- Magisk
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Kényelmes vezérlés és testreszabható megjelenés jellemzi a Nothing Headphone-t
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- A Motorola is Air mobillal készül
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Éppenséggel a Bulldozer mellé pont kell, mert csak a Llano tartalmaz IGP-t. Bulldozer alapu APU csak jövőre lesz. Amúgy szvsz 2011 egyértelműen az ITX éve, úgy el leszünk árasztva. Csak az nem talál megfelelő alaplapot magának, aki nem tudja mit akar.
Hmm, úgy tűnik, a Gigabyte csak a H67N-USB3-B3-at vitte el a Computexre.
Bár tény, hogy a H55N-USB3-at is viszonylag később dobta piacra.
kép -
HookR
addikt
válasz
atom360 #7834 üzenetére
Abban a hírben összekuszálódtak az infók. Valójában a Zotac 880G-ITX WiFi látszik a képen. A fő különbség a teljesség igénye nélkül: DIMM vs. SO-DIMM; x1 vs x16 PCIe v2.0...
-
HookR
addikt
Asus F1A75-I
- Socket FM1 / A75
- 1x PCIe x16 v2.0
- 2x DIMM DDR3
- 4x SATA (6Gbps)
- Gb LAN
- USB3
- UEFI BIOS===========================================
Asus F1A75-I Deluxe
- Socket FM1 / A75
- 1x PCIe x16 v2.0
- 2x DIMM DDR3
- 4x SATA (6Gbps)
- Gb LAN
- USB3
- UEFI BIOS- Optikai SPDIF
- Bluetooth
- Táposabb áramellátás + borda a MOSFET-eken(Forrás)
-
HookR
addikt
Hmm, mintha ez sem lett volna még a topicban, holott szinte minden földi jóval megpakolt deszka:
- 890GX / SB850
- Socket AM3 (Up to 140-watt TDP!)
- HD4290 with 128MB sideport memory
- 2x SO-DIMM (1066/1333MHz - Up to 8GB)
- 1x PCIe x16 v2.0
- 1x Mini-PCIe (Ebben lakik a WiFi - 802.11n)
- 2x Gb LAN
- 4x SATA (6.0 Gbps w/ RAID 0, 1, 0+1 & 5)
- 1x eSATA
- USB3
- 8Ch Audio -
HookR
addikt
- LGA1155 / Z68
- PCIe x16 v2.0
- 2x DIMM
- 4x SATA (3.0Gbps?)
- mSATA
- USB3
- Gb LAN
- 7.1 Audio===========================================
Sapphire is bemutat egy H67-es alaplapot, de egyelőre 'csak' a specifikáció ismeretes, kép még nincs.
-
HookR
addikt
Scythe Kozuti (SCKZT-1000) - 110 x 103 x 40 mm (H*Sz*M)
- 80 x 80 x 10 mm FAN (800 (±30%) - 3300upm (±10%) - PWM / 6.0CFM ~ 24.82CFM / 8.2 ~ 32.5dBA)
- 250g (Ventivel együtt)
- Recommended up to 65 Watt TDP (Up to 95 Watt TDP only with maximum rpm) -
HookR
addikt
Pukkanás, majd égett szag keretében elhalálozott az ATX tápom, de úgy látszik ez kellett ahhoz, hogy végre lépéseket tegyek az Xbox360 adapter + paneltáp beüzemelésével kapcsolatban.
Jelentem működik.
Most már lassan tényleg ideje lesz a ház néhány még hiányzó elemét elkészíteni, és szervezkedni az eloxálással kapcsolatban... -
HookR
addikt
HD-DVR és igen, van rajta USB. Még soha nem dugtam rá semmit, ám tudomásom szerint arra rögzíteni nem lehet (beszélgettem erről a UPC-s sráccal bekötésnél). Hogy lejatszással mi a helyzet, azt nem tudom. Az mindenesetre bizonyos, hogy az elmúlt 1,5-2 év alatt sokat javítottak a szoftverén (pl. már az sem gond, ha két rögzítendő műsor átfedi egymást, felveszi mindkettőt rendesen) és ha nem ütközne az érdekeikbe, szerintem lehetővé tudnák tenni.
(#7540) bozsozso: "Csak azért merült fel bennem, hogy legyen valami eszközöm ha mégis rögzíteni kellene valamit"
Ha nem gond, hogy csak az elfizetéshez kapott STB-ről tudod meglesni a vele felvett műsort, akkor az ilyen alapigényt bőven kielégíti. Azt hiszem 80GB-os HDD van benne, azon SD-ben rengeteg műsor elfér (Ha a BK teljes nem is
, de akár több kisebb sorozat is), és HD-ben is jónéhány.
-
HookR
addikt
"...azt hirtelen nem tudom, hogy képes-e bekapcsolni előre beállított időben."
Rögzíteni tud az előre beállított időben, függetlenül attól, hogy be van-e kapcsolva, de a műsoremlékeztető funkció ('memo') csak bekapcsolt állapotban vált át a kiválasztott műsorra, be nem kapcsolja az STB-t. (Kikapcsolás miatt amúgy nem felejti el a memo-t.)
Az időzített TV-tuneres rögzítéshez, kompromisszumos megoldásként, az STB-nek folyamatosan bekapcsolva kellene lennie. -
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Ahogy azt zodo is említette, nem feltétlenül gond a chip(set) relatíve magas hőmérséklete. A gyári bordát az alapértelmezett értékeken való működésre méretezték valamennyi ráhagyással, hogy nem kielégítő szellőzés esetén is ellássa a feladatát. Amennyiben nem hajtod túl, úgy az akár 70-80°C is rendeltetésszerű használatnak minősül (Szvsz valahol 90-100°C környékén lehet a kritikus sáv, mely esetben már erősen javallott óvintézkedéseket foganatosítani), s amíg nem tapasztalsz fagyásokat, rejtélyes problémákat, nem kell neki túlzott jelentőséget tulajdonítani.
Nálam pl. jelenleg 70°C-os a PCH. -
HookR
addikt
A félreértések elkerülése végett: A fogyasztáscsökkentéssel önmagában nincs semmi baj. A lényeg, hogy:
- Az érintett tápkonstrukciók csak akkor maradnak bekapcsolva, ha a rákötött fogyasztók folyamatosan terhelik a 12V-os ágat minimum ~1A-rel. (Tehát pl. bootnál, vagy sleep módban is.)
- Az érintett alaplapok (nem mind és nem feltétlenül ITX) a boot alkalmával esetlegesen fellépő hirtelen nagy terhelés elkerülése érdekében a különböző tápáramköreiket nem egyszerre élesztik fel. A tapasztalatok szerint a bővítőkártyákat azonnal (vagy legalábbis a táp szempontjából még időben), míg a processzort és meghajtókat néhány 10-100ms-kel később. (Feltételezem, az alacsony fogyasztású ITX-es alaplapok körében ez azért gyakoribb, mert a késleltetésses trükkel elegendő kevesebb rétegű nyák és/vagy kevesebb tápáramkör, ami tekintettel a nyák kicsi alapterületére, a gazdaságos gyártás szempontjából fokozott jelentőséggel bír.)
- A probléma csak ezen körülmények együttes fennállása esetén jelentkezik. Pl. ha lenne az alaplapban bármilyen bővítőkártya, akkor jó eséllyel nem.A ventilátorokon feltüntetik, hogy hány A-t vesznek fel maximális fordulaton, azokat összeadva láthatod, hogy hány darab esetén jön össze az 1A. Amúgy az általad elmondottak alapján nálad nem feltétlenül ez a probléma. Egy próbát mindenesetre megér.
Duracellm... ellenben ugyanazokat a tüneteket tapasztalta, amiket én is a Gigabyte H55N-USB3 + FSP Bluestorm II 400W párossal.(#7458) Duracellm...: Én ugyan nem olvastam végig az összes hsz.-t, de amennyire én látom nem egy konkrét alaplapról, vagy tápról van szó, hanem sokféléről.
Majd referáljatok, hogy valóban ez volt-e nálatok a gond!
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #7441 üzenetére
Ebbe a problémába már én is belefutottam, részletes leírást itt találsz róla.
Nagy vonalakban arról van szó, hogy bizonyos (elsősorben nagyobb hatásfokú) tápoknak a 12V-os ágon szüksége van azonnali, de minimális terhelésre (~1A körül, de ez változó), amit a kis fogyasztású, IGP-s rendszerek nem biztosítanak, mert a processzor áramkörei (és jellemzően a HDD-k is) csak késleltetve (<1s) élednek fel. Ha ilyen nincs, a táp lekapcsol. Ezért pörög fel a ventilátor néhány pillanatra, sok másodperc kihagyással. Azonnali terhelést pl.:
- VGA (vagy tetszőleges bővítőkártya)
- néhány ventilátor együtt
- egyénileg barkácsolt ellenállás
jelenthet.
Jó hír, hogy azóta már léteznek olyan tápok, melyekben erre való tekintettel maga a táp rendelkezik egy aktív áramkörrel, ami a szükséges mértékben kis ellenállással terheli a 12V-os ágat mindaddig, amíg a rákötött alkatrészek ezt meg nem teszik helyette. A Corsair HX1000W-t valószínűleg már ennek szellemében tervezték.Én jobb híján 2db venti rákötésével hidaltam át a problémát, így a prociventivel együtt már kiadták a minimális 1A-t 12V-on. Az indulást követő néhány másodpercben - a processzor/HDD-k feléledésével - már le lehet őket húzni.
Megjegyzés:
- Létezik x1-es VGA is.
- Hogy 10-15 perc elteltével miért indul el mégis mszl-nél, azt nem tudom. Egy a tápok lelkivilágához értő egyént kellene erről megkérdezni. -
HookR
addikt
Mint említettem korábban, hardver témájú rss-re nem vagyok feliratkozva. Néha, amikor olyanom van, pecázom egyet Google-lal a megfelelő kulcsszavakra, a megfelelő szűrőkkel és vagy akad valami a horogra, vagy nem. Utóbbi hetekben elfoglaltabb vagyok és így kevésbé is aktív itt a fórumon, de ha találok valamit, majd szólok.
(#7376) user137: "a Tranquil lehet régebb óta létezik, de nekem a Wesena-s kolléga mondta, h az ő házaikat használják OEM-ként.
"
Nincs ellentmondás. (A cégek fennállásának ideje irreleváns. A termékek piacra dobása lehet érdekes, de az is csak közvetve, hisz elméletileg előfordulhat, hogy egy bérgyártó később elkezdi saját néven forgalmazni azt a terméket, amit korábban megrendelésre gyártott más cégnek.) A TranquilPC iXL családja a Wesena ITX7-re épül, annak kissé módosított változata.
Ezzel szemben a Wesena ITX2 (Mac Mini-like) csupán nagyon hasonlít a Viako újabb, immáron U-profilos házaira. Utóbbiakra a MyRipple (vonatkozó) házai épülnek.(#7378) zodo: "Wesena-s kolléga meg csak tette a dolgát, mint ahogy mindenki tenné vagy teszi:
"saját malmára hajtja a vizet"."
Nem. Tényszerűen az igazat mondta. -
HookR
addikt
Jelen esetben egyrészt nem a vállalatok történelme, hanem a Mac Mini-like termékeik piacradobásának dátuma lenne a releváns, másrészt nekem úgy rémlik, hogy korábban még a sarok profilos Viako házak lettek linkelve, nem ezek az újabb U-profilosak.
Na de mindegy, már így is több karaktert fecséreltünk a kérdésre annál, amit érdemel.<"Gondolom a távol keleti ötlet koppintása alapján szerettek volna Europában "kaszálni".>"
Azért tegyük hozzá, innovatívak is. Nekem a mágneses fedlapjuk nagyon tetszik.(Legalábbis máshol még nem láttam ilyet.)
Egyébként (1): Szemlátomást a MyRipple Ripple Mini Chocolate az, ami egy tőről fakad az U-profilos Viako Mini Letter-ekkel. Mindkét cég koreai.
Egyébként (2): "MACWORLD EXPO, SAN FRANCISCO—January 11, 2005—Apple® today introduced Mac® mini"
-
HookR
addikt
válasz
user137 #7368 üzenetére
Reality distortion field detected. Javaslom, szinkronizáld a véleményed a tényekkel!
Nem ugyanaz a doboz, sem méretben, sem részleteiben, csupán hasonló cél hasonló megoldásokat eredményez. Ettől persze még akár lehetne a Wesena a bérgyártó, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk. Hogy melyik volt előbb, az is csak közvetve árulkodó.
-
HookR
addikt
Az Asus passzív bordája nem magasabb a hátlapi kivezetéseknél. A hátlapi kivezetések takarólemezének 44mm magas nyílást kell kihagyni. Az alaplap az alsó forrasztásoktól a legfelső pontjáig kb. 41-43mm lehet, tehát már 5mm-es távtartót sem használhatsz. Valami szigetelő anyagot alátéve be lehet szuszakolni.
-
HookR
addikt
Az Akasa Crypto belmagassága lehetővé teszi, igen, ellenben a talált képek alapján nem tudom megítélni, hogy a hagyományos elrendezésű alaplapokkal befér-e az ODD tálca alá.
Gyanus.
Az mindenesetre biztos, hogy az alternatív elrendezésű Foxconn H67S-sel nincs ilyen gond, annál távolabbra esik a hűtő.Az APlus CS-160 esetében annyi a különbség, hogy bizonyosan nem fér az ODD tálca alá, de a Foxconn-nal az is jó. Márcsak azért is ez az alaplap való bele, mert a szellőzőrács a PCIe foglalattól távolabbi oldalra esik mindkét ház esetében.
-
HookR
addikt
Osibaa, Stirbi: Nézegetem a Kingston kínálatát, de csak DDR2-esből látok sima, ECC nélküli, VLP formátumú memóriát. DDR3-asból nem. Persze lehet, hogy csak én nem találom. Ha mégis van, írhatnátok típusszámot.
Ellenben Super Talent-ből találtam: W1333LB2Gx, W1333LB4Gx
-
HookR
addikt
Jó tudni, hogy létezik ám alacsony memória is, mint pl. ez a Samsung MV-3V4G4:
-
HookR
addikt
Itt egy magyar példa:
- Első szívdobbanás
- It's alive! -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #6983 üzenetére
Ezt pontosan megmondani nem tudom, de kétlem, hogy gond lenne, tekintve, hogy:
- a neten több példa is akad ra, hogy Xbox tápjáról működtetnek PC-t.
- amennyire én látom, az Xbox 360 felépítése nagy mértékben hajaz a PC-kére.Persze az a biztos, ha megkérdezed a hozzáértőbbeket:
- Modding és elektronikai kérdések
- Tápokról alaposan - mélyvíz -
HookR
addikt
válasz
Iginotus #6979 üzenetére
A 203W(, 175W, 150W)-os Xbox 360 tápcsatlakozója nem szabványos, azt mindenképp át kell alakítanod. Ha netán ki akarod használni mind a közel 200W-ot, akkor kénytelen leszel kikerülni a korlátozottabb teljesítményű pico vagy paneltápot, amihez valamivel több kábelt kell moddolni. #6185
-
HookR
addikt
válasz
zhagyma #6975 üzenetére
"Ui: Hazai aprókon még nem jött össze használt xbox360 táp sem az általad is említett ár közelében sem. De azért igyekszem ..."
Hardverapró / "Szoftver, játék, konzol" kategória, keresés "203W" kifejezésre, s voila: [link1], [link2], [link3]
Néhány hónapja még jellemzően 4k-ért kínálgatták az emberek, de ne legyél szívbajos, ajánlj PÜ-ben mindháromnak 4k+postát, valamelyik csak odaadja, tekintve hogy ezek a tápok nem pörögnek annyira.
-
HookR
addikt
A low-profile PCI szabványra vonatkozó doksiban egy minimum és egy maximum értéket is specifikálnak a magasságra (A PCIe low-profile-nál csak maximumot). Értelem szerűen az utóbbit kell szem előtt tartanod.
Mivel a magassággal önmagában nem sokra mész, az a gyanúm, valójában a kártyák tetejének az alaplap nyákjától mért távolságára van szükséged, ami viszont 72.3 mm mindkét szabvány esetében (annak ellenére, hogy a PCI LP kártyák alacsonyabbak a PCIe LP kártyáknál). -
HookR
addikt
válasz
user137 #6899 üzenetére
Semmi. S amíg nem veszek, valószínüleg ez így is marad.
Na de komolyra ferdítve, mind a három azonos típusú?Amúgy elvileg privátban
csevegek Wasquez-zel, hogy vegye fel a kínálatába a sűrű lyukasztású 'Rv 3 4 1'-es perforált lemezt, ha esetleg mást is érdekel...
-
HookR
addikt
Ehhez az I3-2100T-hez mellékelt gyári hűtő lehet, hogy befér az ITX2-be a lemez alá.
Az Asrock H67-ITX-nél a Gigabyte H55N-USB3-hoz mérten közelebb került a proci 2-3mm-rel a PCIe sínhez, ezért korábban említett listából egy-két hűtőnél előfordulhat, hogy túl közel kerül a VGA-hoz (netalántán hozzá is ér. Pl. Thermaltake AXP-140). Ezt érdemes szem előtt tartani a hűtő kiválasztásánál!
-
HookR
addikt
A keresztben elhelyezett verziókról beszéltem (mikor az előlaphoz, vagy a hátlaphoz van igazítva). Az sem javít a helyzeten, ha 'hosszában' van.
Megvizsgáltam tüzetesebben. Mivel az ITX2 eredendően integrált procis alaplapokhoz készült, gyári Intel léghűtő alapból sem fér el, nem hogy 3.5"-es HDD-vel. Utóbbi esetén a SlimX3-ról is le kell venni a 80x80x15mm-es ventit, mert nem fér alá. Mellé, a hűtőt csak részben fedve már éppen elhelyezhető.
75mm-es magasságba ezeket kellene bezsúfolni (alulról fölfelé):
- Aljlemez: 2mm
- Távtartó csavar: 5mm
- Alaplap nyákja: 2mm
- Foglalat + processzor: 8mm
- Thermaltake SlimX3: 36mm (Venti nélkül ~23mm)
- HDD: 26mm (szerencsésebb legalább 28, de inkább 30mm-rel számolni)
- Fedlap: 2mmHa az a cél, hogy elmondhasd, befér, akkor igen, megoldható. Ha használni is akarod, akkor barátkozz meg a 2.5"-es meghajtó(k) gondolatával.
-
HookR
addikt
Elméletileg igen, de nem kevés kompromisszum árán.
- A gyári hajtogatott lemez helyére kell készítened neki valami rögzítést. Tipp: Az alaplapot csavar helyett távtartócsavarral rögzítsd (lehet különféle magasságút kapni), az kézenfekvő rögzítési pontként szolgál pl. valamilyen L-Profilokból kialakított HDD keretnek. (Az SSD-nek elegendő, ha csak az alsó két csavarral fogatod fel.)
- Az amúgy is szűkös helyet tovább csökkented egy dupla olyan vastag meghajtóval, következésképp már a gyári léghűtő sem fog beférni, talán a Thermaltake SlimX3 még igen.
- A 3.5"-es HDD az előlap felől durván 9-10cm-re, a hátlap felől durván 10-11cm-re lóg rá az alaplapra, jó eséllyel nagyrészt, vagy akár egészben is befedve pl. egy H67-es deszkán a processzor ventilátorát. A szellőzésnek nem igazán kedvez. -
HookR
addikt
Első ránézésre talán annak tűnik, tekintve, hogy már most is lehet kapni 300+MB/s-kel olvasni (és talán írni is) képes SATA-s SSD meghajtót, ami az elkövetkezendő 2-3 évben akár szélesebb körben is elterjedhet.
Azonban reálisan gondolkodva jelenleg nem a 300MB/s-es plafon a szűk keresztmetszet a hétköznapi felhasználás során. A látványos sebességbeli különbség - a HDD-khez mérten - az IO műveletek számából fakad. Hogy ezt mennyiben befolyásolja a SATA3-as csatolófelület, azt nem tudom. Szerintem nem nagy érvágás. -
HookR
addikt
válasz
marositech #6849 üzenetére
-
HookR
addikt
válasz
marositech #6827 üzenetére
"Igaz erre H55N-USB3 Gigára csakis a Samu 17-es jó. Scythe-k nem jók rá. Talán a Nexus egyik lapos hűtője jó még rá."
Akad azért más is H55/H57/H67-es alaplaphoz: #4655
Helyedben én is leellenőrizném, hogy rendesen felfekszik-e a hűtő a processzorra, meg hogy a paszta rendben van-e.
-
HookR
addikt
válasz
netseft #6817 üzenetére
Az LGA1155-ös Zotac H67-ITX-C-E WiFi-n van DisplayPort, az nem jó?
-
HookR
addikt
"Szemből nézve az első két ill. a jobb hátsó lábat ki kell csavarozni.
Első kettő lábzögzítő csavar fogja majd a belső hajtogatott lemez "lábát" ill. a kis ház ventinek is van egy "lába/támasztója" amit a fent említett jobb hátsó ház láb rögzítő csavarja tart."Nem, a talpak csavarjai csak a talpakat rögzítik, máshoz nincs közük. De abban igazad van, hogy a hajtogatott lemeznek van egy a ház előlapja mögött az aljlemezig lenyúló része, ahol szintén tartja két csavar. Korábban sem a fényképeken, sem a videón nem sikerült kiszúrnom. Bezzeg, ha megnéztem volna a manualt...
Lényeg, hogy leromboltad az illúzióim. Már be is véstem a Wesena-nak egy nagy pirospontot, azt gondolván, milyen elegánsan oldották meg a belső lemez rögzítését. Erre kiderül, hogy mégsem.
-
HookR
addikt
Jól van, leesett. Jobb oldalon maga a 2.5"-es meghajtó látja el a fő tartóelem szerepét is, elvégre azt mindenképp kell beletenni.
-
HookR
addikt
Igen az. Tetszetős megoldás.
Viszont a belső hajtogatott lemez rögzítése nem teljesen kerek számomra. Bal oldalon (szemből nézve) két csavar fogja, az ok. Jobb oldalon ellenben a 3 furatból kettő a 2.5"-es meghajtó rögzítésére szolgál, a 3.-nak meg a kis ventilátort tartó lemez biztosít menetes furatot, ami meg...
...nem tűnik túl stabilan rögzítettnek.
Esetleg még a bekapcsológombnak otthont adó L-profil is megtámasztja alulról, de az aggályos lehet rezonancia esetén.
Jó lenne a belsőről nagyobb, részletesebb kéepeket látni. -
HookR
addikt
-
HookR
addikt
válasz
h0o2a7j6 #6701 üzenetére
Konkrét típusmegjelöléssel és/vagy fényképes illusztráció csatolásával szerintem nagyobb eséllyel záporoznának az érdemi válaszok. Ezen így, ebben a formában nehéz fogást találni.
(#6713) Pista0001: Valahányszor megpillantom az oldalsó bővítményeket, mindig a zongora jut róluk eszembe.
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #6702 üzenetére
"Valaki említette a perf. lemezt is (Talán HookR). Ha a jurotissu-nál van ilyen, akkor a bronzker már tud hozatni tőlük és nem kell megvenni az egész táblát."
Úgy látom, ilyen sűrűbben perforált lemez szerencsére akad több helyen is. Ráadásul alumíniumból is.
Jurotissu:
1000 x 2000 mm (Ötvözetlen acél (St.1203 / St.W 22))
Rv 3 4 0,5 51%
Rv 3 4 0,75 51%
Rv 3 4 1 51%
Rv 3 4 2 51%
Rv 4 5 1 58%
Rv 4 5 1,5 58%Metmark:
1000 x 2000 mm (Acél - St12.o3/StW22)
Rv 3 4 1 51% - 8400.- FtMetalloglobus:
1000 x 2000 mm (Al 99,5 fk)
Rv 3 4 0,8 51% -
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Az mindenesetre biztos, hogy a Zotac már 10.-e óta szállítja a H67-ITX WiFi B3 chipsettel szerelt változatát (H67ITX-C-E).
-
HookR
addikt
- Nulladik körben az OS-sel kéne megetetni a monitorhoz tartozó megfelelő drivert és/vagy a videóvezérlő driverében keresni gyógyírt a problémára, de ha ez nem opció, akkor:
- Először próbáld meg a monitort csak akkor bekapcsolni, ha már felállt az OS és bejött a desktop, így kiderül, nem a monitornak okoz-e kihívást HDMI-n felbontást váltogatni, amíg a boot képernyőtől eljut az asztalig. Egy próbát legalábbis megér.
- Másodszorra a Powerstrip-pel tégy egy próbát, azzal elég sok mindent lehet állítgatni.Amúgy ez inkább VGA-s/monitoros topikba való.
-
HookR
addikt
Kisebb fémkereskedésekben nem csak egész tábla lemezt (1000*2000mm, 1250*2500mm...), vagy egész szál méterárut (3m, 6m) vehetsz. A hosszabb kiterjedése mentén vágnak belőle a kívánt méretben. Tehát pl. 1000*2000mm-es lemezt 1000*X mm méretben.
Apropó! Neten végre találtam 'RV 3 4 1 1000x2000 51%' (kör alakú lyuk, eltolással / lyukátmérő / középponttávolság / lemezvastagság / táblaméret / szabadon hagyott áramlási keresztmetszet) paraméterezésű perforált lemezt (acél), amilyet már régóta kerestem. Egyelőre várom, hogy a hosszú hétvége elteltével válaszoljanak, hogy tényleg van-e és mennyibe kerül. Az egész tábla nekem egyelőre sok, alkalomadtán érdekel-e valakit, hogy osztozzunk rajta?
-
HookR
addikt
"Ami mindig megdöbbent mert élőben még sosem láttam 2,5"-ost hogy akár 4 db is elfér egy 3,5"-ös helyén?"
Tessék, néhány rajz szemléltetésül. (Egyszer talán még a csatlakozókat is kidolgozom
) Mindegyik szomszédos meghajtó között 6 mm távolságot hagytam. A képen a 3.5"-es HDD modellje 146 x 102 x 26 mm (H*Sz*M), míg a 2.5"-es SSD-é 100 x 70 x 10 mm (H*Sz*M). 2.5"-es SSD-k jellemzően ~9.5mm vastagok, de pl. a 2.5"-es WD Scorpio Blue merevlemez 1TB-os változata (WD10TPVT) 12.5mm.
Annyi hátulütője(?) van a dolognak, hogy a HDD-hez mérten a csatlakozók oldalra kerülnek.
(#6598) user137: "...csak azt egy custom hűtővel meg is valósították.
"
Árnyalnám a képet azzal, hogy az én házikóm sem a 'rajzasztalon' rekedt meg.
Hanem valahol félúton gyártás közben. -
HookR
addikt
Nem tudni mit mértél mihez (hogy csak egyet említsek, a nyák magassága 111mm, de arról még a passzív borda túlnyúlik fölfelé.), és miért nem mm pontosan, de azt igen, hogy még mindig nem fér bele.
(#6586) szponzor: Hmm, valóban. A VGA-t, tápot, CPU hűtőt, házhűtő ventilátort és a mini-DTX szabványú alaplapot leszámítva minden belefér, ami az SG05/06-ba.
-
HookR
addikt
Hardveraprón résen kell lenni, mert hamar lecsapnak a kívánatos holmikra: Gigabyte H55N-USB3 - 19e
-
HookR
addikt
AMD to Refresh E-Series APUs Lineup in the Third Quarter.
Úgy látom, ezúttal nem bízzák a véletlenre.
-
HookR
addikt
Gratulálok a nyereményhez!
==================================
"The world's second largest designer of x86 microprocessors will begin commercial shipments of its high-end FX-series chips based on Bulldozer micro-architecture in the second half of June and will initiate supplies of A-series code-named Llano accelerated processing units (APUs) in early July." - Xbit Labs
-
HookR
addikt
Tudtátok-e, hogy a Zotac GeForce 9300 Mini-ITX WiFi lapjából nem hogy 2, de egyenesen 4 revízió is napvilágot látott? De ami igazán érdekes, hogy a GF9300-K-E jelölésű már nem DDR2, hanem DDR3 1333MHz-es RAM-ot fogad (max. 16GB-ot).
(#6484) akom: A teljesség igénye nélkül és a tévedés jogát fenntartva
: Lian Li Q07 / Q11, Silverstone SG05 / SG06 / SG07, Codegen MX-31...
-
HookR
addikt
"...nem fog aggatni a gyári cpu coolernak"
Ez nem tudom, mit jelent, de a gyári hűtő szerintem befér, legfeljebb a szellőzését nehezíti meg a táp, pláne, hogy a ventijeik egymás ellen fognak dolgozni.
A VGA-n az a passzív borda nem valószínű, hogy befér ebbe a házba. Mind a szélessége, mind a magassága problémásnak tűnik.
Gyárilag nincs 2.5"-es rögzítési pont kialakítva, de beépítőkerettel az SSD-t és a 2.5"-es HDD-t is rögzítheted a 3.5"-es helyre.(#6481) zhagyma: Igen, valószínűleg ennek a végleges verziójára, mert ez még csak a v0.85. S hát van is még mit finomítani rajta.
-
HookR
addikt
Intel pushes standardization for all-in-one PCs
"Intel is cooperating with Taiwan-based all-in-one PC makers including Mitac International, Micro-Star International (MSI) and Elitegroup Computer Systems (ECS) to push standardization for all-in-one PCs and is planning to use Mini-ITX-format motherboards as a standard component of all-in-one PCs, according to sources from PC vendors.
The sources pointed out that because all-in-one PCs do not yet have a standardized platform, their design costs remain at a high level. and as Intel has already been working on setting up related specifications, they expect their costs for all-in-one PC development to drop significantly after the standard is out.
At CeBIT 2011, Mitac is showcasing its Maestro 650 all-in-one PC that adopts Mini-ITX motherboards based on Intel's standard, while MSI, ECS and Gigabyte Technology are also displaying Mini ITX motherboard-based all-in-one PCs at the show. Gigabyte is also set to launch the USB 3.0-based Mini-ITX motherboard GA-H55N-USB3 at the end of July."
Ó, de régóta várok már erre...
Kíváncsian várom, hogy belekukkanthassak.
-
HookR
addikt
82mm széles Flex ATX táp van élére állítva ugyanarra a belső lemezre téve, amiben az alaplapi távtartók is vannak. Ránézésre van 1-2mm a fedlap és a táp között, tehát az alaplapi tálcától kb. 84-85mm. Ebből lejön az alaplapi távtartó 8-10mm-e, az alaplap nyákjának 2mm-e és a nyák síkjától a proci tetejéig mért távolság, 8mm. Azaz 84 mínusz 18-20mm, illetve a Samuel 17 45mm-es magassága. Elvileg 20mm magas venti még éppen befér. 25mm-es biztos nem.
-
HookR
addikt
válasz
Sir Psycho #6441 üzenetére
Ma is voltam, van még 14db.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #6468 üzenetére
Azt gondolom.
Csak az a bibi, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint 30k alá még a bekerülési költséget sem tudom leszorítani, nem hogy még a táp és a hasznom is benne legyen, ami fedezné az eddig ráfordított rengeteg időt és utánajárást. Tehát árban valahova oda esne, amennyit már sokalltál itt a gyári házakért.
-
HookR
addikt
A Cirrus7 One nem a Cebiten jelent meg (a Giada MI-R880G sem), hanem 3+ hónapja. Véletlenül akadtam rá egy Flickr-es fotóalbumban. Ahogy nézem, egy Stuttgarthoz közeli cég (kisvállalkozás ?), nem hiszem, hogy gond lenne tőlük rendelni. Talán megér egy próbát rájuk kérdezni, hogy a sallangok nélkül ház+táp kombót (esetleg csak házat) adnak-e el külön, s ha igen mi pénzért.
(#6447) user137: "(a 4 SATA tápkábel hogy jön ki a picoPSUból?!)"
A legkézenfekvőbb, hogy a 4pin-es Molex tápcsatira dugtak egy elosztót (arra nincs szükség a slim ODD és a 2.5"-es meghajtók mellett), vagy átkábelezték, hogy annyi helyet se foglaljon. A kábelharisnya ápol és eltakar.
"ez a Giada(??) érdekes, h ilyen távol sikerült eszkábálni a PCI-t a procitól...."
Már a H55-ös deszkájuk is ilyen volt: #2566 -
HookR
addikt
- LGA1155 / H67
- 2x DDR3 1333MHz (Max. 8GB)
- 1x PCIe X16
- 2x mini-PCIe 2.0
- 2x SATA III + 2x SATA II
- Gigabit LAN
- onboard Wi-Fi
- 12x USB2.0/3.0 (6 db hátlapon, 6 db a nyákon. 4 db USB3.0-ás)
...==========================================
Giada MI-H61
- LGA1155 / H61
- 2x DDR3
- 1x PCIe x16
- 2x Mini-PICe 2.0
- 4 SATA (Az eltérű szín miatt ebből feltételezhetően 2db SATA III)==========================================
Azt hiszem, még sz sem volt:
- Socket AM3 / 880G + SB710
- 2x DDR3 1333MHz (Max. 4GB)
- 1x Mini-PCIe 2.0
- 4x SATA III + 1x eSATA
- Gigabit LAN
- ALC662 audio
- 8x USB2.0/1.1
- meg a szokásos sallangok...==========================================
Biostar TH61 ITX
- LGA 1155 / H61
- 2x DDR3 1333MHz
- 1x PCIe X16
- 4x SATA II
- 4x USB2.0 / 4x USB3.0 (Ebből 2-2 a hátlapon)
- Gigabit LAN
- Wi-Fi==========================================
- 218 x 218 x 108 mm (WxDxH)
- 150W PicoPSU, Prolimatech Samuel 17, Intel Core I3-530, 4-8GB DDR3 1333MHz, 3x 2.5"-es meghajtó, 1x slim ODD, 1x low-profile slot, RGB LED hangulatvilágításnak, meg a szokásos dolgok...Na, ma is érdemes volt felkelni.
(#6442) tthom: Meglehet, hogy a hírszerző, vagy netalán az ECS-es marketingesek véletlenül felcserélték.
Idővel kiderül.
-
HookR
addikt
ECS MS350
- H67 köré épülő, (Sandy Bridge) Core i3 és i5-öt fogadni képes barebone PC.
- 2x DDR3 SO-DIMM foglalat
- 1x 3.5" SATA HDD
- 1x slim ODD
- SD kártya olvasó
- PCI Express x1
- 8x USB 2.0, D-Sub, HDMI, Ethernet LAN.
- 270 x 205 x 70 mmECS DS110
- AMD E-350 / Radeon HD 6310
- 2x DDR3 SO-DIMM
- 1x 3.5" SATA HDD
- 1x slim ODD
- 2x mini PCI Express x1
- SD kártyaolvasó, 2x USB 3.0, 6x USB 2.0, D-Sub, HDMI, Ethernet LAN
- 270 x 205 x 70 mm -
HookR
addikt
Szolgálati közlemény:
Vaterán FSP 150W-os AC-DC adapter - 13810.- Ft
Jó lenne többet megtudni róla. Mindenesetre ez barátságosabb ár, mint a wireless-bolt.hu-n lévő 150W-os tégla 18750.- Ft-ja.(#6435) Sir Psycho: Hétfőn még láttam itt Miskolcon.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #6346 üzenetére
"érdekes ez a morex táp... a silverstone 120W-os verziója 6A-t bír 12V-on, ez meg csak 4A-t
"
Szerintem, amit belinkelt .pdf-et (ami mellesleg 2004. dec. 01. keltezésű), az más elrendezésű (a panel színéről nem is beszélve), régebbi modellre vonatkozik. Valójában erről van szó. Eszerint 12V-on 8A-rel terhelhető. Továbbá szvsz. a Vaterás hirdetés is az övé, csak az itteni ár 'beragadt'. (Ugyanazok a képek, ugyanúgy komáromi a hirdető.)
Volt egy olyan - mint kiderült, nem alaptalan - érzésem, hogy 13e-ért is simán odaadja. -
-
HookR
addikt
válasz
user137 #6399 üzenetére
Hogy áthidaljam a kommunikációs szakadékot, kicsit úgy tűnik, mintha nekiestél volna nagynorbinak, amiért annyiba kerülnek a Wesena házak, amennyibe, holott ő csak felajánlotta, hogy igény esetén valamivel olcsóbban el tudná juttatni az angoloktól, mint a posta. Vagy élsz a lehetőséggel, vagy nem.
Peace.
-
HookR
addikt
Asus and MSI displays mini-ITX H61 boards at CeBIT (Asus P8H61-I, MSI H61I-E35)
-
HookR
addikt
A marketing gépezet már beindult, az objektív, mérvadó elemzések még váratnak magukra.
-
HookR
addikt
Szolgálati közlemény - hardverapró kitekintő:
- Morex 150W paneltáp - AC adapter kombó - 15000.-
- 90W / 120W picoPSU - 9000.- / 10000.-- i3-540 - 20500.-
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
USA Bazárban valaki szemfüles volt. Logic Supply kínálatában Serener GS-L01
$155.-$49.- a készlet erejéig. Már csak a 120W paneltáp / AC adapter kombóért is megérheti.(#6312) user137: Az úgy már nem olyan csábító.
-
HookR
addikt
Egyik sem tökéletes, valami kompromisszumot mindegyikkel vállalni kell. Szerintem vagy azt vedd, amelyikkel anyagilag a legjobban jársz, vagy azt, amelyikhez érzelmileg a leginkább kötődsz.
(#6305) nagynorbi: Elég nehéz a jóféle portékához hozzájutni, szerintem is nyugodtan írd be a topikba, hogy mindenki lássa.
-
HookR
addikt
- 93 x 93 x 36.5 mm (W x D x H)
- LGA1156/1155
- 95W TDP
- 1200~3000 rpm ± 10% /1200~1800 rpm ± 10% (kapcsolóval állítható)
- 15~38dBA/15~23dBA
- 310g========================================
- 106 x 95 x 46 mm (W x D x H) (FAN: 80x80x15 mm, PWM)
- LGA1366/1156/1155/775, AM3/AM2+/AM2/940/939/754
- 130W TDP
- 1500 ± 25% ~ 3500 ± 10% rpm
- <13.8 ~ <35dBA
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- ASUS RTX 5060 Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- Apple MacBook Air M2,8/256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest