- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
NateDogHUN #44060 üzenetére
Nos ha vga is megy bele, és játék a cél, akkor jól át kell gondolni.
Én személy szerint a Jonsbo C2 elfelejteném, meg fog főni benne minden, gyatra a szellőzése.
Metis plus már jobb egy fokkal, vagy sima Metis és akkor a tetejére vágni 2db 120-ast.
Inkább lég cpu-ra mehet egy Thermalright Macho, vagy Raijintek Ereboss Core, van aki ezeket használja, brutál hűtők. De kisebb torony is megteszi.
A cougar az már kicsit másabb, de annak se rossz a szellőzése, alulra 2db 120-as, meg felülre is. Cpu hűtő már más tészta, mert ebbe csak kisebb torony megy bele, de akkor egy combosabb Thermalright, vagy Raijintek Pallas topflow, amin 140-es slim benit van, vagy olyan topflow, amire mehet utólag normál magas (25) venti.
És még lehet érdemes sfx tápban gondolkodni, több hely legyen a házban. Ezek mind elég combos zsebbe nyúlós dolog. -
hegegabi80
addikt
válasz
.Ishi. #44052 üzenetére
Nekem is IS-50 van, de én nem tapasztaltam ilyet. Azt is nézd meg, hogy terhelésnél milyen rpm-en forog a venti. Nálam kb ugyan azok a hőfokok az i5-4440 esetében mindkét hűtővel, viszont az IS-50-en 1500 körül megy a venti, míg a gyárin 2000 fölött süvített.
SFX tápot átalakítóval lehet ATX táphelyre tenni, fordítva már nem.Esetleg még IS-40, Alpenföhn Silvretta, Raijintek Pallas, ezek aszem 45mm magasak az is-50 55mm-jével szemben. Igaz ezeken meg csak 9-es slim venti van, ergo hangosabb.
-
hegegabi80
addikt
Nos igen a Jonsbo az már egy másik liga. Én is mindig ezért vagyok dilemmába, Jonsbo C3 vagy Metis (mindkettő van). De a méretek miatt mindig az utóbbi győz, pedig a C3 se egy hatalmas ház, sőt. Arról nem is beszélve, hogy táp előtt alul és hátul 1-1 db 140-es ventivel lehetne szellőztetni.
-
hegegabi80
addikt
Jaja jó lenne egy kis frissített metis, mondjuk gyárilag a tetején 2db 120-as venti hellyel. Esetleg különböző típusú mintákkal, és akkor külön lehetne venni a tetejét, kinek melyik minta és szín tetszik. Aljára is mehetne venti, ha át akarja az ember fordítani stb. Tehát azért lenne még ebben bőven opció.
Jah és azért az ára is barátságosabb, mint ezeknek az újabbaknak.Na lehet írok nekik és fogom javasolni az ötletemet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
KaiotEch #44023 üzenetére
Cooler master Elite 110, 120, 130
Corsair Obsidan 250D
Fractal Design Core 500
Fractal Design Node 304
Silverstone SG13
Thermaltake Suppressor F1Talán ezek hasonlítani rá kicsit, na de tudni kéne mire is kell. Nem mindegy mennyi hdd stb.
Találtam egy ilyet is. -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #43945 üzenetére
Ahogy írod báttttya, áll.
Sajnos még nem volt időm, csak nézegetni. De a nézegetésben legalább megtetszett a kék színe.
Első körben lehet perforálom kicsit az alját a hdd/ssd párosnak. Aztán összerakom zárt fedlappal, majd jöhet a vagdosás. Sajna közelben nem sikerült eddig keríteni cnc-st, így magamnak kell valamit kreálni (van több terv is, ha netán elb..nám).
Na akkor van cumi, ha még festeni is kell, szedhetem szét az egészet. Ez szerintem egy több lépcsős szívás lesz, már látom. Na de hát ettől szép az élet.(#43946) AxBattler: Igazad van!
Egyébként én is nézegetem folyamatosan a házakat, és már van is itthon 3db (metis, jonsbo c3, realan e-d5), eddig metis áll nyerésre, bár a másik kettő is jó, csak hát elég nagyok. Legfeljebb évente váltogatom őket (csak így kicsit drága mulatság, hogy benne áll a pénzem).
-
hegegabi80
addikt
válasz
vtomi2 #43941 üzenetére
És milyen custom oldallapokat készítettél ha szabad érdeklődnöm? Az adatlapodon lévő konfig van benne? Jöhetne róla 1-2 kép is. Én még most azon agyalok, hogy eredetileg az ATX tápomat akartam átrakni, de lehet jobb lenne inkább beszerezni egy SFX-et, csak hát melyiket is. Van aprón is most 1-2, Kolink-okat ismerem jó fajta, csak a 450-es sztem már túlzás a konfigomnak.
Nem is kell a kép, a kereső a barátunk.
(lusta voltam)
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever #43942 üzenetére
Csak megsúgom, hogy a Giga Ga H81M-S2H matx lap is belemegy, mivel nekem ez lesz benne (he természetesen lesz időm szétfaragni a házat). És itt a pci slot közvetlen cpu mellett van első helyen, tehát külön vga is kényelmesen belefér.
Ha jól láttam apró ilyen lapot még lehet is venni, vagy akkor a 110 chip-es is lehet ebből, ez is olyan méretű, de akkor már cpu csere is kellene.
Vagy ha marad az asrock lap, akkor a házból kivágod a 3 slot helyet. Jah nem lehet vagdosni a metist, ez így gáz.Egy biztos a lecke rendesen fel van adva, de amúgy jó kis barátnő, legalább lehet vele építkezni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #43918 üzenetére
Szedd le a h81 drivereket és tedd fel a 110-hez valót, ha esetleg van a gyártó oldalán usb3-hoz valami azt is.
Korábban én is cseréltem lapot, igaz akkor 81-es volt mind a kettő, és a mai napig azt használom. sőt még ssd csere is volt azóta. -
hegegabi80
addikt
válasz
robcsekwow #43897 üzenetére
Még sose láttam ilyen gépet, de amúgy tökre tetszik. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #43767 üzenetére
Igazándiból a 92-es venti miatt néztem (azért még sem 80-as), meg még az ára is éppen hogy elfogadható. Amúgy ezt a tesztet néztem róla.
Egyébként most őszintén sfx tápra mi a túrónak floppy csati? Minél kisebb gépbe kell elvileg az sfx, nem igazán akar az ember még kislemez meghajtót is bele. -
hegegabi80
addikt
Valakinek nincs véletlenül használatban egy SilverStone Strider SFX 300W Bronze (SST-ST30SF V2.0) táp?
Kíváncsi lennék, milyen, elvileg van hozzá átalakító is. Neten találtam tesztet, jókat írnak róla, egyedül a ventije hangos nagy terhelésnél. Mondjuk nem atomerőművet hajtanék róla.
Igaz egyenlőre még nem szükséges, elvileg beférek metisbe az atx tápommal is, csak ha még is megvesznék és lecserélném sfx-re.
BeQuiet is van most aprón még garis, de annak is elég agresszív a ventiprofilja. Ha más nem marad remélem lesz még majd idővel a boltokban Kolink-ból 350-es, azzal meg voltam elégedve, igaz max terhelésen annak is volt egy kis hangja, de nem vészes. -
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43685 üzenetére
Amit linkeltél az is saját készítésű, így ha ilyet akarsz, akkor saját magadnak kell elkészíteni. Nekem is lennének ötleteim ház készítés gyanánt egyes gyártóknak, sokkal jobb helykihasználással is lehet jobb és kisebb gépházakat kihozni.
Én pl most matx lapot fogok majd ősszel metis-be tenni. De tervben van nálam is idővel egy saját koncepció, és akkor bármit tudok beletenni, nem lesz megkötve a kezem. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #43504 üzenetére
Elég tetszetős kis házikó. Max szerezni a régebbiből egyet, kibelezni és mehet az új cucc bele.
(#43512) rasotamas: Én is gyűlölöm melóba a gépemet. Régi P4 HT proci 2*1Gb ram, meg 1 sta és 1 molex hdd, GeForce 6600LE vga.
1-1 19 és 17 moncsi van rákötve, pár térképszerkesztő progi, office, word, levelező stb megnyitva, hát mit ne mondjak hogy hasít. Na én aztán könyöröghetek. Már gondoltam beruházok saját költségből legalább egy C2D procira meg 2*2 ramra. -
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43472 üzenetére
Az adatlapomon lévő konfig fog belemenni. Giga H81M-S2H lap kerül bele, ez 17,4 x 22,6 a lap mérete. És még vga is lesz benne, mivel a slot közvetlen a cpu mellett van. A cpu meg szépen a maradék terület közepén van, így elég sok fajta féle cpu hűtő is elfér.
Csak ugye bár a metisben felülre kerül a lap alja, és ott vannak a kapcsoló, led, audió tüskék, nehezen fog elférni majd a tetejére moddolt ventitől. Max nem pont középre rakom majd. -
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43468 üzenetére
Nálam is pont így néz ki, de szépen felfekszik az oldallap, nem áll ki és nem is nyomódik be. Sőt még az oldallapból is tudsz reszelni.
Volt pár percem, szépen befér a matx alaplapom, de kurva szívás lesz az átköltözés az tuti, pláne atx táppal. Fentre a két venti is neccesen megy be majd.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #43449 üzenetére
Huh nagyon baba lett. Egy ilyen vga venti adapteren én is gondolkozom, kicsit turbinás 2000 rpm felett a vga ventim. Igaz le van szabályozva, de azért a metisben 2 db Alpenföhn WB2 Plus 1000 rpm alatt megoldaná.
(#43446) 8nemesis8: Köszi a képet, így már látom milyen is. Nekem nincs ilyen, de lehet 4 sima lyukkal megoldjuk az ssd felfogatást, ha kell.
Holnap megnézem a csavarhelyet az enyémen, de nem emlékszem, hogy nekem ilyen lenne. Lehet gyári hibásat fogtál ki? -
hegegabi80
addikt
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43276 üzenetére
Én is most vettem az aprón egy sima classic metist, igaz ablakost. De én direkt ezt is akartam, hogy nagyobb rést vágjak a tetejére.
Ami a legszebb az egészben, hogy kék színű, mondom úgy is vágom a tetejét átfestem. De megtetszett ez a kék szín, úgy hogy marad egyenlőre.
Amúgy meg itt az átalakító, ha nagyon kell. Sokan tőle vettek.
A Zalman sfx-hez van átalakító, de az kicsit olcsóbb változat. Vagy van a Kolink-ból is sfx 250, 350, 450W-os. Ezekben elvileg mind normális Sirtec belső van, sőt még talán a Chieftec sfx tápokban is. A Kolinkról itt van egy teszt, nekem volt korábban, lehet veszek majd megint egyet, ha nem férek az atx táptól. -
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43229 üzenetére
A metis hátulján a 2 slot felett van egy perforált rész. Az pont egy slotot tesz ki. Tehát azt kell kivágni, ha olyan lap megy bele, ahogy a második helyen van a vga slot. Amit persze nem is értek miért oda tették a pcie sint, ha már ilyen kicsi lapot csinálnak. Persze ebben az esetben már venti nem fér a metis tetejébe, aminek a helyet előtte meg kell csinálni magadnak.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43225 üzenetére
Igen kb így fér be 1-2 esetleg 3 mm ha marad. Egyébként még az Asrock lapok férnek bele, ami 17*19 cm körül mozognak, de ott vga csak akkor megy bele, ha hátul még egy slot kivágásra kerül.
Elvileg 120-as kompakt vízhűtés is belefér hátra, de kicsit nehézkes. Én is gondolkoztam rajta, de egyenlőre elvetettem marad a lég.A nomrál ATX-es tápnál szerintem max 20cm vga férhet be, mivel a kábelkorbács miatt nem fér el ami kijön a tápból. De sfx méretű tápnál már nincs ilyen gond. Nekem is 18 cm-es a vga, de gondolkozom az sfx tápon, ne legyen nagy szívás a szerelés (bár a metisbe ez a jó), meg ha esetleg cserélni akarom a vga-t, már azt ne kelljen.
Talán júliusban lehet lesz egy kis időm és akkor át pakolom a konfigot, max ha melege lesz, levesz az oldalát meg tetejét, és ősszel jöhet a modding.Én is gondolkoztam a váltáson, főleg AM4-re, de nagyon sokba kerülne. Nagyon kevés lap van, ami metisbe beférne, meg a DDR4 ram árak is elvették a kedvem. Ráadásul egyre kevesebbet játszok, többire meg bármi elég.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43220 üzenetére
Nagyon kevés.
Komolyra fordítva, én is pont ilyet készülök beletenni. Giga H81M-S2H ami 174x226. Még nem volt időm átpakolni, de megmértem és elvileg belefér még atx táppal is. És még vga-t is tudok tenni bele, mivel a cpu mellett van a pcie slot. -
hegegabi80
addikt
Ez olyan mint a családi ház, sosincs készen befejezni sem lehet, max csak abbahagyni.
Nekem alapból plexis változat van, de az elég kicsi, így én is egy teli plexi oldallapon gondolkozom, befóliázva karc ellen.
Egyébként most lenne jó bepakolni, hogy azért nyáron még is csak jobban melegszik.Ringman: Aranyos kis konfig, spec mindenre alap dologra elég, és még játszogatni is lehet vele. A kis vga hangra milyen benne? hőfok hogy alakul?
-
hegegabi80
addikt
Félkész nem?
Én is úgy saccolom, bár inkább szeretném, ha év végére kész lennék a géppel is meg az új asztallal is. De ha nem nyugszom, akkor mielőtt kész lennék lecserélem. Most is van/volt két ház is, amibe be se költöztettem a gépet, mert mire oda került volna a sor már jött a másik ötlet. Na meg arról nem is beszélve, nem volt kellően kicsi a ház. -
hegegabi80
addikt
Nos nem is lesz olyan egyszerű ez a metis moddolás. Folyamatosan jönnek az ötletek, minták a tetejére, miként kellene szellősebbé tenni.
Első körben kénytelen leszek karton papíron kivágni a mintát, és megnézni melyiknél milyen zajt produkál a venti. Bár mivel itt inkább befelé szív, nem lesz olyan nagy gond a zajjal, mint ha kifelé fújna.
Aztán lehet bepakolom a konfigot a házba, és úgy is ki kell próbálni, majd utána mehet a vágás.
Csak ha festeni kell, akkor cumi van, szedhetem ki megint. Bár most megtetszett a kék szín, igaz nem nagyon illik bele a szoba képébe, de majd meglátjuk.
Szóval nem öt perces móka lesz az egész, remélem nem megy el a kedvem az egésztől. Jah és jöhetne az építő jellegű ötletek is. -
hegegabi80
addikt
válasz
Ringman #43191 üzenetére
Jó kis cumó lett. Korábban nekem is volt ez a kis házikó (Spire Powercube 712 néven), én spec imádtam. Csak széles volt, állítva jobb lett volna, ezért lett most metis, az pont ilyen méret csak állóban.
Ha szemből nézzük a jobb oldalán ebbe nincs hdd tartó? Vagy a hűtőtől nem fér el? Nekem ott volt az ssd és hdd. -
hegegabi80
addikt
Lehet egy ilyen mintát kéne a metisbe belevágni, bár elég nehezen kivitelezhető, max csak hasonló.
De az is lehet, egyszerűbb ha telibe kivágom a tetejét, és megveszem ezt az adaptert és ráteszem így. Csak sajna így is faragi kell belőle, mert az usb és audio csatiba belelógna. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #43114 üzenetére
OKs, ez igaz. Első körben marad a lég, IS-50 max ráteszem a TY-147A ventit a kezdő fordulata 300 RPM körül van és nincs pumpa hang.
Seep: gyerekkoromba volt, de nem igazán emlékszem már rá. azért köszi az infókat neked is.
Azért a hátsó venti rácsot már nem akarnám kivágni, ennyire nem akarom moddolni. (a kivágást a kompakt topicban is írták)
Majd meglátjuk mit hoz a jövő, max egy próbát majd megér, még sose volt ilyen játékvizem.
Aztán lehet annyira megtetszik, hogy a végén építek bele egyet és a gatyám is rámegy. -
hegegabi80
addikt
A pumpa ennyire zajos? Igaz ez a gép asztalon van, nyilván minden jobban hallatszik, mintha az asztal alatt lenne a földön. Tudom ez szubjektív, én spec nem vagyok annyira érzékeny a zajra. Nyilván a hálóban van a gép, de elég nagy a szoba. Játék alatt füles van rajtam, asszony meg aludjon mélyen.
Pl én úgy gondoltam, hogy a hátsó lemez kerülne a venti és a radi közzé. Aztán még is melyik lenne a legjobb, venti házon belül radi kívül vagy fordítva, ez már más tészta. -
hegegabi80
addikt
Metisben használ/használt valaki játékvizet?
-
hegegabi80
addikt
válasz
vtomi2 #43081 üzenetére
Fúj még egy kis undi metis.
Hát ez valóban ragályos, mint valami fránya betegség. De jó neked, hogy már tudsz is bele költözni.Amúgy még arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a metis tetejét eltávolítanám, és egy az egyben perforált lemezből hajtanák egy új tetőt. Így szellőzne rendesen.
(#43086) Ispy: Tuti van. Metisesek előbb a flexet veszik meg és csak utána a házat.
-
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #43077 üzenetére
Jó munkához idő kell. Nekem magam a minta/vágás tetszik a házon legjobban.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #43072 üzenetére
Titok.
Na jó első körben a 3. slot helyet kivágom, sose lehet tudni, milyen lap kerülhet még bele.A tetejét első körben perforálni akarom de úgy, hogy ha elbénázom akkor még ki lehessen vágni. Neten találtam is róla képet, bár a linkelt nem az, most nem találom. De nagyon sok megoldás tetszik.
Sőt elsőnek átlóba egyes vonal kivágások tetszettek, de a korábban linkelt zaj és levegő áramlás miatt lemondtam róla. És venti nélkül is kipróbálom. Már csak azt nem tudom egy 140-es vagy két 120-as legyen. De inkább az utóbbi. Aztán alul a hdd-nek is kicsik perforálom, jobban szellőzzön alulról, és a talp csere is tervben van egy kicsit magasabbra. Dióhéjban ennyi.
Jah és ha kell, mert nem illik bele az összképbe, vagy elrontom, jöhet a festés.Amúgy ablakosat szereztem be, de tervbe van a teli plexi/üveg oldallap is, attól függ asztalon hogy tudom majd elhelyezni. Na és gamer LED is!!!!!
(ez érdekel a legkevésbé)
Megtaláltam a képet és oldalt, szépen átpontozza a lyukak helyét.
Amúgy ez a kedvencem, de ilyen sose lesz. -
hegegabi80
addikt
Jelentem én is beléptem a metis-esek klubjába. Tegnap megérkezett hozzám a kicsike, és bakker tetszik a kék színe (nem gondoltam volna), első körben lehet nem is festem át. Meglátom, hogy sikerül a moddolás.
Amint kész leszek jövök, bár az nem most lesz sajna. Amúgy pont olyan a mérete, mint a Kolink Satelite/Spire Powercube 712 háznak, nekem utóbbi volt (imádtam azt is), csak a metis állítva van a másik meg fektetve. Na meg a táp elölről kívülről szippant levegőt.
Jó lenne majd valami AM4-es mitx-es olcsóbb lap, esetleg kisebb matx, de sajna nem nagyon van. A jelenlegi 17.4x22.6 lapom pedig úgy néz ki belefér.
-
hegegabi80
addikt
-
-
hegegabi80
addikt
Csak hogy kicsit uncsi legyen, útban van a kis metis-ke hozzám is. Igaz kék színű (ez volt most aprón), de mivel úgy is magamnak akarom moddolni, úgy is át akarom festeni, így mindegy is. Meg lehet a végén meg is tetszik a színe.
De sajna max őszre, vagy tél eleje, mire elkészülök vele a kevés szabadidő idő miatt.
Egyébként maradhat normál atx táppal vagy érdemesebb már egyből sfx-el? Én csak max a jobb szellőzés miatt maradnék az ATX-nél. -
hegegabi80
addikt
Jaja nem kis függőséget tud okozni. Szinte nem telik el úgy nap ne nézegessek moddolt metiseket.
Megfogadtam, hogy ledet nem teszek bele soha, se ledszalagot se ledes ventit. Aztán most már ott tartok, hogy csak jó lenne bele. Max csak azért is, mert este bevilágítaná az asztalt, és nem zavarná az asszonyt a kislámpa.
Ráadásul a vga-n van egy kék led, ami bekapcsoláskor világít, tehát már az is adja magát. Csak annyira nem csipázom a kéket. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Ez így jó, ahogy van. Legalább nem olyan szokványos, mint a többi. És azt a rácsos védőt honnan szerezted?
Tudom nem teljesen idevág, mert maxt ház, de olyan kicsi, mint egy itx-es. Valaki használt már Jonsbo C2 házat? Nekem most az tetszett meg, de a hűtés elég szar lehet benne, bár sok tesztet nem találtam róla. Na meg legalább nem metis.
Esetleg sfx táppal jó lehet.
-
hegegabi80
addikt
Ismerős a helyzet! Én is elég sok mindent cserélgettem mostanság, kipróbáltam pár dolgot stb.
Most pár hónapja nem nyúltam hozzá, igaz vettem pár házat, de nem igazán jött be egyik sem, volt amibe át se pakoltam a cuccot.
Most én is metis projekt felé tartok, és szeretném most már egy kicsit parkoló pályára tenni a dolgot pár évre. -
hegegabi80
addikt
Metisbe i5 4440 és RX460 nem fő meg gondolom, ettől erősebb nem is igazán lesz benne, és egyenlőre ATX táppal, hogy a benne lévő 12-es venti is segítse a szellőzést! A tetejét természetesen vágni akarnám, vagy legalább is első körben perforálni, ha nem sikerül, akkor mehet a vágás.
És természetesen újrafestés is szerepel a tervben, kromofággal leoldás aztán valami újítás, valami csíkos mintázattal, még nem tudom pontosan. -
hegegabi80
addikt
Szerintetek Jonsbo U2 házat idővel lehet majd kapni valahol? Most nem találok sehol se, még varázslóéknál se.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ringman #42611 üzenetére
SFX-es táppal szerintem igen. Esetleg még azt is meg lehet mókolni, hogy az sfx tápot esetleg teljesen felül rögzíted oldalt a normál atx tartóhoz, és akkor kicsit be is mehet alá.
Nekem pl csak egy 17,4x22,6 lap volt benne atx táppal és még volt egy kis hely, utána sfx táp került bele, így még több hely lett.
De majd a többiek is megmondják. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Ezek a Jonsbo/Cooltek házak bitang jól néznek ki. Az U2 nekem nagyon bejövős (bár a tápon keresztül megy ki a meleg levegő egy része, ami ugyebár tudjuk nem a legjobb, de a kinézet kárpótol).
Egyébként ezért vettem nemrég egy Jonsbo C3, igaz matx, de elég kicsi, jól szerelhető és jól néz ki. Utána láttam meg az U3-at, bár nem tudom lehet e még valahol kapni nálunk. -
hegegabi80
addikt
Tiszta sor, minden érthető.
Jah és én olyan elrendezésre gondoltam pl. mint a Sharkoon CA-M, a táp a cpu borda felett, de nem azon megy keresztül a hő, hanem külön kintről oldal irányból jön a friss. A cpu-hoz elvileg hátulról tud, és a tetjén távozik a venti által. No mindegy, ezt megtárgyaltuk. -
hegegabi80
addikt
Nem javaslom azon házakat, amikben a táp a CPU-hűtő fölött van.
Ezt már többször is olvastam de számomra kicsit fura. Értem, hogy jobban szellőzik, de pl, akkor a kis mitx házak, ahol alul van a táp a vga-nak nem jók. Tehát akkor csak olyan elrendezés, ahol mind a kettőnek van szabad hely?
Távol álljon tőlem, most nem kötekedésképpen írom, csak kíváncsi vagyok rá. Esetleg pl ha még is cpu fölé kerül a táp és a venti és táp között van kb 4cm az már elég lehet? -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
eastsider #42538 üzenetére
Naná, hogy bele lehet. Akár még többet is. Itt a példa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Parfüm topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- DDR4 RAM modulok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest