-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface
üzenetére
SFX táp is ugyanígy lenne, igaz kisebb ventilátorral. Ugye az való ebbe a házba.
A kérdésre a válasz nem, mivel félpasszív módban van a táp és még sosem kapcsolt be rajta a hűtés.
Amúgy terhelés alatt 55-60 fok maximum a cpu minimum (750-1000) fordulatszámon.
Vga undervoltolva ~1200rpm-en szinte némán elvan 70 fok körül, házhűtők fix 5V-on hangtalanok. Szóval idle néma, terhelve is halkabb, mint egy átlagos pc netezés alatt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Grave_444
nagyúr
Egy kis frissítés.
Ilyen volt az eredeti állapot. [link]
Felülre sikerült még egy ventilátort betuszkolni, illetve kapott végig porszűrőt is.
A tápegységet tartó 2db hosszabb csavar tartja jobb oldalon. (Mivel mm pontosan illeszkedik amúgy se esne ki.
)
Az RGB szivárványt leváltotta a fehér szín, a képek lehet más árnyalatban adják át. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON
üzenetére
Köszönöm!

#52086 hegegabi80
Táp cserével szellősebbnek tűnne a ház, viszont alatta több kábel lógna.
Annyi előnye lett volna, felülre tehettem volna még egy ventit. Igazából a táp félpasszív módban van, ha annyira melegedne bekapcsolom állandóra rajta, az is szív valamennyit.
Igen, valaminek világítani is kellett.
Az avatarom emblémája nagyon hasonlít rá. [link] -
Grave_444
nagyúr
Nem csak ITX alaplapot fogad, viszont elég kis méretű házba költöztem, remélem elfér a topikban.
Az adatlapomon minden megtalálható.A szerelésről annyit, sokkal körülményesebb volt, mint sok korábbi ennél kisebb háznál.
Szinte kivétel nélkül el tudtam vezetni a kábeleket az alaplap alatt.
Csak a ház oldalát és a tetejét szedtem le hozzá. Gyárilag SFX tápnak van kialakítva hely, én ATX-et tettem bele a képeken látható módszerrel.
Az alaplapot 6 helyett csak 3 csavarral tudtam rögzíteni, mert a kártyát csak vele együtt lehetett berakni, így az elvette az alatta lévőket. A vga mivel szintén be van csavarozva szerencsére így is stabil. Ha a lap már a helyén volt a kártya elakadt a ház hátuljában. Keskenyebb vga-val talán nincs ilyen probléma. A tápcsatlakozóval ugyan nem kalkuláltam, kicsit feszíti az üveglapot, valószínű rendelek hozzá egy ilyen toldót.
Még az RGB kapcsolót is sikerült eldugnom, a táp és a ház közé is elfért a PCI-E tápkábel.Le se merem írni hány óráig készült és hányszor kellett kivenni az alaplapot, utána pedig óvatosan visszatenni, hogy az a sok kábel a helyén maradjon. Erre használtam szigetelőszalagot, ami természetesen nem ront az összképen. A kezemből néha szó szerint folyt a vér, nagyon élesek alul a szellőző élei.
Összességében szerintem megérte, legalábbis én elégedett vagyok a végeredménnyel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nem feltétlen kell úgy beszerelni, ahogy az SFX megy bele, elforgathatom igazából, úgy max a cpu hűtőbe lógna bele. Köszönöm.

-
Grave_444
nagyúr
Eléggé off, de mégis csak Jonsbo házról és SFX tápról van szó.
Aki ismeri a V9-et megtenné, hogy elolvassa ezt és ír akár itt, akár privátban?
Az érdekelne vajon beleférhet-e ATX táp.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kotibor
üzenetére
Marha jól néz ki, szeretem az SG05/13 házakat, anno nekem is volt ugyanilyen hűtővel.
[link]
Az első venti elé kábeleket tettél vagy miért áll így, illetve hogy van rögzítve?
A ventilátor egy ellenállásos kábellel van bekötve az alacsony fordulatszám miatt?Nem kötekedésként, de...
Mire használod? Az a proci elég a kártyához?
Sata kábelekből feketét tettem volna.
Látom a lap miatt van így, de én személy szerint az M.2-t preferálom. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SetCHOO.
üzenetére
Ha simán bekötnéd 12V-ra mindkettőt ajánlott visszafogni.
5V-on mondanám csak halknak a gyárit is, ha nem érzékeny a füled 7V.
Ha a 3/4pin-es csatiból kihúzod a kábeleket molexre marha egyszerűen be tudod kötni.
Átalakítókat is lehet venni. Csak egy példa. [link]Ha csak max fordulaton használod szvsz marha hangos, ahogy kb az összes ventilátor.
AxBattler
Ja tényleg, én is túlgondoltam. Csak magamból indulok ki, hogy nincs a lapon 4pin és nem tudom szabályozni.
-
Grave_444
nagyúr
Tudom, hogy nem bonyolult, de nincsenek eszközeim hozzá és időt se szánnék rá, ha kapható egyben. Körülnézek alin.
Ez vajon? [link] -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Anno volt hogy kicsit megfeszítettem a tápkábelt hasonló miatt. Semmi baj nem történt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
1. Nem, a táptól függ. 190mm szerintem sima ügy, talán hosszabb is. Táp ugye lehet 140-160mm magas is.
2. A felső nyílás igen, én tettem egy fix 5V-os ventit, amit ki is tudtam kapcsolni és meghálálta a kártya, szerintem érdemes egyet beszerelni. Befele fújt. (A hátsó pedig szívott kifele azt hiszem)
3. Igen. Kivéve ha akkora hűtőt raksz bele, mint én és alulra egy se fér.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként megfordítható az alaplap is benne minimális moddal vagy talán az se kell.
-
Grave_444
nagyúr
Zseniális.
[link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ezekre sajnos nem tudok válaszolni, csak képeket találta, róla. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Csak volt. Miért?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Vagy panel/pico.
Csak alaplapi SSD-vel. Na jó, 1db 2,5" SSD akárhol elfér. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Az nem egy márka?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
A leírt hangkártya USB hubon keresztül csatlakozik, a kártya pedig m.2- pcie átalakítóval.
-
Grave_444
nagyúr
Akit érdekel az ITX dolog annak ajánlom figyelmébe az " STX-Box " néven futó hirdetést.
Kevés ennél kompaktabb gépet láttam, vagy talán egyet sem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem az enyém, nem ismerem a hirdetőt, de a képek miatt érdemes megnézni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Mert semmi létjogosultsága már a hdd-nek ilyen ssd árak mellett.
Akkor hogy előnye is legyen, ha lenne HDD a gépemben az lenne a leghangosabb. Idle nincs mozgó alkatrészem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Ezt neked kell tudni mekkora helyre van szükséged. Én biztos maximum 1db 2,5" SSD-t használnék, esetleg még egy M.2. Bár semmi értelme 2db SSD-nek, vennék 1db nagyot. HDD mi a fenének már.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Szép munka.

Az a vicc nem is tudom már melyik fórumozó házán gyárilag volt ilyen tartó. Talán nem is Metis Plus, hanem a sima verzión.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ha Metis Plus és felül van egy ventilátor egész hűvös maradhat az a kártya.
Feltéve ha a ventik befele fújnak és a táp "szívja ki a meleget". -
Grave_444
nagyúr
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Ennyire már nem emlékszem rá, de biztos nem rossz vétel ez a táp.
Alapból ha már SFX miért kell ilyen hosszú kábeleket gyártani rá, de a floppy is jogos.Le kell vágni.
-
Grave_444
nagyúr
Nem írtam volna, ha hibás darabot fogok ki. Elvileg nem volt baja, nem is értettem.
Azért kicsi a valószínűsége hogy a tied is ilyen legyen.Azt azért hozzátenném, hogy egy 400rpm-es venti hangját is hallom, ezért tettem kapcsolót a gépre így teljesen passzív, semmi sem mozog benne csak az áram.
Netezés, filmezés alatt a kis Metisben sem fő meg semmi passzívan, ha játszok akkor kapcsol be a 2 házventi 5V-ra meg a vga.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
450W-os verziójával nem volt bajom, csak az árával. Anno SG05 mellé járt azt hiszem, a kisebb táppal szereltben 300W-os FSP volt.
-
Grave_444
nagyúr
Nekem is volt, azt hittem kifogtam egy hibás darabot. Visszaküldtem gariba, azt mondták nincs baja.
Elhittem, eladtam és az új tulajnál is hibátlan.Nálam mindig ment a ventije, nem is kicsit. Gondoltam a ház miatt, kitettem az asztalra és csak a proci meg egy SSD volt rajta, úgy is hangos volt. Magamnak soha nem vennék ilyet az biztos.
Az utód egy Seasonic Platinum Fanless 520 azzal nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Vírusirtó topic
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
- ASUS PRIME Z590-P
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak a ház oldalát és a tetejét szedtem le hozzá. Gyárilag SFX tápnak van kialakítva hely, én ATX-et tettem bele a képeken látható módszerrel.