- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Én is kérdezek: Lian Li PC-Q07-be SFX táp is rakható gányolás nélkül?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Bizonyos szintig számít, de sokat nem akarok procira költeni (1TB-s WD Blue vinyó, ház+táp és alaplap adott) gondoltam alulfeszelve egy brisbane magos X2 vagy Sempron talán elég és az 30-45W körülre levihető talán
De az is lehet, hogy egyszerűbb eladni a lapot (garis) és venni egy brazos-os lapot, 1 vinyó van, esetleg egy külső e-sata/usb-n és egy ODD lesz a konfigban. -
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #5842 üzenetére
Emlékeim szerint az én 8200 ITX Wifi-men nincs
Kérdés: HTPC-ként ezzel és egy olcsó AM2-es procival járok jobban, vagy az Asrock Brazos lapjával?
Melyik mellett mi szól?
Milyen procit keressek, régebbi 2magost, vagy egy AM3-as sempron is elbírja adott esetben a torrentet + HD lejátszást? -
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #5826 üzenetére
Az új alaplap vásárlóknak egy reális, és jó alternatíva, valamint aki most vesz nettopot/netbookot az - várhatóan - ugyannnyiért kap egy ION-szintű konfigot, mint amennyiért most a "semmire se jó" ion-nélküli atomokat árulják. És mivel így már van alternatívája az atom+ion-nak talán az árak is konszolidálódnak ami a vásárlónak jó.
Míg a WDTV live-ot hiába vinnéd be előadásra, addig ezt viheted jegyzetelni, haverokhoz filmezni, családdal kapcsolatot tartani, és otthon hdmi-n rátolva a TV-re filmezhetsz, torrentezhetsz, stb.
Nyilván lesz aki a noti mellé is megveszi a fixen bedrótozott médialejátszót, de egy albiba pl. egyetemistáknak sokkal hasznosabb és multifunkcionálisabb egy ilyen netbook, mint a player.zodo: Izomkocka meglétét nem zárja ki, hogy egy brazos is ketyeg a nappaliban
-
Mercutio_
félisten
Újabb ITX kuckó az aprón.
-
Mercutio_
félisten
OK, akkor csak én értettem félre
Topicot követem, de néha ki-kimarad 1-2 hét, amit nincs időm visszaolvasni. 3 éve költöztem Antec NSK1300-as házba, és azóta nézegetem, hogy nem sokkal drágábban AMD vonalon van-e lehetőség érezhetően kisebb házba kerülni kompromisszumok nélkül, de...
toldy: Hála Ndruu-nak, Sirius Black-esedtem
-
Mercutio_
félisten
Szerintem ezt a kioktató stílust hanyagoljuk, nem most ismerkedem az ITX mibenlétével
mATX-em van most is és az elmult 5 évben folyamatosan az volt
Intel alá már van emberi árban 775-ös alaplap, az ITX mint olyan már nem akkora újdonság, tehát csak gyártói szándék kérdése, hogy AMD alá is legyen ilyen, meg persze importőri.
-
Mercutio_
félisten
Most futottam bele egy egész pofás Silverstone ház+táp hirdetésbe, akit érdekel gyorsan vadássza le
-
Mercutio_
félisten
válasz
Iginotus #4929 üzenetére
Nini, emberi árban egy mITX alaplap hdmi kimenetekkel, 16x pci-express csatival
a Lian Li Q07-es házban egész pofás kis cucc lenne, kár, hogy digi hangkimenet nincs rajta hátul.
Felmerül bennem néhány kérdés:
1. Van ehhez a laphoz olcsó kisfogyasztású proci? (aka amd x2 240e, vagy 240 alulfeszelve)
2. A csipszet gondolom elég vérszegény videó téren, mekkora kártya férne be a Q07-be ezzel a lappal?
3. A Q07-be normál táp belemegy, vagy valami spécit kell keresni?
4.Procihűtőnél kell-e valamire figyelni? (méret, fújás iránya, stb.)
5. Milyen kompromisszumokat kell kötni ezzel a ház+alaplap összeállítással?
6. Az alaplap hátulján a bill. és a VGa kimenet között mi az a csatlakozósor? -
Mercutio_
félisten
Név alapján keresve úgy látom nem volt még ez a BD-2000 ház+táp, de a bal oldai menüben is vannak érdekes dolgok.
-
Mercutio_
félisten
Ha valakit esetleg érdekel, böngészés közen belefutottam egy ilyenbe
-
-
Mercutio_
félisten
Valamikor tavaly használtan garival 22-ért megvolt egy normális IGP-s mATX lap és X2 II 240-es proci, kétlem, hogy ez lényegesen olcsóbban főleg ilyen szintű IGP-vel intelből kihozható
NSK1300-ba normál méretű ODD megy, ha nem rakok diszkrét kártyát belefér három 3,5"-os vinyó és 2 TV-kártya, vagy ha beletolok egy 2slotos Radeon 5670-et akkor két 3,5"-os vinyó
Ezt nem nevezném korlátozott bővíthetőségnek, amikor nemsokkal kisebb ITX házakat tudok, amikbe még diszkrét vga is csak kinkeservesen tolható és úgy, hogy utána a melegedés miatt inkább levett oldallappal használja a tulaj. -
Mercutio_
félisten
AMD vonalon mozgok
és ha jól olvastam a BD-rip lejátsszással foglalkozó logout-os írásokat a 8200 már zökkenés nélkül viszi ezeket, még azokat is amelyek az ATI-csipszeteknél már procis rásegítést igényelnek.
Egyébként nekem az a bajom az ITX-el, hogy amire szerintem jó lenne = izmosabb HTPC ahhoz drága és/vagy nem elég kicsi.Antec NSK13xx mélységben a legtöbb itx-háznál csak pár centivel kisebb, viszont belemegy egy mATX lap és amennyivel az olcsóbb abból már majdnem megvan egy X2 II 235e 45W, de a 240 alulfeszelve biztosan. És nincs kompromisszum, elfér a TV-kártya, perverzebbeknek egy duplaslotos ATI 5670 is
persze tudom ez már nem a klasszikus értelemben vett HTPC, de azt a feladatot is ellátja.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
adriankoooo #1424 üzenetére
Itt egy cikk a házról.
-
Mercutio_
félisten
Gyanús ez a nagy csend napok óta, hito milyen nagy dobásra készül már megint?
-
Mercutio_
félisten
amit tiltunk fórumunkban:
...
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.[ Módosította: dabadab ]
-
Mercutio_
félisten
Fijjug milyen halk, de hatékony és olcsó alacsony procihűtőt ajánlotok AM2 (AM3) procira?
Esetleg létezik emberi árban olyan átalakító, amivel gyári coolerre (X2 240) rá tudok tenni, 120mm-es ventit? -
Mercutio_
félisten
válasz
KillHates #947 üzenetére
Én maradok ennél a háznál
Merev, minőségi cucc, nem sokkal nagyobb, mint az ITX-esek, de belemegy a mATX lap és egy 4670-es Radeon is simán.
Mondjuk a hangszigetelés miatt elég kevés nyílás van szellőzésre, de htpc-nek, ha nincs benne videókártya így is tökéletes, mert a 12-es táp ventije csendes, kifelé nyomja a termelt meleget, és belülre rakva két 80-as ventit ami kinyomja a többi meleget hűvös is lesz.
Már csak valami cucc kellene amivel vezérelni lehetne, de mivel az egyetlen külső 5,25"-ös nyílásba az ODD-t rakom, így a TT Media Lab leánykori nevén iMON VFD sajnos nem játszik
Van valami, ami ezt a funkciót ellátja (nem kell grafikus kijelzés, csak egy bármilyen akár rejtett vevő), és tudja az alvásból felébresztést is? Ha a Logitech Harmony kezeli az pláne jó, mert tervbe van véve a 4 távirányító kiváltása.Bónusz kérdés: A Harmony 515/525/555 között mi a különbség tudja valaki?
-
Mercutio_
félisten
Ha kiszeded az optikát hasznos lehet ami nekem felesleges
HookR: Pedig jó lenne kideríteni, mert asszonynak ideális lenni jáccós-dolgozós gépnek
-
Mercutio_
félisten
válasz
Solicidium #600 üzenetére
Azt hiszem megvárom amíg kijön ennyiért 2 magos atom + ION alaplap HDMI és coax+optikai digi hangkimenettel, addig meg pihentetem az ITX témát
-
Mercutio_
félisten
válasz
Solicidium #598 üzenetére
Most milyen áron nyomják a minixet?
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Van olyan ITX alaplap amin van HDMI és digi (coax, optikai) hangkimenet, a nem szabványos 1080p-s release-eket is gond nélkül viszi a bele rakott (vagy gyárilag beszerelt) proci, és esetleg legalább egy pci-express (1x/vagy gyorsabb) csatlakozó is van rajta, hogy egy tv-kártya berakható legyen?
Ja és mennyire könnyen és mennyiért szerezhető be? -
Mercutio_
félisten
Egy kis nyálcsorgatnivaló
-
Mercutio_
félisten
Annyi van, hogy az alaplapi 3D teljesítményt egy passzív és kisfogyasztású kártyával megduplázhatod, így szélesebb választékú régebbi játékkal játszhatsz
Illetve ahol nincs dedikált memója az IGP-nek, ott így felszabadul a memóriából lenyúlt kapacitás és sávszél.
Erősebb kártya sebességénél már nem számottevő az integrált plusz kapacitása, sőt néhol visszafogja, mivel a diszkrét kártyának az integráltra kell várnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest