Aktív témák
-
Travelos
őstag
-
ptiboy
senior tag
ha tuningolni akar valaki miért nem vesz lock mentes procit? (itt a ph-n is szoktak árulni!)
ha meg csak proc kell akkor minek kell lock mentes?
ez nekem magas :F -
<Adamsky>
nagyúr
Ilyet látott már valaki élőben? [L]http://www.speed-strip.com/over.htm[/L]
-
jpisti
senior tag
CPU interface: Enabled
A feszeket úgy kell áligatni ahogy igényli a vas, ha stabil valamennyin aztán valamennyi+1valamin meg nem akar POST-olni sem akkor valami kifogyott a kraftból! Ilyenkor csak a kisérletezés marad, ha kell neki akkor húzhatod a lapkakészletet is a lényeg a módszeresség, egyszerre csak egy valamit piszkálj, mert ha nem okés akkor legalább tudod hol van a határ. Bár ez nem igazán egyértelmű mert itt nagyon is hatással vannak egymásra a dolgok!
Mondtam, csak lassan, és módszeresen, állandóan tesztelve.
Szerk: nekem eddig a csúcs az 2800+ 12,5*200 MHz 2,5,3,3,7 mem időzítéssel, mem olvasás ~2900 MB/s, mem írás ~1100 MB/s, AIDA32 vel tesztelve
alapfeszen!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Akkor NF-7?
Mert ha igan, akkor abban tudod állítan a mem feszültségét.
Eljárás a következő:
- Időzítéseket vagy BySpd vagy Expert-ben valami jó lassúra (3,4,4,9 vagy valami hasonlóra)
- Kicsit megemeled a proc feszültségét és megnézed a max FSB-t!
- Aztán kicsi mem fesz emelés és próba tovább, ha megy akkor oké, ha nem akkor valszeg a proc alóll fogyott el az erő (Max értékek tartós használatra:
-proc: 1,85V
-mem: 2,8V
persze igen jó hűtéssel!!!!)
- Ha megvan a max FSB akkor a mem időzítéseket lehet levenni, cél minél kevesebb.
Természetesen tesztelni is kel, erre a legjobb a memtest, valamint a Prime95.
Hosszadalmas folyamat, napokig lehet vele hokizni!
Sok szerencsét és kitartást! -
jpisti
senior tag
Sokan sokféle dolgot próbáltak, de ezt a fajta lock-ot nem igazán lehet feloldani!
Max ''mobil''-izálod a procidat, és akkor egy progival WIN alatt tudod (lefele) állítani.
Neked viszont ez sem jó megoldás, mert a POST alat a szorzó az eredeti marad!
Szerintem, ha neked alapon megy 11*200MHz-n akkor 11*220-is mennie kell, kis fesz emeléssel!!! Amennyiben mégsem, akkor valszeg a memed nem bírja a tempót! (talán annak is elég lenne a fesz emelés, ha lehetséges)
Szerk: amint látom az aláírásodat valszeg NF-7 -ed van abban pedig nyugisan tudod húzni a mem-et is!
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Ha neked 200-on simán (alapfeszen:1,65V) megy akkor próbáld megemelni kicsit!
Plussz 5~10% még a leg parázósabb userek szerint is nyugisan beválalható, és amikor próbálgatod akkor a mem időzítéseket tanácsos alapbeállításon hagyni, aztán ha megtaláltad az elérhető legmagasabb FSB-t akkor még piszkálhatod ezeket is! -
Travelos
őstag
Na akkor foglaljuk össze:
Adott egy 2500+ Barton, ami lockos. Adott egy nForce2-es lap. Hogyan lehetne az FSB-t 220-ra állítani? Kinek mi sikerült eddig? -
reechike
csendes tag
Nézzétek meg ezt!
Én is most olvasom, de érdekesnek tűnik.
[L]http://www.lostcircuits.com/cpu/amd_unlock/[/L] -
reechike
csendes tag
Amúgy ezek a lapok képesek lockmetesíteni a tbred b-ket.Nem lehet, hogy ez a bartonnál is működik (mert ugye elméletileg csak a nagyobb gyorstár a különbség)?
-
reechike
csendes tag
Azért van tippetek, hogy melyikkel érdemes próbálkozni?
Soltek 75 frn2 rl (vagy egyéb Golden Flame)? -
trbvszkij
tag
A CPUMSRrel történő szorzóállítással vigyázzatok: nForce2-s lapokkal NEM működik. Le is írták a linkelt oldalon, de azért én kipróbáltam. Ilyen szépet ritkán fagy a rendszer:)
-
Flashy
veterán
válasz
Jim Tonic #66 üzenetére
sejtettem hogy nem úszom meg kötekedés nélkül :D
de pont ezt mondtam én is korábban hogy az fsb emelésnek már magában mindenképp van értelme, akkoris ha a szorzót csökkentened kell hozzá mert nem megy el. de 200x10 meg 200x11 között nincs sok minden különbség. Windows a bénaságával ugyis kompenzálja az erős hardvert :) -
-
kocsonya
tag
Hi!
En nagyon orulok annak, hogy 1.675on megy a 2500+os Bartonom 3200+oskent es nem vagyok mar nagyobb FSB-re, mert amire en hasznalom a gepet, arra boven eleg igy is.
Vegigolvastam a topicot, es sokan irtak, hogy XP alatt FSB emeles kellene. Igaz, hogy alaplapfuggo a dolog, de akinek ugyis a tuning a ''hobby''-ja :D, annak olyan lapja van, amivel mukodik az nVidia System Utility. Ezek utan mar kesz is van a megoldas, mert bebootol az ember akar 10x100on :D, aztan eloszor NVSU-val feltolja FSB, aztan CPUMSR(?)-rel pedig a szorzot. Innentol kezdve pedig mar csak a feszt kell jol beallitani BIOSban, bar lehet, hogy azt is tudja allitani a NVSU (elvileg CSAK alaplap fuggo).
Jah a masik dolog, hogy nem tudom kinek milyen procija van, de ha jol emlexem, akkor az enyemen az osszes hidon volt mar muanyagboritas (latni lehetett a pottyoket, de hogy van-e osszekotes vagy sem, azt mar nem), es azt inkabb nem vakargatnam le (garivesztes) holmi ''1-5%'' teljesitmenynovekedesert.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
válasz
Johnny001 #56 üzenetére
Az a topik a régi XP-k unlockolásával foglalkozik (NAGYON RÉGIEK IS LOCK-OSAK VOLTAK)
Itt nem erről van szó, hanem a bartonok nyitásáról.
Ami úgynézki nem lehetséges, mert ha a proc úgyis az alap szorzóval fog POST-olni akkor ha felemelem az FSB-t akkor nem fog indulni!
Csak akkor volna értelme ha a win alatt egyszerre tudnám álítani a szorzót + az FSB-t, mert akkor mondjuk 12.5*166 os POST után win betölt aztán irány a 10.5*200!
[Szerkesztve] -
center
tag
ok. mondd a cimet
-
Sanya
nagyúr
a lockos bartonokkal azt lehet manapság csinálni, hogy felveszitek velem a kapvcsolatot mailon, és elkülditek nekem, ajánlva, a postaköltséget én allom.
Köszönöm
ti meg kereshettek nyugodtan lockmentes 2500+ bartonokat... -
Wolverine
félisten
Azért azt se feledjük el, hogy vannak olyan alkalmazások, ahol a nyers erő, az órajel igencsak számít (pl. videokódolás). Ilyenkor van értelme a tuningnak, mert az amúgy is gyors gép az adott célfeladatra gyorsabb lesz.
Mondjuk én nem ezért tuningolok, bár lassan elkezdek rippelni, hanem mert jó érzés egy két és félszer annyiba kerülő cucc teljesítményét tudni a házban :D
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
a spoilertol szvsz nem lesz gyorsabb egy auto. max jobban veszi a kanyarokat a jobb tapadas miatt
center: Gondold el hogy van egy kellemes vizhutesed, amit a kozeljovoben fogsz hasznalni. Veszel egy mobil bartont (amit monnyuk hasznaltan vettel 25ropiert), felhuzod 2500Mhzre es teljes csend mellett van egy a64 3800+ erossegu procid.
(na jo ez nem egeszen pontos:)) )
De 25Kbol!!! Nem rossz ar ertek arany! -
center
tag
én tutti hoyg nem hajtanám a bartonom, örülök ha nincs gond a gépemmel -
Flashy
veterán
kicsit olyan mint az autótuning. a földig érő spoileres kettesgolf van ahol menő, van akinek a szemében szánalmas. ha olyan a társasága a tulajnak ahol menő, akkor egészségére. lehet hogy a spoilertől 1 km/h-val gyorsabban megy a kocsi, mégis legtöbbször csak városban használja 50-nel. egy forma1-es autót még soha nem szólt le senki azért mert új spoilert tettek rá amitől gyorsabb lett, mert annak szüksége van rá. a kockázatot vállalják, pedig akár meg is halhat a pilóta.
-
center
tag
mindent értek, ez egy hobby, amit tisztelni kell
max. én nem tenném meg a bartonos gépemmel -
Flashy
veterán
állati növekedés? nincs akkora különbség mint P1-ről váltani P4-re :) és 2000 vagy 2200 Mhz között természetesen nem érezhető változás. a legtöbben azért húzzák a procit, mert nehogymá a szomszéd gyereké gyorsabb legyen. láttam már a fórumon olyat aki 3.2-es P4-et akar 3.5-ösre cserélni, mert a 3.2-es csak 3.8ig húzható. vannak akiknek a tuning hobbi (sok pénzt költenek rá hogy gyors legyen), vannak akiknek szükséges (300as celeront jóhogy 450-en használtuk, mert másfélszer olyan gyors lett), vannak akiknek státusszimbólum és vannak akik ''miért ne?'' alapon tuningolnak.
-
center
tag
és tényleg állati változásokat lehet remélni ettől? -
Flashy
veterán
teljesítménynövekedés, ugyanazon az áron, de nem kockáztatsz semmit vele, ez így azért jól hangzik, nem? nekem feszültségcsökkentve megy az amd tbreb a gyári frekinél kicsit feljebb. aztán a nagyobb fsb kisebb szorzós megoldásnak mindenképp van értelme még akkoris ha a szorzat frekvencia marad a gyári, mert a memóriaelérést megdobja. az eszeveszett feszültségemelés az más, de szerintem amíg nem kell semmi más paramétert változtatni a frekin kívül és stabil addig miért ne.
-
L3zl13
nagyúr
Azért annyira nem veszélyes a dolog. (Az extrém tuningot kivéve.)
És hasonlítsd össze egy átlag, és egy csúcs proci árát. Ennyi erővel mondhatjuk, hogy senki ne vegyen csúcs procit, mert nem éri meg.
Ha meg az olcsóbb procit olyan sebességen tudod hajtani mint a kétszer annyiba kerülőt, és még nem is olyan kockázatos, akkor méginkább meg lesz az az érzésed, hogy jó befektetést csináltál. :) -
center
tag
biztos egy naív gyerek vagyok, de miért jó, ha tuningolunk egy processzort?
jó azt értem, hogy nem 1833 Mhz, hanem 2133 Mhz, stb.
ez csak 16%-os növekedés, ellenben ezért kockáztatsz mindent a gépben.
komolyan miért éri meg? -
Flashy
veterán
az FSB-t mindigis lehetett állítani biosból, az nem nagy kunszt. és sok alaplapnál szotverből is lehet. a Powernow eredetileg nem tuningra való, hanem adott frekit lejjebb vinni ha nem szükséges a nagy teljesítmény. hogy a szuperlock miatt ezt most overclockra használják az egy melléktermék.
-
Travelos
őstag
Valahogy találjuk már ki, hogy hogyan lehetne kinyitni a szorzózárat egy lockos bartonnál!!!
Annyi okos ember gyűlik itt össze nap mint nap, nem igaz, hogy senkinek nem sikerült még!!! -
Travelos
őstag
Na figyelj!
Ha a következőt csinálom akkor az jó-e??
1. Üsszekötöm a hidat(ezzel kisebb szorzót tudok majd szoftveresen állítani)
2. Bootolok, és a biosban az FSB-t 166-ra állítom (ez az alap)
3. A windowsban a cpumsr-rel leveszem a szorzót 10-re
4. Bootolok, és felnyomom az FSB-t 220-ra
Miért nem jegyzi meg a 10-et? -
jpisti
senior tag
Akkor tehát nincs remény! :(((
Azért ha valaki kitalál valamit, akkor tudassa velünk. -
jpisti
senior tag
Tehát akkor hídverés aztán ez a cpumsr progi?
Progi nélkül csak bios-ban nem elég?
Én nem akarom menet közben piszkálni csak 200+MHz mellett akarok találni valami olyan szorzót amivel stabil alapfeszen.
Szerk: hát ezaz akkor mivan ha nem akar 11X melett indulni nagy FSB-vel?
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
PowerNow! mobil XP-k egy olyan funkcioja, amivel ha nincs szukseg nagy orajelre, a szorzo lejjebb vetelevel csokkenti az orajelet es vele egyutt a fogyasztast (ami ugye mobil stuffoknal nagyon fontos).
A mod utan is 11x-es szorzoval fog bootolni a proc...a szorzot csak cpumsr-l tudod majd allitani szal ha 220-as FSBt akarsz beallitani akkor elobb 11x220-on fog menni :( -
aDM|RaL^
őstag
lehet kapni ien Speed-strip tapaszt 15$ ért... felragasztod a megfelelő lábakra és hipp hopp no szorzólock:)
-
Sotho
őstag
Meg említi a cpu msr-t ami egyébként cpumsr :D
realtime állíthatod vele a frekit meg mittudomén
[L]http://www.cpuheat.wz.cz/html/Download.htm[/L] -
g4dg3t
senior tag
Az L6 hidak atvagasatol azert ovnek mindenkit...utana nemely alaplap max szorzoval akar bootolni...x24 pedig nem biztos hogy egeszseges :)
-
LordX
veterán
Kössétek össze a bekarikázott L6 hidat. Kész. Ha nem megy, akkor alaplapi mod kell. A maximum elérhető szorzó a procinak az eredeti szorzója. Én felületesen ezt vettem ki.
-
jpisti
senior tag
Egyébként elég kiábrándító a dolog, az AMD-k talán legnagyobb erénye veszett oda ezzel a szorzó lock-kal! :(((
-
pojakcs
senior tag
Nem lenne rossz valóban egy fordítás. Közérdekről van szó! :))
-
jpisti
senior tag
Kérdés adott!
régebben volt ugyebár a ''grafitozás'', de mostanában hogyan lehet ''kinyitni'' ezeket a proc-okat?
Akinek van valami tapasztalata, vagy infója az ide írja le pls.
Ha már létezik ilyen topik akkor bocsika ;]
és megértő ledorongozást kérek, végtére is csak mostanában lettem ''tag'' :t
Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest