Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz Horvi #59609 üzenetére

A Jonsbo egy elég spéci ház, ami egy nas esetén kelleni szokott, pl jó vinyó átszellőzés, könnyű cserélhetőség, kis méret, lehetőleg a vinyók és a cpu külön körös szellőztetése, na az ebben mind benne van, ezek alapján ez lehet az ideális nas ház, jobbat én se tudnék elképzelni, csak azért nem ez lett, mert mindvégig kisebb ház- kevesebb vinyó volt az irány, és ez alapján szelektálva megtaláltam a tutit, egy komplett mini nas szervert, amiben a két 3.5"-os sata vinyóhely mellett két nvme ssd megy, mint gyorsítótár, és egy 6 mag 12 szálas amd ryzen5 5500u proci van benne, ami egy i5-10500-zal azonos pontszámokat hoz benchmarkokban, de a fogyasztása kb a fele, és az ár sem utolsó, 110 ezerből úgy jött házhoz ez a kis nas, hogy benne volt még egy 512-es nvme ssd w11-gyel meg 16GB ddr4 ram is, ax200-as wifi, dupla 2.5g lan is, szóval vinyó be, és kész vagyok.
    Ezt valahogy nehéz volt überelni hardveresen is, méretileg is, ennek az árnak a fele lett volna csak a jonsbo ház, plusz a belevalók ugyan vannak itthon, de az is egy 100-as még, és akkor ehhez képest + 60 ezerért nem jobb semmivel.

Ehhez képest a node304 nem annyira nas jellegű, inkább egy kicsit exkluzív htpc- asztali pc jellege van, nekik amúgyis hasonló házaik vannak, ami valamiért mindig más, mint a megszokott, talán kicsit elvont is, lehet őket szeretni, utálni, de általánosságban egy elég jól átgondolt, okosan felépített házat kap tőlük az ember, ami néha szerintem még túl is van gondolva.
    A 304-ben pl a vinyókat függőlegesen teszed be, két vinyó megy egy fehér hajlított fémlemezre, majd ezt a lemezt helyezed be két keresztmerevítő közé, végül elől egy, hátul még két csavarral rögzíted, szóval legyen akármekkora földrengés, vagy véletlenül leesik a gépház a tizedikről, biztos lehetsz benne, hogy a vinyók nem fognak elmozdulni. :D Ellenben a bekapcs gomb gagyi, én véglegesen átalakítottam az enyémet, hogy finoman kapcsoljon, és bírja a nyomkodást, plusz a hdd led egy fehér színű fotonpisztoly, amit a lehető legjobb leragasztani. Nincs ember, akinek az úgy tetszik, nem is értem, hogy kerülhetett gyártásba!!

Ezek a konfigok nem esznek sokat, egy pico psu meg egy 90w-os tápegység is elhajtaná gond nélkül az egészet, de ha több vinyó kell, akkor nehéz olyan házat találni, amiben ne lenne legalább egy TFX vagy egy atx tápnak hely, pl a node 304-be atx is bemegy, és még egy hosszabb vga is belefér, ha játszós gép kell.

a lap+ proci kombóról: Nekem úgy működnek a dolgaim, hogy mindenből az erősebb- jobb kell, mivel sose tudhatom, nem-e épp egy csipetnyi pluszra lesz szükség a későbbiekben, ezért általában minden túlméretezett, és visszanézve feleslegesen erős is, biztosan jó lett volna egy olcsóbb- gyengébb is, de az érzés, hogy nem azt vettem, megfizethetetlen. :D
    A j4025 jó cucc, ha még ott van az apróban, egy 20-asért én is megvenném, ha nem az lenne a mentős nasom alaplapja, meg nem lenne még itt másik 20 itx konfig. Nem lesz csalódás, de nézd meg mellé egy i3-10100 és a hozzá passzoló itx lap árait, i3-10100f most 13 ezer, ugyan nem itx, de micro atx, Asrock H470M-HVS boltokban 25 ezer. A 20 helyett 38-ért meg sokszoros eljesítményt kapsz, és a lap 3 év garis új cucc.
    A kolink satellite a boltban újonnan 16 ezer, és belemegy a fenti lap, szóval amennyivel olcsóbb a ház és a lap, annyival kevesebb vinyó fog elférni benne, de ha nekem kellene a kettő közül dönteni, én inkább erre mennék el, mint a node304 és az integrált asrock lap.

Szerintem nemszorul magyarázatra, melyik megoldással lesz gördülékenyebb a nas..

Új hozzászólás Aktív témák