-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
pity-putty #9791 üzenetére
Erre a jelenlegi Asrock ION 3D 152D-m sajnos nem képes
Akkor ott valami beállítási probléma lehet, nálam szintén ION-os alaplap de csak 1magos proci volt és akadás nélkül vitte az 1080p-s 300 BD-rip-et
Keríts egy dxwebsetup.exe-t frissítsd a DirectX-edet vele aztán rakd fel a Mediaplayer Classic - Home Cinema programot és azzal próbáld.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
SSD szaktopic, jobba fent a keresőt javaslom használni
-
Mercutio_
félisten
Ott az Asrcok A75M-ITX is itt van is aki rendelt A4team-től és megkapta 24k-ért, de hogy pl. ipon-ék miért nem forgalmazzák azt nem értem
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #9610 üzenetére
Valamint hazai forgalmazó és megfizethető ár, mert 35k + kisfogyasztású Llano proci kicsit már kemény összeget ad ki
Azt a szutyok asrock A75M-ITX-et is alig lehet valahol kapni
-
Mercutio_
félisten
Állítólag már van Asrock A75M-ITX Llano alá A4team-nél, mATX-ben a "sima" A75M vagy A75M-HVS verzió sok helyen megvehető, de van ECS, Giga lap is A75-re rákeresve kidob az árgép több típust, sajnos mind mATX.
A6-3650 A8-3850 között szerintem nincs akkora különbség mint amennyivel drágább, de nyilván ez használatfüggő is, a K10stat progival szépen lehet alulfeszelni a procikat.
-
Mercutio_
félisten
válasz
dabadab #9209 üzenetére
Igen 25mm, egyébként hova "oda"?
B-verzió egy Scythe 120mm slip-stream venti, az csak 12 mili vastag.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kételkedem #9204 üzenetére
Ha fekvő házban lesz kapd le a ventit, és rakj rá (akár csak úgy simán rögzítés nélkül) egy Swif2 120-as 800RPM-mel forgó ventit.
-
Mercutio_
félisten
Igen, kösz, pont 100 hsz-szel korábban linkeltem
-
Mercutio_
félisten
válasz
dabadab #9043 üzenetére
Nem tudom mi a lényegesebb, a magasság, vagy a szélesség adatok, de esetleg Scythe Shuriken Rev.B ventivel 64mm magas viszont csak 116x105 méretű, a Big shuriken 125x135-ével szemben ami így néz ki egy mITX lapon
a Rev.B kevésbé lóg rá a memókra és mivel magasabb talán az esetleges alaplapi hűtőbordák se okoznak gondot.
Itt pedig a lap alján egy Kozuti szerelvény látható -
Mercutio_
félisten
Sajna nem látom a DVI-véége milyen, de kösz a tippeket, azt hiszem ezt kerestem (egyik vége alaplapba, másik a TFT-re.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szacsee #9024 üzenetére
Közel 2X-es fogyival illik is
Chaser: Jah, látom +20$ a mATX változathoz képest, ha 25k-nál megállna még talán bevállalnám.
Kérdés: A75M-en csak HDMI kimenet van, hol/mennyiért lehet a legolcsóbban megoldani, hogy a kimenetet a monitorom DVI bemenetére rá tudjam kötni? Sima kis általakítót nem szeretnék, mert az hosszú távon szerintem nem tenne jót az alaplapi HDMI csatinak (elég kis sérülékenynek látom azt a méretet) szóval valami kábel lenne az ideális
(vagy olyan átalakító, aminél az egyik vége a hdmi-be megy bele, van egy kis kábel és annak a végén egy DVI aljzat, amibe a DVI kábel egyébként az alaplapba menő végét dughatom)
-
Mercutio_
félisten
Ha az a ki@&# Asrock A75M-ITX végre itthon is kapható lenne én is sokkal boldogabb lennék, pattanna át bele az A6-3650 aztán indulhat az alulfeszelés
(ha a mATX-es A75M-hez hasonlóan ez is 20k körül lesz persze csak akkor)
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #8907 üzenetére
Kompatibilis, AM2+-os lapon használt Shuriken Rev.B-t simán átraktam az FM1-es AM75-re
Most azon agyalok, hogy ha megjelenik végre az ITX változat a Kingston HyperX hűtőbordás memók mellett/felett el fog-e férni a scythe (mATX-ben üresen hagytam a közelebbi memóslotokat a jobb levegőáramlás miatt.Angoloknál már raktáron van, máshol nem látom az au-ban
-
Mercutio_
félisten
Antec Aria, de a kártyaolvasó és a táp teljesítményétől eltekintve azonos az NSK1300/NSK1380-nal.
Itt egy kép méretekkel, itt és itt pedig, hogy kb. hogy néz ki a házban.
Felül van egy merevítőlemez ahhoz van rögzítve, és hátul a ház hátlapjához szintén.A tápban egy 12-es venti van, ez kifelé nyomja a meleget (hátrány, hogy a belül termelődő meleg átmegy a tápon is és azt ezáltal melegíti, de kipróbáltam megfordított ventivel és nem volt jobb a helyzet jobban melegedett a belseje (valszeg a beszívott levegőnek nem volt elég nyílás távozni olyan tempóban ahogy befelé szívta a venti)
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Létezik olyan 3,5"-os külső vinyóház amiben nem fő meg a vinyó (Hitachi 5K3000 2TB), és rá tudom dugni a gépből kivezetett s-ata táp+adat kábeleket és nem aranyárban van?Azon gondolkodom ugyanis, hogy "kilapátolom" a házam belsejéből azokat a dolgokat, amiket lehet (HDD, SSD, ODD), hogy több hely legyen a levegő mozgásának, illetve, hogy kevésbé melegedjenek.
Mégvalami: A jelenlegi házam tápjának helyére be lehet-e aplikálni egy SFX tápot később komolyabb átalakítás nélkül?
-
Mercutio_
félisten
válasz
sagesz93 #8815 üzenetére
Nem csak a szélesség, mélységre is elég termetes, mATX lap is simán belefér, kicsit Aerocool M40 utánérzésem van, de még annál is nagyobb.
Ha mITX és gamer konfig, akkor a Silverstone SG05/06/07 széria
-
Mercutio_
félisten
válasz
sagesz93 #8813 üzenetére
Uhh a 2 s-ata vinyóhely alatti kihúzható tálca nem lóg bele egy normális mITX alaplapba?
Kár, hogy a ház bal oldala nem látszik, így nem derül ki mennyi hely van VGA-nakA mérete egyébként barátságos, már csak az a kérdés a tápventi hangja mennyire erős és mennyi hely van a proci coolernek?
-
Mercutio_
félisten
válasz
sagesz93 #8811 üzenetére
Az a nemsemmi, hogy még a gyártó oldalán sincs infó a ház méreteiről
-
Mercutio_
félisten
Lentebb linkelték ezt a tesztet, a jelenlegi legnagyobb 100W-os kategóriába sorolt FM1-es procival, érdemes megnézni a mért fogyasztást, a szakik meg majd megmondják mekkora táp bírja ezt el a gyakorlatban
Tudom már késő, de ha a barátnődhöz hasonló igényekkel jelentkezik valaki esetleg a Brazos-os netbookokat is nézd meg (AMD C-50-es/C-60-as 2 magos proci 9W fogyasztás) Acer Aspire One 522, 722, Asus 1015B, 1215B
-
Mercutio_
félisten
válasz
protegeone #8644 üzenetére
Kösz, ezt megjegyzemR bár most épp FM1 került a gépbe, mert 44k-ért bolti bruttó árban lap+proci párost normális felszereltséggel nem láttam csak AMD vonalon (és az APU-ban lévő VGA elég ütős)
-
Mercutio_
félisten
Univerzális csatlakozó van a hűtőn amibe a tokozásnak megfelelő kiegészítő karmantyúkat ad a gyártó amit bele lehet pattintani, szóval maga a test+venti szerintem mindegyiknél azonos, csak a hozzá adott fülek között van ott pluszban a 1155/6 is az újabbaknál (amikor én 2 éve vettem még nem volt ilyen feltüntetve a dobozon, és gondolom benne sincs
)
-
Mercutio_
félisten
Szakik a legfontosabb kimaradt!
Shoriken Rev.B hűtőm van amihez a doboza szerint csak LGA 478, 775, 1366-os felfogató tartozik, eszerint ezt a hűtőt fel se tudom tenni, ha pl. egy i3 2100-as rendszert rakok össze?
-
Mercutio_
félisten
Nem rövid, túl hosszú
a ház kis belső méretéhez képest, illetve a kis hely miatt (Shuriken sokat elvesz) a proci és a(z esetleg időnként berakott) VGA közötti szűk résben kellene elvinni, ha a "szokásos" helyen van, így, hogy a szélén van legalább a proci és a ház fala között kell vinni, itt picit több a hely.
Ha olyan lapot találnék mint az Asrock, akkor még a proci (és a hútő) előtt bedugom a csatit, és a hátlapi csatlakozók felé kitolom a felesleges kábelrészt.Sapphire nem tetszett, rossz helyen van a táp és nincs DVI kimenet (gondolom átalakító van hozzá, de az meg a ház mögött vesz el helyet és instabil is)
Ez az Asrock még talán beleférne, kérdés, hogy már a javított B3-as verzió, vagy az még drágább?
most nézem Asrock kijött H61M-ITX lappal is, nálunk még úgy nézem nem kapni, pedig ez talán emberi árban lenne, miben rosszabb mint a H67?
Intel prociból létezik olyan, ami tud annyit mint az X4 640, kijön annyiból és nem eszik többet? -
Mercutio_
félisten
Uhh, ezek mind elég drágák az én pénztárcámnak, ha Intel vonalon sincs X4 640 és max. 20k-s alaplap árban alternatíva, akkor továbbra is maradok mATX-en
Itt a #26862-ben leírtam az okot, NSK1300 (illetve az elődje, az Antec Aria) házam van, mivel a többi lapnál is ritka, hogy így vagy legalább a lap szélén legyen a táp, így arra jutottam, hogy akkor legalább amennyire lehet oldalt legyen, így erre a mATX lapra szavazok jelenleg
-
Mercutio_
félisten
Ahoj szakik!
Érdeklődöm, hogy az eltelt 1/2 év során jelent-e meg AM3-as max. 20k-s alaplap, lehetőleg olyan aminek a jobb szélén vagy a csatlakozók felőli részén van a tápcsati?
(Elvileg az X4 640-em menne bele és egy 8GB-s Kingston HyperX kit, de memó tekintetében rugalmas vagyok a procit pedig gondolom el lehet passzolni, ha szükséges)
Gondolkodtam, hogy átállok a sötét oldalra
de elnézve a proci árakat (boltigaris cucc érdekel csak) erről letettem, nomeg nem láttam a fenti tápellyezkedésnek megfelelő lapot se
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Tudom, hogy nem ITX a lap, de itt többen használták már a ventit azért itt kérdezem: Asrock A780FullHD lap fogja tudni vezérelni a Swif2 fix 1200rpm-es (3pines csati) ventit, vagy fixen fog pörögni a venti?
Lehet-e gondom belőle, hogy nem PWM-es a venti? (Schythe Shuriken Rev.B gyári slipstream ventije helyére menne, mert X2 240e-ről (45W) X4 640-re (95W) cseréltem a procit és bár alul akarom feszelni, de jön a nyár az NSK1300 pedig elég pici és nem túl szellős)
-
Mercutio_
félisten
Most nézem, hogy ezt a pofás házat 2 hete nem vitték el
-
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #6571 üzenetére
bármelyik Intel 1156 prociban van Intel HD VGA (kivéve a régi Lynnfieldekben, i5-750 asszem az első ilyen)
Ez nekem AMD-sként kínai
Eszerint minden i3/i5/i7 proci szóbajöhet 1156-os lábbal ami nem lynnfield, vagy...nagynorbi: Szerintem arra célzott user137, hogy ezen az áron már korrekt a cucc, így kiderül ki az aki eddig az általad írt árra kente, hogy nem vesz ilyet, "pedig ha olcsóbb lenne"
-
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #6562 üzenetére
Lebuktam, hogy AMD-s vagyok
Melyik az a proci ami abba a lapba olcsó és HTPC funkcióra is megfelel? (1080p-t az integráltVGA akadásmentesen tudja, kis fogyasztás, meg a szokásos elvárások)Még valami eszembe jutott: Azokon a lapokon ahol optikai S/PDIF kimenet van hátul ott az alaplapon szokott lenni coax S/PDIF tüskesor amivel egy slotba dugható csatira kirakható a digi coax jel?
-
Mercutio_
félisten
válasz
nagynorbi #6551 üzenetére
Nekem is valami ilyesmi rémlett vámügyileg, hogy bizonyos összeg fölött amikor EU-területre kerül a termék ott kell vámot fizetni, legfeljebb azzal lehet trükközni, ha van olyan hely EU-ban, ahol alacsonyabb a vám és egyéb díjak, mint itthon, kérdés van-e és van-e akkora difi, hogy megérje a dolog
zodo: Lehet nem vette a lapot, de az is lehet, hogy azt hiszi neki abból a lapból kell építenie valamit a következő versenyre, amit kapott, mintha valami ilyesmi jött volna le nekem az egyik topicban általa írtak alapján
-
Mercutio_
félisten
Felbukkant egy Origen X11 az aprón
-
Mercutio_
félisten
Ez volt már?
-
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #6040 üzenetére
Igen, annyi, hogy a NSK-nak matt a fekete előlapja és nincs rajta firewire csatlakozó és kártyaolvasó, viszont az a kivehető keret amire az ODD-t és a vinyó(ka)t lehet rögzíteni érezhetően nehezebb/masszívabb.
Az NSK-hoz adtak egy pci-slotba rakható kis ventit ami elvileg kiszívja a levegőt, de zajos és gyenge, többet ér üresen hagyni a slotot és hagyni, hogy a prociventi kavarta levegő ott kimenjen, vagy a ház elejébe beállítani egy 80mm-es ventit, ami hátrafelé tolja a levegőt. -
Mercutio_
félisten
válasz
stratova #6037 üzenetére
A másik házam egy Antec Aria
és a kettő közül az egyiktől lehet, hogy jó ajánlat esetén megválok
Ha megnézed méretben a legtöbb mITX ház se érezhetően kisebb, viszont anyagminőség és belső kihasználhatóság tekintetőben sokkal kompromisszumosabbak.
user137: Amíg nem jön visszajelzés a gariztatás alatt álló Zotac-kal kapcsolatban nem tudom merre tovább, ha javítják vagy eladom, vagy keresek bele procit, ha levásárolható lesz lehet, hogy egy brazosos asrockot veszek, de ártól függően egy AM3-as Asus mITX is lehet belőle, szóval még 2 hét bizonytalanság
toldy: Rosszul látom, vagy az a Foxconn deszka mATX?
-
Mercutio_
félisten
Megvenném, de épp most szereztem be egy újabb Antec házat amivel kapcsolatban még lógok egy kámingáuttal az asszony felé
szóval nem kockáztatnám az erkélyen alvást ebben az időben
norby1: Az atom igencsak vérszegény PS-hez, kb. egy átlag feldolgozás -szerkesztés több layer és már csak a homkóra nézegetésével töltöd az időd 90%-át, de egy RAW-betöltés is percekig eltarthat vele. Szóval, ha mindenáron mITX, akkor valami Intel i3/i5 procit fogadó alaplap, vagy AMD vonalon AM2+/AM3 foglalat amibe rakhatsz pl. 65W-os [http://www.argep.hu/product_1192594.html]olcsó procit. (Am2+ foglalatba, ha a lap is támogatja rakhatsz AM3-as processzort, fordítva nem!)
Nekem lehet, hogy eladó lesz a Zotac lapom kb. 2 hét múlva, azon integrált Nvidia Geforce 8200-as GPU van, de sajnos csak egy 1X-es pic-express csatoló van rajta, tehét utólag nem tudod külső VGA-val bővíteni -
Mercutio_
félisten
Félreértel, én maximálisan egyetértek veled
Nem véletlenül volt ott a mondatom végén a smileyAprón van egy egész pofás - és olcsó - mITX alapnak is használható cucc, alaplap kidob, proci, venti (esetleg ODD) elad, már majdnem nullszaldós a dolog
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- VR topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest