inkább keressünk olyan panelt, amiben benne van a táp. Ezt furcsálltam, de az enyém is pont olyan. Kap +5V-ot, és már megy is a háttérvilágítás........több 10k-s cucc...
Az is MINDENHOL le volt írva, hogy ne az 50K-s videokártyával, és mittudomén milyen hiperszuper géppel próbálkozzunk, hanem P1-P2 class, értéktelen cuccokkal..Ezek mondjuk alapszabályok, aki nem tartja be őket..................hát így járt, csak saját magát hibáztathatja, illetve ővé a felellősség 100%-os mértékig. (ha valaki azt írja az interneten hogy simán ki lehet ugrani a harmadik emeletről, mert az nem is olyan vészes.......hány ember ugrana ki????????
g.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
LaptopLCD vs. PC azé' nem annyira esélytelen ügy. Én is belekezdtem, aztán porosodás lett belőle, de SZVSZ meg lehet csinálni professzori végzettség nélkül is:
Nehogy más tollával ékeskedjek "syn7h37ic" írta 2007-12-06 22:14:29:
"Kell hozzá némi plusz dolog, és pár info a TFT panelról. Először is egy olyan VGA, amin van belső digitális kimenet, és PCI-os. Pl. az Ati rage kártyák. Azután a TFT panel pontos lábkiosztása. Ha ez megvan, az Ati kártyával kell összekötni a TFT megfelelő bemeneteit, a háttérvilágítást is külön megtáplálni, és máris van egy TFT a gépben."
Itt: [link]
Ami nehéz, és nekem sem ment 100%-ra: (1): pontos infót szerezni a TFT panelról, illetve ha az megvan, azonosítani a (2) spec. csatlakozót, és (3) forrasztani.
DE: nem esélytelen!
Sok irodalom van a témában magyarul is. Google!!!
g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
antal27 #6228 üzenetére
Huhhh...
MIlyen modilból van ez a kijelző? A szalagkábelt nézve nem mai darab...
A csati kábel feliratait névze nem esélytelen az életre keltés. (ha még aktuális, mert látom a másik szépen beindult.
) Aki nagyon penge talán tud a feliratok alapján is mondani okosat, és csak google-t használnék.
g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
antal27 #6219 üzenetére
Hali!
Szép projekt lenne. Régebben én is próbálkoztam mindenféle kijelzővel, mobiltelefonból sikerült is életre kelteni, aminek az volt a feltétele, hogy sikerült beszerezni a szükséges (PONTOS) infókat a vezérléshez, és ekkor egy mikrovezérlőt (PIC) prorgamozva már könnyű volt bármit kiírni a képernyőre.
Szét kéne szedni a DVD-t, és kideríteni, hogy mi (milyen típusú chip) vezérli a kijelzőt, ezután google !!! A többi a kreativitáson múlik. (hozzáteszem, hogy nem ismerem a DVD-k kijelzőit, ez egy általános módszer, nem hiszem, hogy a gyártó publikálná a kijelzővel kapcsolatos részleteket.)g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5944 üzenetére
Én marha....(a fától az edőt) hát persze hogy a sorrend nem lehet más....
Köszi
g.
u.i.: kipróbáltam, nem megy.....
lehet hogy rossz?)
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy AC 12025 PWM ventillátort. Közvetlenül szeretném 12V-ra kötni (alaplapon semmi csati, régi)
Szükségem lenne a 4 pin-es PWM csatlakozó lábkiosztására. Ugyanis google keresgéléseim során találtam pl. itt: [link] de itt fekete-sárga-zöld-kék színek vannak emlegetve. az AC-n pedig fekete-piros-sárga-kék színek vannak....Melyik a +12V-os?g.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Tulajdonképpen megoldható az is, hogy a ház elejében legyen a kijelző. Persze ahhoz szét kell szedni a fogyasztásmérőt, amivel ugrik a gari, ez a kisebb gond, de az érintésvédelemre is figyelni kell. Utána az LCD panelhez menő vezetékeket el kell vágni, és meghosszabítani. Itt is bejöhet egy-két hibatényező, bizonytalanság, hogy vagy sikerül vagy nem. Az egyik a feszültségesés, illetve az LCD meghajtó áramkör időzítései. (én nem csináltam ilyet, csak úgy eszembe jutott) Ez egyszerre lenne modding, és házi barkács...
-
gsc73
aktív tag
válasz
Lucif-R #5850 üzenetére
Ahoj!
Én nem vagyok olyan nagyon okos ember, akire Te vársz, de én ezt a "kapcsolást" alkalmazom, és működik:[link]
Más projektben (autó "tuning") huzamosabb ideig hajtottam 7805-öst 12V > 5V @ 1.5A, persze megfelelő hűtéssel, és ment! Megvam a 10. ventillátor helye, így szimmetrikus lesz a terhelés!
Üdv:
g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Találtam egy nagyon egyszerű venti fordulatszám szabályzó kis "kapcsolást" Itt: [link]
Valaki véleményezné, hogy jó ez a megoldás? Mi lehet a hátránya?
g.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest