- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
Egyébként ha a lecsupaszított rendszer jobban tetszik, elindítod a GooglePlay áruházat, letöltesz egy neked tetsző launchert, és ugyan ott vagy mint ha az első romot töltötted volna le, csak a fölösleges alakalmazásokat kitörlöd.
Illetve ez így teljesen nem igaz, mert nincs navigációs sávod, mert az XBMC launcheres változata nem szereti, így ki van kapcsolva.
De a második romnak pont ez a lényege, hogy média lejátszó lesz a gépedből, amivel mondjuk tudsz netezni, játszani, fájlokat megosztani, míg az első rom pont fordítva van.
Ha többen kértek valamit, vagy ha van valami ötletetek amivel nem kell napokat küzdenem (kernelt forgatni), szívesen megcsinálom. -
Lifeforce
őstag
És íme...
Köszönet illeti a hardwareguru csapatát, mindkét firmwareért őket illeti köszönet.
Az ő firmwarejük alapja mindkét rom.
Ez azt jelenti, hogy az 1080-as felbontás, és a mali patch az ők kezűk munkáját dícséri, így nekik köszönjétek meg, én csak testre szabtam.Az első amit megszokhattatok:
- Boot animáció visszacserélve eredetire
- Kínai programok eltávolítva (kínai billentyűzet ...stb)
- Alapértelmezett magyar nyelvre, és időzónára állítva
- Root jogosultság, SuperSU, Busybox legújabb verziói beleintegrálva, minden szoftver megfrissítve, finomhangolva.
- A merevlemezek fixen csatolásához a scripter beépítve (system/etc/runscript.sh) ***
- Ékezetes fizikai és BT billentyűzet támogatva.Minix_Neo_X7_1080_HU+Runscripter
A második, ahogyan én használom:
- Boot animáció visszacserélve eredetire
- Kínai programok eltávolítva (kínai billentyűzet ...stb)
- Összes letölthető alkalmazás eltávolítva!
- Launcher eltávolítva, navigációs sáv eltávolítva!
- XBMC launcher módra alakítva!
- Alapértelmezett magyar nyelvre, és időzónára állítva
- Root jogosultság, SuperSU, Busybox legújabb verziói beleintegrálva, maradék szoftver megfrissítve, finomhangolva.
- A merevlemezek fixen csatolásához a scripter beépítve (system/etc/runscript.sh) ***
- Ékezetes fizikai és BT billentyűzet támogatva.Jó tudni az XBMC Editionnal kapcsolatban:
Mivel az XBMC a launcher, ezért a legeklső boot az XBMC telepedése miatt egy picit hosszabb.
Tehát frissítés után, várj türelemmel amíg elsőnek bebootol.
Természetesen a további újraindítás alkalmával már nem lesz lassú.Minix_Neo_X7_1080_HU_XBMC_Edition+Runscript
*** (runscript tartalma)
Létrehoz egy fix_drives mappát az /mnt mappában, majd ebbe egy DRIVE_1 és DRIVE_2 mappát. (én két külső EXT3-as HDD-t csatolok)
Ezekbe a mappákba csatolja fel a 2 külső merevlemezt az egyedi (UUID) azonosító alapján, így gyakorlatilag mindig ugyanoda csatolja (XBMC esetében muszáj használni).Hogyan tudod lekérni a te külső eszközöd UUID azonosítóját?
Csatlakoztasd a külső táradat a készülékhez, és a következőket teszed:
Vagy nyitsz egy cmd adb parancsot (adb shell), vagy jobban és gyorsabban végzel, ha letöltesz egy terminál programotIndítsd el, és írd be a következő parancsokat:
su
blkidErre a parancsra a készülékben és készüléken lógó tárakat fogja kilistázni, LABEL (név) és UUID számaival együtt.
Ezek között meg fogod találni a te eszközöd UUID azonosítóját is, azt írd le, és a runscriptet szerkesztve (root explorer, vagy Root File Manager), írd bele a te háttértárad azonosítóját (szép hosszú szám és betüsor)
Természetesen írd át az ext3-at is a neked megfelelőre (nyilván NTFS partíciót használsz) -
Lifeforce
őstag
Nah, kész is van!
Elkezdtem feltölteni, 1 óra és közzéteszem. -
Lifeforce
őstag
Van teszten nálam egy készülék, ha pesti vagy, és be tudsz jönni a Boráros térre oda adom tesztre szívesen. Ha azzal megy, lecserélheted.
Ebből a típusból ami nálam van tesztre, nem lesz több, és még bontatlan. Csak tesztre hozattam. (Egy újabb típusú proci van benne, hátha azzal megy, ha a minixel nem boldogulnál. -
Lifeforce
őstag
Menjünk sorjában...
Felraktad a belinkelt firmwaret, és ráraktad a hivatalos XBMC-t.
Nem kell semmilyen adv beállítás, nekem így tökéletesen ment. (nem wifin keresztül, hanem lan-on).
Tehát az XBMC-ben megadtam az FTP-m mint hálózati lejátszó, és a FULLHD-s 3D-s filmek is mentek szaggatásmentesen. (10-15 percet próbáltam, mert a 32-es TV-men még a HD ready is majdnem fölösleges, hiába fullhd-s a tv.)
Tehát ha nekem ment, neked is mennie kell.
(off: igen ott dolgozom, én rendelem és supportálom ezeket a kütyüket)
Egyébként még 3 hét, és jön ennél egy sokkal gyilkosabb készülék
Igaz nem minix, saját brand, én rakattam össze. -
Lifeforce
őstag
Most kisérletezek én is, mert úgy látszik hiába a legjobb készülék, az egyik problémát megoldva, belekerül egy másik.
Nekem az a problémám, hogy a tálcát hiába állítom automatikus elrejtésre, ott marad.
Ha nem vágná agyon a felbontást, talán nem is zavarna, de így zavar.
Most szedhetem szét az egészet, és a framework-res.apk-t szét bombázhatom.
Ha vársz egy kicsit, felteszek ma vagy holnap (remélem) egy 1080-as változatot, de most szólok, hogy nem lesz benne launcher, mert az is kiveszem.
Az xbmc-vel úgy is lehet alkalmazást indítani, de lehet a kedvetekért csinálok egy ilyet is meg olyat is. -
Lifeforce
őstag
Azt nem oda kell tenni.
Kikapcsolt állapotban összekötöd a PC-vel (microUSB), nyomva tartod a rejtett reset gombot, majd nyomva tartod a bekapcsoló gombiot is. Először felengede a reset gombot, majd 2-3 másodperccel a bekapcsoló gombot.
Ha a frissítő eszköz zöldre vált, az 1.7-es frissítőeszközzel megfrissíted.
Pontosabban ha megnyitottad a firmwaret, a visszaállítás gombra nyomsz.
Végig fut, és kész is. -
Lifeforce
őstag
Nem egy nagy dolog, csak körülményesen csinálod
És bocsánatot kérek, mert én rontottam el.
Ezzel a firmwareval ment nekem minden tökéletesen: [link]
Erre tedd fel az xbmc hivatalos változatát, és kész is.
Sajnos full HD-ra nem fogod tudni állítani, mert ahhoz olyan kernel kell, de legalább döccenésmentgesen fog vinni mindent. -
Lifeforce
őstag
Meg is van a hiba, ami nem is hiba.
A bitráta vissza van véve a minix-es verzióban, és a cache mérete is nagyon kicsi.
Kell egy netflix javítás, és kész is.Ne keseredj el, én a 008-as és az XBMC gyári verziójával neten keresztül néztem 3D-s FullHD-s filmet!
Hidd el, ennél jobb készüléket nem találsz még -
Lifeforce
őstag
Még lemaradt, hogy a gyári fájlkezelőjét is lecesréltem.
-
Lifeforce
őstag
És amit mára igértem:
Furmware:
http://www.220volt.hu/temp/upload/NEO_X7_009_CUSTOM_LF.zipEllenőrző fájl:
http://www.220volt.hu/temp/upload/NEO_X7_009_CUSTOM_LF.md5Amit tudnotok kell róla:
Módosítatlan (patchet leszámíva) 009-es firmware.
A csomagban minden szükséges fájt és programot megtaláltok a frissíéshez.
Két firmware van a csomagban, az egyikben benne van az AirDroid és AirPlayer, a másikból az is ki van véve (én nem használom őket)
Mindkét firmwareban...:
- Root jogosultság, SuperSU, Busybox legújabb verziói beleintegrálva- Felesleges és letölthető alkalmazások eltávolíva (ezeket is megtaláljátok a csomagban egy mappában, ha még is szükséged lenne rá, a maradék alkalmazások megfrissíve.
- Bár a 009-es rendelkezik init.d támogatással, még sem ér szinte semmit.
Így kapott egy runscriptet, amit megtalálsz a system/etc könyvtárban (runscript.sh)
Én az EXT partíciós merevlemezeimet ezzel szoktam felcsatolni, direkt hagytam benne a parancsokat, hogy más is tudja esetleg használni ***- Az XBMC egy kicsit átírt változata van benne, nincs nagyon belepiszkálva, csak hozzá fűztem egy launcher parancsot, aminek a segítségével launcherként viselkedik az XBMC (automatikusan is indul)
- Egy általam kedvelt ékezettel ellátott virtuális pici billentyűzet integrálva. (minixes távirányítóval nem tudod működtetni sajnos, ahogyan másfajta billentyűzetet sem)
- És nem utolsó sorban benne hagytam egy programocskámat, aminek a segítségével ékezetes fizikai billentyűzetet tudsz varázsolni.
Sajátfirmware, tehát én így használom a készülékemet, így kérlek ne bombázzatok olyannal, hogy ez nem jó, az nem jó, integráljak bele ezt vagy azt.
Bár megköszönöm ha jelzitek, és ha van időm alakítgatom és frissítem ha jön új verzió, de nem akarok beállni ismét a romkészítők táborába, szivességből tettem közzé.*** (runscript tartalma)
Létrehoz egy fix_drives mappát az /mnt mappában, majd ebbe egy DRIVE_1 és DRIVE_2 mappát. (én két külső EXT3-as HDD-t csatolok)
Ezekbe a mappákba csatolja fel a 2 külső merevlemezt az egyedi (UUID) azonosító alapján, így gyakorlatilag mindig ugyan oda csatolja.Hogyan tudod lekérni a te külső eszközöd UUID azonosítóját?
Csatlakoztasd a külső táradat a készülékhez, és a következőket teszed:
Vagy nyitsz egy cmd adb parancsot (adb shell), vagy jobban és gyorsabban végzel, ha letöltöd ezt:
https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm&hl=hu
(terminál program)
Nyisd meg, és írd be a következő parancsokat:
su
blkidErre a parancsra a készülékben és készüléken lógó tárakat fogja kilistázni, LABEL (név) és UUID számaival együtt.
Ezek között meg fogod találni a te eszközöd UUID azonosítóját is, azt írd le, és a runscriptet szerkesztve, írd bele a te háttértárad azonosítóját (szép hosszú szám és betüsor)
Természetesen írd át az ext3-at is a neked megfelelőre (nyilván NTFS partíciót használsz) -
Lifeforce
őstag
Sajnos ezt a hibát én is ismerem, ezt az xbmc minix-es változata okozza.
Ne kérdezd, de ez a jelenség 98%-nál megvan.
Nem értem, a fejlesztők nem veszik észre, vagy csak a minix x5-re tervezik...
Majd utána olvasok én is, mert nem normális.
A 008-as rommal, és az eredeti xbmc lejátszóval nincs ilyen probléma. -
Lifeforce
őstag
válasz
tibor123 #174 üzenetére
Azért kérdeztem, mert az xbmc-nél a már felcsatolt tárhely helyét kell megadnod.
Ám az volt a gyanúm, hogy nem ugyan arra a helyre csatolta, ezért a lejátszási listád nem működik. (ebből az okból csatoltatom UUID alapján manuálisan)
Esetleg még az is lehet, hogy zöld hdd-d (green) van, és nem ébred fel még újraindításra sem néha. -
Lifeforce
őstag
Egyébként most csinálok egy 009-es firmwaret.
Kértétek páran, hogy osszam meg a saját romot, így szívesen megteszem.
Szerintem ma közzéteszem. -
Lifeforce
őstag
Azt sajnálom, hogy az xmbc-t nem lehet használni mint launchert.
Mivel az XMBC-n keresztül is indíthatók az alkalmazások, nem is értem miért nincs legalább egy olyan opció, hogy automatikusan induljon el.
Nem szeretek azért telepíteni egy alkalmazást, hogy elindítson egy másikat.
Scriptben próbáltam rávenni az automatikus indításra, de nem igazán jött össze.
A másik amitől kivagyok, hogy az EXT partíciókat miért nem mountolja be automatikusan,. francnak kell szenvednem scripttel.
Mondjuk mindegy is, mert UID alapján kell mountolni, különben nem kerülnek ugyan arra a helyre.
Ettől függetlenül bosszant, hogy az android saját partíciójával szenvedni kell.
Mondjuk ez az idióta Google hibája, és nem a készüléké. -
Lifeforce
őstag
válasz
vitezfeher #139 üzenetére
Nem módosult, hanem az értékhatárt csökkent, gyakorlatilag majdnem 0-ra.
-
Lifeforce
őstag
válasz
spidersoft #136 üzenetére
Nem tudom, sosem mértem, sosem figyeltem.
Még full HD filmet sem nézek rajta (32-es tv készüléken felesleges), csak leteszteltem egyszer egy 40gb-os 3D-s darabbal, még hálózaton keresztül is szépen ment.
Nekem is van egy wdtv live-om, de lássuk be, eljárt felettük az idő.
Szolgáltatásban messze lemaradnak sajnos.
Netezésre van egyéb alternatívám, mint írtam ezek az alkalmazások voltak az elsők amiket kiszedtem.
Nagy élmény, jön egy levelem, és a Nejem vígan olvasgathatja...
Hát nem.
A böngészőt benne hagytam, de minden levelezéssel, térképpel, névjegyzékkel, szinkronizálással, naptárral kapcsolatos vackot eltávolítottam belőle.Én nem vártam másik RK processzorra, mert ennyi erővel sosem lenne ilyen kütyüm. Mindig jön újabb és jobb processzor.
-
Lifeforce
őstag
válasz
spidersoft #133 üzenetére
Felejtsd el.
Ne legyél naív, még használtan sem kapsz ennyiért.
A 808B többe kerül, pedig sokat esett az ára.
Sticket én sem ajánlanám.
Egyébként ahol dolgozom, (én rendelem a gyárból ezeket a kütyüket), éppen tárgyalok egy olyan készülékről, aminek a processzora most már modernebb mint az RK chippek, és Mali 450 8 magos GPU változatával szerelt.
4K felbontás... stb.
Illetve lesz egy olyan ami nagyon hasonlít a minix x7-hez, hardveresen pontosan ugyan az a készülék, még a doboza is nagyon hasonló.
RK3188, AP6210 WiFi, és nem T-R42.
Éppen azon vagyok,. hogy 3A-es táppal kérem.
Egyébként ha van közöttetek admin, szívesen adok tesztre ilyen készülékeket.
Van nálam most egy nagyon hasonló készülék mint a T-R42, csak beépített kihajthatós HD kamerával, és Allwinner a31s quad-core procival. (sajna már ez is fejlettebb mint az RK3188).
Egyébként nálam még mindig az X7-es viszi a pálmát (az érkező 2 tesztkészüléket leszámítva mert azokat még nem teszteltem), mert legalább lekapcsolja a HDD-ket.
Sajnos még az sem tökéletes ebből a szempontból, de legalább alakul. -
Lifeforce
őstag
válasz
IT.SZB.IKM #129 üzenetére
Ajánlanék a garancia miatt másik helyet (ahol dolgozom) de ez itt nem a reklám helye, már csak a garancia miatt is.
Sokan el vannak tévedve egyébként, mert a kiírt árral számolnak.
Ám decembertől megváltozott a törvény, az az áfa és vám köteles, ha csak nem postán adják fel, és elfelejted lejelenteni.
Innentől kezdve pedig ugyan ott vagy mint ha magyar boltból vetted volna meg, csak éppen ha gariztatni kell akkor nem egy olcsó mulatság.
A Flashre van egy nagyon jó megoldás, én nagyon szeretem: flashfox nevű böngésző.
Ez egy módosított firefox, ami nálam tökéletesen viszi a flash minden formáját (lejátszókat is).
Nem nagy a gépigénye, a Gyerekem Navon M400-as készülékén szaggatás mentesen visz mindent. -
Lifeforce
őstag
Én szeretem a T2 egeret is, csak nincs rajta billentyűzet.
A procira nem kell nagy hűtés, én egy régi VGA hűtőbordát fogok ráaplikálni.
Viszont a hűtőragasztó nem éppen egy olcsó mulatság volt, majdnem 2 pénz.
A linuxot én is szivesen próbálgatnám, de gyűlölök linuxot fordítgatni. -
Lifeforce
őstag
Eleinte volt, de amióta kipucoltam a felesleges alkalmazásokat, azóta nincs.
Azért írtam a linuxot, mert sokan panaszkodnak fagyásra, és azt mondják linux alatt nincs. Tehát nem hw hiba. Én még gyanakodnék a hűtőre, mert az a grafitlap ami rajta van a procin, igen vicces.
Most tesztre rendeltem egy CS918S készüléket, amiben egy A31S ketyeg.
Majd szétszedem, hogy milyen wifivel készül, de gyanítom, hogy realtek, mert 150mbytes. -
Lifeforce
őstag
Egyébként a nem stabil romok közül kijött a 008-as, rengeteg javításal.
Szerintem azt is kipróbálom.
Szívem szerint linuxot tennék rá, de sajnos nagyon nagyon gyerekcipőben jár. -
Lifeforce
őstag
A launcher ki van szedve, az xmbc indul alapból.
Onnan lehet programot indítani, így nincs szükségem launcherre.
Sajnos scriptből nem tudtam elindítani még az xmbc-t, így ezt egy auto program teszi.
Mivel 2x 2terra, így természetesen külső, saját táp látja el árammal a winyókat.
A netet etherneten kapja, de a wifivel sincs problémám.
A távirányító a sajátja, de F10-et is szoktam használni hozzá, mivel a billentyűzetet lecseréltem (ékezetesre), valamiért a saját távval nem akar működni.
Én nem a gyorsasága miatt használom az ext partíciókat (bár az is jobb mint az ntfs), hanem ha hiba lép fel, jobban menthető.
Vannak vele problémáim, de aki ismer, tudja, hogy úgy sem nyugszom amíg nem javítom ki
A stabilnak mondott rommal, nem akar lekapcsolni, pedig ahhoz a részéhez nem nyultam (a készüléken elhelyezett gombbal kapcsolom ki), egyébként újra indul.
Valamint csak az egyik hdd-t kapcsolja le.
Egyébként szívesen közzéteszem majd a romokat tesztre ha kéritek.
Amik ki vannak véve, úgy is újra tudjátok telepíteni az áruházból, de ha valaki kéri, az általános dolgokat benne hagyom. -
Lifeforce
őstag
Én is itt, üdv mindenkinek.
Én "saját" rommal tolom.
Gyári stabil romot kaptam szét, és buheráltam meg: X7_box_20130813.img
init.d supportot raktam bele, bár először egy script támogatást is bele implementáltam, és azt is benne hagytam.
Bele dobtam egy rootot és busyboxot.
A google alkalmazások közül a google playen kívül mindent kidobtam belőle, mivel sem levelezés, sem térképek nem kellenek nekem bele. (telefonomban van)
FTP szerver, XMBC, rtl most, amik rajta vannak.
A fájlböngészőt kicseréltem egy másikra.
XMBC-nél nekem bebugzott a MINIX beta változata, így az eredetit használom.
Még buherálok benne egy kicsit, a kernelét egy kicsit megtuningolom.
2x 2tb ext4-es hdd csücsül mellette, ezért kellett a script támogatűás, mert ugye a EXT particiókat automatikusan nem mountolja be.
No meg ha be is mountolná, hol ide hol oda tenné, így UUID alapján mountolom a scriptben.
Stabilan és szépen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Mac mini (2023 with M2)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest