Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
Derrrick #174 üzenetére
hello Derrrick, itt Hans
szóval elfogadom a te értékrendedet, leírom, hogy én a Sony NW-HD5-re milyen potokat adnák.
kinézet: 4 (amúgy meg nem érdekel, nem kell hányom ha ránézek, csajoknak meg nem ezzel akarok villogni.)
SW: 4 (ha ezalatt a felmásoló programot érted)
kezelés: 4,5 (van külön hangerő állító gomb, unlike iPod. az clickwheel vagy hogy hívják nekem nem teccik, próbáltam. nem használható így ''vakon'' a pléjer.)
PC-vel szinkronizálás: ez számomra értelmezhetetlen, ne szinkrózzon nekem senki semmit, köszönöm rá tudom másolni amir akarok.
Hang: 5 és ez a legfontosabb nekem. -
rumos14
nagyúr
jaja ez így van, sőt kizárólag az újabbaknál van így, és ez így nagyon ócska. pedig volt egy olyan pillanat az életemben hogy elgondolkodtam egy zen touch-on, de annál úgy van, hogy adatot is CSAK saját programmal lehet rá felerőltetni, nem jelenik meg külön meghajtóként, particionálni sem lehet.
-
rumos14
nagyúr
huh, koss-t alap EQ-n? volt plugom, a magasokat csont maxra kellett felnyomni, és még úgy is tök dobozhangzása volt, csak iAudio-val tudtam belőni a - szentségtörés következik - BBE hangzásjavító effektel.
úgy már szépen szólt.
amúgy meg a podon is vannak gyári EQ-k, rock, jazz, mittomén, nemde? -
rumos14
nagyúr
1. ha még a finoman szólva is ipod rajongó cnet oldal a sony-t hozza ki győztesnek, az jelent vmit. akkor nem kicsi a különbség
nyílván én is szívesen kipróbálnám fé óra erejéig az összes szóba jöhető lejáccót de erre nincs lehetőségem ezért kénytelen vagyok részben a netes tesztekre hagyatkozni.
2. én ezt úgy oldóttam meg hogy vettem egy fülbenyomós fülest. a külső zajok túlnyomó részét ezzel kizárom. -
rumos14
nagyúr
először is ha bántó volt a hsz-em bármelyik része akkor elnézést.
ha valaki Mac-es, bőven meg tudom érteni hogy szimpi számára az iPod, hiszen u.az a cég gyártotta, u.az a stílus, stb.
a ''jogvédett'' zenék ügyében igazad van, számomra is tárgytalan az egész téma. azt is leírom, hogy az általam jelenleg használt Sony NW-HD5 is csak a saját Sony-féle ''boltból'' letöltött zenéket támogatja, amiket viszont más lejáccó nem.
a belinkelt tesztben flat EQ-val (semmi módosítás) hasonlították össze a lejátszókat. amúgy meg kövezz meg, de én igenis kihasználom a sávosan állítható EQ-t. miért kéne elfogadnom azt ami alapból kijön belőle? tömörített zenéről van szó, az audiofil felfogásnak itt már eleve lőttek. kipróbáltam jópár fülest (kicsi, fülbedughatót, mert én ilyet használok, és tök máshogy szóltak. most akkor melyiket kell elfogadni, mint ''referenciahangzás''? egy párezer forintos fülesnél igenis fel kell nyomni a basszust, mert nekem úgy teccik. a sennheiser cx300-nál ami fülbenyomós fajta, nagyon szép az alapra állított mélyekkel, viszont egy kis magas kiemelés kell neki. száz szónak is egy a vége: nem értek azzal egyet hogy az EQ megöli a zenét, amennyiben párezer ft-os fülesekről és tömörített zenéről beszélünk. -
rumos14
nagyúr
válasz
Macilaci457 #151 üzenetére
bocsesz az első mondatodat nem értem teljesen.
-
rumos14
nagyúr
bár nem nagyon tudom elkpépzelni magamról hogy igénybe vegyem a fizetős szolgáltatásokat, de ami felett elsiklasz, az az hogy az iTunes dalokat CSAK az iPod tudja lejátszani, míg a PlayForSure dolgokat minden lejátszó ami támogatja, tehát kb. az összes friss model. ha ilyen dalokat veszel, nem csak az aktuális lejátszód fogja tudni kezelni, hanem a következő is, ha esetleg márkát váltasz.
amúgy meg mivel a 128-as és 192-es mp3 közt igenis lehet különbséget hallani, feltételezem hogy az aac-ből átkonvertált mp3 sem lesz csúcsszuuper. (az iTunes-ról letöltött dalok milyen bitrate-tel vannak kódolva?)
ja és a #27-ben leírtam még pár bibit, főleg az utolsó lenne megszívlelendő (a tesztelt merevlemezes lejátszók közül az ippod szólt a leggyengébben). talán az mindenkinek szempont, hogy szépen szóljon az eszköze. persze lehet hogy az ájpodfíling hatására a hallóidegek engedékenyebbek lesznek egyeseknél : -
rumos14
nagyúr
válasz
Tangerine #110 üzenetére
erre az indexelésre olyan lejátszóknál van szükség, amiknél simán drag and drop módszerrel másolsz (nem célszoftverrel), de mégis alkalmasak a id3 tag alapján történő keresésre. pl az említett iRiver és az Archos, asszem Neked pont ilyen van. mik a tapasztalatok, mennyit molyol bekapcsnál az indexeléssel?
-
rumos14
nagyúr
az sg.hu-n és/vagy az indexen volt egy cikk, hogy a francia bíróság rosszallását fejezte ki az iTunes-ról letölthető, fizetős zenék miatt, mivel azok alapesetben CSAK iPod-dal játszhatók le. megveszed a zenét, és az iPod-hoz láncolod magad ezzel, hiszen csak az játssza le a pénzért megvett muzsikát.
természetesen lehet az aac-ból (iTunes formátuma) wav-ot/audio cd-t csinálni, és abból megint mp3-at, de 1. az egyszeri júzer nem akar/tud szarakodni ezzel 2. romlik a minőség.
tanulság: az jár rosszul aki fizetni akar a zenéért. -
rumos14
nagyúr
na igen, iPod. kicsit régebben még az is kizáró ok lett volna nálam hogy nem lehet drag and drop másolni rá zenét, és nincs benne rádió, mikrofon, line in stb. de ezeken túlléptem már a Sony megvásárlásával.
ami továbbra is kizáró ok:
-extra érzékeny, karcolódó felület
-clickwheel, ez nem nyomódik összevissza ha zsebben van?
-nincs rajta külön hangerő gomb (csak a ''now playing'' képernyőn lehet hangerőt állítani)
-nincs sávosan állítható EQ
-[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Philips LCD és LED TV-k
- Egy óra, két rendszer
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest