- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e olyan megoldás, hogy pendrive-ról futtassak rendszert? Ez azért lenne fontos, hogy helyet takarítsak meg, ugyanis a diplomamunkám részeként egy PC-t kellene beépítenem egy torzóba és minden mm számít. Ha megoldható lenne akkor a winyó és a meghajtó helyét megspórolnám ami nem mind1.
Előre is köszi! -
S.J.M.
senior tag
válasz
Snowy_owl #18 üzenetére
Hi!
Ha megpróbálod a Slax linux-ot akkor itt: [link] le tudod tölteni "Slax for USB" verzió-t majd ebben lévő mappákat egy az egyben átmásolod a pendrive-ra, ott elindítod a boot mappában lévő bootinst.bat fájlt, ha ez lefutott indíthatod is újra a rendszert és akkor már, (ha jól van beállítva a boot sorrend) a pendrive-ról fog bootolni. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok
Azt hiszem megtaláltam a topicot ahova írnom kell. Nos. Van egy 2 gigás Pendrivom amin azt sueretém elérni hogy bebootoljpon róla egy live cd-s linux. Találtam a neten olyat hogy bootolhatóvát tegyem progival. Progi neve: HP Drive Key Boot Utility Version Próbálkoztam simán azzal hogy rámásolom illetve ezzel a progival de sehogy sem szuperál. Bootolásnál azt írja ki hogy Lemezhiba. Minden alkalommal. Tudnátok valami megoldást erre?
-
Nekem-8
tag
-
Nekem-8
tag
Köszi. Én csak az "ablakos" OS.-hez értek, hogy adom be neki külön az NTFS 3g-t? (vagy akkor keressek "Frodo" verziót?) Az Ubuntu-t még megpróbálom az említett "szöveggel"
8
-
doc
nagyúr
úgy emlékszem, a slax pedig tudja, bár lehet hogy külön oda kell rakni neki az ntfs-3g modult
az ubuntu pontosan milyen hibát ad?
próbáld azt, hogy a bootképernyőn (amikor kiválaszthatod hogy mi induljon) megkeresed alul a paraméterezést (talán F6, nemt'om...) és írd be a megjelenő kernelsor mögé:
noapic noacpi acpi=off
(többnyire nem kell mind a 3, de ha mind ott van, az be szokott válni)
MOD: megnéztem, a slax elvileg az 5.1.8 óta tudja az ntfs-t írni...
(bár lehet, hogy csak a Frodo változat, egy próbát megér!) -
Nekem-8
tag
Nekem az ubuntu induláskor I/O hibát írt ki és el se indult. Letöltöttem a Slax -ot. Ez megy, de ebben is ugyanaz a helyzet, nem tudom használni az NTFS partíciókat. Egy mappát akarok létrehozni és kiírja "Could not make folder /mnt/sda5/temp." akkor végülis ez a verzió se jó....
-
doc
nagyúr
-
Nekem-8
tag
Köszi a gyors HELP-et. utánnanézek. De egy link is jöhet hogy 100%-ra menjünk...
-
Nekem-8
tag
Keresnék olyan mini op. rendszert amit nem kell telepíteni a gépre, hanem csak boot-ként üzemelne pl. USB-s pendrive-ról vagy CD-ről. Lényeg hogy tudja kezelni az NTFS fájlokat, mert az XP alatt akarok trükközni (1-2 fájlt kicserélni) Találtam már pár Linux megoldást ( Mandrive 2008 - olvassa de nem írja az NTFS fájlokat, hibaüzenetet dob ki, Damn Small Linux 4.23 - ebben nem találtam a meghajtót se, UHU 2.1 CD verzió - ezt meg csak telepíteni lehet, Hiren's Boot CD - jó lenne , de a system32 könyvtárban nem látja az összes fájlt csak az első ~100 db-ot.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest