- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
hgabor19 #3949 üzenetére
De banyek, hogy a túróba mérhet ilyen sebességet, ha még a 4G elméleti maxának fele sem jön össze.. Nekem pl. nem jön össze.
Zyxel egy 4G+ (CAT6) router.
Konkrétan melyik típus, mert az ára is érdekelne.
Mellesleg amíg nem növelik a feltöltést jelentősen, addig nem érdekel a +150 megabit. Ha még az első 150 megabitet sem képes egyik eszköz sem kimaxolni. Legalábbis itt a környéken.
-
span
csendes tag
válasz
hgabor19 #3931 üzenetére
Köszönöm, írok Nekik!
Opensignallal megnéztem, kb. 1-1,2 kilométerre van a torony. Pont keresztülmegy a városközponton a jel, fél tucat 4 emeletes házon, egy templomon. Nem a legjobb.
Jelenleg ablak közelében van a router, szerencsére pont ott mértem a lakásban a legjobb jelet ahol a számítógépem is van.
Olvastam, hogy sokan Kínából rendelnek be nagyobb teljesítményű antennákat pár ezer forintos áron (ezek minőségéről/hatékonyságáról nincs infóm). Ha kiderülne, hogy mégsem szolgáltató oldalon van a gond, akkor talán ez lenne a legköltséghatékonyabb lépés amivel javulás érhető el.
-
span
csendes tag
válasz
hgabor19 #3926 üzenetére
Ez lenne a legjobb kimenetel, ha szolgáltatói oldalon lenne a gixer. Jó ötletet adtál, nem tudom hogy ilyenkor szóba állnak-e velem, ha flottás az előfizetés, és nem az én nevemen van.
A torony távolság nagyon jó kérdés, az az igazság, nem tudom hogy itt hol lehet a torony, nem tudom ennek utána-e lehet nézni valahol, vagy kérdezzek rá a műszaki supportosnál?
Én a város közepén lakom, velem szemben hosszan az utca túloldalán 100 méteren keresztül egy 3 szintes iskola van, mellett park és fák, lehet hogy nem a legideálisabb történet szerintem, de 100%-ot mutat a jelerősség a routeren, ezért bízom benne, hogy ez a része talán rendben van.
-
cocka
veterán
válasz
hgabor19 #3913 üzenetére
Már nem azért, de szerintem ez rohadtul hálózatfüggő. Nekem pl. most ugyanott van a routerem, ahova a Telenoros netezéskor tettem és a 4-es skálán 1-esen vagy 2-esen van a térerő.
Mérésnél ennyire volt képes:
Ez nudli. A környéken ezt tudja a Trékom. Ja és én pl. nem wifin keresztül csatlakozok a routerhez, hanem kábelen és így is szar. A Telenor itt sokkal jobb.
-net APN-t használsz?
Már egy ideje nem működik a net APN, csak az online.
és net apn.
Nálam egyáltalán nem működik net apnnel.
De mondok jobbat: sima semmit nem tudó gsm mobilnál is ingadozik a tréerő, míg Telenoron ugyanitt végig max.-on van.
-
cocka
veterán
válasz
hgabor19 #3902 üzenetére
PC-n nézel egy 4K-s Youtube videó-t, tableten vele párhuzamosan egy 1080p videót, és még esetleg mellette egy másik gépen netezel?
Hogyne persze és kb. 10 perc a 4K-s videoból és el is ment az 1 giga.
1080p-ből 10 perc kb. 500 mega.
Másik gépen netezés kb. 30-40 mega.
Egy teszt kedvéért mi a francnak fizessek elő min. 2 gigára?
Ha 5GHz-en jelentkezik fel a routerre egy kliens, akkor a login mennyi időt vesz igénybe?
Rohadtul nincs jelentősége. +8 mpet sem bírsz ki?
-
4Grider
félisten
válasz
hgabor19 #3890 üzenetére
Nem a redundancia, hanem a sebesség és a - nagyjából összeadódó - sávszélesség miatt aggregálnak. Pl. a Vodafone kifejezetten rákényszerülne az aggregációra, ha lennének korlátlan adatopciói, mert önmagában a 800 MHz-en nem bírná sávszéllel még akkor sem, ha minden sarkon lennének átjátszói.
-
cocka
veterán
válasz
hgabor19 #3885 üzenetére
4G+ eszköz
Nem tudom 4G+ alatt mit értesz, talán erre gondolsz:
Tudtommal egyelőre csak okostelefonok támogatják a 300 megabitet. Tulajdonképpen látott már valaki valaha egy átlag usert, aki adott 4G lefedettség mellett ki tudta használni a 150 megabitet egyáltalán? Vagy sebességben legalább megközelítette?
Ez itt az a bizonyos 80k-s router, ez is csak 150-et támogat. NEM ELÉG?!
fog kelleni egy SIM foglalatos Ethernet portos eszköz.
Olyan nem sűrűn lesz, ami 300 megabitet tud. Max. külföldről rendelsz, ha találsz.
egy Zyxel cuccot
Link?
Asztali 4G router miben más, hogy az jobban bírja az IP TV-t +több gép egyidejű netezését?
Nyilván, meg ugye külső LTE antennái vannak. Meg mivel nem egy hangyapöcsnyi a készülék, maga a modem is nagyobb benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy óra, két rendszer
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 FE + / Ultra - Wi-Fi / 5G / Bontatlan - 3 év gari
- Playstation 4 500GB + Ingyen Szállítás
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest