- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Kösz skacok
-
Mercutio_
félisten
Szakik, a Thermaltake Slim X3 hűtő alacsonyabb-e, és ha igen mennyivel a gyári Intel hűtőnél?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #21790 üzenetére
Jaaa, akkor lehet inkább hasswell, bár asszem sb írta annó, hogy mostanra már az Ivy is rendben volt ilyen szempontból.
Tényleg ha már szóba jött, kérdezném a szakikat: Ha egy B75-ös 1150-es MSI lapra frissen telepített W7 64bit rendszer alá betolok egy H81-es Giga 1150-es lapot, az max 1-2x újra bootol és bekéri a csipszet specifikus drivereket, egyébként olyan, mintha most telepítettem volna, vagy lehetnek komolyabb gondok?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #21788 üzenetére
Ha amúgy se HTPC, és számít a fogyasztás a 1155-ös procikkal jobban jársz, ott kisebb a fogyi és nem kell T-s procit venni, mert csak full terhelésen jön ki a difi, az is csak pár W. (Csak azért nem 35W-osak a nem T-sek mert épp fölötte vannak, a T-sek meg visszább vett órajelel alatta.
-
Mercutio_
félisten
válasz
halisa #21706 üzenetére
Ha tudsz még kicsit várni talán érdemes adni pár hetet, hogy megjelenjen itthon is az Intel azon verziója ami eszik normál DDR3 ramokat valamint a lapra van integrálva a táp, így csak egy külső notitápot kell vadásznod apróról.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #21574 üzenetére
Szükségtelenül erős a táp, hacsak nem csúcs VGA-t raksz a házba.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Honkydoo #21568 üzenetére
Ezt a részét ismerem a tápoknak, engem ennek a konkrét tápnak a valós teljesítménye érdekelt volna.
Jellemző, hogy a "kínai" tápokon sokszor a valósnál magasabb értékeket tüntetnek fel.Egyébként kicsit lentebb linkeltek új tápokat amik már az általad idézett hsz-nél nagyobb teljesítményt tudnak elvileg.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#75912448 #21452 üzenetére
Jobb valamiben mint az SG05 Lite?Most látom, hogy már a méretbeli eltérést és némi előnyt leírtam korábban
-
Mercutio_
félisten
válasz
imibogyo #21444 üzenetére
Fülem átlagosnál picit kisebb
nincs különösen audiofil hallásom szerintem, hallgatni flac-t és mp3-at vegyesen szoktam, és most szereztem be egy Invotone HD2000-t, mert a tavaly vett Superlux 681EVO bár nagyon jól szól árához képest, de alig használtam, mert túl nagy és nehéz nekem, remélem a HD2000 szól olyan jól és akkor az EVO megy az apróra.
Xonar U1 helyett hasonló árban van valami usb-s hankártya ami jobb, vagy hasonló és van rajta coax digi kimenet is?
-
Mercutio_
félisten
válasz
TomiLi #21439 üzenetére
Látszik, hogy Intel-szűz vagyok már vagy 10-15 éve
van B85-ös verziója is GA-B85N néven, de még itthon nem igazán kapni, meg gyanítom, hogy olyan jó árban se lenne, mint a kistesó.
Pollen: Aham, akkor ha ki akarom váltani a mostani Xonar DGX-et Xonar U1-re, hogy bemehessen a lapba a GTX 750-es VGA jó választás lenne ez a lap?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Úgy látom még nem volt, úgyhogy itt egy link az Asrock QC5000-ITX/WiFi Kabini magos lapjáhozl.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #21271 üzenetére
Melyik NUC?
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #21246 üzenetére
Látom xonar U1-ed van, nem tudom van-e összehasonlítási alapod, mennyire helyettesíthető vele egy Xonar DGX? (Superlux 681EVO fülest hajtanék vele)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Honkydoo #21202 üzenetére
Az integrált procis lapokon általában aránylag gyenge proci van ami mellé 16x-es sebességet kihasználó VGA értelmetlen, ezért szerintem nem is nagyon van ilyen lap.
M-pci csatit a minél kisebb méret miatt pakolnak a lapokra ezért half-size méretű a jellemző, normált még nem láttam -
Mercutio_
félisten
Közben az Asrock oldalára is kikerült, így remélhetőleg hamarosan nálunk is felbukkan a boltokban az Asrock Q1900-ITX
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #21155 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a J1800 erősebb mint a 1037U amikor a 2955U-t hasonló performance-ra teszik mint az 1007U-t
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #21137 üzenetére
Ami akkora (be) hatással van az oldallapra, hogy attól az alaplap is sérül az az erő sanszos, hogy külön rögzítés esetén is roncsolna
Kérdés és itt off is
van olyan B75/H77 mATX alaplap ami befér egy Realan E - D3 házba és a pci-e hangkártya +2 slotos gtx 750 is befér a házba?
Vagy felejtsem el és cseréljem le a Xonar DGX-et egy usb-s U1/U3-ra? -
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #21064 üzenetére
Nagyon egyénfüggő kinek mi hangos/halk. Én eladtam a Seasonic SS 350ET tápot mert hiába volt szinte hangtalan egy nagyon minimális búgú hang tartományban hallottam, aki megvette az pedig lehajolt hozzá a földre, mert azt hitte nem indult el.
-
Mercutio_
félisten
Akkor viszont lehet jobb lenne, valami thinITX lap, pl. Giga GA-B75TN és hozzá egy külső notebook táp pl. Dell notebook tápok közül valami izmosabb 19,5V-os 130W-os táp 14k-ért.
Egyébként ez a Seasonic G-szériás egy DC-DC kialakítású táp, aminek már 20%-on is elég jó a hatásfoka, de a fentebb írt megoldás talán jobb, de majd jönnek a szakik és megmondják van-e jobb tippjük.
-
Mercutio_
félisten
Nemtom a prociban lévő grafikára mennyire támaszkodik amire használnád, de ha nem különösebben, akkor jobban jársz 20k-ért valami jobb B75-ös lappal, 27-ért egy i3 3220-as procival, 13-ért CM Elite 130-as házat (vagy más olyat amibe ATX táp tehető), és bele egy Seasonic S12G 450W-os tápot 24k-ért és spóroltál 25k-t plusz csendesebb lesz a gép, mint a TFX táppal....szerintem
-
Mercutio_
félisten
válasz
Andrewhouse #20940 üzenetére
Ez már nagyon régi forma a Shuttle-nél, de ennyit nem adnék egy ház+táp+alaplap+hűtő összeállításért
-
Mercutio_
félisten
válasz
Andrewhouse #20922 üzenetére
Itt jobbra fent a keresőt próbáltad már?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Andrewhouse #20913 üzenetére
Ahogy előttem is írták, a VGA - t érdemes lenne gtx 750 - re vagy HD7750 DDR5 - re cserélni.
Ház + táp ügyben tudnunk kellene mennyid van az egészre, később esetleg 1-2 2,5"-os vagy 3,5"-os hdd kerul-e bele, ssd-böl mekkorát akarsz. -
Mercutio_
félisten
válasz
1110100 #20616 üzenetére
Ugyanaz az SSD, csak van mellette körítés (usb-to-sata adapter, vagy beépítő keret, attól függően, hogy LW/KW/BW verzió.
De ez a Crucial M500 is ajánlott, és még olcsóbb is egy ezressel.
-
Mercutio_
félisten
válasz
1110100 #20611 üzenetére
E-350 helyett ezt javaslom, alig drágább, de CPU-ban lényegesen erősebb, IGP-ben meg picit ugyan gyengébb, de mivel E-350-en a gyenge proci miatt nem tudsz komolyabban úgyse játszani nincs jelentősége.
Vagy valami olcsó Inteles lap (H61MV-ITX) és bele egy G1620 proci.SSD-ből Kingston V300, Samsung 840 EVO, nem kell drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óvodások homokozója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest