Keresés

Aktív témák

• rgb7

tag

Kéne az MGI videowave 1 vagy 2, meg van valakinek?

• rgb7

tag

Figyelj apa, elbeszélsz mellettem!
    Az Fw-s adatátvitel során persze hogy nem romlik semmit se a kép, a tuneren persze romlik. De annyira kicsit romlik, hogy észre se veszed! Világos?
    Szereted az Atomic Kitten-t?

• rgb7

tag

A panasonic minidv kazi király! A fejkoszolódás miatt ne aggódok!

• rgb7

tag

Én már vagy 20-adjára használom fel. Mivel digitális jel nem romlik. Vagy tudja olvasni, vagy nem. De gy idő után (kb. 30-50-szeres használat) lehetséges, hogy szétmegy!

• rgb7

tag

Ennyire hülye vagy? Persze hogy romlik a képminőség az a/d-d/a átalakítás során, de nem ez a lényeg a fő romlást a kábel ''csinálja''! De lényeg a lényeg, hogy ugyan kicsit ront a képminőségen, de ez annyira minimálisat, hogy észre se lehet venni! Ezt érthetőbben már nem tudom magyarázni! Lehet velem van a gond!
    Na pá!

• rgb7

tag

Már elnézést kérek, de az, hogy neked csúsztat, az nem a tuner csinálja, hanem a tömörítő. Nekem a tuner ha 2 órás forma1-et veszek fel, akkor se csúsztat 0,1s se, mert akkor már észrevenném! A tunerrel tudni kell bánni egy picit, és akkor a legolcsóbb tuner is gyűnyörű képet vesz át és csúsztatást el lehet felejteni. Pl. Sose szabad tunerrel olyan tömörítőt használni, ami a képkockák közötti differencia elvén tömizik. A tunerrel csak képkockánkáént szabad tömöizni, tehát minden egyes képkockát ki kell írni tömörítve, legyen minden kocka kulcskocka. Így ugyan 1 perc 200 Mb körül lesz, de az FW-s avi is kb. ennyi! Ha utánna ezt az előtömizett avit utántömöríted xvid-del vagy divx-szel, akkor gyakorlatilag ugyanolyan méretű és minőségű videót kapsz mint az FW-vel! Ugyan az FW -nek jobb a képe, de csak annyival, hogy észre se lehet különösen venni. A Tuner-nél nincs gond, hogy még a camerához is szerezz drivert pl. win98-hoz. FW-s avit ha dv1 tipusú, márpedig ez az alapértelmezett, akkor meg se tudod nyitni nagyon, a tuneres avi rögtön konvertálható, minden progi által ismert. Ja és a hangot a hangkártya line-in-jén keresztül 48000Hz 16 Bit Sztereo-ban veszed át és majd mp3-ba nyomod át, akkor legyen akármilyen vájt a füled, te nem mondod meg, hogy ez a hang hangkártyával lett véve!
    Hadd mondjam el, hogy én is Fw-t használok, de a nem-profiknak mindenképp a tuner a nyerő megoldás. Ja és a tunerrel átvétel közben is full-ban nézheted a videót, nem pedig egy kis szar előnézeti képen, ami még szeret szaggatni is. A hangot nem is minden esetben hallod Fw esetén ha csak meg akarod nézni és de nem akarod átvenni a videót.
    Akinek ez nem tetszik használjon bátran FW-t, mert csak magának okoz feleslegesen problémát! Én megpróbáltam segíteni! Az, hogy újabban mindenki csak az FW-t ajánlgatja, annak nem az annyival jobb képminőség az oka, hanem egyszerűen mostanában egy az új divat az infóban. Szerintem rajtam kívűl senkinek se jut eszébe, hogy ugyanazzal a camerával felvett videót átvegye FW-vel is a gépre meg tunerrel is és tüzetesen megvizsgálja a külünbségeket! Márpedig ha valaki nem vizsgálja meg a tunert is, az hogy a fenébe jelentheti ki, hogy a tuner szar és az Fw a nyerő? ...

• rgb7

tag

Az Fw a komolyabb videósoknak jó, mert jobb a képminősége (igaz átlagos házi videósnak nem tűnik fel) és a profik ráérnek tökölni vele. Egy családi otthoni, házi videósnak a tuner jobb módszer, még Tv-t is nézhet vele, meg a régi vhs, svhs kazijai is digizhati vele. A FW ilyenre még pici baba, eleve nem is ilyenre találták ki!

• rgb7

tag

Minidv kamera! mire figyeljünk? Arra, hogy tunert vegyünk hozzá és ne Firewire-t sózzanak ránk, azzal a mesével hogy ezt érdemes használni! A dig.cam nem jobb az analógtól átvétel szempontjából, sőt inkább rosszabb. Az Fw-vel se tudsz videót fileként másolni, ugyanúgy mint a tunernél ahogy játszod le a videót, úgy veszi át. Tehát 1.5 órás videót 1.5 óra alatt veszed át. Semmi köze a dig.fényképező videójának átmásolásához, ahol 1 perc avit, nem 1perc alatt vesz át, hanem pár mp alatt! Szóval a tuner kényelmesebb megoldás, mert könnyedén veszi át az anyagot. És rögtön kapsz egy jól konvertálható avit, nem úgy mint az FW-s avi meg se tudod nyitni, amíg át nem rakod dv2-be. Mekkora marhaság.
    A dig-cam tahát nem az átvétel módja miatt jobb, hanem mert tűéles képet ad az analóghoz képest. Az dig vcam is félképekkel dolgozik, de minek, nem tv fogom nézni a dig. videót!!!! Csak azt érik el vele, hogy szarakodhatsz a deinterlace-eléssel.

Aktív témák

Hirdetés