- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
dupla
-
kisza25
félisten
nem tudja valaki az AC Freezer 11 lp rámenne az Asrock B75-ITX lapra, úgy, hogy memória és VGA is elférjen?
-
kisza25
félisten
kis ízelítő már 7870 van benne 3470-el
-
kisza25
félisten
szükségem lenne egy 450W-os SFX tápra, tudnátok valami üzletet ajánlani, ahol jó áron van?
ajánlatokat priviben várom -
kisza25
félisten
válasz
viperabácsi #17965 üzenetére
mondjuk ha a vga megkapja a tápot nem lesz egyszerű lefedni
-
kisza25
félisten
időközben újra csatlakoztam a klubba az adatlapomon lévő cuccal, nem bírok a véremmel
-
-
kisza25
félisten
eh tehát akkor inkább a hagyjuk kategória
na akkor marad a Silverstone sg05 kuckóm, de akkor teljesen más lesz bele a hardver is -
kisza25
félisten
nos akkor szerintetek elég a ház 200W-os tápja, mert erre még nem kaptam konkrét választ
-
kisza25
félisten
mondjuk ha lemérnénk biztos, hogy nincsen 35W különbség a kettő között, 400Mhz a CPU részén és 40Mhz a GPU részen és ennyi, amúgy biztos tolerálna némi alulfeszelést a CPU rész én a GPU-t szeretném 1Ghz-re feltornázni, mert az a gyenge része a dolognak, a CPU 3,8Ghz-en bőven kihajtaná tuningolva is, na meg teljesen egy árban vannak, ez később az eladhatóság miatt sem mindegy
Mercutio_: a gyári hűtő nem tudom milyen, de egyelőre azt fogom használni, gondolom az nem lóg túl a felfogatáson, a memóriából direkt olyat kerestem amin kicsi a hűtőborda ,akkor szerintetek elég lenne hozzá a táp? -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #15794 üzenetére
nem akartam megbántani a lelkivilágod, ez a 3 van jelenleg(alpin 11 pro rev2, Freezer pro rev.2 és F12), régebben volt Alpin 64, 2db F8 PWM, 1db F8 TC, és a már említett Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra TC ezzel kezdődött a történet és mai napig elégedett vagyok a márkával, bár mióta simán arctic lett észrevettem némi minőségbeli csökkenést, de abban is igazad van, hogy megfizethető volt és az is maradt
a freezer 7 hűtött már i3-530/540-et I7-870-et! i5-3450-et, szóval megszolgálta már az árát -
-
kisza25
félisten
nekem úgy rémlik alaplapról le tudtam szabályozni a 12cm-es AC-t is(bár lehet 5V, 7V,12V venti szabályzóval oldottam meg,már nem emlékszem pontosan ), de még úgy is sokkal hangosabb volt, mint a cooling swif 2-es
-
kisza25
félisten
sziasztok, most egy extra kicsi ház összerakására készülök, egy Chieftec FI-02BC házikóba szeretnék beköltöztetni egy asus P8H77-I-t i5-3450+ hd6670(low profil) 8GB RAM +64GB SSD +500GB HDD-t , de ez utóbbi helyett lehet egy 128GB SSD-lesz ezt még nem tudom. A kérdés a 200W táp elbír ezekkel?
CPU max 77W +VGA max 66W + alaplap? + SSD +RAM nekem elég neccesnek tűnik
bár jelenleg egy HD7850 van a gépemben és azzal a max fogyasztás konnektorból 215W-volt aminek 110W a TDP-je, tehát ha hinni lehet a tdp-nek akkor 170W fölé nem menne a max fogyasztás,
a 215W egyszeri érték volt az átlagos az 185W környéke(CPU+GPU 100%),
szóval 135-140W-ra saccolnám játékok alatt a maxot, persze i5 nem menne 90-100%-on HD6670 mellett(HD7850 mellett 90-100%-on teker) szerintem, ti mit mondatok?
a másik verzió, fm2 lap + A10 5800K, de nem szívesen csinálnék ekkora downgrad-et -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
én megvárnám az FM2-ből a mini-ITX-et
más: eladtam a gépből a HD6850-et egy HD7850 fogja váltani, érdekességképpen egy pár fogyasztási érték:
i5-3450 2x4GB 1600Mhz 64GB SSD+500GB HDD 2,5" 7200rpm 300W FSP SFX...
diszkrét VGA nélkül idle 35-40W a gép fogyasztása netezés közben
HD6850-el 55-60W idle netezés közben
full load 85W(csak proci+RAM volt terhelve IGP nem)
full load 185W HD6850-el -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
J.J. András #12780 üzenetére
ok ez jó hír, mert nekem is szimpatikusabb az 1GB HD7850 ára
-
kisza25
félisten
válasz
J.J. András #12777 üzenetére
BF3-mat próbáltad már mikor megkajál 1700MB+ vRAM-ot akkor azért nem mondanám elégnek
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #12771 üzenetére
sajnos nem, mert blokkolná PCI-e helyet, ha az nem kell akkor igen, de mindegy is, mert CPU idle-31-37 fokos(magok között elég nagy az eltérés) 1000RPM-en megy eközben a FREEZER 7 PRO, terhelve(aida 64 stresszteszt) max 60fok eközben 1200RPM-ig megy csak fel és ugye csak 9cm-es(max 2500RPM lenne), ház venti meg 600RPM-en pörög.
nagyon jól lehet profilozni a venti szabályzást 2db 4pines csati van a lapon és a biosban külön van CPU/ház venti szabályozás, manuális autó és vannak profilok pl. most silent-en van és tényleg 0-a hang
a kábelek nekem így pont a VGA felé vannak, ezért az mögé esnének, ezért egy részüket áthúztam a VGA végéhez szóval nagyobb kari már nem férne be, van akinek HD7850 van ugyanebben a házban pl. Cucuska2-nek -
kisza25
félisten
válasz
Samanbacsii #12769 üzenetére
na lőttem pár képet, bár a minőségük az hagy kivetnivalót maga után, de most csak a teló volt kéznél képek(lapozható)
-
kisza25
félisten
válasz
Samanbacsii #12767 üzenetére
a kuckót már módosítva vettem mrbig25 műve,
táp előre került, 12cm venti hátra, a táp fölé 2db 2,5" hely, ODD hely így nincs elöl nincsenek kimenetek és az indító gomb is hátra került, így a freezer 7 pro pl röhögve befér egy HD6850 mellett, de még nagyobb toronyhűtő is, tehát nagyobb CPU hűtő és VGA hely lett így:
képek itt találhatók
ez még a mrbig25 féle konfig, csináltam képeket az enyémről is, most lett kész még telepítek az új winhez aztán majd rakok fel képeket a blogomra -
kisza25
félisten
na ma megkaptam az új vasat asusP8H77-I és egy i5-3450, ami még benne lesz:2x4GB CSX , 64GB kingston SSD, 500GB WD Black 7200 2,5", HD6850 300W FSP SFX 80+,
mindez egy átalakított Silverstone SG-05-ben -
kisza25
félisten
na gyerekek pénteken vas csere lesz ASUS P8H77-I és i5-3450, majd írok róla pár sort, ha meglesz
-
kisza25
félisten
sziasztok valakinek van tapasztalata ASUS P8H77-I-el és egy Core i5-3450 menne bele
-
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #11496 üzenetére
na ja ebbe próbáld meg belerakni az én gépem tartalmát
prmcsk: nekem játékra kellett egy könnyen hurcolható gép, mert 4hónapot kint vagyok külföldön aztán2-őt itthon aztán megint 4hónap kint és így tovább, 4hónapra elég nehéz kicuccolni egy kocsival kettőnknek, hogy minden beférjen redukálni kell a dolgokat, így a gép méretét is, laposból ue teljesítmény 3x ennyibe kerülne és ezt fejleszteni is lehet. -
kisza25
félisten
válasz
eXtase #11473 üzenetére
szia nekem egy AC alpine 11 pro rev2 volt benne, ez kb -5 fok a gyárihoz képest és halkabb(max 2500rpm)
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #11461 üzenetére
na megjött a gariból a vga meg vágtam egy plexit is a gépbe most így néz ki, de még vannak újabb felmerült problémák amit valahogy meg kell oldanom, túl vastag a plexi(2mm) emiatt a hátsó csavarokat nem tudom betenni, a másik, hogyha a plexi rögzítőcsavarokat beteszem további 2mm helyre lenne szükség, na ezt nem tudom még hogyan oldom meg
-
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #11458 üzenetére
köszi
kis fejtörést okozott a szerelés(elsőre nem vettem észre, hogy le lehet szedni a vinyótartót), de szépen/praktikusan megcsináltad, le a kalappal
és még jobb is mint a gyári, mert abba nem ment volna bele ez a freezer, meg ez a VGA-sem, holnap vágok bele egy plexitcsak még nem tudom, hogyan fogom rögzíteni
-
kisza25
félisten
válasz
Kingcold #11456 üzenetére
ez eredetileg egy xfx HD4830 egy slotos hűtéssel, de az túl hangos volt ezért raktam rá egy zalman VF830 + ram süniket, de nekem az is hangos volt azért van 5V-re kötve amint látszik, de ez csak ideiglenes(tartalék kártya), mert a HD6850 gariban van, ha minden jól megy holnap kapok egy újat
-
kisza25
félisten
na ma végre megjött a táp is össze is dobtam gyorsan a gépet, holnap elvileg jön bele az új vga-is
-
kisza25
félisten
ezt már láttátok?
Router méretű pici erőgép az Intel műhelyéből -
kisza25
félisten
válasz
Kingcold #11431 üzenetére
sokat vársz attól a dual graphicstól
jobban jársz egy sandy+7750-el a dg az nem fog minden játéknál megfelelően működni, ez ua. mint a cf mindig a meghajtóktól múlik, ez meg pláne, mivel minden 5. képkockát számol az integrált ebből könnyű kiszámolni, hogy a gyorsulás kb 1/5 azaz 20%, a 7750 alapból gyorsabb enyivel 6670-től és ez a sebesség biztos és akkor még nem is beszéltünk a mikrolagokról, sandy i3-ról meg tudsz fejleszteni elég szépen(7750 mellé bőséggel elegendő ez a proci)
-
kisza25
félisten
na gyerekek ma megjött a mrbig25 átalakított kuckója, az alaplapom és a többi az adatlapomon ami belemegy, csak előbb a tápnak kell megérkeznie
-
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #10939 üzenetére
köszi a kimerítő választ
mondjuk a proci az IGP-vel együtt 73W(diszkrét vga miatt az nem igazán fogyasztana) a VGA meg 55W, a proci 1V-ra lenne alulfeszelve így jelentősen csökkentve a fogyasztását, majd ha hazajutok végre lemérem az alap és max terhelésen a fogyasztást, hozzádobom a VGA-t és nagyjából képben leszek,esetleg tudnál ajánlani egy jobb alternatívát, ház+táp párosra gondolok, hasonlóan kis méretben?
még gondolkozom a SilverStone SG05 300W-on, de jelenleg 31eFt ami igen csak borsos ár, nem tud valaki egy olcsóbb alternatívát? -
kisza25
félisten
sziasztok, egy új gépen gondolkozom,
amit vennék:
» CHIEFTEC BT-03B 180W
» VTX3D VX7750 1GBD5-2DH PCIE
ami van:
giga H55N-usb3
i3-540
2*2GB
64GB SSD
500GB 2,5" HDD
Samsung BD/DVD RW
kérdés: a 180W elég lenne? (szerintem igen megerősítéseket várok)
a VGA-t ismeri valaki? főleg a hangja érdekelne, ja és hogy ebbe a házba belefér normál magasságú vga?
a házban lévő tápra is kíváncsi lennék mennyire hangos a válaszokat előre is köszi -
kisza25
félisten
ezt láttátok? low profile HD 6670 :
Alacsony profilú, karcsú Sapphire HD6670 szűkös konfigurációkba -
kisza25
félisten
válasz
szacsee #9705 üzenetére
Az a baj, hogy lehet el sem indulna azzal a procival a lap(túl nagy terhelés miatt, ha biosig eljut vele akkor már van remény), meg azt nehéz belőni, hogy mikor is enne annyit maxban, mint egy 95W-os, persze kísérletezni azt lehet,
az is igaz, hogy én az i7-870-et egyszer megküldtem 4Ghz-en és lefutott a lapban a 3Dmark11, de igen furcsa hangok jöttek alaplap/tápból
szóval, ha tud pontos órajel/feszültséget a 95W fogyira akkor belevághat, mert végül is azokkal is csak ennyit csinálnak
helyesen: nem tud-e
mrbig25:erre való a privi -
kisza25
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #9700 üzenetére
ne tegyél bele 120W TDP-st egyrészt nem bírná a lap árammal ellátni, másrészt nem tudnád lehűteni abban a kis házban, mert arra kellene egy méretesebb hűtő
-
kisza25
félisten
nem tudom, hogy ez volt már,
giga lap Llanohoz -
kisza25
félisten
az a teszt már ott sántít, hogy 0,4sone=23,5dBA a max az AC részéről, a tesztben meg 43-48dBA-kat írnak rá
nekem van itthon stock AMD/intel és lemértem anno, a teljesítményüket,
az amd-s eredmények már nincsenek meg, még athlon II és Phenom II hűtöttem stock/alpin 64/freezer,
i3 és i7 alatt is lemértem mindet,
az intel i7(maghőmérsékletek 1,25V 3,2Ghz turboval 4mag/4szál) stock-al 85, alpinal 77,
freezerrel 70fok, ha úgy nézzük valóban nem eget verőek a különbségek, de a csend mindenek felett
mondjuk most freezert használom i3-mal és 12cm coolink swif II PWM-el, proci 3Ghz 1,1V hűtő 1000RPM 100% terhelve 33fok (cpu hő) és 45fok(magok) -
kisza25
félisten
ezt cáfolnám, mert nekem volt/van AC alpin 64/AC alpin 11 és nem csak halkabbak a gyárinál, de jobban is hűt azonos venti fordulat mellett,
de a gyári pörög vagy 3500-4000-et míg az ac 2000-2500-at max ezért a különbség csak 5-6 fok, ha mindkettő maxon megy(dabadab az utolsó sor válasz a te kérdésedre is) -
kisza25
félisten
nem tudom, ezek voltak ma már ezért berakom
Mini-ITX alaplap lianohoz a Zotac-tól
lianli bőröndje -
kisza25
félisten
annyit tudok, hogy a harmadszintű gyorsítótár G5xx-ben 2MB a G6xx ben már 3MB,
az IGP 850Mhz turbóval 1000Mhz, G6xx nél 850 turbóval 1100Mhz,
a G5xx/G6xx 1066Mhz memóriát támogatják hivatalosan,
a G8xx 1333Mhz-et, a komolyabb különbségek az i3-2100-nál kezdődnek ebben már van HT
és a grafikai képességekben van jelentősebb különbség,
az órajelek megegyeznek, de ez a következőket támogatja amiket az előzőek nem:
Intel® Quick Sync Video
Intel® InTru™ 3D Technology
Intel® Insider™
ennyi -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest