Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lifeforce

őstag

válasz #79335424 #3067 üzenetére

De már írtam neked, ez volt az a bizonyos iróniás kérdés.
    Kínában úgy működik, hogy igazból 3-4 verzió létezik mindegyik típusból.
    Mindegy, hogy tronsmartnak vagy rikonak hívják.
    Nincs akkora kereslet/forgalom egy adott típusra, hogy érdemes lenne egyedit fejleszteni (bár van rá példa, lásd minix, de talán ők a legnagyobbak, és ez az áron is lecsapódik).
    Sokszor nevettek a licenc témán, pedig bizony a saját országukban gyártott/fejlesztett kütyüket becsben tartják.
    Onnan tudom, hogy sok beszállítónk bepróbálkozott velük, hogy egy-egy jól sikerült kínai márkát/készüléket saját nevük alá vegyenek (pl: Jiayu és többiek), de egyik gyár sem megy bele.
    Visszakanyarodva a témához, jön riko, kiválaszt a 4 verzió közül egyet, legyártat minimum 1000db-ot, és a gyár ennyi készülékre egyedi romot is készít hozzá ha kérik (500db felett csak saját márkanevet kaphat).
    Ebből a szempontból mindegy, mert egy nagyobb valós gyár mind a 4 típust tudja gyártani.
    Mikor ConCorde vagy én megrendeljük, én is megszabom milyet szeretnék, ami már bevált alkatrészeket tartalmaz.
    Mivel a gyárból jön, így "android" logós készüléket kapok, ám a hardvere ha nem is ugyan abba a gyárban készült, de ugyan azon licenc alapján mint a riko vagy tronsmart.
    Ezért van az, hogy az egyik gyárból rendelt ugyan az az MK908 készülék esetén 10-ből 5 visszajön, míg a másik gyárból rendelt ugyan az az MK908-ból 10-ből egy sem jön vissza.
    Valamelyik sokkal jobb minőséget gyárt, ezt kell kifogni (valamelyik a "gyári" roko vagy tronsmartnál is megbízhatóbbat gyárt).
    Így rátehető minden gond nélkül ugyan az a rom, mivel a tronsmart és a riko igyekszik közzétenni és fejleszteni a romokat, addig a gyári romot csak forgalmazók kapják meg (amit általában nem nagyon fejlesztenek), vagy te éppen a baiduról letöltheted, mert a forgalmazóknak azon keresztül linkelik. :)

Új hozzászólás Aktív témák