- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Apple Watch
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
Aktív témák
-
al_age
senior tag
szia!

nos, a ház nagyon tetszik, körülbelül erre számítottam, kicsit kevesebbre úgy összképre - hihetetlen, hogy ahogy pakoltam bele a cuccokat, egyre inkább kezdtem megszeretni, pedig már amikor néztem a PC-Cooling-on, már akkor beleestem
úgy érzem ez az a ház amire vágytam mióta van pc-m!
ha ez egy autó lenne, akkor nem kéne, mert nem én vezetnék - csak beállítanám hova kell menni és odavinne
kb ilyen szinten tetszik
nehéz mint az atom - de kit érdekel, szerencsére még jó erőben vagyok
már az újabb fajta pci-rögzítő fülek vannak benne, régebbi Casetek-eknél ha magasabb kártyát akartam volna betenni (akár 9800pro, akár audigy 2 zs) ki kellett volna szedni ezeket és csavarozni kellett volna
jelenleg csak a tápot és az alaplapot kellett csavaroznom
teljes mértékben meg vagyok elégedve az új kuckómmal, még az optimista várakozásaimat is felülmúlta!
köszönöm a cuccokat, úgy érzem ismét jó üzlet köttetett
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
hát ez tényleg érdekes

túl nagy a ház
- hát még milyen nehéz
tegnap kipolíroztam az SP-97 alját szép tükrösre - bár picit lehetett volna még szebb is, de így is több, mint másfél óra elment rá - nem eredménytelenül:
idle állapotban - böngésző, letöltés, plusz zene alatt eddig 40 fok körül szokott lenni +- 1-2 fok
most 36-37 fok körül van. mindez persze a nagyon leszabályzott YS-tech ventivel
fincsi
bár ebbe lehet belejátszott a tápegységmod is.
alapból egyventis (egy hangos ventis). ebből csináltam régen olyat, hogy az aljára tettem egy zöld 8 centis YS-Techet meg a hátulján levőt cseréltem ki. viszont érzésem szerint ez a konstrukció nem nagyon vált be, elég meleg levegőt nyomott ki a táp, ha le voltak szabályozva a ventik. most új mod: a táp beszerelt állapotban vett elejére tettem az addig alsó ventit, így most kettő venti átfúj a tápon elől be, hátul ki. egyelőre kevésbé meleg levegőt tol ki, így bátran le merem szabályozni
[Szerkesztve] -
tud@kozódoo
csendes tag
köszi.
sajna nekem muszáj belső rack is, mert sokat dolgozok vele. de most vettem egy külsőt és nem nagyon tetszik már meg a másik baja, h nagyon nehezen lehet belegyömöszölni a vinyót. bár szerintem az összes 3,5'' ilyen lehet, de tudja a fene.
ebből az ICY-ből a kék volt a szép, ha jól emlékszem volt nekik még pár napja, de lehet elkapkodták, most csak sajna sata-sat látok. de lehet hogy marad ez a fekete, még kitalálom
szerk: hoho, megvan a másik helyen
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tud@kozódoo
csendes tag
jó éjt!
remélem azért nem vagy mérges.
ahogy nézegetem ezeket az oldalakat, lassan megtanulok németül
majd erre szeretnék egy árat kérni, de nem sürgős.
[Szerkesztve] -
-
tud@kozódoo
csendes tag
köszi a választ, tanács megfogadva, hétvégén át lészen kötve!
még egy kérdés, h van-e olyan kütyü amivel a 12v-s ventit 220v ről tudnám működtetni? hifi hűtéshez kéne.
szerk: +bónusz: a sunbeam ventiszabályzónál van-e olyan lehetőség, h a ''jelet'' visszaküldjem az alaplapra és így ki tudom olvasni a fordulatszámot? vagy most nagyon nagy hülyeséget kérdeztem?
[Szerkesztve] -
tud@kozódoo
csendes tag
ez így van rendjén! szal nehogy vki félreértse!!!!

igen, zalman vagy northq az jobban mutatna ha plexis házam lenne, de nekem ''csak'' 1 silentmaxx jutott..
arctic-ot is szokás szabályozni?
tényleg jut eszembe, van most olyan izébigyó neked raktáron, aminek nemtom a nevét?
múltkor adtál nekem olyat, ami 3 pines venti csatiból csinál molexet.
[Szerkesztve] -
tud@kozódoo
csendes tag
persze, egyetértek. nem is fikázni akartam, csak halkítani akarok még a gépemen, s ezért kérdeztem.
és amúgy arctic rev4 vs zalman+op1 vagy northq pipe2 hűtés között zajkülönbségről van infod? de gondolom sok különbség nem lehet.
a másik kérdés, h lehet az, h a rev2 (9800pro) és a rev4 (x800xt) közül a rev4 a halkabb? mert mintha ezt hallottam volna az én szerencsétlen fülemmel
-
tts
addikt
Mivel az egytlen venti befelé dolgozik, és van két 80 mm venti hely elől és egy hátul ezeken szépen áramlik ki a levegő, a beszívón van porszűrő és az egész ház így nyomás alatt van - azt hiszem a legkisebb porosodás fog csak történni
amit még nagyon kajólok benne, hogy a plexi házakban a ventik helyen nincsenek rácsok lyukak meg egyébb butaságok csak ki van vágva és kész - semmi felesleges zaj
a két nagy vinyió is szépen ül a plexiben és nagyon-nagyon csendes
ez most olyan lett amit akartam - ennek gyakorlatilag nincs hallható hangja és tökéletesen működik akár erős terhelés alatt is
-
tts
addikt
jóvestét Emberek!
na csináltam ma egy gépet - azt hiszem a GÉPET
az a plexi ház, amiről Szabi lecsúszott (a másikat ma vették meg) - Asus , AMD 64 2800 +, 2× 160 GB Samsung, 9800 Pro Saphire - a lényeg nem ez
a procin a már jól ismert Scythe NCU 2000 japán passzív hűtő - a táp egy passzív 350 W Silentmaxx - a VGA-n egy Zalman (venti nélkül) - a ház tetejében van az egyetlen venti egy 120 mm NB SX2 Pro rákötve egy szabályzóra és befelé fúj, fordulat levéve a hangtalanságig
memteszt 100% proc terhelés max 57 C - ekkor ráadtam a fordulatot az egyetlen ventire és láss csodát visszahült 47 C-ra -
Alvin_ti4200
félisten
Ilyened mikor lesz és mennyiért? Bővebben: link
-
weihe
tag
Aham, értem.
És a 350-essel milyenek a tapasztalataid, ha meg szabad kérdezni ? Hozza az elvárt teljesítményt ? Stabilitás ? Egyéb észrevételek ? Mint márkáról, milyen a véleményed ? (Nos, én eddig még nem hallottam róla, ez persze semmit nem jelent, amíg a lapodon meg nem láttam. Az oldalad alapján te nagyon otthonosan mozogsz a kérdésben - én meg a fasorban se vagyok - ezért érdekelne a véleményed.)
Köszi előre is ! -
Cucli™
tag
Szia TTS
Ilyen fajta oldallapot tudnál szerezni a 1099es házamhoz?
erről volna szó csak kékben és acél változat:
[Szerkesztve] -
Persze én is csak néztem az amcsiknál netboltban hogy tök jó a táp 100$-ért megrendelem, akkor néztem csak nagyot amikor megnéztem mennyibe kerül egy FedEX vagy UPS szállítás Amerikából Európába.

Az meg tipikus hogy az Amerikai cégek nem nagyon foglalkoznak Európával inkább viszik a cuccukat Ázsiába: Japánba, Taiwanra stb.
Ha nincs az adott terméknek Európai forgalmazója akkor Amerikából nem éri meg kis tételben bármit beszerezni, mert vagy nem lesz rajta semmi haszon, vagy nem veszi meg senki a magas ár miatt.
Emiatt lehet hogy kivárom én is az FSP 85% hatásfokú csendes tápját, ők elérhetőek lesznek Európában is.
[Szerkesztve] -
''ugyanúgy a megfelelő eszközökkel leméred ezt is.'' - hát pontosan erről beszéltem - a te rendelkezésedre álló eszköz a bill. a monitor és az egér - ez meg ehhez kicsit kevés
Ez azért nem így van.
Ha sikerül beszerzek egy Seasonicot és akkor összemérem a jelenlegi két generációval régebbi FSP-vel. -
A hatásfok mérhető ugyanúgy ahogy egy multiméterrel megmérsz egy feszültséget, vagy ahogy monitorozol egy fordulatszámot, ugyanúgy a megfelelő eszközökkel leméred ezt is.
Ráadásul ez nem relatív mint a zajszint, hanem teljesen pontosan mérhető hogy pl. 230V-os hálózaton XX Watt DC terhelés mellett az adott táp hány W-ot vesz fel az AC hálózatból.
Tévedés egy esetben fordulhat elő, ha az oldal csal. Ez meg igen valószínűtlen tekintve hogy az egyik legelismertebb tesztoldal. -
-A tápok a ventilátor fordulatszámát a hömérséklet alapján szabályozzák, a táp hatékonysága adja meg hogy mekkora hőt termel a táp az AC/DC konverzió során.
A hatékonyság kulcstényező ahhoz hogy halk legyen egy táp.
-Fontos még a ventilátor vezérlés és egy jó minőségű csapágyhang és rezonancia mentes ventilátor hogy indokolatlanul ne legyen túl nagy a zajszint.
-Írtad a SuperFlower tápot, rossz a ventilátorvezérlője túlságosan pörgeti a 14cm-es ventilátort emiatt nagy a szélzaj és nem csendes a táp.
-NorthQ 65%-os hatásfokot adnak meg minimumnak maximális terhelés mellett ez iszonyat rossz érték.
Csak egy példa 200W DC terhelésnél:
65% hatásfokkal egy táp 307W-ot vesz fel az AC hálózatból tehát 107W hőt termel az energiaátalakítás során.
82%-os hatásfok esetén 244W-ot vesz fel és 44W hőt kell elvezetnie.
Szerinted melyik fog indokolatlanul melegedni és melyikben fog zúgni a ventilátor?
34dB nem nevezhető magas minőségnek: A gyártók által megadott dB értékek nagy része a kamu kategóriába tartozik ahány mérési módszer annyi féle eredmény, a 34dB-t az oldal saját mérőberendezése mérte amivel számos tápot köztük a Bluestorm-ot is leteszteleték: Bővebben: link
Zajmérések eredményét nem lehet összehasonlítani, csak akkor ha ugyanolyan körülmények között végezték a méréseket.
A jövő tápjai a Fortron-nál is a hatásfokuk miatt lesznek csendesek, az FSP-nél a csendes tápok között a Bluestorm messze nem a csúcskategória.
Náluk a Green Power lesz az 85%-os hatásfokkal: Bővebben: link
A passzív tápok következő generációja is ezt fogja felhasználni a hőtermelés csökkentésére; pl. az Antec Phantomja is: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
TTS ha igazi minőségi tápot akarsz beszerezni akkor Seasonic S12 tápot keresd.
Nagyon jó minőségű 12cm-es Yate Loon ventilátor van bennük, kiemelkedő 80% feletti a hatásfokuk,-> minimális hőt termelnek, és nagyon jó a ventilátor vezélőjük.
Ez itt egy régebbi tipus az SS-300FB részletes tesztje:
Ez az S12:
Ez pedig egy Német bolt ahol hamarosan kapható lesz:
Bővebben: link -
Harlequin
tag
Nem tudom miért kell úgy felkapni a vizet:
1:eléggé kint vagytok
2:itt nem boltok szoktak hirdetni, nem tudtam, hogy ti vagytok a bolt
3:pl a mycomosokhoz nem kell kimenni, ezért gondoltam (ha már itt hirdettek) , hogy esetleg ez nálatok is működik, de bocsánat, ha megsértettelek azzal, hogy hasonló hozzáállást feltételeztem! -
tud@kozódoo
csendes tag
Aktív témák
- HP ZBook 17 G6 i7-9850H / 64GB / 512GB SSD / Quadro RTX 3000 / Hun bill / Újszerű állapotú
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, kevés repülés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

- hát még milyen nehéz