- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Motorola Moto Tag
- LG G4 - nehéz rajta fogást találni
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #3067 üzenetére
De már írtam neked, ez volt az a bizonyos iróniás kérdés.
Kínában úgy működik, hogy igazból 3-4 verzió létezik mindegyik típusból.
Mindegy, hogy tronsmartnak vagy rikonak hívják.
Nincs akkora kereslet/forgalom egy adott típusra, hogy érdemes lenne egyedit fejleszteni (bár van rá példa, lásd minix, de talán ők a legnagyobbak, és ez az áron is lecsapódik).
Sokszor nevettek a licenc témán, pedig bizony a saját országukban gyártott/fejlesztett kütyüket becsben tartják.
Onnan tudom, hogy sok beszállítónk bepróbálkozott velük, hogy egy-egy jól sikerült kínai márkát/készüléket saját nevük alá vegyenek (pl: Jiayu és többiek), de egyik gyár sem megy bele.
Visszakanyarodva a témához, jön riko, kiválaszt a 4 verzió közül egyet, legyártat minimum 1000db-ot, és a gyár ennyi készülékre egyedi romot is készít hozzá ha kérik (500db felett csak saját márkanevet kaphat).
Ebből a szempontból mindegy, mert egy nagyobb valós gyár mind a 4 típust tudja gyártani.
Mikor ConCorde vagy én megrendeljük, én is megszabom milyet szeretnék, ami már bevált alkatrészeket tartalmaz.
Mivel a gyárból jön, így "android" logós készüléket kapok, ám a hardvere ha nem is ugyan abba a gyárban készült, de ugyan azon licenc alapján mint a riko vagy tronsmart.
Ezért van az, hogy az egyik gyárból rendelt ugyan az az MK908 készülék esetén 10-ből 5 visszajön, míg a másik gyárból rendelt ugyan az az MK908-ból 10-ből egy sem jön vissza.
Valamelyik sokkal jobb minőséget gyárt, ezt kell kifogni (valamelyik a "gyári" roko vagy tronsmartnál is megbízhatóbbat gyárt).
Így rátehető minden gond nélkül ugyan az a rom, mivel a tronsmart és a riko igyekszik közzétenni és fejleszteni a romokat, addig a gyári romot csak forgalmazók kapják meg (amit általában nem nagyon fejlesztenek), vagy te éppen a baiduról letöltheted, mert a forgalmazóknak azon keresztül linkelik.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest