-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
suti237 #34363 üzenetére
Ha nem túl régi a beszerzés jelezheted nekik hogy ez msata alapú és neked pci-express alapú kell...lehetőleg kicserélik/levásárolhatod.
A CF kártya ügyében:
A legelső szabvány 4GB-t támogatott valóságosan. A 2.0(2003) 137GB-ig tolta ki a limitet.
Ha az IDE vezérlője, amiről a CF szlot is üzemel, megbirkózik egy 80GB-s IDE-s hdd-vel, szerintem a 64GB-s CF kárttyát is fel kell ismernie, ha van rá lehetőséged próbáld ki vásárlás előtt egy ilyen lemezzel.
Mivel ez a vezérlő kettővel újabb szabványt (SataII 2004 április) is támogat, nem gondolom, hogy problémát okozna neki, de azért tedd próbára. -
törölt tag
válasz
AxBattler #34358 üzenetére
Az általa linkelt manual 7-es oldalán lévő blokkdiagramon látszik, hogy: Az ICH és a mini-card között 1x-es Pci-Express+Usb2.0 csatlakozás van kialakítva, az SSD-je pedig mSata protokollon kommunikál.
Ezért nem működik. &rew is ezért kételkedik benne.Szerk: Patice megelőzött.
(#34360) AxBattler : Toshiba/samsung a többi ipari hulladék.
(#34361) patomi: egy szavazat az MSI-re jobb az elrendezése a CPU környékének, és jobb minőségűek a kondenzátorok is a VRM körül.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #34295 üzenetére
szerk.:
Ha a szállítás miatt kell az alacsony súly, akkor arra is fel kell készülni, hogy "extrém" hőingást kaphat, és a tágulási tartály hiánya miatt, a csöveknek, műanyag alkatrészeknek kell elviselnie a feszültséget.
Ami kockázatot jelent, hogy ereszteni fog, majd levegő kerül bele, mert a tömítések, nem zárnak tökéletesen.
Normál üzem közben 10C°-ot vagy kevesebbet változik a közeg hőmérséklete, míg hosszabb szállítás közben ez lehet +/-40C° is. -
törölt tag
Már értem miért írtad, és igazad van. Ez csak a Extended-MiniDTX szabványnak felelne meg, ami manuál szerint "Micro ATX from factor".
(#34288) bambano: nem írtad hogy milyen hőmérsékleteket kell elérni, zaj szemopont-e... 80W-hoz egy ~300g hőcsöves borda és egy ~100g-os ventillátor is elég, ami hozza az üzemhez szükséges feltételeket: nem veszi vissza az órajelet a CPU.
Játékvízben min. van 500ml folyadék ami 500g és még nem történt semmi.
Pl.: az atlas 650g bordázat szempontjából és nem szégyenkezett, pedig nem 80W-ot disszipál csúcsban.
-
törölt tag
-
törölt tag
A port ugyan abban a síkban, mint ITX-nél. Ugyan azzal a táppal - ha nem túl mély - belefér mindkét szabvány esetében az egy slot-os vga.
Ugye az eredetileg belül volt a PCI-express port, ez a második generációs Core-i család óta megcserélődött, így a Mini Dtx megengedőbb a táp hosszal, de problémásabb lehet a szellőzés, a kártya-oldallap közti kis távolság miatt, vagy "csak" korlátozva van 1slot-os megoldásra.Támogatom: ECO mode on!
-
törölt tag
Már akkor "elégedett vagyok", ha a szőre benne van a gépben, az pont ugyan ilyen aranyos
Tegnap este kezdett el érdeklődni a monitoron mozgó egér iránt táguló pupillával, a mozgó ablak nem érdekelte, csak az egér... Neeeem.Cica és Mini-Itx topik
-
törölt tag
Nekem érdekes, hogy csak a CPU felőli első három..négy slot felett van magasítás, feljebb nem.
98% hogy nem lehet még egy Ref. VGA-t beletenni, úgy hogy legyen köztük 1 slotnyi hely.Érdekes hozzá állás...
-
törölt tag
válasz
#16939776 #34219 üzenetére
Szerk:
FC blokk csatlakozásai miatt nem fér el, a kártya és az oldallap felett, a víz kilőve.
Ref. hűtéses VGA-n kívűl más sem, szintén a magasság korlátozás/oldallap miatt.
A VGA fölött kellene még 25-30mm hely, hogy ref kártyás CF/SLI-vel használható legyen a ház: Így(#34220) kisza25: nézd meg a második linket.
-
törölt tag
Egész pofás konstrukció, de ATX mérete ellenére bajban lenne egy SLI/CF konfiggal.
Azt nem értem miért a MB, VGA alatti részén megy ki a levegő nagy része, miközben a HDD-k termelnek 10-20W-ot, a VGA-k meg 2-500W-ot? A felső perforáció ellenére a kártyák között forró a levegő, amivel az alsó VGA hűtésére lenne hivatott.
Vízzel még csak-csak, de előre be férhet 1db 240-es slim radiátor, ami 2 VGA-ra már vicces, és a CPU hűtése még kérdéses.
Egy darab VGA-hoz, meg szerintem túlzás egy ATX méretű ház. -
törölt tag
válasz
Pöttön #34203 üzenetére
Szia!
Még írnád, hogy mekkora OC van a processzoron (órajel/feszültség), mérted-e a fogyasztását külön a CPU-nak terhelt állapotban, illetve volt-e "kupakolva" a processzor?Mert lehet hogy van költséghatékonyabb megoldás, mint egy bruttó ~90K Huf-os ház, és egy ~25K Huf-os Aio beszerzése, csak azért mert melege van a CPU-nak
Van Itt olyan, akinek van/lesz Ncase M1-e: Sati
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
frakkk #34180 üzenetére
Ha megy napi 8 órát a gép, mert ezen dolgozol, akkor nem venném meg a VIVO-t, nem erre van kitalálva...
Ha mégis a kis gép mellett döntesz, és az is sokat fog menni, inkább ilyen hdd-t vennék bele:WD10JUCT
Ennél kisebb házba is belefér a konfig
Nem működik a linkelés, bocs.javítva. -
törölt tag
Ha előre beteszed pl.: az a nztx 200 mm-es ventillátort (166cfm), akkor hátul a két 80mm-es ventilátornak együtt, hasonló vagy nagyobb légszállítást kellene produkálni ha a rácsokon is szeretnél levegőt beáramoltatni a dobozba, át kell ezt gondolni, lehet hogy nem a várhatóan két leghangosabb dologra kellene rábízni a meleg levegő kiáramoltatását...
Ha jól tudom a plexi-is oldallapot fel tudnád cserélni a jobb oldali perforált oldallappal, mert a ház lehetőséget ad rá. Ha nem is pont olyan mintha levennéd, de valamivel jobb lehet a hőmérséklet mint a teli lappal...
-
törölt tag
Pedig elég nagy huzat kell 300W körüli hő kikergetéséhez, nem piskóta az a vga.. ha 8 fokot csökken a GPU hőmérséklet a tető levételével akkor tényleg kevés a légcsere...
Hátulra nagy nyomású ventiket próbálj ki, ha van ilyen otthon, és ne sajnáld tőlük a fordulatszámot sem, 300W+ hő az nem piskóta, úgy hogy egyből a házba jut!
szerk: Az eredeti 92mm-es ventik tényleg nem tigrisek rajta, mert érezhetően meleg a borda, de nekem 1 is elég volt belőle a boldogsághoz
-
törölt tag
A VGA mögötti nyílásnál a VGA körül forgatja körbe-körbe a levegőt, azért volt papír nélkül kicsit hidegebb VGA.
De az legalább kiderült hogy a venti légnyomása nagyon kicsi, és a doboz perforációi túl nagy ellenállást jelentenek neki, így ez nem lesz további segítségünkre.(#34131) Vtomi80: Jéé egy Atlasz
B@szott Jól néz ki.
Nem lehet hogy a CPU hűtő túlméretes ventiei belül veszettül forgatják a Meleg levegőt körbe körbe, és azért melegszik fel minden?? Jó a vga sem ártatlan az ügyben...
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #34119 üzenetére
Az a "csöves Kingfast SSD" kb.: 1/3 tempón megy, és drasztikusan kisebb a fogyasztása is emiatt, mint pl.: egy samsung M.2 SSD-nek.
Másrészt laptopban a CPU órajel alacsonyabb, valószínű csak fele a PCI-express sávszélesség az, amit M.2 portnak meghagynak, jóval energiatakarékosabbak a háttértárak, kevesebb, lassabb a rendszermemória... mint desktop-on.
Kevésbé fordulhat az olyan esetet elő, ahol perceken keresztül ki tudnád használni a teljes sávszélességet, amit az SSD tudna, így csak alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint desktop-on, hiába M.2 foglalatba tetted, nem ugyan az az igénybevétel várható. És amit példának hoztál az biztos hogy nem is melegedhet oly nagyon, mint az, amire itt a legtöbben vágynak beépíteni.amúgy igazad van: ~100C°-ot ki kell bírjon, tartósan, felette visszavesz a processzora, nem megy tönkre, max a usert idegesíti a visszajelzett magas hőmérséklet.
-
törölt tag
Az dísz-előlap két oldalán lévő rácson keresztül kellene beszívnia a levegőt, de mivel nem légzáróan van a díszelőlap hátára ráhelyezve a ventilátor, így az előlap mögött nem csinálhat vákuumot, ami - normál esetben - átkényszerítené a levegőt a díszelőlap oldalsó rácsain.
Ezért a belső előlap széléig - amin a venti van felcsavarozva - le kellene takarni a kivágásokat a venti körül, Vagy legalább kipróbálni mi történik, lesz-e levegő beáramlás az előlapon, elég erős-e hozzá a ventillátor.
A core V1-en nincs ilyen probléma, mert akkora a rács összfelülete elöl, hogy az elé lógatott venti is elegendő ahhoz, hogy mozogjon a rácson keresztül a levegő. -
törölt tag
válasz
#25954560 #34110 üzenetére
Elérte célját...
A videokártya hűtőt nem tenném a CPU alá, Inkább párhuzamosan egymás mellett legyenek a hőleadók, mint egymás felett. Mi több a VGA és az "egyéb" részt külön választanám egy fallal, így nem fűtené fel a gép többi részét, és lenne neki egy dedikált szélcsatorna köbe 20-20mm hellyel. Ebbe bármilyen hűtésű VGA-t bele tehetsz, ha alulról alaposan meg van küldve levegővel.
A CPU rész, nem igényli a vízhűtést, ha nem akarsz tuningolni.Ha 1db ventillátorral akarod megoldani a hűtést akkor úgy kell berendezni "akadályokkal" a CPU felöl eső részt hogy azzal be tudd állítani a két rész szellőzésének arányát, ezért is ajánlom a ketté választást, mert így picit nagyobb GPU hőmérséklettel, de halkabb ventilátorral meg lehet úszni. Mert a CPU rész amúgy nem igényli a borzasztó nagy térfogatáramot ahogy alap esetben előállna.
Ehhez amit el tudok képzelni max.:150W GPU, max.: 65W CPU +vízhűtés 10W?... egy 250W folyamatos terhelhetőségű táp kelne, ami átlag 180-200W-on járna teljes kiépítésben. Ez a DC-psu a leolcsóbbodóbb kivitelben 199-215mm hosszú, így a 190mm-nél biztosan magasabb lenne a ház ha beépíted.
Kívülre nem tenném ekkora teljesítményhez, amúgy is kellene kényszerhűtés a tápegységnek, ezt is be kellene dobozolni...
Ha 120-150W-ba bele akarsz férni tokkal-vonóval lehet a külső-delta-brick a megoldás, de ekkor végképp elvetném a vízhűtés a fogyasztása és a hangja miatt.a 190*190-es keresztmetszetbe falvastagsággal együtt szerintem már nem fér bele az MB+VGA szélessége ha két slotos a VGA és hagyni akarsz egy kis helyet - érdemes - a ventilátora és a fal között, vagy riser-t használni, de innentől nem lesz egyszerű a dolog...
...amúgy lenne köze a Hsz.-nek a topik témájához...Vissza rakhatom ON-ba?
-
törölt tag
válasz
kisza25 #34077 üzenetére
Ha van kedved vele időt tölteni, és méricskélni, akkor nézd meg:
-mennyit ér ha leragasztod a kivágásokat alul.
-teszel öntapadós szivacs csíkot U-alakban a ház alá, a táp kivágása köré, úgy, hogy előrefelé tudja csak kitolni a meleget a tápNem tudtam hogy ennyire szellős a VGA körül, jól változtattál VGA-t!
-
törölt tag
válasz
kisza25 #34074 üzenetére
sajnálom!
Ezzel az elrendezéssel a ref. VGA még jobban küzdene: Három ventilátor próbálja kiszívni a levegőt a házból, és oldalt a szűk perforáción tud csak beáramlani a levegő.
Jelenleg, pluszban a vga-nál tud beáramlani levegő egy része, szerintem pont így jó a VGA-nak.Ha tervezték a szellőzését a háznak
Akkor az alaplap felett/alatt kellett beáramlania a levegő egy részének, és kellett hagyni annyi vákuumot, hogy fentre is maradjon erő elegendő levegőt beszippantani.
Megnézném egy A4-es papírlappal, hogy mennyire erős a vakum az egyes perforációknál, ami mutatja milyen erős a beáramlás. Ha kevés fent a beáramlás/szellőzés, akkor egy nagyobb statikus nyomású ventilátorral kipróbálnám ki és tesztelném újra, minthogy globálisan csökkenteném a vákuumot, azzal hogy csökkentem máshol a légellenállást, növelve helyileg a légáramlást.
Mi a véleményed erről a logikáról?
Ha elől/fent megáll a meleg levegő levegő az nem feltétlen baj, ha a többi helyen a hőmérséklet jó elégséges a légmozgás. Nem biztos hogy fúrnék oda, emiatt plusz likakat
-
törölt tag
válasz
kisza25 #34071 üzenetére
Ha az alaplap mögötti oldallemezt megfordítod, gátolni fogja az alaplap alatti lemez a légáramot, takarják egymáson a kivágást.
Mielőtt szétvágod:
Az előlap és az U-alakú lemez közé tegyél valamit próba képen, ami elemeli a kettőt egymástól, ha lesz pár mm az előlap és a palást között, be tudja szívni, áthúzza az egész házon a levegőt, teljes hosszában.
De nem biztos hogy jó lesz a VGA-nak, mert megszűnik a levegő beáramlása a felső lemezen és a VGA-n keresztül, és ugyanúgy melege lesz, fent a sarokban... -
törölt tag
válasz
kisza25 #34056 üzenetére
Nem akartam megsérteni
Ezek az igényeim:
4 db 7200-as, 3,5"-os Hdd 24/7-ben, nagy Pci-expres VGA, PCI stúdió hangkártya 2 slotos, 2db Firewire csatlakozó/FW kártya, a külső hangkártyákhoz, I7 a munkához, I5 a játékhoz, ja és néma csend a zenehallgatáshoz. Bekapcsolom-> megy, ne keljen bios-t álligatani, vagy kapcsolgatni semmit.
A többi nem mutatvány(#34058) kisza25 :Én okoztam a zavart az erőben.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #34048 üzenetére
Nekem még van két nagyon régi samsung PM800 aminek 230MB/s a vége, és az "i7" mellett sem éreztem veszettül gyorsabbak a 530/480-as samsungot. Sőt a játékgépemben is csak 500/200-at tud az SSD, ott sem volt érezhetően gyorsabb a "modern" samsung, pedig 2x több pontot kapott, fele annyiba kerül, és kétszer akkora területű mint az Datacenter-grade SSD
5 db ITX-gépben van ssd-n az op. rendszer, ha a ramdiszket is annak vesszük, akkor 6.
Az M.2. egyiknél sem hozna akkora hasznot ami miatt vágynék rá, nem vagyok akkora PRO user.
-
törölt tag
válasz
djnice #34022 üzenetére
A tömb-CPU között szerintem túl nagy a hőmérséklet különbség, takarítsd meg, és nagyon vékonyan - újbeggyel - kend meg a CPU-t pasztával, és csavarozd rá a a hűtőt. Szedd le és fényképezd le, milyen a minta amit ad a blokkon és a CPU-n.
(#34021) &rew:Csádi idil
Csak a cica meg ne sejtse, hogy meleg a teteje.. viccet félre téve, télen többet játszom
-
törölt tag
Mélyvízi, csak úszóknak: Silverstone FT-03 mini
-
törölt tag
válasz
djnice #33940 üzenetére
Nézd meg azt is, hogy a CPU és a blokk között hogy terül a paszta. Lehet a kupak is domború/homorú, vagy feszülhet/eltartja onnan a heatpipe bármilyen okból.
A tömbnek is kb. ugyan azon a hőmérsékleten kell futnia mint a CPU-nak. A heat-pipe két vége között pár fok kehet csak, ha a tömb felőli vége elérte/meghaladta a 65C°-ot. -
törölt tag
Egy nagyon hasonló méretű (mm) : 100(H) x 212(B) x 266(T) házat :Morex 3777 moddoltam szét, ez is nagyon drága volt új korában mint ITX-ALU ház (3-400usd- árakat láttam), itt aprón 27K-ért megkaptam 120W-os picopsu-val együtt!
Már belefér minden, és könnyen szerelhető, egyedül a CPU hűtő kiválasztása/beépítése volt a problémás építéskor. Mini albumSzerintem kis munkával nagyon csendes kis gépet lehet belőle faragni OrigenAE MM100-ből is, van benne hely.
-
törölt tag
A CM elite 110 egy nagyon picivel, de nagyobb méretű mint amit ajánlottam.
Egy két spéci és drága htpc-házon kívül nem ismerek olyat, amin nincs SFX/ATX tápnak hely kialakítva, 120mm-es ventilátort és 2db 3,5"-os Hdd-t is fogad.2db lassú( pl.: WD-red ) hdd-hez, 10W-ot fogyasztó lap mellé a 65W-os táp az ésszerűbb döntés.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #33882 üzenetére
intenzívebb légnyomás ingadozással, alacsonyabb a frekvencián dolgozik - ugyan azon a fordulatszámon vizsgáljuk - a kevesebb de nagyobb felületű lapát miatt, mint a sok lapátos de meredekebb szögű, kisebb összfelületű változat.
Az intenzívebb légnyomás változás = nagyobb hangnyomás változást, hangosabb működést jelent.
A szélzaj az sokkal nagyobb frekvenciás súrlódás/fütyülés jellegű hang, amit lapát és a levegő érintkezése okoz.
Ezeknél az drága ventillátoroknál már nem hagyják a lapát legnagyobb sebességű részét(széleit) barázdák nélkül, ami egy jellemző frekvencia helyett több, szélesebb spektrumba osztja szét ezt a zajt, így kevésbé éles/zavaró.Van a motorhang amit az erő változás okoz az almatúrában és a lapátokon(fordulatszám ugrás->légnyomásváltozás) és kereten keresztül(lökések) hallhatóvá válnak ha nincs csatolás mentesítve a háztól
És a csapágyazás zaja, ha mérhető.
Ez a 4 fő komponens határozza meg a "zajt" egy ventilátor esetében.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #33868 üzenetére
Így látatlanban: tartósságra biztosan kiváló S-FDB (sony) csapágy miatt.
ilyen lapát kialakítással (HF-verzió) nagy légszállítást tud már a alacsony fordulatszám mellett is, viszont a légnyomás jóval alacsonyabb mint a nagy felületű kevésbé meredek lapátú változat (HP-verzió).NoiseBlocker eLoop B12-1-el több tekintetében is hasonlóságot vélek felfedezni a S-FLEX SFF21D-vel.
-
törölt tag
válasz
HoaryFox #33854 üzenetére
Az a CPU nem igényli a folyadék hűtést: egyrészt jó a hővezetés a kupak és a mag között, másrészt nagyon alacsony az órajele/magfeszültsége/hőtermelése.
Teszt AIO-val (H110i GT): [link]
Jó ház szellőzéssel egy egyszerű heatpipe-os borda is megteszi, nem fog felpörögni rajta a venti.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33830 üzenetére
84%-os hatásfok: 16W hőt kell kipaterolnia a ventinek. Ami ugyan nem erős/hangos (1W) de a elégé szűk helyeken a kell áthúznia a levegőt, nehéz dolga lesz. Pont a kimeneti egyenirányításnál van apróbb borda, ami várhatóan a legjobban fog melegedni 12V-ot 100% körül terhelve. Igaz ez érintkezik az acél burkolattal egy gap-padon keresztül, de annak az alumíniumhoz képest ~1/5-e a hővezetése.
Szerintem ha a játékot nem erőlteted napi 1-2 óránál többet azt még kibírja. Más esetben hosszú távra nem terveznék ezzel a koncepcióval.
Találtam a 160-asról pár sort, ami szerint bekapcsolás után áll a ventilátor. Csak >60W folyamatos terhelésnél, a belseje felmelegedése után kezd csak forogni a ventilátor.
Ugyan ez a cikk utal rá, hogy: az egyes modellek között ventilátor teljesítményében van a különbség, így jó eséllyel a 180-as is ugyan így néma IDLE, persze picit hangosabb ha elindult a ventilátor. -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33801 üzenetére
Ezek a "modern" lapok egyszerűek mint a faék: ha jó minőségű foglalat került rá, évek során továbbra is érintkezik az összes pin a cpu foglalatban, valamint nincs ráfeszítve a hűtővel az alaplapra, akkor nagyon nagyon nagyon kicsi az esélye hogy tönkre megy külső behatás nélkül.
~5-év benne van, ha minden nap elmondsz egy imát lefekvés előtt, de ennél az "5 év"-nél jóval hamarabb fogjátok lecserélni.
Az M.2 akkor melegszik fel, ha több percen keresztül intenzíven terhelve van.
Egy os betöltés + átlag géphasználat mellett nem tudod annyira kiterhelni. Ha azt nézzük hogy 600-1600MB/s-es tempót tud akkor is egy komplett 50GB-s file átmozgatása 1,5-0,5 perc, ha ezt a sávszélességet másik meghajtó is tudja.. ha nem sokkal tovább tart, de megint nincs kiterhelve az SSD 100%-ra és nem tud felmelegedni.Ha ez égető probléma lesz consumer vonalon/ átlagfelhasználás/, biztosan kapnak hűtést a nagyobb teljesítményű SSD-k.
(#33802) kisza25 : Ahhoz képest hogy mekkora mennyiségű hardver fordul meg a kezeid között, gondolom nem több a garanciális problémák aránya pár %-nál?
Nálam eddig csak az ment tönkre amit én akartam*, hogy tönkre menjen. Egy ideje csak jó hírű és legalább "egy évet kipróbált" dolgot veszek, teljesen újonnan bevezetett terméket nem.
* le lehet győzni bármit
-
törölt tag
válasz
scream #33776 üzenetére
Szia!
Az alaplap alsó felén az m.sata port, nem M.2
A Processzor kérdéses milyent választasz hozzá. Az eredeti pico-psu jó választás, mégis azt javasolnám legalább egy 12 cm-es 500rpm-es ventilátort képzelj még hozzá, teljesen zárt és szellőzés menetes házba ne tedd.
Amit linkeltél az: 1 Tömb a cpu-ra, 3db vékony heat pipe, és még 3 db tömb a borda és a heatpipe közé, kiegészítő a ... házhoz.
Ezen a kompatibilitási listán már szerepel a Z77e-ITX is:[link]Mac-mini-like méretben elég nagy választék van.
-
törölt tag
-
törölt tag
Német ebay-ról is 5-10 nap, korábbra nem vállalják.
(#33744) energy4ever: A radiátort beteheted az alaplap/VGA mögé a hátlapba, kicsit elemelve tőlle, ha a táp, szivattyú egyéb úgy is az alsó részben lesznek.
Az alsó lemezt lecserélném perforált lemezre vagy méhsejt lapra, nem ül rá látványosan a por, mint a bútorlapra ha megvilágítod. Alulról, ezen a rácson keresztül világítanám be, úgy hogy ne látszódjon a fényforrás, és ne tükröződjön az üvegen vagy a falakon, csak a hardver látszódjon benne. -
törölt tag
válasz
Tenken #33736 üzenetére
A két oldalra kiálló fülét le lehet vágni, a megmaradt keretet fel tudod szerelni két vastagabb habszivacscsíkkal gyakorlatilag bárhova.
Ebből a 2 egységest vettem, egyedüli problémája hogy 2mm-el szeszélesebb mint a meghajtó.
A csavarokhoz raktam 1-1 alátétet összeszerelésnél a drive és a keret közé így se nem feszül, se nem lötyög, meg lehetett húzni a csavarokat rendesen.4,5K volt hajózva, valamint "random színben küldik", de megúsztam a lilát.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #33686 üzenetére
"nem volt valasztasi lehetoseg." Azt hittem hogy még előtte állsz a beszerzésnek
Hűtéssel kapcsolatban: asztalon össze rak és egy terhelés tesztet megérne a dolog ezzel a virtual rooter-rel beterhelve. Kiderülne hogy a hűtő mennyire vészes 1m távolságból. Ha tényleg megáll 65W-ban a CPU, a hűtő is 50% környékén 26C°-ra klimatizált szobában, nem lesz gond a bemutatókon sem.
A nagy teljesítményű hálókártyára (10W) tenned kell ventilátort, mivel nem lesz légáram a házban.kíváncsi vagyok mennyit fog enni konnektorból, tipre 40-100W között idle/load. indulásnál megpörgeti a blowert, az instant 20W pluszban
-
törölt tag
válasz
#25954560 #33622 üzenetére
Figyelj rá hogy P2.10-es vagy frissebb biossal küldjék a lapot, ne keljen még egy cpu a bios frissítéshez.
Milyen aktív hűtőt tervezel bele, ami belefér a 40mm-be, és kompatibilis a keskeny foglalattal?
szerk: amit linkeltél az 27+15=42mm?!Szép ház, már régóta nézegetem... apróra még nem került fel
-
törölt tag
válasz
flashpointer #33610 üzenetére
Ha végigköveted a sávot, kiderül hogy mi okozta a zárlatot.
Képek alapján, a PCI-express port felé viszi a +12V-ot, az atx csatlakozótól, de nem esküdnék meg rá.
Ha volt valami fogyasztó a PCI-express portban, azt már ne próbáld ki más alaplapban.
De nélküle, még illene indulnia ennek a lapnak...ha nem égett össze a PCI-express port is. -
törölt tag
válasz
Jim Tonic #33582 üzenetére
Az infrás képen a vezérlő és körülötte a táp rész hevült föl viszonylag gyorsan, majd a NAND-ok lassan utolérték. Amit leírtál az már az állandósult állapot? Írás/olvasás/vegyes volt a terhelés?
Mivel méred? infra/kontakt hőmérő? Belsők hőmérsékletét is meg tudod mérni, ugyan így terhelve?(#33584) cinemazealot: erre gondoltam, a WI-nek van ilyen tulajdonsága
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #33566 üzenetére
Szerintem 12V körül átválthat 100%-os kitöltésre a DC-DC, így tudhatja biztosítani hogy 12V bemenetnél a kimeneten is meglegyen a 12V.
A zajjal nem lehet gond, mert ekkor nincs kapcsolgatás, az akku szolgáltatja az áramot, a fet-es átkapcsolón(UPS) keresztül. Ugye a be+kimeneten továbbra is ott a szűrés. -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33563 üzenetére
Újabb ház építés!
Nyugodtan posztolhatod ide, ha elkészült egy munkafázis
Ha kihúzod a hűtő ventit( 1-2 percre alatt nem fog túlmelegedni) van hangja a tápnak?
-
törölt tag
válasz
mrbig25 #33542 üzenetére
A forró-ragasztóval való kitöltés ellenjavallt, nem tud mozogni a hüvely, ezért szétfeszül bedugásnál, rossz lesz a kontaktus. Megmelegszik, és beragasztja magát a csatlakozóba.
A végigforrasztásos, két kábeles nem éppen szabványos, nem tudja a VGA VRM-je hogy mekkora a feszültségesés a kábelen, ezt min +2/4 szállal ki kell egészíteni, külön GND és +12V a táphoz, amin nincs terhelés./Mod percek/
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #33441 üzenetére
A vezérlő a külső oldalon van, ami a legnagyobb igénybe vételt kapja. (kis méretű csip a Nand-okhoz képest, és folyamatosan dolgozik ha használod az SSD-t)
Illetve a BGA vezeti a hőt a nyák felé, onnan a másik BGA a csip felé.
Ha a külső oldalon 100 helyett csak 60C°-os-ak az IC-k, valószínű hogy a túloldalon sem melegednek fel a Nand-ok 100C°-ra. -
törölt tag
válasz
energy4ever #33400 üzenetére
Jó a megoldás! Annyival egészíteném ki, hogy a gépház és a gap pad közé tehetsz nagyobb felületű alu lemezt, ami szét viszi a hőt. Mert az acél lemezen nagyon gyengén terül szét a hő...
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #33377 üzenetére
Ha nincs természetes szellőzése, felfűti bármi a zárt-lég-teret, max. lassabban, ha kevesebb hőt termel.
A búgás/rezonancia probléma oka, sejthetően a hdd/venti felfüggesztési problémája+ az üreg, amibe "szól" felerősíti azt.Szerencsétlen esetben, a nuc ventilátorának a hangját is felerősítheti az üreg, max. nem búgás, hanem egy más hangszínt fog jobban hozni. A hűtési problémát sem biztos hogy megoldja a nuc, attól hogy kevesebb hőt termel.
A házad is, egy nagyon igényes darab...
Megvizsgálnám helyedben közelebbről, hogy, mi okozza a problémákat, és azt próbálnám megszüntetni elsőnek.
A végén meg mindegy lenne, hogy veszel-e másik gépet, mert mindkettő alkalmas körülmények között üzemelne, és a kutyád is tudna aludni bekapcsolt gép mellett.(#33378) AxBattler: jaaa..
35W processzort szerintem megfog, ha a többi power limit beállítás is ezen belül van. nagyobbat nem hinném hogy le lehet kényszeríteni annyira, ki kell próbálni.
-
törölt tag
Igen a V1 az rendben van, de jóval nagyobb ahogy írod..
A többivel igazán nem szimpatizálok a vga-n lévő tápegység + drive-cadge + várható kábel-dzsumbuj miatt.
Ide bekerül egy custom hűtős vga, marad ~2-2 cm szabad rész a kártya közepétől a kimenetekig a szellőzésnek, és a cpu-n keresztül kell kiáramolnia a melegnek ott van a venti. Nem ez a legideálisabb eset, ami eszembe jut.
(OFF)jövök még vissza, a többieknek is(/OFF) -
törölt tag
Az a 6500-as nem egy melegedős CPU, egyszerűbb hűtővel is elvan, jó szellőzés mellett.*
*Elöl egy nagyobb teljesítményű ventivel, ami kifele fúj, +moduláris sfx táppal, probléma mentes lehet a konfig a 130-ban is, sokfajta vga-val kompatibilis, jobban fér bele a tápkábel.
Szerintem "első ITX háznak" elég ez is...Majd látja, hogy akar-e kisebbet/kompaktabbat/problémásabbat
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #33369 üzenetére
Szerintem visszalépés lesz responzivitásban, átlag 25%-al gyengébb..
ha kiterheled pl.: /telepítés közben filmnézés/ ki fog szaladni a 15W-ból, és csökkenti a CPU órajelet, így tovább lassulhat.zajjal kapcsolatban: nem tudom hogy milyen hűtési megoldással vennéd(aktív vagy passzív) ?
(#33371) AxBattler: az aktív turbó mellett lép életbe.. Core i3-4150-ban nincs turbo..
>>ép ezért: konektoros fogyimérő bedug és kipróbál mi történik<< -
törölt tag
válasz
Pete55555 #33364 üzenetére
A gyári intel hűtő jobb minőségű alumíniumból van (jobb a hővezetése) és nagyobb a felülete is.
Arra barkácsolj rá egy ventit légzáróan, és olcsóbban tartós minőséget kapsz.Ilyen megoldásokkal tele van e-bay, mind más-más néven fut.
6-8K alatt ott is mind bóvli, átnéztem már számos alkalommal a teljes kínálatot.Vettem helyi kimérésben hasonló minőségű hűtőt. Gondoltam nem lehet, rossz csak pörög rajta a venti...
De hangos volt, jó 10 fokkal rosszabb mint a gyári.
Még szerencse hogy a hátlapi merevítő+csavarok kellettek csak belőle. -
törölt tag
válasz
#20655360 #33362 üzenetére
Szia!
Ha van rá lehetőséged használhatsz ilyen táp megoldást hozzá:ATX->SFX adapter+ SFX tápegység több hely marad a lap és a táp között, könnyebb dolga lesz a CPU hűtődnek.
Érdemes lehet kipróbálni a front ventit fordítva felszerelni. Lehet nyerni vele pár fokot, ha custom hűtéses a VGA-d, egyenletesebb lesz a szellőzés, nem dolgoznak egymás ellen a ventilátorok.
-
törölt tag
Alaplapos kérdésre remélhetőleg a többiek tudják a választ.
Sajnos nem, a h110/h170/z170-es itx-es gigabyte lapok manuálja nem tesz különbséget, ebből a szempontból sem köztük, elintézi ennyivel:
CPU Core Voltage Control
This section provides CPU voltage control optionsBelépő szintű/egyszerűbb lapokról szokás lespórolni ezeket a funkciókat. a h170-est ajánlanám beszerezni, biztos ami tuti. Vagy még inkább olyan lapot választani, amivel van tapasztalat netszerte/itt.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha a mostani VRM-ek, nem a tápegységben lévő kapacitásra/szűrésre támaszkodnának akkor azt mondanám OK.
Azt a 3 helyre tovább fűzött 12V-ot, a 5A/pin-el terhelhetőségű bontható csatlakozón keresztül meg:
no commentszerk: hőálló, teflon szigetelésű kábelekkel! Sejthető miért nem volt elég, a pvc szigetelés
-
törölt tag
válasz
bobsurf #33256 üzenetére
Itt próbáld meg feltenni a kérdést: Home server / házi szerver építése
-
törölt tag
válasz
kinghaxor #33242 üzenetére
Csak azért voltam meglepődve, mert, nem szokott opció lenni, hogy a TFX táp nélküli is meglehessen vásárolni egy ezzel kompatibilis házat, mindig adnak mellé "valamit" táp gyanánt.
Lehet hogy PH!aprón néznék szét milyen ház van eladó, ebben az árkategóriában -akár táppal együtt-, és azokból válogatnék. B variáció, ha van kapcsolati tőke: 1-2 nagykerbe leadnám az igényem egy táphibás TFX házra, azok közül amelyet mi ajánlunk és reménykednék, hogy lesz ilyenből visz árú, amit oda is adnak 10K alatt...
Ha a B variáció számodra járható, akkor szívesen ajánlunk házakat, különben a használt piaci kínálat leszűkíti a mozgásteret, cserébe könnyebb lesz dönteni
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #33167 üzenetére
Ha rárakod egy meghajtóra az os-t, azt nem használhatod tovább tárterületnek vagy chache-nek, így a 120GB-s SSD 92%-a kidobott pénz. Boot közben betöltődik ramdis-be az os, onnantól nem sok a további előnye az ssd-nek.
Chache-nek akkor ajánlott, ha maximumra bővítettük a rendszer memóriát, és még mindig teljesítmény problémák vannak. Oda sem asztali gépekbe szánt fajtát, mert csak további problémákat szül...Nálam 1db 4GB-s olcsó pendrive-ról 2 perc alatt feláll a nas4free, ssd-ről volt kb.:50 sec. Ha minden nap újra kellene indítani biztosan ssd-ről futna
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #33163 üzenetére
Továbbá (mivel a lapon összesen 4 SATA csatlakozó van) az SSD-t egy külső házba raknám, így USB3.0-án csatlakozna a géphez. Ez így kivitelezhető? Mármint úgy értem, hogy ilyen esetben fog tudni bootolni a gép?
Teljesen felesleges, ha bootolna is róla, nem fog 3.0-ás tempóval tölteni.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33154 üzenetére
Az olcsóbbikat, a nevén kívül más differencia a leírás szerint nincs.
(#33148): LinX benchmark.. és nézni kell a Gflop-ok konzisztenciáját. Ezt sokszor leírtam hogyan kell.
2 hét hibátlan prime95 után is fagyhat csontra a gép összetettebb terhelésre...
Gyors tesztnek az aida "sebesség bencshmárk csokrot" ajánlom. Stopperrel mérni kell mennyi idő alatt fut le, instabil gépen is lemegy, csak darabosan, lassabban, köhögősen. De utána LinX. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bambano #33107 üzenetére
Nem tudom hogy volt-e benne irónia(...)
sajnos a gyártók low-budget atx ként tekintenek rá, évente 2-3 "full-os" lap készül, mindenféle érthetetlen korlátozással, az ATX-es testvérhez képest.
Eddigi tapasztalatokat átlagolva: ön-tökön-szúrásnak nevezném az mATX-el való hosszútávú együttélést, mert mind ITX, mind az ATX-méretben jobb, több, szebb lapokat lehet kapni.Ha megint divat lesz, és nem csak<<1%-nak, a duál VGA-s rendszer építése, akkor lehet ott is szemléletváltás.
Ha lesz hozzá topik, engem is érdekel a téma, (pl: memória támogatás hiánya, gyenge oc, rosszul elhelyezett csatlakozók...)
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33105 üzenetére
Sajnos mindkettő 282 mm-es VGA támogatással rendelkezik, amibe nincs benne a 25mm-es front fan..
Azzal együtt 257mm marad. 240-es aio-t beépítve, felülre, szintén bukom a két front ventit...
A 20/22L-hez képest, elég korlátozottak a lehetőségek, marék látható csavarfej sem túl esztétikus. Nekem: 10/7.2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged