- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
láma kérdés következik
vettem egy használt Chieftec Flyer ITX-es házat, viszont hiányzott hátlapi panel az alaplapnál
gondoltam veszek hozzá egyet és eltüntetem vele a lyukatnem tudom hova becsavarozni, ha meg csak rácsukom azt a kis lemezt, akkor meg lötyög benne
gondoltam már arra is, hogy esetleg fúrok egy kis lyukat a hátlapi lemezre, ott ahol a bemélyedés van rajta és akkor odacsavaroznámhogy kellene ennek normálisan funkcionálnia?
-
tlac
nagyúr
válasz
zsolt_64 #50160 üzenetére
én azt mondom, hogy nem muszáj annyira rámenni arra, hogy mindenből a legkisebb fogyasztásút vedd, mert láthatod, hogy egy "hétköznapi" itx-es lap egy kis i3-mal sem fogyaszt sokat ha nem taposol oda neki
a hang az már más kérdés, ott alaposan meg kell válogatni a cuccokat
egyébként szerintem ez a J5040-ITX nem olyan jó htpc-nek, a hdmi 2.0-t nem tudja
-
tlac
nagyúr
ha érdekel valakit, van az alzánál most nr200p
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #49890 üzenetére
nem lesz a tripofóbiások kedvence
-
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #49775 üzenetére
Amúgy azért gondolom, hogy szándékosan lett ebbe a 600 dollárnyi ventilátor, meg a légáramlással keresztbe fordítottan a CPU-GPU bodák elhelyezve, hogy kicsapja a biztosítékot, kommenteljenek, és minél többen nézzenek vissza mi történik a "cirkuszában".
én erre nem is gondoltam, pedig lehet benne valami
mondjuk nálam pont fordított volt a hatás, mikor megláttam azt a trógerséget, ott hagytam abba a videónézését, nekem ez komolytalan -
tlac
nagyúr
válasz
AxBattler #49446 üzenetére
most nézem NR200-nál:
Motherboard Support Mini DTX, Mini ITX, Max. size: 244 x 226mmén is ezen gondolkoztam, hogy akkor a kisebb MATX lapokat is vajon bele lehetne tenni?
pl. Asrock B550M-HDV: 23.0 cm x 20.1 cm
Gigabyte B550M-H: 24.4cm x 20.5cm (az x16-os PCI-E slot viszont nem legjobb helyen van ezen)ezek elég olcsó B550-es lapok, szóval nem lenne rossz
viszont ahogy nézem, a plusz távtartóknak nincs meg a helyük, amik kellenének az MATX-hez, de talán a meglévő 4 ITX-es is elég lehet, úgy is csak max. 1 kártya lenne bennük
-
tlac
nagyúr
válasz
DonDennis #49442 üzenetére
de asztal hely menedzselés szempontjából a felfelé építkező kis alapterületű ház szerintem sokkal szerencsésebb mint egy alacsonyabb de hosszabb és szélesebb.
nekem pont nem tetszik ez az NZXT H1-ben, hogy olyan magas, meg a riser-es megoldás sem szimpatikus
de ez a ház úgy se azoknak van akik m1-et akartak venni mert azok valószínűleg már rég megvették
én megvettem volna már az M1-et, de nehéz beszerezni, alapból drága és erre még rájön a vám, áfa, szállítás is
az NR200 remélhetőleg elérhetőbb lesz, de biztos, hogy olcsóbb lesz
most egy Cubitek Mini-m van, ahhoz képest az NR200 alacsonyabb, keskenyebb és sajnos valamivel hosszabb is, viszont a szellőzése sokkal jobb lenne várhatóan
-
tlac
nagyúr
válasz
Mclovin #49431 üzenetére
itt egy másik review is az nr200-ról
ő léghűtéssel raktaössze -
tlac
nagyúr
én a Gigán sem látok
B550I AORUS PRO AX -
tlac
nagyúr
válasz
kzoltann #48898 üzenetére
jah, egyébként a Cubitek Mini Cube sem olyan nagy, bár nem is annyira kicsi
viszont párszor már elgondolkoztam, hogy lecseréljem másikra, de egyszerűen nem találok másik olyan házat, ami szintén egyszerű, letisztult, nem ablakos, nem ledes, nem telefontöltős, de azért belefér egy nagy videokártya, meg egy nagy magas torony cpu hűtő és emellett kompakt is
vagy ha mégis van, az tuti vmi istenháta mögötti kínai oldalon lesz
-
tlac
nagyúr
köszönöm a sok tippet
SFX-L-es vagy 8 centis ventivel rendelkező tápot nem vennék, így sok kiesek
a Silverstonte-ok sajnos nem igazán beszerezhetőek
a Corsair SF600 korábban kiesett a körből, mert nem tetszett, hogy totál kínai a belseje (Great Wall)
van belőle Gold és Platinum verzió is, utóbbiról elég jók a tesztelők véleménye
viszont ennek meg a kábelei nagyon rövidek, nem fogom tudni elvezetni az alaplap mögöttegy Cubitek Mini Cube házam van, amiben korábban ATX tápot használtam és elégedett is voltam vele
de a mostani modern kártyák nagy része több helyet foglal el, mint 2 slot, és ebben az esetben kb. semmi hely nem marad a kártya és a táp között és ezt a problémát egy SFX formátummal jól lehet kezelni -
tlac
nagyúr
Tudtok SFX tápot ajánlani olyan 600W környékén?
A tápos topikban is kérdezgettem, de ott nincs túl sok tapasztalat róluk.
Vettem egy FSP Dagger Pro 650W-ot, de nem annyira jött be: [link] -
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #25598 üzenetére
régi házakban volt egy kis gyűrű a power és reset kábelek körül, nem jut eszembe, hogy mi a neve, de az pont ezeket a problémákat védte ki
-
tlac
nagyúr
válasz
Polllen #25545 üzenetére
attól függ, hogy 32 vagy 64 bites uefi van-e rajta
csak azonos "bites" bootloadert tud elindítani az uefibár a 32 bit rosszul hangzik, de egyébként van pár előnye is: kevesebb helyet foglal a rendszer és a memóriaigénye is talán kicsivel kevesebb
szerk.
a tabletemet is 8.1-gyel vettem, de csak 32 bites -
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
hát nem fáznak az biztos
külön a procit vagy a gpu-t terhelve ok
ha mindkettő használva van, akkor eléggé fel tud melegedni a ház teteje hátulja, de még épp ez is elmegy, ilyenkor inkább a vinyót szoktam félteni, mert az nem kap semmi friss levegőt és a forróság odáig is eljut -
tlac
nagyúr
válasz
hszilard666 #24121 üzenetére
esetleg Cubitek Mini Cube
[link]a szellőzése kicsit kompromisszumos
ezek vannak benne:
Cooler Master V550, Asus Z97I-PLUS, Gainward GTX TITAN 6GB, Intel 4790K, Thermalright Macho 120, Crucial Ballistix 2 x 8GB 1600MHz CL9, Intel SSD 520 240GB, WD Red 3TB -
-
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #23618 üzenetére
hmm, lehet félreértettél
a 92-est egy 120-asra cserélném ki, ami csak pár centivel beljebb lenne
és ha a cpu elég meleg, akkor gyorsabban menne, mint a mostani 92-esAz alsó ventit addig tolni, amíg ugyanolyanok/jobbak nem lesznek a hőmérsékletek felrakott oldallappal mint levettel.
ez jó gondolat, de igen, akkor már túl nagy lenne a szélzaj, szétvágni meg nem szeretném a házat
a komponensek hűtésével egyébként nincs problémám, nem vészes a hőmérséklet
de érzem, hogy fent a ház tetejében megreked a meleg
persze cserébe elég csendes a gép is, és ezt jó lenne megőrizni -
tlac
nagyúr
Szerintetek a Cubitek miniben melyik lehet jobb a házszellőztetése szempontjából?
-a mostani állapot: 92-es venti hátul, nagyjából fixen alacsony fokozaton
-vagy kiszedem a 92-est és a processzorhűtőre ráteszek hátra még egy 120-as ventilátort és a kettő együtt lenne szabályozva, a proci hőmérsékletének függvényében -
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #23499 üzenetére
az előbbi hozzászólásomban visszafogott ventikkel:
ahogy figyeltem cpu-n 1 szálat nyom 100%-ra, a többi pár %-on ment
a procin lévő venti is alig mentmivel ez a kártya kifele nyomatja a levegőt, így nem nagyon befolyásolja a proci környékét
bár a ház teteje kellemesen meleg lett, de a hőmérsékletek teljesen jókPasztás procit nem nagyon fogsz tudni kergetni ilyen körülmények között, azért nem lehet olyan rossz a 4/4,4-es alapfelállás sem
nem is nagyon cél, hogy tuningoljam
de egy alapfeszes tuningot majd lehet megcsinálok -
tlac
nagyúr
válasz
hszilard666 #23498 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
hszilard666 #23496 üzenetére
tuningot nem próbáltam
az alsó (1. burkolat) és a hátsó venti (2. burkolat) valamiért csinál egy kis szélzajt csinál, pedig nem mennek gyorsan
ez a legkisebb fokozat, amit a biosban be lehetett állítani
majd ezzel még valamit kezdenem kell, mert zavaregy pillanatnyi csúcsot kaptam el, viszont a cpu ventije viszonylag lassan ment
1600 rpm-ig mehetnehangban alig volt különbség az idle-hez képest
-
tlac
nagyúr
válasz
hszilard666 #23493 üzenetére
4790k meg gtx titan
egyelőre még nem tudom mennyire lesz melegük, most raktam ösze
csak nyitott házzal tesztelgettem még, úgy nem volt gond -
tlac
nagyúr
válasz
robcsekwow #23314 üzenetére
passzívan szeretnéd használni?
ha igen, akkor az nem szerencsés, mivel nem arra van tervezve, a lamellák túl sűrűn vannak ahhoz -
tlac
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22272 üzenetére
nem csak a kicsik, akár a nagyok is
GTX Titan, 10W -
tlac
nagyúr
válasz
mrbig25 #22210 üzenetére
jó tippet adtál, így most két jelölt van:
Antec 520W HCG-520M
Seasonic belső, 80 PLUS BronzeCooler Master 550W V550 RS-550-AMAA-G1
Enhance belső, 80 PLUS Goldegyelőre dönteni nem tudok
(#22211) Mercutio_
Esetleg ha elég a szinten CM G450M is jó lehet.
ennek CWT-s belseje van, talán kicsit gyengébb minőségű, mint a fentiek
-
tlac
nagyúr
válasz
mrbig25 #20036 üzenetére
Cubitek Mini Cube házhoz keresek hűtőt, eddig a Thermalright TRUE Spirit 120M(BW) néztem, viszont most látom, hogy a Macho is beférhet.
Vagy ha a Thermalright Macho Rev.A-t lecseréled egy Macho 120-ra, akkor beférsz a Cubitek Mini Cube-ba is. Ez aluház, szóval a súlya 2,3kg.
ezt viszont nem értem, nem látok méretbeli különbésget a sima és a rev A között, mire írtad ezt?
szerk.
arra gondoltál, hogy a revA-nak nincs blackplate-je?a másik dolog, hogy a házba max 150 magas hűtő fér be, a Macho is pont ekkora, ekkor pont koppanásra férne be, vagy maradna még pár milmiméter a a hőcsövek tetejénél?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Ez az összeállítás szerintetek jó lehet hűtés szempontjából?
Cubitek Mini-Cube
nVidia GTX Titan
1 db SSD
1 db 3TB WD Red
Asus Z97I-PLUS
Thermalright TRUE Spirit 120M(BW)
Core i5 4690K vagy i7 4790K1. Ami a problémám, hogy nem vagyok benne biztos, hogy az alaplap tápáramkörén lévő bordától elfér-e a cpu hűtőn lévő ventilátor, ugyanis az kicsit lelóg a lamellákról.
2. A másik dolog, a ház. Csak az alján tud egy kis levegőt beszívni (120mm), meg hátul van még egy 92mm-es hely kifele. A táppal nincs gond, az el van a zárt világában. Talán a videokártyával sem lesz gond, mert az alul közvetlenül kap friss levegőt. Viszont mivel nagyon hosszú a kártya, ezért eléggé elzárja a levegő útját a felső résztől. Egy szemléltető kép, hogy mire gondolok. Szerintetek fog kapni elég levegőt az alaplap, cpu?
Találtam egy képet, ahol szimulálják a levegő áramlását, de nem derül ki, hogy milyen hardverekkel teszteltek.
3. Bár a vinyó 5400rpm-es, de ebben a házban nem fog semmi levegőt kapni, bírni fogja?
-
tlac
nagyúr
válasz
Grave_444 #21903 üzenetére
Nagyon más választás nincsen ekkora méretben ilyesmi felépítéssel ahogy nézem.
az antec isk600 pedig nagyon hasonló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest