- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Thx a válaszokat, most nézem a soros két kimenetéről állítja elő az 5V-ot tényleg...
tegnap már késő volt rájönni, hogy nem külső áramforrás van ott
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #12329 üzenetére
Végül is megoldódott a dolog.
v2.06 eu-s fw.-vel, ha elsőre (a sokadik más fw-s próbálkozás után) nem is, de másodszorra már ment rendesen: [link] a pl. innen a német oldalról elérhető.
-
Wind-Storm
őstag
Sikerült végre forrasztás nélkül működőképesre összerakni az áramkört breadboard-dal:[link]
és ment is a HyperTerminal nevezetű programmal a dolog. [link]
A jelek szerint bebootol (mivel már nem áll meg a POST után), ellenben az AP továbbra sem érhető el webadminon egyik firmware-rel sem.
Már a D-Link DWL-700AP firmware-ét is ráküldtem, de továbbra is elérhetetlen...
Szerintem a WAP11-v2.8_V2.05_fw-nél régebbi kéne rá amivel talán újra működne.Esetleg valaki állított már helyre WAP11V28-at?
ADM8628 a SoC, [művelet]
Elég régi a cucc, még G-t sem tud, de azért helyre akarom hozni...
-
Wind-Storm
őstag
válasz
day2day #12325 üzenetére
Evvel a típussal olyan nincs, hogy együttműködni nem hajlandó! max. nem kapsz a fordulatszámról visszajelzést, ilyen viszont előfordulhat
Leghalkabb mint leglassabb? Nem teljesen értem a kérdéstÉn [ezekkel] a ventikkel használom jelenleg, a világ leghalkabb ventijei motorzajilag, merem állítani!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
day2day #12323 üzenetére
Evvel a szabályzóval ki is kapcsolható akár, nekem is ilyenem van [link]
Kaze Master ACE és Kaze Master Pro is mind ugyanaz csak design update-t kaptak (ill. több csatornát a pro) is ki lehet kapcsolni,bár nem túl olcsó panelek, de nagyon jók, mert 3,7 Voltig is le tudják venni a feszültséget és analóg potisak, a szimplán minimumra tekerés egyenlő az OFF állással.
Viszont egyedül a Kaze Server digitális, bár nekem nem jött be, már csak az LCD panelje miatt sem.Vagy kreálsz valami előlapi panelt egy takarólemezből és belefabrikálsz egy kapcsolót, ilyen egyszerű és még olcsón is kijöttél
-
Wind-Storm
őstag
Valaki használja a HyperTherminal nevezetű programot, esetleg tudnátok valami jobbat ajánlani helyette, RS232 portkommunikációhoz?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
andrade #12316 üzenetére
Az akusztikus zajt „mérik" vagy szubjektíven a jó irányba... a gyakorlatban teljesen fals lehet.
Eltérhet a ventilátorok kialakítása, ezért azonos fordulatszámon a nagyobb halkabb lehet meg a hang tónusa is más.
Csináltam anno egy kis bemutatót, ezen látszik, hogy mennyire eltérőek.. [link](#12312) DemonDani
Állatok
De a légnyomást meg mmH2O-ban adják meg.(#12311) moha2
Azért írtam, hogy kb.
De amúgy meg itt egy Flow Units Converter -
Wind-Storm
őstag
válasz
DemonDani #12300 üzenetére
Ha nem tudod megjavítani, akkor igen.
Esetleg egy F12-t tudok ajánlani. [link]
3 Voltos indulás (legalábbis amik nálam eddig voltak, mind indultak ennyin)
1350RPM 74 CFM / 125,7 m3/h légszállítással.
A csapágyazása folyadéknak gúnyolt, a legrosszabb fajta, de horizontális állapotban nem lesz vele gond, nem fog csicseregni.
Amennyibe kerül, annyiért bestbuy! -
Wind-Storm
őstag
válasz
DemonDani #12298 üzenetére
A légnyomása nem valami túl nagy, illetve 1800RPM-hez képest még a légszállítása is elég kevés és a 10 Voltos indulás se semmi.. a zaj meg ha érdekel, a leírt decibelértékeknek nem lehet hinni.
Honnan jött, hogy ezt nézegetted? Mibe kéne? Ennél egy csomó másik venti jobb...
-
Wind-Storm
őstag
válasz
oroszbence #12296 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz
oroszbence #12294 üzenetére
Bár én olyat még nem láttam, hogy árulnának, de talán létezik.
Kérdezd meg enguszt. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #12278 üzenetére
Jah, most már világos.. thx.
Azt hittem, hogy a lukak alatt valami gumiszerű anyag van, és nem fémből készült „csipeszek"?Amúgy nesz neked dugós próbapanel, evvel a forrszemessel is tökéletesen meg tudom oldani (eddig), az IC trapéz lábaival bezárt alakja pont odaszorítja az elkók lábait. [link]
Bár ehhez panel sem kéne tudom.. de így legalább szétszedhető.
Ja a gépben nincs is autófókusz... -
Wind-Storm
őstag
Mi a frász ilyen drága ezeken a dugaszolós próbapaneleken?
[link]
Még a legegyszerűbb is olyan irreálisan drága mint a huzalvezetékek hozzá..
Lomex-ben vajon mennyibe kerülne a legolcsóbb?
Illetve amelyiken 3 banándugónak van azljzat, azt meg nem is értem mire való...
Valaki sötétítsen már fel! -
Wind-Storm
őstag
Egy másik kérdés:
Ehhez a művelethez kéne nekem egy bizonyos MAX232CPE TTL to RS-232 konverter IC:
[link]
Itthon milyen hasonlót kapni, vagy esetleg soros csatlakozós kábellel is lehet készen kapni? -
Wind-Storm
őstag
válasz
mr_ricsi #12259 üzenetére
És ha meggyilkolja a hardvereket, akkor a "megbukott a teszten" címkét lehet ráakasztani?
Azért az ócska hardverek tesztelése előtt a tápot is letesztelem amennyire tudom, mielőtt rákötnék bármit is.. de ha kinyír valamit is, azért nem lesz túl nagy kár.A nagyobb fesz nem probléma, sőt kifejezetten jó, csak nem biztos, hogy elfér a régi kondi helyén.
Kicsit nagyobb csak, szerencsére, így még bepasszírozható a helyére..
Ma megyek vissza kis kondi ügyben..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
fero02 #12255 üzenetére
Az nem 2200uF akart lenni? Amúgy a feszültség érték lehet nagyobb, a kapacitás a fontos. Ja meg persze fizikailag férjen el a tápban (ált. ezek szokott elbukni).
Nem nem, ha kicsit visszanéztél volna előzményt, akkor itt ez a kép, ott van legalul két kicsi [link]
Amúgy én is így gondoltam, kössz
-
Wind-Storm
őstag
válasz
mr_ricsi #12253 üzenetére
Vargáné és Tsa. vagy Codegen, annál jobb, hogy most már tudom ezt is..
Tesztelős tápnak lesz, semmi többre nem szeretném használni.
Az asztalom alatt egy üres gépházban van egy nagyon jó kis Nexus 430 Wattos tápom FSP béllel, nem szeretném mindig kivenni ha egy P3 alaplapban tesztelek SD ramot vagy bármi hasonló landol nálam.Kössz a javítást, valóban elírtam, nem a kondin van rosszul
Vettem (volna) az összes kondiból újat a két nagy kivételével, kerek 440 HUF-omba került.
16db helyett 14 darabot kaptam, a maradék 4 pedig nem felel meg pontosan az elvárásoknak.A maradék 10 közül mindegyik 105°C hőtűrésű.
Tehát amik nem pont ugyanolyanok mint voltak:
A 2db 220uF 16V-os helyett az eladó azt mondta, hogy „ennél csak kicsit nagyobb van" és mutogatta persze arról már nem tájékoztatott, hogy 25V-os..... nagyobb lehet, de ennyivel...?
Az 1db 0,47uF 50V-os helyett adott 100 Voltosat
Végül 3 db 10uF 50V-os helyett adott 1 db-ot ami csak 85°C hőtűrésű ráadásul...
De azt a 2*6 forintot azért hozzáadta a végösszeghez mintha meglennének...
Majd amúgy is mehetek vissza reklamálni a hiány miatt... ötlet? -
Wind-Storm
őstag
Megnézegettem a kondikat és ekkorák vannak benne: [link]
Mivel a táp teszt célra lesz úgyis, bőven jók lesznek az olcsóbb low_esr jelző nélküliek is.
A biztonság kedvéért megveszem az összeset, kivétel a két 200 Voltosak, aztán amiket szükséges azokat kicserélem. Amúgy sem árt, ha van pár tartalékba, vagy bármilyen célra. -
Wind-Storm
őstag
válasz
mr_ricsi #12250 üzenetére
LM339N
GK55212K
Vb GK CHNMellette is van egy IC aminek a vége a kondi tetejénél látszik, csak a borda kitakarja. Erre meg ez van írva:
UTC SLA1
TL494
cEnnek gépnek nevezhető valaminek nem számít, hogy meg van-e támasztva vagy sem, az eredmény mindig elkeserítő.. nagyon zajos a képe..
-
Wind-Storm
őstag
Na én közben szétszedtem a tápot, sehol nem volt egy Voltnyi feszültség sem.
Sajnos legjobb esetben is csak kb. ilyen fotót tudok csinálni (bedöglött a jó gépem, de nem telefonos fotó)
[link]
Bekarikáztam rajta az összes létező elkót, kivéve a két nagy bemenetit (összesen 18 db. van benne)
Pirossal jelöltem az egyértelműen púposakat, biztos van még körzetükben jó pár ami cserére szorulna...
A nagyfeszes áramkör felé azt a két kicsit gondolom nem létszükséglet kicserélni, amúgy is nehezen férnék oda..
Így ránézésre miket nem ajánlotok még kicseréli ill. miket volna ildomos?Ill. vajon milyen gyártmányú lehet ez a bél?
Végül elolvastam ezt.
(A kondenzátorok lábát viszont tilos meghosszabítani. Azt mindig a lehető legrövidebb kivezetéssel kell beforrasztani a minél kisebb soros ellenállás illetve induktivitás miatt.)
Ezt mennyire kell komolyan venni? egy elhajlított kondenzátor is hosszabb lábat kíván, pláne egy elfektetett.
(#12242) Lompos48
Thx, értem
-
Wind-Storm
őstag
Term. ezt csakis vezetékdarabbal vagy olyan csavarhúzóval zárnám rövidre amit nem sajnálnék..
Viszont ha a kondinak árt akkor mellőzném.
Nah két izzóra sorosan én is gondoltam utólag.. -
Wind-Storm
őstag
Kössz a felsötétítést
Alacsony hőtérésűvel én is találkoztam már jó párral, egyszerűen szánalmas..
Erre építenek jóformán mindent manapság.. [link]Egyébként belenéztem a tápba, a kimeneti oldalon a kisebb elkók púposak.
A 2 nagyobb bemeneti oldaliak hibátlannak tűnnek ránézésre, de ki tudja, még a hőtűrésüket sem láttam rajtuk feltüntetve.Haver eléggé úgy állt hozzá, hogy meg sem érné kicserélni őket, meg sokat bajlódna vele stb.... akkor majd én inkább.
Gondolkozom, hogy megérné-e az egész elkó garnitúrát kicserélni a tápban.
Mindenesetre a kimeneti oldaliak közül mindet lecserélném.
Most per pill meg nem mondom hány van benne és mekkora kapacitásúak, úgy körülbelül mennyire jönne ki ha lecserélném mindet?
Főleg a két nagy bemeneti oldalit.. ha nem vészes az áruk miért ne..?
Ez remélhetőleg megoldaná a problémát és nem jelentkezne más baja is.
Tesztertápnak tökéletes lenne ha jól működne. -
Wind-Storm
őstag
Köszi! gondoltam ,hogy ennyitől nem kellene neki, mert ilyet még nem tapasztaltam..
Még egy kérdés, pontosan mit is jelent az a „low esr" ?Én csak azért nem fogom szerelni mert nincsenek hozzá pótalkatrészeim, meg nem is akarok rá úgy igazán költeni (500 HUF-ért már elviekben kapnék egy tesztelni alkalmas tápot), ahol haver melózik ott marékszámra vannak ilyen pótalkatrészek, majd beküldöm vele és kicserélik.
Az összes elkó kisütését én sem felejteném el..
-
Wind-Storm
őstag
Szereztem egy csodatápot:
VIKINGS MPT-350
2006. 08. 10. vételezésű darab azOrákulum Computerből..!
A 12 centis ventije figyelemre méltó, pláne a következő szöveg: LOW NOISE TEMPERATURE CONTROLLER
Az is érdekes, hogy van még rajta még valami 6 tűs AT szabványú csatlakozó...Gondoltam nekiállok letesztelni gép nélkül, nehogy megölje ha netán hibás lenne:
Bedugás után először fáziskeresővel közelítettem felé... nehogy rossz legyen a földelése pl. aztán ahogy hozzáérek megb@sz a váltó.. ezen a teszten át is ment, a power on és gnd-be se találtam, ezután rövidre zártam és felkapcsoltam, a táp ventije egy pillanatra megmoccant.
Következőnek már stand by állapotában zártam össze a power_on-t a egy GND-vel, mintha egy alaplap indítaná.. na ekkor beindult és úgy elkezdett sziszegni az egész, hogy azonnal ki is húztam még mielőtt valami kirobban belőle.
Dőlt belőle a rothadt hal szag... legutóbb akkor éreztem ilyen szagot amikor haverral késsel vágtunk ketté egy elkót.szóval gyanítom, hogy egy elektrolit kondi lesz a ludas..
Az árcédulája alapján 7890ft-os táp volt annó... mit is várok egy ilyen darabtól..
Külön teszter tápnak még jó lett volna.
Bár kérdésem lehet kicsit abszurd, de megfogalmazódott bennem: lehetséges, hogy egy ilyen rövid ideig tartó terheletlen üzem hazavágjon egy ATX tápot?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
DemonDani #12219 üzenetére
Olcsó táp, nuku vezérlés, nehéz eset...
Mondanám, cseréld le a tápod egy jobbra.
Túl lassú ventivel túlmelegedhet, ugyanakkora légnyomású/légszállításúval meg ugyanott vagy kb.
De egy potmétert applikálhatnál bele és akkor kézzel tekergethetnéd igény szerint.Arctic F12-nek túl nagy légszállítása nem lesz, pláne a tápban, gyenge légnyomása miatt is..
Suhogni viszont fog magasabb fordulatszámon ez tapasztalat.Amúgy a táp a gépház aljában van vagy fölül?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
DemonDani #12212 üzenetére
Mellesleg kérdés, hogy mi hangos benne... a légszállítása, vagy zúg a venti?
Ha szimplán kicseréled ugyanakkora légnyomás és légszállításúra, attól még nem lesz majd halkabb.
Tudni kéne, hogy hővezérelt-e, mert egyéb esetben csak jóval gyengébb ventivel lenne halkabb ami meg nem feltétlen ideális hűtés szempontjából... -
Wind-Storm
őstag
Arra lettem figyelmes, hogy a WD3200AAKS merevlemezem hátoldalán oxidálódnak a réz dolgok. [link]
(Csak egy ilyen scan-re futotta, sry.)
A másik oldalon csak tippelni merek, hogy hogyan nézhet ki...
Egyelőre eddig még hibátlan állapotú...
Találkoztam nemrégiben egy 400 gigással ami szintén WD és már meg is döglött.
Leszedtem a paneljét és a fejvezérlő érintkezőinél fekete volt. WD40-nel megpucoltam, persze már semmi javulást nem tapasztaltam.
Csak az a kérdésem, hogy a WD40 esetleg nem okozhat kárt a panelen lévő dolgokban? Mégis egy tökéletesen működő merevlemez (eddig). -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12170 üzenetére
Nem csak ennyiről van szó.... és ez a „csavar mellett" meg abszurd, hogy lenne bármiféle rezonancia is, hisz mereven van berögzítve a házba.
Már az is elég ha egy ventit kézben fogsz, és máris érezni fogsz valamit, a motor egyenlőtlen járásából adódó „lüktetést".
A gumis felfüggesztés konkrétan ez a motorhang ellen van kitalálva, az egész ház az akusztikus erősítőközege a motorhangnak, és ez marha idegesítő egy dolog tud lenni.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12168 üzenetére
Mert te nem vagy csend-szállott
Ezt csak a beavatottak érthetik...De tényleg!
Amíg nem jár a géped a 0 decibel zajszint közelében, addig ennek nincsen jelentősége.Mellesleg jó helyen kell venni és jót, akkor olcsó
De pl. a Be-quiet ventiknek gyárilag nagyon jó rezgéscsillapított megoldása van, bele van építve a ventibe, tehát azokhoz még ezt sem kell külön venni. (bár megvan az áruk is... de nem csak ezért) -
Wind-Storm
őstag
válasz
gordonfreemN #12165 üzenetére
[link] ?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12160 üzenetére
Nekem a sharkoon rebel 9 aluminium házamban pont rávaló kupak van, tehát közvetlenül a kapcsoló végére kell ráhúzni, így könnyen ki tudtam cserélni a nyomókapcsolót -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12158 üzenetére
Na ennyivel már előrébb vagyunk
[link]
gondolom PS mint Push-Siwtch -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12155 üzenetére
Akkor azok nem mikrók
Akkor tulképp csak egy rájuk húzható kupak kéne.. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12153 üzenetére
Pattognak, vagy van egy kis, úgy fél centi benyomódásuk?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12150 üzenetére
A mikrokapcsoló meglehetősen szar egy megoldás, egy TT házban ki kellett cserélnem mindkettőt, mert tönkrementek..
[link] nem lehet, hogy ilyen nyomókapcsolók vannak a gépházban? -
Wind-Storm
őstag
válasz
PeliScan #12144 üzenetére
Vagy akkor itt van ez [link]
Egy USB aljzat van a hátulján pendrive számára.
Van benne egy 3,7 Voltos lítium akksi, azt feltornázza egy áramkör 5 Voltra az USB-nek és így töltötte még a telefont isViszont a szoftvere valami ritka ótvar, bizonyos helyzetekben lefagyott és bonyodalmasan lehetett újra működőképessé tenni..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
PeliScan #12140 üzenetére
Szvsz. ettől simán lehet baja idővel... én a helyedben nem merném így használni.
Túlfeszt kaphat, esetleg a kimenő áramerősséget is korlátozni kéne x milliamperre.Még a htc-s időszakomban így [link] oldottam meg a töltést. Ez egy DC 12-24V-ig használható autós töltő volt, az áramforrás pedig egy 12V-os erősebb fúróakku.
Szétszedve így nézett ki ez a konverter. [link] és [link]
Erre bármely rákötött telefont teljes biztonságban tudtam.
Persze hosszútávú tapasztalatról nem tudok beszámolni, ritkán, főleg csak kíváncsiságból/tapasztalat gyűjtés céljából használtam.. Emlékeim szerint 1 teljes telefonfeltöltést kibírt így a fúróakku.
Vegyél vagy egy hasonló autós töltőt, vagy létezik kifejezetten ilyen napelemes cucc különböző USB csatlakozókkal, abban is megvan a megfelelő elektronika a biztonságos töltéshez.
Persze annak is töltheted külön az akksiját (ilyen időben muszáj is lesz, meg amúgy is tanácsos teljesen feltölteni stb.) nem csak a napra hagyatkozhatsz.Ha meg már gánykodunk, így csakis rossz merevlemezekkel játszom
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12131 üzenetére
Akkor létezik körkivágó
Bár én sose használtam... -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12129 üzenetére
Én azt is vágtam dekopírral, nem túl nagy cucc az se, pláne ha nem túl vastag a fémlemez
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12127 üzenetére
Plexit kivágtam dekopírral jó sok ráhagyással (+ ugye lukakat fúrtam rá, 4 db), aztán durva csiszolópapírral a lehető legjobbra csiszoltam a berajzolt kör alakot, ezután a plexit egy egyenes dolog mellett - felemelvén egy irányba csiszoltam a durva papíron, végül befújtam feketére.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12125 üzenetére
A legjobb ha kör alakúra vágod ki, nem kell rács!
[link]
Ezt én plexiből csináltam előlapnak egy 14-es ventinek -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12118 üzenetére
Bizony, a kisebb (12-es) is úgy 3 ezer volt, hát még a 14-es 5k-ér..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12115 üzenetére
Még annó írtam.. [link]
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12115 üzenetére
Igen, de én nem csak ezt nézem egy ventinél. Párnál kivételt teszek zaj szempontjából.
Persze attól még a gépembe nem tenném -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12113 üzenetére
ZM460B-APS tápegységemben NMB-MAT venti volt.
Nagyon jó lett volna, a motorja tökéletesen csendben járt, köszönhetően az erre a célra beépített IC-nek, de sajnos a csapágyazása révén (golyós) már újkorában kotyogott...Elvben nagyon hosszú élettartamúak ezek a Scythe Minebea ventik.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12110 üzenetére
A kábelmodemen van igen, igazság szerint ilyen vacak ventit mint az F12 egy napig állítottam a gép elé, aztán vágtam ki a kábelmodembe, a másikat meg egy aktív hűtésű tápba tettem bele, vízszintesen jó nekik..
Az a legsiralmasabb, hogy az a táp egy eléggé drága, Nexus Real Silent Value 430W-os, és gyárilag trébb ventit már bele se tehettek volna mint ami gyárilag van benne...
Motorhangja valami iszonyat kattogós, amikor először meghallottam, azt hittem, hogy golyóscsapágyas,erre csúszó.. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12108 üzenetére
80-85°C-os procihőmérsékletnél már hibázik.. egy vicc az a hűtőlapka ami rá van nyomva némi kétoldalú ragaccsal.
Elég az ha levegő hangja van, ha igazán hangtalan venti kell, akkor be-quietek a nyerők, az USC-sek.
12 illetve 14 centisek, utóbbiak ugyan kisebb nyomással de jó nagy légszállításra képesek.Egyébként némi halk motorzaja van az F12-nek, egyébként nagyon jó ár/érték arányú venti, ha még kapni ezer forintért.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12104 üzenetére
Hát nyilván, tovább degradálta az alaplap által csökkentett feszültséget is a motor felé...
Igen, hűtök egy tetves thomson kábelmodemet, hogy ne főjjön meg, illetve mellette van a router is és az is kap a légáramból, pont a szellőzőrésein átfúj a légáramlat, bár most tél van.
Neked F8 TC van, nekem megy F12.
Tapasztalat lejjebb
(#12103) moha21
Ez tök lényegtelen, lefelé fúj, nem surrog, baja nem lesz tőle, megállíthatatlanul forog, tehát ha lefogom és próbálom megállítani egy afféle "erőgyenge" pozícióban, fogja magát és stabilan elindul pörögni.
Viszont a ventinek a csapágyazása ritka ótvar, ilyen rossz folyadékcsapágyazással még nem nagyon találkoztam. Magától elkezd surrogni akár 600RPM-en is ha állítva van, ez csak fekvő pozícióban működik normálisan.. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12101 üzenetére
Ez nekem triviális
A hőérzékelő ugyebár kikapcsolhatatlanul alapból lecsökkentette a fordulatszámot a hőmérséklet függvényében + ha még az alaplapot is bevetetted volna, ez esetben akár leállásig is csökkenthető lett volna a fordulatszáma.
Én meg annyit jegyeznék még meg a dologhoz, hogy nálam meg a kábelmodemen 3,3 Voltról pöröghet úgy 360RPM környékén egy F12-es
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12099 üzenetére
Értelek.
Az alaplapod nem képes annyira lecsökkenteni a feszültséget, hogy 500RPM-en pörögjön vagy netán alatta. Legegyszerűbb lenne egy potmétert beszerezni és akkor mégtovább tudnád csökkenteni a feszültséget. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12091 üzenetére
Na remek
Skálázni? én inkább úgy fogalmaznék, hogy a feszültséget csak olyan mértékig képes csökkenteni amin a venti 500RPM-en forog, de ezek a ventik 3 Volt körül tudnak 300RPM körül is forogni, ez tapasztalat. -
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
mr_ricsi #12067 üzenetére
Ha csak 5 Voltról táplálkozna, akkor miért van akkor neki ott a 4 pines csati (molex)?
A ventilátoroknak mindenképp 12V kell maximális fordulatszámok eléréséhez.
Ha meg már erről van szó, akkor miért ne táplálkozna a panel a 4 pines csati által nyújtott 5 és 12 voltról? -
Wind-Storm
őstag
válasz
markito16 #12051 üzenetére
Amit bekarikáztam, ha nem venticsatlakozó akkor, lehet, hogy az a tápcsatlakozója. [link]
A középen lévő két lábat megnézném, hogy az ellenállás mekkora közöttük, ha 0 akkor valószínűleg az a GND-k közös pontja.
Ezután 5 Voltot kötnék egyenként a külső tüskékre, és amelyiknél beindulna a panel valamely funkciója, egészen biztosan az lenne az 5 Voltos tápja, a 12 voltos valószínűleg csak a ventikhez kell, azt ezután már rá merném kötni a másikra.De az én tanácsom legyen a legutolsó amit kipróbálsz, amikor már mindenkit megkérdeztél erről.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12045 üzenetére
Minden bizonnyal
Utálom az ilyen ventiket..
Enermax Apollish egész korrekt lenne, de annak is ugyanígy van TC-je.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12043 üzenetére
Dehogyisnem, szabályozni fogod majd tudni, csak nem automatikusan fogja magát a hőmérséklet függvényében. 12 Volton maxon fog pörögni, kevesebben meg lassabban.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12039 üzenetére
És egy kérdés ami lehet ide tartozik: Van egy arctic cooling f8 tc-m. Ugye ez hőmérséklet-alapján szabályoz, de szeretnék belőle többet kihozni. Ha leszedném a hőérzékelőt, utána tudnám szabályozni a fordulatot? 3pines, alaplap tudja elvileg, csak ugye a szenzor közbeszól.
Ha nem sajnáod, levágod róla a hőszenzort és összekötöd a helyén a vezetéket.
Innentől kezdve elviekben maximális fordulaton fog menni. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12035 üzenetére
Akár még a praktikerben is...
-
Wind-Storm
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest