Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• angclung

csendes tag

válasz Corsair90 #1153 üzenetére

Megértem a felháborodásodat, amiért becsaptak, azonban sok tekintetben raziel01-nek adok igazat.
    Ha az összeg nem haladja meg az 50 ezret, és nem tudod az illető adatait, tényleg nem sok mindent csinálhatsz. És a rendőrség sem tud mit tenni, meg van kötve a keze a jogszabályokkal. Ez nem negatív hozzáállás, mert pozitív értelemben is van üzenete, mégpedig az, hogy próbáld elfogadni, hogy átvertek, és legközelebb igyekezz körültekintőbb lenni. Ha tudsz nevet, akkor például utalás előtt hívd fel a bankot, és kérdezz rá, hogy a bankszámla a megadott néven van-e. Ezt talán elárulják, mert ez csak egy "igen", vagy egy "nem" a részükről, nem pedig a konkrét név kiszolgáltatása. Ezen kívül minden vásárlás előtt próbálj kérni az illetőtől valami olyan adatot, vagy dokumentumot, ami alapján utólag azonosítható.

Jelen helyzetben az az egy apró ötletem van, hogyha tudod a bankszámlaszámot, vagy bármilyen adatot az illetőről, akkor írd be a google-ba, hátha kiad valamit. Sose lehet tudni. Egyebet mit kezdhetnél, ha nem rendelkezel semmilyen más adattal?
    És ha sikerül találnod még egy-két embert, akiket szintén átvert, akkor az már nem szabálysértés, és a rendőrség utána tud nézni a számlaszámnak is.

A legfontosabb szerintem azonban, hogy bármilyen dühös is vagy jelen pillanatban, maradj a törvény adta kereteken belül!

Új hozzászólás Aktív témák