- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik, valakinek el van mentve egy link, hogy pontosan milyen távol vannak egymástól vízszintesen és függőlegesen a mITX lapokon a csavarhelyek?
Próbáltam keresni, de asszem már kicsit kivagyok (én hülye nekiálltam fájós fejjel how-to nélkül összelegózni az E-D3-at), már nagyjából kész, de nem szeretném újra szétszedni, csak mert fordítva raktam be egy tartólábat.Esetleg E-D3 tulajok (sb, storm4) megírhatnák, hogy a szimmetrikus felépítésű alaplaptartó a szélén lévő bevágással melyik irányba kell berakni, valamint a másik 2 távtartószerűségnek ami teljesen azonos mi a funkciója és hová megy? Ja és találtam 2 db régi alaplapi távtartó műanyag pöcök szerű dolgot annak hol a helye?
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #20411 üzenetére
Kicsit nézz utána mit tud az új nvidia GTX 750 vagy 750 Ti 55/75W-bol kínozni
-
Mercutio_
félisten
válasz
pc-user #20359 üzenetére
Teljesítmény.
A proci gyengébb (atom) de a fő gond a GMA950 ami egy elavult cucc, szinte semilyen ma elterjedt netes és média tartalmat nem támogat HW-ből, azaz a procit terheli minden, így még lassabb lesz az egész.sb: Ez valami régi atom-os lap, szerintem semmivel nem lesz jobb a P4-nél
-
Mercutio_
félisten
válasz
Hiperhuje #20335 üzenetére
Ilyen kis helyen elférő konfigot semmi értelme a bazinagy prodigy - bepakolni, vagy ha feltétlenül prodigy, akkor mehet bele valami ATX táp az is csendes, procibol is vagy vegyél T-nélkülit, vagy gondold át nem jobb-e 1155-ös platformban gondolkodni. Ha nagyon T-s prociban gondolkodsz ott 14k [link], előtte azért hívd fel őket, hogy valóban be tudják - e szerezni.
SSD - böl 120GB /240GB Kingston V300 vagy Samsung 840 EVO-k ízlés kérdése.
-
Mercutio_
félisten
válasz
BomiBoogie #20142 üzenetére
Lian Li gyártotta le, szóval szükség esetén szerintem lenne mögötte megfelelő gyártósor
A radi által írtakon túl a kis darabszám miatti exkluzivitás még, ami az árat indokolhatja. -
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #20053 üzenetére
Elkepzelheto a végeredmény mindenesetre az amit leirtam. És ezért írtam, hogy integrált procikkal nem tudom mi a helyzet, bár mintha remlene, hogy a brazos - os lapok se indultak 4pin nélkül
-
Mercutio_
félisten
válasz
Sanyi.mTs #19968 üzenetére
Lehet ezekhez rövidebb moduláris kábelt kapni?
Mert általában olyan b*szott hosszúak, hogy az ember csak mérgelődik mennyi helyet foglal a kábel.Seep: SFX tápot itthon nem igazán kapsz csendeset, sőt gyanítom a halkabb ATX-ekhez képest mindegyik zajos ami jelenleg megbízható és a piacon van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
BomiBoogie #19895 üzenetére
Bocsapósak a fotók, nézd meg a gyári adatokat, és az Elite 110-ből még a táp is kilóg majd picit.
-
Mercutio_
félisten
Eddig csak képeken láttam, de most már élőben is itt figyel az asztalon 2 ilyen szépség
-
Mercutio_
félisten
Mi volt előbb a Prodigy vagy ez?
-
Mercutio_
félisten
Nézegetem a CM Elite 110-et, és most tudatosult bennem, hogy ez az SG05-nél azért nagyobb lesz (4 cm-mel szélesebb, és 3-mal magasabb), igaz cserébe mehet bele ATX táp, SFX helyett ami hang szempontjából előrelépést jelenthez egy konfignál. (+ befér az elejébe egy 120-as radi, de ez asztalon gondolom nem halkabb mint egy csöndes levegős procihűtő
és a ház szellőzését is blokkolja abból az irányból ez esetben)
-
Mercutio_
félisten
Skacok létezik olyan - a kártya sebességét nem korlátozó - olcsó adapter amivel s-ata, vagy usb-csatira tudok kötni CF-kártyát? (és arról bootolni)
Kártyaolvasóból számomra túlságosan kilóg a CF-kártya, és a H61-es lapon nincs is elég alaplapi usb-tüske, hogy az előlapi csatik mellett mást is kiszolgáljon, ezért a kérdés. -
Mercutio_
félisten
válasz
prmcsk #19780 üzenetére
Igen, én is erre gyanakodtam a méretei miatt, de a linkelt FSP-n máshol van a tápcsati és úgy ránézésre a ventillátor elrendezés is, tehát az a kérdés, hogy pl. hogy viszem be a 220-as tápkábelt úgy, hogy ne legyen ronda/barkács kinézetű? (Így nézett ki a ház hátulja, amíg FSP-táp volt benne, illetve belülről így nézett ki (most egy üres ház, amibe remélem ITX lapot tudok rakni minden barkács nélkül.)
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Jól gondolom, hogy bár ATX-ként aposztrofálják az alábbi FSP220-60CU táp (a méretekből 140mm X 86mm X 62mm-et számoltam 2,54-el szorozva) valójában TFX? (Itt találtam még róla képeket, viszont itt meg méreteket nem írnak, esetleg lehet eltérés a CU és a CU(FP) között is?)
Ha jó a feltevésem milyen táppal helyettesíthetem, mert ahogy néztem aprón a Seasonic TFX tápnak nem jó oldalon van a 220-as csatija, meg mintha az arányok/ventiméret se egyezne
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #19772 üzenetére
Leginkább konkrét alaplap függő.
Ami nálam járt Gigabyte GA-B75TN az Dell 19,5V-os külső táppal volt etetve, és a gyártó FAQ-jában azt írták, hogy tartományon belül bármivel etethető. Kérdés persze van-e olyan táp amin a 19V-os tápok csatija van, de kisebb feszt ad le, mert ugye adott méretű csatit fogad csak a lap.Alaplapon van s-ata tápcsati, azokat az eszközöket arról tudod etetni, 1 proci és 1 házventi szabvány csatival a lapra köthető, ezen felül gondolom barkács, meg úgy vannak vele thinITX-nél nem lesz több venti akkora méretben
-
Mercutio_
félisten
válasz
Honkydoo #19766 üzenetére
Ezen a proci egy Ivy alapú cerka, lényegében olyan, mintha a lentebb említett G1610-et lekorlátoznád, hogy max 1,8GHz-n fusson, valamint gyárilag alulfeszelték és az integrál HD graphics-ot is visszavették, hogy beleférjen a TDP-be. Összehasonlítás, benchmark adatok a 1037U-ról, ezek pedig E-350 Brazosról.
Sebességben dupláját hozza, mint a brazos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
2 sata port csak az új 1150-as foglalatnál divat Intel mITX-ben, a 1155-ös lapokon ott a 4 sata port.
A Rick4 által írt összeállítás bestbuy, én is raktam már össze vele néhány gépet és eddig senki nem panaszkodott
Ahol SSD volt a rendszer alatt ott meg különösen pattogós érzetű volt, mert megszűnt a vinyó/swap-file lassító hatása. Sajnos AMD vonalon nincs ilyen olcsó mITX lapa brazosban meg hosszútávon - még ha jól beállítva jelenleg a fullHD-t is elviszi - nincs tartalék.
-
Mercutio_
félisten
válasz
longwild #19741 üzenetére
Melyiket a sok közül?
24p lejátszási problémák (szandinal megoldatlan, ivy már majdnem jó, Haswell elvileg rendben) illetve az adott verzióhoz mire kijött megfelelő driver az se 2 nap volt. Szin(tér) megjelenitesi gondok is voltak, a kép minőség is gyengébb, nem tud (i3 alatt biztosan) 3D-t,valamint i3 alatt a kepjavito és konvertáló funkciók gyárilag le vannak tiltva. -
Mercutio_
félisten
Ja, hogy ilyen gyakorlatilag itthon beszerezhetetlen kategória?
Ha egy prociban nincs 3DNow! akkor az nem tudja a 3D anyagokat lejátszani/kitolni HDMI-n, vagy csak a HW-gyorsítás nincs benne? (A8-3820 vs. A8-6500 adatokat nézve tűnt fel)
-
Mercutio_
félisten
Szakik a thinITX lapokon kívül vannak még mai tokozással (AMD FM1/2/2+, Intel 1155/1150, esetleg valami integráltCPU-s cucc) szerelt lapok amik notirammal etethetőek?
-
Mercutio_
félisten
Ehh, melóhelyről netezés átka
Mekkora kéretben gondolkodsz?
1TB-sből ezt a Hitachi-t láttam ami még megfizethető talán, de vagy én vagyok béna, vagy még nagyon új, mert nem találtam tesztet, ja meg van még ez az 5K1000 aminek Tom'sHW-n van tesztje, itt pedig egy másik,esetleg SSHD nem játszik?(Közben látom már amit radinak írtál)
Kisebb méretben (500GB, 750GB) meg ahogy nézem a ]WD Black-eknél nincs lényegesen olcsóbb -
Mercutio_
félisten
Jaaa, így már tiszta.
Haswell-nél is van 24p framedropp?Azért az az i5+7850 nem egy picoPSU konform cucc
gere: Így tiszta, majd jönnek a szakik és megköpködik a dolgot, aztán ha tudnak jobbat erre a célra leírják. De ez a proci még tényleg nagyon új, én megvárnám az első teszteket.
-
Mercutio_
félisten
Intel oldalán nincs infó a QuickSync meglétéről és mivel egy 3217U-val összehasonlítva a többi képmegjelnítéssel kapcsolatos szolgáltatás amiről van adat nincs benne, így gyanús, hogy ez se, tehát a konvertálást proci "izomból" kell megoldani, ami mégiscsak egy 10W-os apróság.
Én megvárnék néhány tesztet, hátha ezt is próbálta valaki, és akkor van viszonyítási alap.radi: Mi a gond a J1900-ban lévő intel HD-val? Az Ivy cerkában lévő röhögve visz minden HD-filmet kivéve persze a 3D-seket.
sb: Ezek jó hírek
, akkor ez most a "fő"-gép lett, vagy van ennél még izmosabb a "spájzban"?
-
Mercutio_
félisten
válasz
vargapdavid #19610 üzenetére
Tápos kérdést inkább a tápos topicban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #19606 üzenetére
Attól még magát a procit a lap biosa (a benne lévő mikrokód) nem fogja ismerni, és adott esetben hibásan, vagy egyáltalán nem kezeli, de olyan eszközökkel amiket leírtál a proci mellett mi a fenére nem elég az a prociválaszték amit támogat? e-penis?
Csipszetek közti difi ezer helyen le van írva, ha te lusta vagy guglizni (első tallat, táblázatos formában) más is lehet lusta gépelni
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #19604 üzenetére
Support résznél megtalálod a procik listáját amit kezel, feltehető a hasonló TDP-osztályba soroltakkal is megbirkózik (Giga GA-B75TN 1155-ös lapnál 77W TDP a limit itt úgy látom bátrabbak és a 84W-osakat is bevállalták)
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Most nézen a G3420 eleve 65W-os TDP-be sorolt, a G2020 55W-os volt, esetleg freki felső határát lehet korlátozni biosban? Mert akkor a 35W-os G3420T 2,7GHz-ét beállítva...
MÁS: Nézegetem az FM1/2-es lap és proci hirdetéseket, ennyire elégedettek a tulajok, hogy nem akarják eladni, vagy ennyivel kevesebbet adtak el belőlük?
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Realan E-D3-ba milyen ATX tápot javasoltok?
Eddigi jelölt egy Seasonic SS-350ET, mivel OCZ modulárist nem lehet beszerezni, a többi moduláris ami halk és jó minőségű nem fér bele a 20k-s keretbe, ahogy a G series tápok se -
Mercutio_
félisten
Szakik, jól értem ezt a cikket, lényegében a doboz belsejét 180 fokkal elforgatták, és a tető valamint hátlapi elemeket is ennek megfelelően felcserélték?
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #19527 üzenetére
Nekem csak annyi, hogy valamiért nem megy a denonon az optikai csak a coax, de ez egyéni probléma, megyek is a hifis totyikba, hogy van - e korrekt olcsó szaki aki megnézné, valszeg optocsatolo gond
Még ami rémlik, hogy az optikai ki-/bemenet +1-1 jel átalakítás és optikán mintha a jelszint alacsonyabb lenne.
-
Mercutio_
félisten
Realan LR-C1037TN thinITX alaplap, ráintegrált Intel Celeron 1037U 15W-os Ivy-alapú procival, és beépített táppal.
-
Mercutio_
félisten
Bár nem a legfrissebb generáció, de azért legyen itt az utókor és a keresőmotorok kedvéért:
Asus C8HM70-I/HDMI (Intel Celeron 847 proci, 2 x usb3, hdmi kimenet)
-
Mercutio_
félisten
Jaja, meg a másik is amit írtam
Normál ramos nincs ezekből, pont az a lényegük, hogy minél kisebb/laposabb lehessen az egész, és mivel kis helyre tervezték minél kevesebb hőt termeljen, ezért van notiram rajtuk (ami manapság már nem drágább az asztalinál) és ezért tudsz notiba való msata SSD-t meg wi-fi modult beletenni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
adatfalo #19464 üzenetére
Gyári faq-ban a válasz, de a standard 12V-os notitápok csatija nem jó bele, nálam egy 19,5V-os Dell PA-10-ről van etetve a cucc.
Igen, itt nincs külön VGA használatára lehetőség (a PCI-exress sin 25W-ban van limitálva, tehát hangkártya, tv-tuner, ilyesmi javasolt bele) amit az intel prociban lévő IGP tud abban kell gondolkodni. FullHD videókat gond nélkül lejátszik (3D nincs úgy emlékszem) és ilyen starcraft, meg hasonló régi játékok elmegyegetnek egy G1620-on is, a nagyobb i3/i5 procikban mintha erősebb lenne valamivel az igp is
-
Mercutio_
félisten
válasz
adatfalo #19459 üzenetére
Ha 1155-ös foglalat a cél, akkor nézd meg a Gigabyte GA-B75TN-t is, ez is beépített tápos (egy külső pl. Dell notitápról hajtható) fogad mSata SSD-t, és félmagas PCIE wi-fi/wi-fi+Bt modult, 77W TDP-ig rakhatsz bele procit nekem nagyon bejött. (csak az SPDIF csatlakozó hiányzik róla mivel nincs hdmi bemenet az erősítőmön)
-
Mercutio_
félisten
Sajnos arról a fülhallgató erősítőről ami az FM2A88X-ITX+-ban van nem írtak túl jót a szakik
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #19403 üzenetére
Az hol ellenőrizhető - vásárlás előtti megrendelésnél - hogy már C2-es-e az adott lap?
Enton: CM Elite 130?
-
Mercutio_
félisten
válasz
prmcsk #19386 üzenetére
Persze, annál modernebb, de nagyságrendileg az egyik kb. az intel proci teljesítményénak 20%-át, a másik 30%-át tudja.
A PCI-expressbe meg hiába dug VGA-t, mert nem lesz mögötte CPU erő ahhoz, hogy játékot futtasson, másrameg elég elvileg a brazosban lévő integrált VGA is. -
Mercutio_
félisten
válasz
prmcsk #19382 üzenetére
Brazos sem sokkal jobb az atom+ion lapnál, VGA-ban picit erősebb, de CPU-ban alig.
Ha a játék miatt kukázni kell a lapot, akkor már egyszerűbb most olyan lapot(+procit) venni ami egy majdani VGA beépítése után is megállja a helyét, vagy ha annyira erős VGA megy bele, akkor is csak a CPU-t kell majd cserélni i3-ra.ST05: 1150-nel csak annyi a gond, hogy a H81-es alaplap drágább alá (persze picit fejlettebb) és ez az árdifi+a proci 4-5k-ja már kiadja egy használt HD7750 DDR5 VGA vagy új 4GB ram árát.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kormi75 #19379 üzenetére
Integrált atom felejtős, helyette Asrock H61MV-ITX (4 usb2-es csati a hátlapon, +2 az alaplapon, amit a ház előlapi csatlakozóira köthetsz, hdmi kimenet a VGA-hoz) és bele egy Intel G1610 vagy G1620 proci nem sokkal drágább, de messze időtállóbb. Értelemszerűen ramból is normál DDR3 javasolt, 1600-as CL9-es pl. Corsair Vengeance Low profile (arra figyelj, hogy az inteles lapokba nem tehetsz bármilyen 1600-ast, mert van ami magasabb feszültségen üzemelne mert AMD-s rendszerhez optimalizálták)
Az 1TB-s HDD helyett +3ezerért 2TB-set vennék a helyedben. Még jól jöhet, és esetleg, ha később eladnád is többet ér, pl. Toshiba 2TB 7200RPM (DT01ACA200 2 év gari) vagy Seagate 2TB 7200RPM (ST2000DM001 3 év gari)
ODD-t nem tudom mennyire gyakran használod, de ha ritkán illetve ha más eszközhöz is később használnátok 8ezer körül már vannak usb-re köthető külső eszközök LG, Asus, de ha nem lesz ilyen használat jó amit taáltál.
Házként szeretjük az MX31-et, mert van benne hely bőségesen, de a tápja nem egy életbiztosítás, picit többért érdemes lenne elgondolkodni egy Chieftec BT-02B-n.
Játékok terén azért az intelbe integrált VGA-tól ne várj csodát, de az atomnál azért jóval erősebb.
-
Mercutio_
félisten
Kaveri ezen az áron ilyen ram sebesség igény mellet alig +10% teljesítmény toblettel a leghosszabb választás jelenleg.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kspbarebone #19337 üzenetére
Add el, és vegyél rendes asztalit
de tényleg. elég kicsi az esély, hogy ilyen lapokat be tudj szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam topic
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest