- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
t72killer #33058 üzenetére
Süti vagy nem süti
:
Computex 2016: a Zotac mobil VR-t és GTX 1080-akat mutatott be -
törölt tag
válasz
radi8tor #33093 üzenetére
A tiéddel együtt, eddig van rá 13 találat a fórumban... ha nem bírunk el, vele akkor nyissunk neki topikot.
(#33094) t72killer:inkább belevenném a címbe. Ezt, ha lehet megszavaztatnám a kemény maggal.
Mi vagyunk, az egyik legjobban futó szakmai topik...miattuk. -
törölt tag
Ehhez a DB4-hez, remélem, lehet venni majd egy csomó hőcsövet/blokkot a VGA-hoz/táphoz, mert így alap kiépítésben elég pazarlóan bánik a hőleadó felülettel/anyaggal. Hogy a psu-t sem sikerült rátapasztani valamelyik szabad oldalra az szomorú
A DB2-t remélem nem ilyen hanyagul tervezték, és kap alap kiépítésben hűtést a GPU is, különben semmi értelme nem lesz mind két oldalra ekkora bordát tenni
Az árán még nem tudtam kiakadni, szerencséjükre -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33063 üzenetére
Töltöttségi szint megállapításához korrigálni kell: a terhelő áram hatására, az akku belső ellenálláson eső feszültséggel. Ehhez a belső ellenállást, lehet mérni: a kapocsfeszültség esésből egy fix terhelés gyors be/ki kapcsolása alatt. Akár terhelés alatt is, ha tudjuk, az elsődleges terhelés felé folyó áramot/változását a mérés alatt.........
Ez szerintem tud mindent, amire szükséged lehet:OpenUPS.
(#33067) skyli: Akkor ezt az hardvert összeállítást, másnak is merem/merjük majd ajánlani.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33029 üzenetére
Sokat linkelt összehasonlító tesztek alapján, arányosan több idő kell nekik, ugyan ahhoz a munkához, szóval energia megtakarításról nincs szó.
Mióta saját keresetem van, azóta mindig volt igényeimnek megfelelő játék gép is.
Ez 16 éve prioritást élvező dolog, ha nem lenne a lehetőség, hiányérzetem lenne. Az más kérdés, hogy bekapcsolom-e játszani(nem). A tudat még is megnyugtat, hogy rendben van rajta minden, csak a gombot kellene megnyomni a tetején...Hagyományőrzés és tisztelet, mindkettő igaz.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33025 üzenetére
Pont egy szálat használó játékhoz kellhet az a 3,7, amit enged 1 szálon. Én nem kapcsolnám ki a turbót mérés nélkül... turbóval és nélküle, mind FPS-ben, mind W-ban.
Aztán ha később erősebb vga-t szeretnél, a több magot támogató játékok mellé, akkor olyan cpu-t néznék, amin ki lehet támasztani fix órajelen a magokat, ne küzdjenek a turbós szálért mert nem fog eg-ye-nle-te-sen futni a játék. Ebben az esetben 3,2 alá nem mennék 1600-as memória mellett, és ezt tudja is ez a cpu.
Szerintem.
-
törölt tag
Ha nem tetszene ferdén belerakva az ssd, kerülhet memóriák fölé, ha elfér ott, a memóriák bordái fölött.
"csíp", vagyis csak bizsereg az alaplap fém hátlapja és ez magas elektroszmogot jelez, az meg sztem káros az egészségre hosszú távon,
A táp hálózati felőli szűrése miatt bizsereg, a ház 1/2 tápfeszültségen(90-110V) van, és 1-2ma folyna itt a föld felé, kell a földelt táp.
-
törölt tag
Gusztusos lett és szellős is, a pico psu-nak hála.
"A tápot le fogom cserélni, mert nem földelt..." ha nem csíp a ház, ha nincs rádugva tv-re vagy monitorra, akkor nem szükséges, az emi védelemhez szükséges földelést a tv/monitor is megadja a kábelen keresztül.
Két dolog ami érdekelne: Kellett-e a ventilátorprofilon változtatni hogy csendes legyen? Milyen fordulatra áll be a venti használat közben?
-
törölt tag
ASUS : ROG Avalon PC :[link]
-
törölt tag
válasz
Benőke #32943 üzenetére
Kifelé elég kommunikálni a TDP értéket, pont elég a szellőzés hűtés megtervezéséhez, hiszen jól átlagol a hűtő hőkapacitása.
Az extra teljesítmény fölvétel sem probléma, mert nem lehet ~200W-nál gyengébb tápot kapi boltban. Vagy egy oem tervezi a gépet, aki, erre is odafigyelve, tervezi a tápellátást, vagy korlátozza a biost, VRM-et.
A többieknek, akik meg rendszert terveznek maguknak: Az egyes CPU generációkhoz tartozó dokumentációban benne van hogy hogyan működik az ördöglakat, ha nem is egy gépelt oldalra összeszedve, és vastag betűvel szedve.Szerintem annyi elég, ha itt -mint szakmai topik-, tudjuk hogy az "TDP" átlag fogyasztást jelent, hűtést lehet ez alapján tervezni, de a tápegységnek ennél ~30%többet kell tudnia szolgáltatnia, legalább egy percig folyamatosan, ha intenzíven* lesz használva a cpu. Az IGP-s játék mellé ugyan ennyi+ teljesítményt lehet számolni, bár ekkor valószínű, hogy messze nem lesz kiterhelve a cpu 100%-ra, így elég az egésznek az 1x~30% tartalék.
*munkára, tömörítésre, stb. Filmnézés, FB nem számít ennek, max. telepítéskor van ilyen jellegű terhelés.
-
törölt tag
válasz
Benőke #32930 üzenetére
A VRM átlagos-teljesítmény limitje fogja meg a CPU-t, ezt az értéket állítja a CPU mikro-kódja.
Azért ezek a csoportok vannak definiálva (35,45,65W...) mert ezeket a limit pontokat kell ismernie a VRM vezérlőnek, hogy az intel által kiadott spec.-nek megfelelően működjön mellette a CPU.
Valós időben ezt a limitet töbször is átlépi a cpu, itt látszik hogy hol vannak a limitek egyes modelleknél mi történik működés közben:
Szóval ha "kalapálják" bizony veszi az áramot, a T és az S modell is, csak jóval kisebb mozgásteret enged neki a VRM, nem a CPU saját maga limitálja a felvehető teljesítményt.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #32923 üzenetére
Ekkora házméretnél csak problémákat fog hozni az épített víz, csak olyan háznál vállalnám be, ahova belefér egy nagy radiátor, és a rajta lévő ventilátorok könnyedén, kis fordulaton átszellőztetik azt és a házat.
Vagy lehet bármekkora a radiátor, de nem vesz ki részt, a ház szellőzéséből.Jelen állapotból kiindulva: 50-60K elköltése után fogod elérni/átlépni azt a szintet, mint a 11K-s Atlas tud.
Ebbe beleszámoltam egy új ház árát is. -
törölt tag
válasz
t72killer #32919 üzenetére
Szerintem használhatod hűtésre a memórián lévő bordát, megfelelő vastagságú gap-pad-al ami rugalmasabb mint a réz lap.
Így az induktivitás+memória is hűvösebb lehet mint 60C°, magába az induktivitás lehet hogy eléri a 80-100C°-ot, ami teljesen normális.A külön nyákos megoldás is jó, de mindkettő esetben kell a kényszer szellőzés fokozott terheléshez.
A kábelkorbácsos megoldás biztosan akadályozza azt, valamilyen mértékben.Bármit csinálsz ne feszüljön semerre a memória, a csatlakozóban lévő érintkezők akkor működnek optimálisan ha pont középen van a pcb, nem áll ferdén a szlotban.
-
törölt tag
A ref. hűtés a többi komponensnek tehet jót.
Ha alapon hagyod 80-83C°-ra fog beállni az üzemi hőmérséklet, ha megpörgeted le lehet szorítani a 75-80C° közé.(#32913) energy4ever: A szellőzés többet ér mint a pár fokkal alacsonyabb cpu hőmérséklet, tedd rá a kezed a VRM-re, és megérted
-
törölt tag
válasz
t72killer #32912 üzenetére
Az egy nyákos verzió szerintem nem érne hozzá, még a hűtőbordás RAM-hoz sem:
(#32913) energy4ever: ezt a kört már lefutottam én is, nálam egy 140-es radi fért el max. de annyira visszafogta a szellőzést hogy használhatatlannak bizonyult, hiába voltak valamelyest jobbak a hőmérsékletek.
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #32818 üzenetére
Az AIO (Thin-itx) és az thiny-desktop(STX) teljesen más igényeket kell kielégítsen.
Az AIO-hoz szánt lap felépítését 99%-ban a szabvány diktálja, nagyjából +/-1db hátlapi csatlakozó megléte/nem léte, ami megkülönböztet két terméket. Ezért nincs is választék, a cserélhető cpu-s példányok között.
STX- a desktop NUC-ok ultra low budget megtestesülése, amiben kisebb csatlakozó számmal, de nagyobb variálhatósággal tarolhat(hűtés). Ahogy nézem, itt még a külvilág felé néző csatlakozókban sem különbözhetnek, mert a házon vannak a kivágások, nincs cserélhető I/O shild.szerk: Nem ellenfele egyik platform sem az ITX méret-szabványnak mert 3, teljesen különböző területet fednek le.
-
törölt tag
válasz
t72killer #32793 üzenetére
Tökéletes!
A szellőztetés idle alatt is elkél. Főleg, ha csak hosszában szellőzik a ház, mint a legtöbb, ami NAS-nak alkalmas.
Nélküle nem tud kijutni a meleg belőle, hiába csak ~20W-ról van szó.Kísérletezni lehet vele, fontos hogy az 50C°-ot tartósan ne lépje túl a HDD hőmérséklete, a CPU-nak agyából mindegy lesz, ha jól van elhelyezve a linkelt hűtő.
-
törölt tag
válasz
t72killer #32778 üzenetére
Fél-passzív üzemre olyan felépítés/elhelyezés ajánlott, ahol a kéményhatás révén, át tud szellőzni a borda.
Ehhez alatta felette hely kell, és viszonylag ritkásan kell lennie a lemezeknek, hogy fel tudjon könnyen "szállni" a felmelegedett levegő.IS-VC45: Ha nem megy rajta a venti, nem jön ki a meleg a sűrű lamella közül, hiába vezeti nagyon jól a hőt a vapochamber. ~0W hőt fog álló ventivel leadni: csak a hőkapacitása erejéig fog "hűteni", lassan felmelegszik, bekapcsol a venti, ekkor viszonylag gyorsan lehűl, lekapcsol, majd lassan felmelegszik és újra bekapcsol.
Ezt fogja csinálni Idle mellett, mert csak a venti mellett működik.Van ilyen kialakítású cpu hűtőm ami ~800g réz, az kb.: 3W hő leadására képes passzívan, ekkor ~80C° áll be a hőmérséklete, amit fél óra után ér el. Ha belerakod a szerverbe, ahol tisztességesen mozog a levegő, akkor 120W-os CPU-t tart 50C° alatt.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #32769 üzenetére
Az már az atom/pentium/celeron SOC vadász területének közepébe esik, és nem lehet eladni indokolatlan felárral. Olyat nem fogsz találni, ilyen lapon, előre gyártva.
Rendelni biztosan lehet, ha készségesek, és vállalják a bios támogatást hozzá, min. 100-1000 db-ot, "pici" felárral. 1-2 hét alatt legyártják.Delejezés on :
Szerintem, Te egy nuc-ot akarsz venni, amiben át akarod alakítani passzívra a hűtést.
: Delejezés off
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #32758 üzenetére
Jellemzően még a 4. generációval vannak kint, embedded lap fronton, mint "új termék".
Kicsit hosszabb egy termék életciklusa (7-10 év) így nem kell kapkodni.
Itt láttam 5. generációssat:iBASE - MI985. És Congatech - IC97Ezekhez jellemzően mind csak aktív hűtési megoldással kérhető (60-70mm-es ventivel), esetleg kérhető hozzá fullos passzív ház, "kihagyhatatlan" áron.
Olyan ~1/3-ábol megúsznád, ha cserélhető cpu-s lapot választanál, i3-i5-i7 energiatakarékos CPU-val.
A passzív borda meg azért lenne előnyös, mert arra egy ventit rádobva biztos hogy nem forr fel nyáron a tetőtérben, egy 3-4 centis borda + venti kombónál ezzel azért vannak kétségeim.
Ezeket 60C°-os környezeti hőmérsékletig lehet használni (aktív hűtéssel) ez kell neked
-
törölt tag
válasz
t72killer #32746 üzenetére
Y-kondi földzárlatánál: az egyik dugó állásnál a tápegységben lévő olvadóbetét(2,5-4A), másik dugóállásnál az automata(16A) old le. Van zárlati áramban egy kis különbség, van hogy meglátszik a pcb-n is.
Ha ugyan ezen a fázison több készülék is üzemel, akkor is problémás hogy 1db kis teljesítményű készülék hibája miatt megáll a többi is.Nem hiába csak egy félé képen dugható az angol szabványos dugó, amibe benne van a biztosító.
Hogy biztosan a fázisra kerüljön a benne lévő olvadó betét, csak az európaiak egyszerűsítettek... -
törölt tag
válasz
Benőke #32743 üzenetére
Ha befér egy ATX/SFX/Flex-ATX táp, akkor ez is belefér a házba. Egy rossz tápegység alsó lemezét leműtöd és rácsavarozod a tápot, ha nem akarsz sokat dolgozni vele.
Szabvány szerint L és N csatlakozásokhoz is kell olvadó betétet beépíteni, (arra az esetre, ha zárlatos lesz az egyik szűrő kondi a föld és a fázis között) ez a legnehezebb része... -
törölt tag
válasz
Sebaj Fóbiás #32731 üzenetére
-
törölt tag
Hátha valaki tud nekem okosat mondani:
ASUS Z170I PRO GAMING
Asrock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac
Mindkét lapnál olvastam a vásárlói visszajelzések között, hogy köpködik a CPU-kat(i7-6700k)...
Gyenge minőségű a foglalat, magától meghajló lábak...
Az asus továbra is háklis a memóriára, cserébe olcsóbb.Szóval elég lehangoló esélyekkel, de nekifutnék, egy upgrade-nek, de igazi lapot még nem találtam hozzá.
"előlépés" egy 6700K@4,5Ghz, 3Ghz-s RAM-okkal lenne: (~+30% min FPS) ezt kellene tudnia.
USB Bill.+egér. 1db VGA. 2db sata csatlakozó, slusz.Erre valami jó ötlet?
-
törölt tag
Erre hasonlít amit ők árulnak, csak dugó van a végén, nem szivar-gyújtó ajzat.[link]
-
törölt tag
válasz
Sebaj Fóbiás #32714 üzenetére
Az ott levő képen egy noti tápegység van, még a dugó sem 5,5/2,5-ös. Még a mérete alapján sem hozott találatot a google.
valamelyik része nem igaz annak, ami oda van írva.
ADA-120 vagy ADA-150 delta tápot nézz, ha van ilyen elérhető távolságban, mindkettőből van 5,5/2,5-ös dugóval szerelt.
-
törölt tag
válasz
jim bcs #32712 üzenetére
A csatlakozó tövénél 90°-ban meghajtott sata kábel nem "gyönyörködteti a szemem" (jobb oldalon a 2,5"-os WD)
Alap dolog lenne egy /nas-nál/ hogy ugyan abba az irányba álljanak a csatlakozók, és ne keljen 3 féle kábel, lehessen kötegelni azokat, a legkisebb légellenállás okán. Ez egy desktop ház, amibe be lehet szuszakolni sok-sok hardvert, csak ne keljen szétszedni/cserélni semmit.
Szerk: ráhagyom a kötözködést, mára elég volt belőle
-
törölt tag
válasz
bobsurf #32709 üzenetére
Ezen sem fogsz "gyorsan" lemezt/kábelt cserélni, és a szellőzés sem direkt.
A lemezre csak 1db 3,5"-os lemez van installálva, nem tudom hogy fér el rajta a második, bekábelezve, így is elég káoszos.Nem tudtam egy hsz-be írni a két választ, azt írta a fórummotor nincs jogosultságom a művelethez (szerkesztés)
-
törölt tag
Ez bőven On-topik.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #32652 üzenetére
A Displayport kabelemtol rase lehetne rakni a tetejet...
Tényleg szűkre szabták kb.:~40-45mm-re, de 90°-os csatlakozójú kábellel szerintem áthidalható a probléma.
Ha nem ref. hűtős vga-t használsz, nem látom akadályát felfordítani. Csak kicsit bonyolultabb beledugni /kihúzni a kábeleket.
A "referenciámon" 2x ennyi a hely a csatlakozóknak és lepattintható a fedél. Megfordítani persze nem lehet...
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #32648 üzenetére
Van állványom/hangfalam ami tüskés, és a tüske alatt van acéllemez korong, ami miatt nem tud nyomot hagyni a padlóban.
Ha arrébb akarom tenni, két kéz kevés hozzá, tartani és a tappancsokat arrébb pakolni, majd alájátszani a korongokat... Ez a szerencsétlenkedés vas-állvány estében még belefér, de egy számítógép esetében nem egyensúlyoznám egy kézzel, inkább legyen egyben a tüskékkel a kiegyenlítés, praktikusabb.
De az sem rossz, ha nem hegyesek a lábak végei, hanem síkok, amire lehet apró, 2-3mm-es, öntapadós készüléklábat tenni. Talán ezzel még nem is vágtuk agyon, az esztétikumot. -
törölt tag
Alacsony a lába, kicsi a keresztmetszet a bemenő levegőnek, hogy nagy teljesítményű VGA-t viszonylag csendesen és hűvösen kiszolgáljon.
Szenzációs az elrendezés: belefér az ATX táp, és nem lóg be sehova a kábele.
Az üveg nagyon tetszik rajta, viszont a kiálló csavarok nem.
Ha megvenném, kivágatnám lézerrel/vízzel a fed lemezt (#32641) shteer: +1, viszont nem tudnám szépen megemelni +2-3cm-t.Amit átalakítottam Ft-03 mini pont 5cm-el keskenyebb 4-el magasabb megemelt lábakkal együtt, de még így is kisebb.
Saját értékrendszeremben: 9/10 pont jár neki, Az FT-03 mini eredeti állapotában 7/10!!!
-
törölt tag
válasz
bobsurf #32621 üzenetére
Ez az sípolás az onboard DC-DC-s alaplapok, és a Wide input-os Pico-psu-k sajátja, ezért nincsenek is ajánlva teljesen passzív gépekhez.
Ha lesz benne venti+hdd nem lesz ennyire feltűnő.A házszimulátorra a HDD-k hangja miatt van szükség, az hogy meleg lesz kényszer hűtés nélkül egy passzív borda, az teljesen normális. "kegyelemből" egy 600-rpm-es 120mm-es ventit fordíthatsz rá a teszt erejéig.
Ha tényleg egymás mellé tennéd azt a 4db egyforma hdd-t és elindítanád, hallhatnál cifra interferenciákat.
Ami lehet elrettentene, hogy berakd lakószobába a 4 lemezes nast. És ezzel együtt, megtakaríthatnál némi pénzt a házon. -
törölt tag
válasz
bobsurf #32595 üzenetére
Szerintem nem termelődik akkora mértékben hő egy 20W alatt fogyasztó lap mellett, hogy egy sfx táp sfx/atx átalakító lemezzel beszerelve, és a HDD-k alatt lévő 12cm-es venti együtt ne tudna elegendő légcserét biztosítani a házban.
A Hdd-k fújása olyan okból ellenjavallt, hogy a ház elején van a porszűrő gyanánt sűrű rács ami így elveszti funkcióját. Valamint, ha folyadék csapágyas(csendes járású) ventit teszel rotorral lefelé, az nem lesz hosszú életű, hamar elkezd remegni, vagy kifolyik az olaj egy része a tengely mellől.
A CFI-ben megfordítottam a ventit a hátsó lemezen, teszt erejéig. Annyit értem el, hogy:
hangosabb lett, a szívó oldali nagy terhelés miatt a venti, csökkent a szellőzés, elkezdtek nőni a HDD hőmérsékletek.Egy egyszerű tesztet ajánlok, fogj egy vastag karton lapot, tedd rá egymás mellé azt a 4db hdd-t amit használni szeretnél a NAS-odban, dugj rá egy ATX tápot, indítsd el, és a hdd-k tetejére tegyél egy másik vastag kartonlapot legyen ez a házszimulátor.
Ha meg tudsz mellette maradni, akkor vegyél egy SR301-et, ha nem, akkor meg úgy is ki kell tenni a lakószobából a nast és vegyél egy CFI-t jóval olcsóbban. -
törölt tag
válasz
bobsurf #32585 üzenetére
Elég sűrű hátul a rács, és csak a levegő egy kis százaléka áramlik be elől a hdd-ken keresztül, szóval nehéz dolga van a ventilátornak.
Maga az alaplap nagyon jól érzi magát, még kisebb fordulatnál is, nem megy 35C° fölé a hőmérséklete. De a hdd-k ekkor alúrol nyaldossák az 50C°-ot munka közben, ami azért hosszútávon nem szerencsés.
Tervbe van véve hogy kivágom a perforációt, és rakok oda egy hagyományos rácsot, de mióta beállítottam nem volt kedvem hozzá.Ezek rendes WD RE 7200-as hdd-k, és nincsenek leállítva sosem, szóval lehet hogy energiatakarékos, nagyrészt álló HDD-kel még a szobahőmérsékletet sem hagyja el.
A hangosságot onnan veszem, hogy mikor próbálgattam üresen, majd 1db zöld lemezzel egy fokozattal lejjebb állítottam be a szellőzést fülre mint most kell. De az sem az a szint ami mellet tudnék aludni egy csendes szobában. És a legjobb, leghalkabb, leghatásosabb PWM ventit raktam bele, de rács miatt így is van szélzaj.
Ragasztottam az aljára/tetejére vastag gumilapot, az megfogta. 100% hogy nem a hdd/venti mechanikai csatolása miatt hallom a fújást.
-
törölt tag
válasz
t72killer #32574 üzenetére
Az a rossz hírem, hogy ez valami külső modul tápcsatlakozója lehet.
Ha működik is "visszafelé" mert direkt összeköttetésben lenne a tápcsatlakozóval nem bírná el az áramot a vezetékelés/csatlakozó. Van rajta "power draw sensor pin" is, biztos hogy limitálja valahogyan a felvehető áramot. Amíg nem találsz hozzá teljes leírást, én nem próbálnám meg ezen keresztül tápolniA 19V hoz 60%-al kevesebb áram kell, amit a félvezetők kevesebb veszteséggel melegedéssel hálálnak meg.
Itt vannak nagy felbontású képek mindkét oldaláról :[link]
-
törölt tag
válasz
t72killer #32565 üzenetére
Ez a legelső 120W-os pico egyike, és a hozzá adott 80/120W-os tápok is 10 évvel ezelőtti technológiát képviselik.
a 2006-os cikket újra kellene mérni, és írni akkor már reváns lenne ma.
A 102C°-os induktivitás, még nem out of spec. A seacom nano 150 valószínű a gagyi tápcsatlakozó/vezeték miatt hullajtotta a 12V-ot nem a gyenge elektronika miatt.
(#32569) t72killer: nem, teljesen. 12V-ot állít elő az AC DC, és abból 5 és 3,3V-ot a DC-DC.
l
-
törölt tag
válasz
bobsurf #32559 üzenetére
Ha Lakótérbe szeretnél csendes és minden szempontból kielégítő nas-t akkor ennél kisebbet nem érdemes keresni.:
Chenbro SR30169Ha külön helyiségben állítod fel, akkor ez is jó:CFI
A7879 tapasztalatom szerint szellőzését annyira fel kell tekerni, - jól érezzék magukat a HDD-k-, hogy nem szobába való.
Teljesen jó a hozzá járó Flex táp is, ilyen körülmények közé, hatásfoka sem mondanám xar.-nak.
Csak az alaplapomat rádugva 23W helyett 25W-ot eszik, +4db folyamatosan járó 7200-es hdd-vel 43 helyett 47W, a paneltáphoz képest, ami szerintem vállalható, az árát figyelembe véve. -
törölt tag
Saját tapasztalataim szerint nem fog 10-12C°-ot hozni, egy nagyobb átmérőjű ventilátor.
Talán egy szerver grade 5-6K rpm-es, nagynyomású venti ~5-8C°-ot.
De ez nem a hűtő hibája, nálam 1db gyári ventilátorral azokat a hőfokokat hozza, mint egy épített vízhűtés, igaz ehhez le kellett venni a cpu-ról a kupakot. linx. max.:72-74 játékok alatt 56C° a plafon.
Eredeti állapotában 82-85C° és ~65C°.Szóval nem kell vele foglalkozni.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #32524 üzenetére
Manual: [link] (4 oldal) szerint nem kell átkapcsolni, 100V-240V-ig (47Hz-63Hz) egy tartományban elboldogul bármilyen hálózattal.
szerk.: Európában elvileg nem lehet olyan kapcsolóüzemű tápot (elektronikai berendezést) forgalomba hozni, aminek a PFC-je(ez kötelező) csak a 230V-os hálózottat támogatja egyedül.
-
törölt tag
válasz
#31600896 #32515 üzenetére
Nincs probléma az integrált lapokkal, általánosságban, gyengébb a memóriavezérlőjük, mint ami az olcsó cserélhető CPU-kban rendelkezésre áll, de ezt csak akkor jelent hátrányt, ha memória intenzív feladatot végzel rajta pl.: tömörítesz, az valamivel hosszabb ideig tart.
Ezen kívül nem ér hátrány ha integrált CPU-t választasz.A hihetetlenül alacsony TDP-nek nem kell bedőlni, nem fog mérhetően kevesebbet fogyasztatni tőle a gép, viszont, könnyebb TDP limitbe futni egy összetettebb feladatnál vagy IGP használatnál, ami visszaveszi az órajelet, és belassul a feldolgozás, amíg nem csökken le újra a cpu áramfölvétele.
-
törölt tag
A sata port a PCH-tól függ, vagyis a csipszettől ami eltérő a két lapon, fizikai korlát.
A memória kezelésben elméletileg segíthetne...A biost nem fogja engedni átírni a lap, szóval jó eséllyel le kell venni a lapról és egy céleszközben átírni. de lehet hogy problémamentesebb lenne ha egy másik bios csippet vennél a Z78i-as biosszal, ha probléma van vissza rakod az eredetit.
Szerintem okozhat konfliktust hogy szoftverben és a valóságban más a PCH, pl.: lehet hogy instabil lesz lemezműveleteknél a gép, vagy már indulásnál bios errort dob
Szerintem nem éri meg ilyennel kísérletezni, amíg nem túrtad át magad a chipset dokumentációján, és hasonlítottad össze a B85 és Z87 egymással programozási szinten + át nem tudod írni a bios-t, ha van valami probléma.
-
törölt tag
válasz
lajos75 #32499 üzenetére
A "power managment" sorban írja a Peak áram értéket, amit felpörgéskor kíván a diszk: WD RED Spec Sheet
Ha felszorzod a lemezek számával, kijön mit kell elviselnie a tápnak, ha egyszerre pörögnek fel a lemezek.
-
törölt tag
válasz
lajos75 #32494 üzenetére
felpörgésnél jó nagy áramot szippant majd fel a 6db hdd, 120-150 Wpeak@12V csak a HDD-k! (5200 rpm típustól függően), 7200-asból ~200W körül jönne ki.
5V-os stab helyett ami melegedni fog: (3db hddx0,6A) x (12-5V)=12,6W hő, DC-DC konvertert nézz ami a pozitív ágon mér áramot, és összeföldelhető a 12V-al.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #32495 üzenetére
A meleg, a ház tetejében áll meg, így Inkább fél-passzívat válaszd.
Ha elkezdi ontani a meleget a VGA, már nem fog zavarni hogy elindul a tápban a venti, mert nem ez fogja meghatározni a gép zaját és mégsem sül meg a táp.Passzív táp oda való, ahol lehet túlnyomást csinálni a bemenő ventilátorral(itt nem lehet).
Valamint a meleget adó alkatrészek alatt, vagy teljesen külön légtérben lenne elhelyezve. -
törölt tag
válasz
AxBattler #32473 üzenetére
HDD-t szeretnék még beletenni.
Akkor nézd meg hogy kb. hova esne a 80x80mm-es venti. Ahogy nézem, mindenhol(AM1-es lap) a lap közép-vonalába, az előlap felé tájolódik a CPU foglalat. A 10mm-es venti 4mm?? helyet jelent a tartó lemez alatt, lehetőleg férjen el mellette a HDD is.
-
törölt tag
Nekem a 800 rpm-ig "néma "a 92mm-es noctua, de lesznek ott 65C° feletti magok is, mert csak sima alu a talpa, nincs hőcső ami terítené a hőt, vagy 55C°-nál megtorpanna a cpu hőmérséklet, amíg az egész hűtő, teljes keresztmetszete fel nem melegszik erre a hőmérsékletre.
Ezért biztosnak veszem, hogy lesz olyan helyzet, amikor felkapcsol a ventivezérlés. Ha ügyesen kikerüljük akkor meg ott a veszélye, hogy vasaló-szag lesz ha megáll a venti.ja igen, a 55mm-nél leragadtam, mint max hűtő magasság
szerk. Én sem linX-ezem all-day, de van hogy rá van eresztve egy csomó kép átméretezés a "45W"-os xeonra, és az se produkál 99%-nál kisebb cpu használatot.
-
törölt tag
válasz
devil-k #32409 üzenetére
Milyen környezetben lesz használva, ugye a háttérzajhoz képest lehet halk/hangos.?!
Ha fontos hogy néma legyen, ne ilyen vékony házat vegyél, min. olyat, amibe egy 70mm magas top flow hűtő+egy 120x120x25mm-es venti elfér a lap fölött, és nem akadályozza a légáramlást semmi.
Egy 92mm-es pwm ventillátor, meg valami max 5Xmm-magas borda nem fogja néma csendben lehűteni az I5-ödet, legalább is ilyen kompozícióhoz még nem volt szerencsém, pedig pár házat már szétfűrészeltem emiatt.
-
törölt tag
Ezek szerint megtaláltad a Vcore (ofset) opciót a biosban...
A PCH feszültségeit csak növelni, és csak tuning alatt "érdemes".
Meg kellene nézni, hogy alap beállításon milyen Gflop-s-ot produkál LinX alatt a cpu. (Majdnem teljes memória mennyiség, 5 kör.)
Majd addig csökkenteni az Vcore-t, amíg nem kezd el csökkenni/ingadozni a körönként elért "teljesítmény".A helyedben megnézném, hogy: 1,35V-on milyen időzítésekkel viszi a memória az 1600Mhz-es órajelet, így közelebb kerülne a Vcore és Vdimm feszültség egymáshoz, számít pár Wattot.
Ha van fogyasztás mérőd, Linx közben lehet figyelni, és ellenőrizni mi történik.
Mivel az IGP-t használod nem lehet számítani túl nagy tartalékra. Hiába lenne a CPU magában ~1V körül stabil, ha az IGP-nek kell a picit nagyobb fesz, mert ezen a platformon egy tápkörről mennek.
-
törölt tag
Picit jobb a helyzet, mert itt van "jelentős" tömege(hőkapacitása) a hűtőnek, illetve a ventilátor az egész alaplap fölött cseréli a levegőt, így a VRM, és a PCH, SSD sincs veszélyben.
Jósolt hőmérsékletek állandósult üzemre (84W) CPU:~85-90C° PCH:~60C°
Teljes turbó órajelen (120W) ~30 Sec, ezután korlátoz le a lap 84W-ra, ez valószínű nem állítható nagydob időtartamra. Ennyi idő alatt nem tud felmelegedni a cpu, a hűtő tömege miatt, annyira, hogy throttling-olnia keljen.(#32348) Rick4: Majd túrok valami tesztet, ahol valós időben mérik a csatlakozón az áramfelvételt, és akkor megérted miért írok ilyeneket.
Bízom benne, hogy továbbra sem lesz vele gondod
IGP+4C+4t az mennyit ad mondjuk aida stress-test alatt??
-
törölt tag
válasz
radi8tor #32343 üzenetére
jól van fotózva, amúgy tényleg fényes műanyagnak hat a fedele.
a hűtés, és a beépített 150W* táp az csillagos 5-ös ekkora méretben
*a csatlakozó limitálja 6A-re a folyamatosan leadható áramot így: 115Wcont./150W max. A thin-itx alaplap áramkorlátja sokkal agresszívebb, és pillanatok alatt visszaveszi a processzortól a felvehető teljesítményt, de ettől függetlenül a táp az pont optimális lehet egy 84W TDP-s processzor biztonságos üzeméhez.
-
törölt tag
Nem áll az meg 150W-nál sem, amíg van elég áram a táp felől, csak az a kérdés hogy mennyivel van túllépve a kapcsoló elem(12V-nál) terhelhetősége, és milyen gyakran.
Ha hosszú évekig bírja, azok a körülmények között amiben te használod az jó, de nem jelenthető ki 100%-ig magabiztosan, hogy a 75W táp elég a 4790-hez. Szerintem ez lehetett a vita kiváltó oka is.
-
törölt tag
Óvatosan kell eljárni mindkét esetben, de ugyan olyan jó mindkét módszer. Mindkettőt használom, van hogy egyszerre.
Táp kérdésben: az átlag (konnektorból mérhető) és a CPU (12V 4p csatlakozónál) pillanatnyi fogyasztása a legkisebb és legnagyobb értéke között, lehet akár 2-3x eltérés.
Hogy a 4790 konnektor elvan 40-45W, az nem azt jelenti, hogy nem vesz fel ennél nagyobb teljesítményt rövid időszakokra, szóval a táp nem a 40W-ra van igénybe véve, hanem nagyjából~10-80-120W között ugrál a terhelés, 10W idle, 80-120W amíg dolgozik a CPU. Aminek az időbeni eloszlása/átlaga hozza a 40-45W-ot amit a konnektorból mérsz. -
törölt tag
válasz
Archttila #32299 üzenetére
Köszönjük
Szvsz. Hagyományos 8-10-es festő ecset is jó, fa nyéllel és nem műanyag szőrrel.
Ha nem tapad a szőrös végére a szösz/pór látványosan, akkor nem tud bajt okozni, mert nem töltődik fel.Ha van ESD munkalapod csuklópánttal, és le is földelted, akkor van létjogosultsága az ESD ecsetnek, különben ugyan úgy meg van az esélye hogy agyoncsapod.
Ha kerülöd a műszálas ruhákat, műszálas borítású székeket, nem padlószőnyegen dolgozol gurulós székeken, az szerencsés. Takarítás előtt, már elhelyezkedve, keresel kéztávolságban egy fűtéscsövet vagy HT aljzatot és megérinted a fémes részét/védőföldet. Ha van csatt akkor ruha/szék nem jó...
Majd a fém csatlakozóknál megfogod az alaplapot és a másik kezedben az ecsettel leecseteled, így "hobby" körülmények között is kockázatmentesen takaríthatod az alaplapot.(#32300) Sebaj Fóbiás : szerintem ez az, amit linkelt:FSP150-AHAN1-2
-
törölt tag
válasz
kedvesgabor #32245 üzenetére
Nem ír olyat, hogy, DDR3L azaz alacsony feszültségű modulokat támogatna, és bios-ból is 1.10-es első verzió van fent. Amíg ez nem frissül, addig sima DDR3 1600-as modult vegyél hozzá, az a biztos.
Nem kell hogy a "Memory Support List"-ről válasz, más, ott nem szereplő modullal is működni fog. -
törölt tag
Ha hagyományos módon bal oldalon van 90 fokos riser-rel fektetve, akkor legalább a VGA háta fölötti teret ki lehet tölteni merevlemezekkel anélkül, hogy útban lenne a dVGA szellőzésének.
Akár 90-95C° üzem közben a VGA hátoldala, és hűtésből vissza áramló forró levegő megállhat alattuk, így nem épp kényelmes, a VGA -ilyen mérvű- közelsége a lemezeknek.
sfx táp? elhelyezése (alaplap elé?) megadhatja a készülék vastagságát.
Viszont a szellőzésre 80mm vagy kisebb, esetleg slim 120mm-es ventilátorok maradnak, amit nem lehet szerencsésen elhelyezni, a táp blokkolja a légáramlást. -
törölt tag
"7 vezetéke van (verziótól függ): 2 sárga-12V, 2fekete-földelés, szürke-stand by (hozzá kell forrasztani a földeléshez), piros-5v, kék-power on(össze kell forrasztani a pirossal)"
Belinkelnéd hogy pontosan melyik típusról van szó?
a "9,6A" alapján ezt találtam :"a11-120p2a" "xbox 360 slim psu" [link]
De ennél tovább nem találtam értékelhető információt a bekötéséről, csak gyanítom hogy a "szürke-stand by (hozzá kell forrasztani a földeléshez)" az mi lehet. Nézted hogy mit ír a pcb a szürke vezetékhez? -
törölt tag
válasz
Plasticbomb #32165 üzenetére
Végig jártam ezt az utat, és ebbe a problémába futottam:
Több hangforrás majdnem azonos frekvencián(fordulatszám) üzemelve, nagyon lassan lebegő interferenciát okoz, ami eredményeként, egyszer elhallgat(teljes kioltás), másszor n*akkora amplitúdóval jelenezik(erősítés) a hallgatási pozícióban az általuk keltett zaj.
Ez 1db hdd-nél nem probléma megszokja a füled a statikus zajt, de 2-3nál, már idegesítő a folyamatos hangerő ingadozás.Nekem is ott helyben tűnt a legegyszerűbben megoldhatónak a zaj probléma, amíg nem lett telepakolva fotókkal az 1db 500GB-s hdd...
Mivel nem láttam értelmét nagyobbat venni(több fizikai lemez, több fej, nagyobb zaj, lassabb felpörgés), és az imént leírtak miatt, nem akartam második hdd-t sem, így össze kellett raknom egy NAS-t.Most ennyi év hdd-vel való "szenvedés" után bánom hogy nem hamarabb léptem meg. Persze maradnak a 2,5"-os HDD-k, mert iszonyat gyorsan elérhetőek alvó állapotból, ami veszett jó dolog.
Azért nem laptop hdd-t írtam, mert nem azt használok: parkolás, gyengébb mechanika ect.
-
törölt tag
válasz
stigma #32159 üzenetére
Ezek közül a Phanteks Enthoo Evolv ITX van a legközelebb az elképzelésedhez, oldalról teljesen zárt.
Élőről csak több irányváltoztatás/törés után tud kijönni a hang."lényegében szinte hangtalan házat akarok"
2-3 hdd-vel a fedélzeten ezt nem valószínű hogy sikerül ezt elérned, de azért drukkolok.
Néha szokott lenni 20K alatt Antec P180 mini, ami picit nagyobb, viszont elég masszív, alapból zaj csillapított, és elasztikus felfüggesztést kaptak benne a hdd-k. Itt is több törésen kell átvergődnie a hangnak, mire szabadba kerül.
-
törölt tag
válasz
Benőke #32151 üzenetére
Ha van egy kis befektetni való pénzed: ~14,5USD/pc vámmal, szállítással együtt.
-
törölt tag
válasz
TomiLi #32123 üzenetére
Ha nincs cserélgetve a 4db 2,5"-os eszköz akkor jó lehet ez:ORICO 2.5" HDD SSD to 3.5" Aluminium Mounting Adapter Bracket for 4 × 2.5" Drive
Vagy ez ami picit többet tud: csatolásmentesítés, hűtés, porszűrő.
Elsőhöz két 3,5"-os, másodikhoz két 5,25"-os hely szükséges. DE az első 12,5mm-es hdd-t nem fogad.
Az ODD külső usb-s egységgel képzelném el, nem kell 6db sata-képes lap és a ház is olcsóbb nélküle.
Ha HTPC-nek kell és sokat lenne használva az ODD, akkor SG05-ben van neki hely és az első opció belebarkácsolható pont a venti elé, vagy az SFX táp helyére.
direkt HTPC házak, ODD-vel, amiben van ennyi 2,5"-os hely, +csatolás mentesítve+, az veszett drága és inkább mATX, mint ITX.
-
törölt tag
Corsair SF450 / Corsair SF600 SFX PSU - [link]
Mivel már volt szó még róla:#27864, #28509 és PH!. Valamint kijött egy megbízható teszt is, ami alapján nagyon ígéretesnek tűnik, ezért gondoltam megérdemli hogy kereshető nyoma legyen itt is.
Köszönöm HookR
-
törölt tag
+ő is:Lian-Li PC-Q19
-
törölt tag
+kell hozzá ilyen kábel:[link]
bővítésnél majd figyelni kell rá, hogy a hdd-k mekkora árammal indulnak,
összesen ne legyen 7A nál nagyobb, @12V.pl.:4db 4TB wd red 4x1,75A+/-10%@12V igényel ha egyszerre indulnak el, ami ~7A és ebben a hűtés, alaplap beleszámolva.
(#32107) Benőke :
Amúgy ...... van most egy ASRock N3150-ITX 22k ért. 4db SATA csatlakozóval.ezt PM-be írd legközelebb, mert emiatt törölnöm kell a HSz.-t -
törölt tag
Adnak hozzá 4db sata eszközt kiszolgáló csatlakozót:
Manual annyit ír hogy 4db HDD-hez 79W külső táp kell min. Persze nem tér ki egyéb limitációra, azért 7200-as 3,5" hdd-vel ne aggasd tele.
Eddig ahányszor hdd-t akartam kivenni/berakni a nas-ba, mindig le kellett volna állítanom, picit nyűgös lettem volna. Én az izmosabb tápra és a hot-swap-ra szavazom!
"DC" szerintem nem bírná ki, ahogy megrántja indulásnál a tápfeszt a HDD, és egyből kifagyna a gép.
Az AM1H-itx is ezt csinálja, pedig csak egy 2,5"-ost akartam rádugni, az SSD mellé, 90W-os a táp -
törölt tag
Nézek még alternatívákat.
Azért lenne jó, ha nem lenne második venti a VGA-n /semi-passzív tudna lenni/, hogy ne legyen a két hangforrás között, interferencia miatti lebegés. Ha ennyire egymáson van két venti, az szülhet ilyen gondot.az micsoda? Elütöttem a gépen, még jó hogy látok
~11,475L
(#32045) &rew: szerintem a legkevesebb oda-vissza alakítás esetén tartható a legkisebb késleltetés.
Itt megtekinthetőek a natív kábelek a pci-express-hez, beljebb: minden oda-vissza alakítóval egyetemben.[link]Hossz-ra 17cm-mondanak az okosok, de itt van 5m-es is, úgyhogy pasz.
-
törölt tag
A passzív hűtő + szelőztető ventivel 150-170W TDP-ig gondtalanul boldogulhat.
Mennyire problémás beépíteni egy Artic accelero S3-at műanyag keret nélkül? Ez elérhető és nem is vészes az ára. Lehetne kiindulási alap?Még a kábeleknek kellene látni hogy mennyi hely kell, de megnyugtat hogy 6,9L ilyen szellősen befér.
-
törölt tag
válasz
D1Rect #32037 üzenetére
Én mATX-ről jöttem, a hang része ott sem 100%-os, hiába tudsz külön kártyát bedugni, mert egy izmosabb VGA olyan zajt csinál a +12V-on, hogy adott esetben rosszabb lehet a végeredmény, mintha az alapi-hangkeltőt használnád ami +5V-ról megy.
Amíg volt FW-port a prémium mATX lapokon, addig egy Terratec producer Phase 24-et használtam nagy megelégedettséggel. Miután eltűnt a natív FW-port, külön FW bővítővel szopt@am sokat, nem volt stabil a kapcsolat játék alatt, ledobálta a hangkártyát, elment a hang és kilépett a játék "sound device lost" üzenettel.
Ugyan így dühös voltam az egész sz@rra.-ra mint most Te. Ezzel utolsó mATX-hez kötő dologról is megváltam, és jöttem-át ITX-re. -
törölt tag
válasz
D1Rect #32026 üzenetére
Hint:
Alaplapi hangkártyából olyat keress, amin van legalább 1db műveleti erősítő, a vonal szintű kijáraton, aminek az a feladata, hogy meghajtsa azt.
Mert a legtöbb esetben arra nem alkalmas az on-board hang-csipp és a bele épített lévő áram-buffer, hogy meghajtsa a kábelt és az annak a végén végén lévő erősítő bemeneti ellenállását egyszerre.Ha erre odafigyelnek, máris 2-3 nagyság-rendel javul a "hang minőség"
-
-
törölt tag
válasz
Goose-T #31998 üzenetére
Lehetne hátra nagyobb statikus nyomásra képes ventit is rakni.
pl.:
Ebből fut nálam két db lassan 5 éve egy 4U-s rack elejében, nem rég került át egyikük a nas hátuljába.
Drasztikusan nagyobb légszállítást csinál beépítve, mint bármelyik 120mm-es ventim ebben a 25mm-es vastagságban. Pedig volt mit kipróbálni, és még halk is. Olyan erős, hogy a dobozon két oldalon lévő perforációra határozottan odaszív 1-1 bontatlan borítékot pedig csak 1000RPM-el megy
Ilyen áron van:[link]Vagy még egy enermax twister pressure
-
törölt tag
válasz
instantwater #31994 üzenetére
ITX-hez a 2,5" illik és abban a WD10juct alkalmas erre.
Amúgy javasolnám HP micro-szerverek között szétnézni, mert "mindent tud"-hat ami neked kell, és 24/7-es üzemre vannak kitalálva. Asztali gépnek és szervernek is használható egyszerre, van benne megfelelő táp, 4db 3,5"-os hdd keret, usb3 csatlakozó. -
törölt tag
válasz
shteer #31975 üzenetére
Nyákba forrasztott ajzatnál:
"GND" lábak14-es zölddel bekeretezett ajzaton a 12-13-14-es lábak) legyenek egy vastag vezető sávval összekötve és onnan "egy pontból" ágazzanak szét a fogyasztók felé a GND vezetékek.
Illetve ugyan ezen a csatlakozón a "+12V" és "SENSE" lábak: (3-4-5-6 lábak) legyenek egy vastag vezető sávval összekötve, és onnan "egy pontból" ágazzanak szét a fogyasztók felé a +12V-os vezetékek.
két ekkora felületre már be lehet biztonságosan forrasztani akár a nyák aljára az elmenő vezetékeket, a helytakarékosság jegyében.Lengő ajzatnál: a jelölt számú pontokból12-13-14 és 3-4-5-6 érkező vezetéket össze kell sodorni külön-külön, érvég-hüvelyzeni. Ezeket egy-egy sorkapocsba kötni, a sorkacsok szabad pontjára az fogyasztókhoz elmenő "GND" és "+12V" vezetékeket bekötni szintén érvég-hüvelyezve.
A külső táp Indításhoz a 11-es lábat kell a 12-13-14 "GND"-re zárni egy kapcsolóval.
Olvastam, hogy, nem miniden esetben indul el, ha az AC dugó csatlakoztatása közben, a REMOTE össze van kötve fixen a GND-vel, és egyből terhelést is kap a táp. Ezért érdemes a kapcsolót is betervezni hátra, a szívás elkerülése végett... -
törölt tag
Az adapterből 2 pár vezeték megy a CPU tápcsatijához, és csak egy a PicoPSU-ba. Ha a PicoPSU vacakolna, akkor miért esik önmagában a CPU-t terhelve?
Igen ám, de nem mindegy hogy milyen eloszlásban és hogyan kötötted be a csatlakozót...
Ha így osztottad két részre a 6 szál vezetéket, ami a teljesítményt szállítja, akkor az egyik "kötegben" fele akkora kábel keresztmetszet van a GND-nek és +12V-nak, szóval -már a DA-2 kábelein- lehet akár 2x akkora feszültség esés, mint a másik kötegen, ugyan akkora áram terhelésre.
Arról nem beszélve, hogy az egyes ágakon levő +12V feszültségről fogalma sem lesz a SENSE csatlakozónak, így nem működik a tápkábelen eső feszültség, terhelés függő kiegyenlítése.Ajánlanám az összes GND egyesítését az ajzat tövénél -amibe illeszkedik a DA-2 dugója-, illetve az összes 12V-os pont egy pontban való egyesítését, a SENSE csatlakozási pont-tal, szintén az ajzat tövénél.
Ha eddig nem így volt bekötve, akkor teljesen normális jelenség amit tapasztaltál, és mind két táp hibátlan.
Bocs szerkesztettem.
-
törölt tag
válasz
bombibmw #31956 üzenetére
Igaz hogy itt OFF de majd 70L házról elsőre inkább ilyesmire válts ~30L. Mert: kevesebb vele a macera, tud szellőzni a léghűtéses VGA, kényelmesebben pakolható, jobb cable-managment, és később elférhet benne a vized is.
Ja és nem is méreg-drága.ITX-es lapot ebbe is tehetsz, és ha megbékéltél a méretével, körvonalazódik hogy milyen kompromisszumokat kell kötni, egy ITX-es, 20L körüli házzal, csak akkor lépj tovább.
Amiket korábban linkeltem azok is ugyan ezzel a mérettel/elrendezéssel bírnak, csak több díszítéssel, és négy kivágás helyett két hellyel.
Kisza25 kollégának van, kérdezd őt, ha első kézből akarsz tapasztalatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- E-roller topik
- Logitech szerviz
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest