Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hoffman_

nagyúr

válasz AxBattler #49485 üzenetére

ezen én is futottam egy kört, de most volt akutális a váltás és építés, így nekem ez volt a legkézenfekvőbb. minimum 3-5 évre tervezek, de az AM5-nek is kell még 2 év, mire egyáltalán révbe ér. mivel a tervezett házam riser-je is tudni fogja a PCIe 4.0-át, illetve a B550 lap is, plusz még az M.2 slot is, így igazából semmitől nem esek el, ami nekem kell(het)ene mondjuk 3-4 év múlva. VGA-t tudok bele paszírozni, ha esetleg elkapna a hév. ami fontos volt, az a 2.5G LAN, azt szeretném kihasználni, de ehhez kellett a B550. a B450 szinte csak emiatt esett el. az X570 a LAN és a forró chipset miatt. árban pont tudtam volna szerezni egy X570 Aorust annyiért, mint amennyi az MSI B550I volt, de a chipset miatt visszamondtam két hete.

megoszlanak a vélemények, de ITX méretben a B550 egy nagyon jó alternatíva szerintem, még az X570-el szemben is. az ár tényleg kicsit elszállt, 80e körül necces, de az Aorus 66 ezres bruttó HUF ára egyébként rendben lenne a teljesen - persze nem fog ottmaradni, a következő hónapokban legalábbis biztosan.

ui.: a Zen 3-at tudni fogja még a chipset, szóval a 3-5 éves intervallum CPU téren is nagyjából rendben. én APU-val nem foglalkoztam, abban az esetben tényleg kicsit hátrányból indul.

ui2.: jut is eszembe, mivel az MSI lap I/O-ja ad egy spdif-et, ezért a tervzett drága AVR-t megspórolhatom, amíg csak 2.0 hangot tervezek és vehetek egy öreg-olcsó-megbízható használt erősítőt, ami megeszi az optikát. ez mondjuk valószínűleg csak nálam járulékos előny : D

• mpierre

veterán

válasz AxBattler #49485 üzenetére

Simán. 3000MHz-es corsair cammogott 2666MHz-n, előtte meg 2400-on a 1650v3 mellett.

Új hozzászólás Aktív témák