- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30463 üzenetére
Nem kertem toluk ujat, egyszeruen csak elalltam a vasarlastol ok pedig visszautaljak a penzemet. Nezegette ott a srac egy ideig mire megkerdezte rendelje be ujra vagy kerem vissza a vetelarat? Utobbit valasztottam.
Persze azt hatarozottan alittotak, hogy ok ilyennel korabban soha nem talalkoztakMajd utananezek mely boltokat hozza fel az Asus mint viszonteladok, de ketto bizosan remlik: iPon, Pcland
Szoval most itt zotykolodom a vonaton egy dobozos i5-6600K-val alaplap meg sehol
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #30436 üzenetére
Csinaltam de nem lesz ra szukseg visszaveszik, mar lebeszeltem veluk! Holnap Pesten leszek elintezem, es vegre atveszem a procit is
Kis erdekesseg, visszairt az Asus magyarorszag:
Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A szerviz ügyfélszolgálaton hazánkban nem találkozunk a termékekkel, mivel nem mi végezzük az értékesítést, így nem tudom megmondani az új terméknek, hogy kell kinéznie. Azok az információk állnak rendelkezésünkre, amely a honlapunkon is megtalálható. A sorozatszámot ellenőrizve az alaplap egy németországi nagykereskedéstől származik SIEWERT & KAU COMPUTERTECHNIK GMBH, hazánkban nem érvényes a garancia a termékre. Javasolt felvenni a kereskedővel a kapcsolatot, használatba vétel előtt, ha nem elégedett a termékkel.
Gondolom nemetbe kuldtek volna ha meghibasodik...
(#30440) Duracellm...
A foglalatba bele néztél-e már görbe lábak után kutatva?
Igen hibatlan!
Nem kell vele foglalkozni, rossz oldalát fordította oda a munkás, a sorjázásnál, a csiszológéphez.
de nekem egy hibatlan darab kell ennyi penzert
a masik meg, hogy miert engedtek igy ki a gyarbol?
-
Archttila
veterán
Nem tudom, de mar irtam a gyartonak is es most a boltnak is jelzem. Ha nekik is megfelel akkor holnap beviszem mert pesten leszek ha nem, akkor lenyelek egy futart
(de ugy tudom szemelyesen is vissza lehet vinni)
-
Archttila
veterán
Termeszetesen lesz beszamolo, de kell egy szabadnap az osszeszereleshez, telepiteshez.
Jovohet elejen osszehozom valahogy.
Holnap csinalok kepet a chipset hutorol, kivancsi vagyok a velemenyetekre.
meg esztetikailag sem mondhatnam zavaronak, de megiscsak egy draga laprol van szo, amitol elvarom, hogy hibatlan legyen.
A vasarlastol emiatt nem szivesen allnak el, mivel gondolom az 1.04-hez kepest javitottak rajta par aprosagot.
(#30409) kisza25
A mereteihez kepest meglepoen konnyu a borda
(#30408) jim bcs
A ventik is nagyon tetszenek, igazi minosegi darabok, koszi az ajanlast!
-
Archttila
veterán
Az alaplap revizioja egyebkent mar egyel ujabb, 1.05 a neten a tesztoldalak tobbnyire meg az 1.04-et teszteltek, az ottani kepeken hibatlan a borda.
Tudom nem nagy dolog de egy kicsit idegesit
-
Archttila
veterán
Megjottek az alkatreszek, mar csak a CPU hianyzik.
Az alaplapon a PCI-e feletti heatsink kisse kopott, olyan mintha szalcsiszoltra akartak volna csinalni de inkabb karcosra sikerult, vagy csakj hanyagul bantak vele. Majd csinalok kepeket.
Csak az also es felso resze ilyen, maga a felirat es a festes szep, foliazva is volt!
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30377 üzenetére
"ps.: Utóbbi linkedet megnézve a 10-es (szigetelő alátétet) nem tette fel, lehet hogy a miatt volt problémamentes összerakni a keretet, és nem is feszült semmi."
Igen de a PDF-en ha megnezed Intelnel az elso abrat, akkor lathatod ott CSAK az LGA775-os foglalatnal van jelen a szigetelo, a 115x-nel nem kell felrakni szerintem. De javits ki ha nem igy van!
Nem lehet, hogy emiatt szenvedett az arc osszeszerelesnel? -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30366 üzenetére
De ebben mi olyan nehez?
Nem arrol van szo, hogy felkurta magat a review iro bacsi es olyankor ugye az ember hajlamos kisse mindent maskeppen latni, erzekelni?
Kepzeljetek hamarabb jon a motyo!
mar atadtak a futarnak... viszont a procit csak Penteken veszem at Pesten, (ott leszunk az asszonnyal valami ceges mokan) szoval a szerelde csak hetvegere varhato sajnos
vagy jovohet eleje
ps.: szerinted a retention plate-et (6) tovig be kell majd csavarni?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30366 üzenetére
de delid nyilvan csak akkor lenne, ha lathatoan tudna huvosebben is dolgozni a proci, viszont a ratyi paszta akadalyozna ezt...
Viszont talaltam valamit ami lehetseges, hogy elferne a lapon (a hazban tuti) es jobb eredmenyeket produkal mint az ATLAS:BE QUIET! Dark Rock TF
-
Archttila
veterán
ATLAS - i5-6600K review
Most vagy ők bambák, vagy tényleg körülményes kicsit a hűtő szerelése.Stock:
Well it seems that the AlpenföhnAtlas has redeemed itself (from that terrible install) posting one of the best Delta’s we’ve yet seen on our new Skylake platform. With a maximum Core temperature of 42 (21 Delta) degrees Celsius the Alpenföhn finds itself at the top of our chart (for now).OC:
Wow! I wasn’t expecting that! This little CPU Cooler really does seem to pack a 200W punch! Again we find the Alpenföhn CPU Cooler at the top of our (ok somewhat short) chart with a maximum CPU temperature of 58 (37 Delta) degrees Celsius and this time it shares the lead with no one! Of course in Gaming the temperatures will be even lower, and let’s be fair (as I’ve said many times before) who sits down for an evening of Prime 95 anyway!?Hűvösebb ház, Delid, 2x BQ 92mm FAN
már nagyon várom
-
Archttila
veterán
Korabban talalgattuk, hogy az Asus Z170i Pro Gaming lapnak eltavolithato-e a WI-FI modult rejto kis hazikoja, nos a valasz igen! Es ez vegre 100%
Most mar semmi sem allhat az ATLAS utjaba
forras: [link]
-
Archttila
veterán
Koszonom szepen mindenkinek az ertekeles valaszokat, igerem amint osszeal a konfig mindenrol reszletesen beszamolok!
Atnyalaztam rengeteg kulfoldi forumot, koztuk az OC.net Core V1 tulajok topikjat is, de a leghatekonyabb leghutes amit alkalmazni lehet ebben a hazban az a Noctua NH-U9S, ami draga es gyengebb is az Atlasnal, szoval most boldog vagyok mert ugy gondolom legbol ekkora meretben nem talaltam volna jobbat foleg mondom ennyiert.
Na night nektek
-
Archttila
veterán
Mar csak egy dolog erdekelne! Az altalam alkalmazott ventilatorelhelyezes nem boritja meg ezt az aerodinamikai kialakitasbol szarmazo hatekonysagot?
Aerodynamically optimized design:
Atlas features a brand-new aerodynamically optimized design of the aluminium fins.
The unique stamping process to form the the fins helps leading the pre-heated air of the first fan alongside the second tower. This prevents the second fan from using warm air for cooling. The mirrored shape of the 2 towers influences the airflow characteritics and increases the airflow speed to dissipate the heat from the CPU even more effective.
Vagy rosszul ertelmezem?
(#30308) Duracellm
Marmint kivulre, mert pont azt probalom felvazolni, hogy belul is elfer. Vagy etto fuggetlenul jobb lenne ha kivulre raknam, hatekonyabb lenne a rendszerben a legaramlas?
A rendelesem beerkezett statuszban van, majd ha megjott az alaplap is akkor kuldik el a csomagot. (BlueChip)
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #30306 üzenetére
nem nem nem...
Elorol kapja a 200mm TT FAN-tol a friss hideget levegot, itt kapcsolodik be a lancba az ATLAS. A RAM-ok felett lesz egy venti ami FUJ, utana kozepen a masik ami ugye szinten FUJ, es a vegen csak a 2 BE QUIET Shadow, ami szinten FUJ kifele ugye.13K-ert szerintem ez ma messze a legjobb huto ITX-hez. 230W TDP... Hatalmas
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #30294 üzenetére
Beraktam egy a videon lathato deszkat a Core V1-be, megneztem a videot, lemertem az IO vegetol a 80mm-es venti vastagsagat (2.5cm) es meg marad 3 millimeterem a csatlakozo vegeig.
Es meddig er a borda vege az Ethernet portnal?
Jol gondolom, hogy ezzel a tervezesnel tudatosan szamoltak? Egyelore nem mondom vissza rendelest, mert dogoljek meg ha nem en leszek a vilagon az elso ember aki beprobalja ebbe a hazba es egy z170i Asus-ba a "kicsiket"
ps. Nyilvan az IO feletti venti a ramok fele kerul ebben az esetben.
-
Archttila
veterán
kisza25 kepeit nezegetve felmerult bennem a kerdes: elfognak ferni az ATLAS-tol hatul a 8cm ventik? Mert ha nem akkor bizony gond van
Vagy megint nezhetek uj huto utan? Egyebkent nagyon jo ar/ertek aranyu huto a Katana 4! -
Archttila
veterán
5GHz-en is hajtjak ezeket a procikat az Asus Z97-i Plus alaplapokba (overclock.net) szoval nem kell aggodnod siman menni fog a 4.2 a z170-be, sot. en pl konkretan 4.5 GHz-en hasznaltam.
Az MSI egy fokkal gyengusabb mint az Asus megoldasa (VRM hang DB rovidebb m.2 support etc) viszont kozel egy arban van az Asus-al. (jo most per pill lehet nem, en 55K-ba rendeltem)Elozo konfigom:
SilverStone SG13
i5-4690K (4.5@1.155v)
EVGA GTX970 1500MHz GPU -
Archttila
veterán
válasz
shteer #30266 üzenetére
Jovore egy fillet nem koltok
komolyan beszelek. Iden rendbetolom a gepet es max csak aprosagokat kap, kabelek, harisnya porszuro.
VGA-nak meg ugy is keszul a persely
50-100 forintot naponta lehet szepen belepottyantani
A pAscal meg ugy is eleg megint 2 evig.
A TV-m eleg jo, a tobbi meg nem erdekel.A vegen meg zsiros zsomlet eszunk mikrozva
-
Archttila
veterán
Megrendeltem az alaplapot, pontosabban hozzarakattam az Alpenfohn Atlas+ram rendelesemhez Bluechip-eknel, es kepzeljetek mire hazajottem dragabb lett... mindenhol
marmint az Asus lap. Vegul maradtam a Z170i mellett a maximus mar a 80K-t surolja.
Nem is banom komolyan, lassan az egekig mennek az arak gep meg nincs. 75K-ba jon a proci is elvileg jovoheten, itt-ott 85-90K alatt lassan mar azt sem kapni. -
Archttila
veterán
Hiany van a procibol azert annyi amennyi... (megrendeltem 75K-ba a 6600K-t remelem meg jut belole) de igazad van, undorito ami a z170 korul megy a felsokategoriaban.
Naponta 2x ranezek a cuccokra de ennyi, nem idegelem mar magamat.Egyebkent kepzeld pixelhibas a Redmi 2 Pro telom
pedig mennyire allitottam, hogy milyen szerencses vagyok
Megy vissza a pics@ba az is...
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #30208 üzenetére
Van egy Audio Technika ATH-M50x fulesem ami megerdemelne a jobb hangkartyat, viszont a kulso DAC/AMP mar nagyon sokba lenne, igy gondoltam ezzel le lenne tudva ez a problema is.
Lehet csak egy hirtelen fellangolas ez reszemrol... oszintenszolva meg az 50K-t is sajnalom a pro gaming-ert -
Archttila
veterán
válasz
shteer #30145 üzenetére
+1
The Good:
tiny
very good to excellent voltage stability where it counts
very good ripple control
fully modular
excellent build qualityThe Bad:
nothing
The Mediocre:
line wire placement could be a problem for the fan on some of these
fan quality is an unknown quantity at this timeLehetseges emiatt gondolta, hogy ez akkor mar biztosan a szemet kategoria...
-
Archttila
veterán
Kozben kikerult iPon-ra is [link]
Azert ez elegge erdekes. Ez az itech shop majdnem mindent joval olcsobban be tud szerezni konkurens tarsainal. pl a szoban forgo lap kemeny 9000 forinttal olcsobb mint az iPon-ba. (46K)
Nem sok feedback van a profil alatt, de az a keves pozitiv. Egyeb portalokon (FB) is csak jot olvastam roluk, ettol fuggetlenul nem merem naluk leadni a rendelestDe itt a masik deszka: MSI z170i gaming pro
itech shop: 46K
Bluechip: 55K -
Archttila
veterán
Kapható az Asus z170i Pro Gaming
-
Archttila
veterán
Igen valoban erdekes. 13k-ert jelenleg szerintem ez a bestbuy itx-re, szoval szerintem jo vasart csinaltam
Viszont a 12-es Akasak felfogatasara otletelhetnetek valamit.
Ugye felvetul a kerdes: egyaltalan lenne olyan hatekony mint a gyari? hiszen tullog a bordan par centivel. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30079 üzenetére
4.5Ghz (6600K)
Igen en is arra gondoltam, hogy majd idovel mindent lecserelek Noctuara (az elso 200mm turbinat is ha megjelenik)
addig viszont maradna a gyari.
Esetleg arra gondoltam meg, hogy kihasznalom 2 120mm AKASA Viper-t ha mar vannak, es azokat teszem fel a bordara persze a felfogatasa nem hiszem, hogy ilyen egyszeru lesz.Megrendeltem, sajna 1.5-2 het mire megerkezik, lenyegeben lap is csak akkor lesz igy mind1, kivarom.
Ja eMag-nak nagy piros pont az ugyintezesert! A hazat elvitte a futar, ra egy hetre jott is a penz a szamlara, szoval makom volt, minden rendben azota mar itt az uj hibatlan 3 ev garos Core V1.
-
Archttila
veterán
Az ATLAS mellett szoba jott meg a Noctua NH-U9S is, viszont a nyers adatok alapjan messze van az olcsobb, de annal robosztusabb Alpenfohn-nel.
TDP
Alpenfohn: 200W
Noctua: 95W & OC* (* = low overclocking potential)AR
Alpenfohn: 13K
Noctua: 21KFelek, hogy lemaradok rola mit gondoltok, rendeljem meg?
A tobbi leghutest mar kizartam mivel vagy tul nagy, vagy a teljesitmenye kaki. AIO eleg volt, az epitett vizrol pedig ma tettem le egyszeruen DARAGA es nagyon maceras.
-
Archttila
veterán
Breaking news! (Asus z170i pro)
Sajnos az ASUS illetékesei semmit nem tudnak mondani elérhetőséggel és várható árral kapcsolatban.
Úgyhogy csak ezt tudom tolmácsolni én is.Egyébként remélem, ez a lap nem olyan lesz, mint a RoG GK2000-es billentyűzet, amiről másfél éve jelent meg az első infó és még mindig nem kapható... És még ma sem tudnak róla semmit mondani, hogy egyáltalán mikor jön.
Tudom mar unalmas, de gondoltam megosztom.
-
Archttila
veterán
Asus z170i pro gaming MAGYAR bemutató. [link]
Természetesen a boltok polcain még egy darab sincs, és ahogy az ilyenkor lenni szokott a hivatalos magyar szerv sem tud semmit ennek okáról.
(legalábbis nem közli)
-
Archttila
veterán
HardwareCanucks SG13 review
Most, hogy megvan a V1 rendre azon gondolkozom, hogy mit epitsek a kis SG13-ba. Eladni szinte biztosan nem fogom, egyszeruen lehetetlen.En meg jo 2K-val olcsobban jutottam hozza a jelenlegi aranal, de elpazarolni sajnalom, szoval otletelhettek mit lenne erdemes belole epiteni.
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #29935 üzenetére
relax, mezei 850 pro van
kesobb viszont kellhet es hat ki tudja, lehet a lapot is megtartom addig.
De komolyra forditva a szot, egy ideig most valoban nem akarok a gepre kolteni, jovore babaproject vanHa pentekig nem lesz kaphato, akkor jovoheten MSI-vel rakom ossze a gepet.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #29932 üzenetére
Bluechip 48.700 Ft.
O egyebkent iPon-os vagy rosszul tudom?
Goose-T
Asus varakozas vs. MSI azonnal a dilemma. Na es az Asus-on van 80mm M.2, MSI-n nincsen.
MSI-re viszont latszolag minden gond nelkul rafer az ATLAS, ASUS-ra nem biztos.Na es kerdes az ASUS mennyibe fog kerulni, es mennyi ido lesz mire csokken az ara.
-
Archttila
veterán
- MSI Z170I GAMING PRO AC: 46.990,- 3 év gar rendelhető 3-4 nap (Gianni)
dilemma ON
-
Archttila
veterán
Most csak en vagyok turelmetlen vagy tenyleg undorito, hogy az osszes gyarto ITX deszkajat kapni mar itthon kiveve az Asus-et.
A heten nem kap egyik webshop sem akkor berendelem az MSI-t. -
Archttila
veterán
Nagyon tetszik az Asus Z170i, [link] egyszeruen minden rajta van amire szuksege lehet egy mai usernek, es melle meg gyonyoru is. (szvsz a Maxiumus-nal is szebbre sikerult)
Talan utoljara az Abit BH6 volt ram ekkora hatasal meg a 90's evekben.(MEG MEGVAN)!
Hosszas gondolkodas utan ugy dontottem, hogy amint megvan a lap berendelem az Atlas-t lesz ami lesz alapon, es ha vegkepp nem lehet vele mit kezdeni akkor visszakuldom.
-
Archttila
veterán
eMAG e-mail: Levasarolhatom a haz arat, vagy visszafizetik a vetelarat
A futarceg is irt, megkezdtek az ugy kivizsgalasat
Egyebkent jol latszik a dobozon, hogy a szallitoauto zarja preselodott bele. -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #29840 üzenetére
"mondjuk egy WD Black 750GB-ot, vagy 1TB-t."
Sajnos az miden csak nem gyors. A 3.5-es Blue es 2.5-es Black kozott eg es fold a kulonbseg... (tapasztalat)
128GB SSD, 1TB WD Blue a kis black pedig egy hordozhato kis mindenes hdd lett.
En is ugy almodtam meg a SG13-at, hogy a Drive Bay-en 2x2.5'' ssd/hdd fog csucsulni de sajnos csalodas lett a vege, egyszeruen nagyon lassu ha nagyob mennyiseget kell surun betoltenie.
-
Archttila
veterán
válasz
kisza25 #29823 üzenetére
"én ismerek pár futárt és pl az egyik 6hónapja van a cégnél, de még nincs bejelentve, a telefonja saját, ha felhív mert nem talál otthon azt maga fizeti, reggel 6-tól, este 8-10 ig melózik attól függ mennyi a csomag és ezért kap 150eFt-ot (mert ugye nincs bejelentve)"
En mindent megertek hidd el,
de ugye ez meg nem ok arra, hogy osszerugdossa a csomagokat es ugy kezelje oket, mintha szalmabalak lennenek?
-
Archttila
veterán
válasz
patomi #29821 üzenetére
Azt teszem de fel nem tudom fogni, hogy ha nalam a cegnel a fonok 150%-ot var el (es nyilvan ha nem hozom akkor pakolhatok) akkor itt es mashol ez miert nem mukodik? Miert nem lehet az ilyen hanyag lesz@rom embereket eltavolitani az adott poziciobol, jelen esetben ulesbol?
Egyebkent ahogy azt irtad is, a postaval (MPL) a vilagon semmi gondom nem volt meg. 3 kopp -
Archttila
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #29811 üzenetére
Horpadt a haz oldala.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Valoszinuleg megtartom a vizet a ketto Akasa Viperrel egyutt, ami ele alacsony fordulaton beuzemelem a 200-as legkavarot, hatul pedig szepen kifuj majd a ketto kis 8 centis venti.
Helyem, penzem, es kormom is marad, a rendszer pedig valszeg huvosebb, csendesebb lesz.
Az SG13-ba nagyon jol teljesitett a H75 ket Akasaval, alacsony fordulaton egy zsufolt hazban. -
Archttila
veterán
válasz
Grave_444 #29708 üzenetére
proci (4690K) idle ~33, load ~5x (H75 rajta 2db AKASA Viper)
VGA (GTX970) idle 31, load 73 (Tomb Raider ULTRA 2xSSAA) magasabb RPM mellett persze tudott 65C-t is de azt mar az asszony nem szerette(London Airport)
#29709 kisza25
Az emlitett ventiken kivul miket probaltal meg? A ket AKAS-at is meghirdetem holnap, aztan lassan kigondolom mi legyen a procin+hatul.
-
Archttila
veterán
SG13 meghirdetve, Thermaltake Core V1 berendelve!
-
Archttila
veterán
válasz
Patice #29296 üzenetére
Ezt most találtam:
Q,
I am planning to get the Asus Z97I-PLUS and wondering what should i buy, the Samsung SM951 256GB M.2 PCIe NVMe or the Samsung M.2 (2280) 850 EVO 500GB SATA SSD to plug it in the back of the borad m.2 slot and to install windows on this ssd.A,
If you buy the Z97I-PLUS don't plan on getting the full read/write speeds the SM951 is capable of because the M.2 slot located on the bottom of the board only supports PCIe 3.0 x2. I have the board currently and have checked the specs and other forums. You will still get good speeds around 700 or so. The M.2 EVO gets around 550 so speedwise you would want the SM951 and then upgrade your board later down the road. (There aren't many ITX boards that support the PCIe 3.0 x4). If you want more storage with decent speeds go for the EVO.Eléggé meggyőző az NVMe felület sebessége, de emiatt lapot cserélni...
majd pár év múlva amikor DDR4-re váltok
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #29053 üzenetére
Képzeljétek tegnap szétkaptam a gépet és tudjátok mi klattyogot? a 2.5" HDD
bizony, mivel nem volt rögzítve, mert mint azt korábban írtam rendelnem kellett egy új HDD BAY-t az SG13-ba, és gondoltam amíg megérkezik egyszerűen csak ráfektetem a radi-venti párosra, de valószínűleg időközben picit elmászhatott ezért adott ki hangokat.
Szóval marad a víz, mert lényegében hangtalanul teszi a dolgát és a 4.5GHz sem okoz neki gondot, viszonylag (még eben a kis házban is) hűvösen tartja a procit. (ezt még a kánikulában teszteltem)Viszont lenne egy kérdésem az alaplap alján található M.2 foglalattal kapcsolatban.
Tegyük fel teszek a gépembe egy M.2 foglalatos NVMe felületű SSD-t, a PCIe-be pedig egy GTX970-et, és itt jön e DE: milyen hatással lesz a PCIe sebességére az NVMe felületen kommunikáló SSD? Ugye ha jól tudom akkor az NVMe az AHCI-vel ellentétben már közvetlenül a CPU-val kommunikál, ebből kifolyolóag? osztoznak a PCIe sebességén, így logikusan következik, hogy lassítják egymást, de mivel ennyire részletesen nem ismerem a témát (főleg NVMe) így arra gondoltam ti tudtok segíteni.
ps.: SSD flash topikban nem válaszolnak, csak a szokásos alap kérdésekre reagálnak.
hátha itt esetleg van valakinek tapasztalata is a témával kapcsolatban...
-
Archttila
veterán
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!
Időközben előkerült a centi és valóban, bárhogyan is szeretném, az AXP200 rálógna valamelyik egységre.
Igen, van itt egy nagyon fontos kérdés mégpedig a TDP. Először a Noctu NH-L9i-re gondoltam, de az idevonalozó ajánlása Haswell-hez:
65W or less: YES
84W: (Recommended with good case ventilation, Intel Turbo Mode disabled and typical workloads only (not recommended for continuous 100% load on all CPU cores).
88W: NOEgyelőre alapórajelen használom a CPU-t, (aluúlfeszelés tervben), a tuning most annyira nem fontos, de ez idővel változhat ezért is vettem a szorzózármentes változatot.
A DEEPCOOL GABRIEL: Intel Socket 95W viszont ő 60mm-ével már túl magas sajnos.
Duracellm... köszönöm, de házat egyelőre nem szeretnék cserélni.
patomi AXP100, egyelőre ő tűnik a megfelelő választásnak, persze jó lenne 1-2 idle/load grafikon...
AxBattler ez is egy lehetséges alternatíva, már kaptam is egy ajánlatot privátba!
Ja igen! Nem mondom, hogy nem számít a zaj, de játék alatt egy zárt füles van rajtam, szóval semmit sem hallok a külvilágból.
-
Archttila
veterán
Bekövetkezett amitől tartottam, klattyog a H75 pumpája
így az Enermax és Corsair páros után úgy döntöttem maradok a jó öreg léghűtésnél.
Első körben a Thermalright AXP-200-at néztem ki. Korábban LP lég csak egy Shuriken rev2 volt a birtokomban, viszont ott anyaghibás lehetett a csavar, mert egyszerűen szó szerint szétszakadt, így valahogy elment akkor tőlük a kedvem.
Meg is rendelném az AXP200-at mivel itt úgy fest stimmelnek a méretek, és a VGA is szépen elfér majd mellette...
Viszont kíváncsi vagyok a véleményetekre, egyéb megfontolandó, akár általatok is használt alternatívákra, tapasztalatokra.
Case: SilverStone SG13
MB: ASUS Z97-I PLUS
CPU: i5-4690K -
Archttila
veterán
válasz
imibogyo #28809 üzenetére
És én még azt hittem, hogy a közös szekrényben lévő közel 50 darabos mágneses csavarhúzkészlet tönkreteheti a tőle kb félméterre fekvő 3TB-s HDD-t.
Ahogy elnézem a videókat ehhez nemhogy egy mágneses csavarhúzókészlet, de még a készletnek megfelelő tömegű színtiszta mágnes is kevés lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged