- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fricc_
tag
Mondana valaki egy véleményt erről az elképzelésről?
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Szeretnék összerakni itthonra egy pici, halk és olcsó gépet.
Egy kicsit bele keveredtem, sokat olvastam, és már nem is tudom mi lenne a jó nekem :-)Első próbálkozásra ezt "raktam össze"
AM1B-ITX
AMD Sempron X2 2650 vagy AMD Sempron X4 3850 esetleg Athlon X4 5150
Kingston 4GB DDR3 1333MHz
2,5 winyót tennék bele vagy akár 3,5-etvagy inkább jobb lené az intel atom irányba elmenni?
Néztem a házakat és táppal vagy adapterrel együtt elég drágák.
Felmerült bennem hogy akár Cooler Master Elite 110 + sima ATC táppal sem járnék rosszul, és még maradna is bőven hely a házban egy esetleges későbbi bővítésre.
Vagy inkább olyan alaplapot válasszak amin van jack dc in táp? (pl. az előbb említett AM1H-ITX)Amire használni szeretném:
Ha nemvagyok otthon akár távoli asztal szerűséggel vagy egy ftp-vel el tudjam érni róla az anyagokat
Ha mennem kell valahová, berakom a táskába és viszem
Nem akarok rajta HD filmekt nézni, első sorban sima böngészés lesz rajta, max, youtube-al megtüzdelve, de maradva az 1024*768-as felbontásnál esetleg ennél eggyel jobbal.
Kvázi irodai gép tudása kell nekem.
Valószínű, hogy DLNA kiszolgáló is lesz belőle egyszer.
Olcsó legyen
Nem akarok vele játszani
Ha kell tudjon menni akár 24/7-ben bár valószínűleg egyszerre nem lesz ennyit használva.A vas:
WinX oprendszer, talán később kipróbálom a linuxosat is...
halk legyen
elég az analóg 5.1 vagy 2.0-ás hang
legyen rajta USB3 csatlakozó
normál mértü sata csatlakozó
elég a dsub vga a hdmi nem élet halálmenjen el úgy is ha nincs rajta billenytű illetve egér (vagyis a BIOSba be lehhesen állítani, hogy tovább lépjen ha ilyet tapasztal)
Előre is köszönöm az észrevételeket, javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest