- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
köszi, de egy aerocool qs-200-at tervezek
-
kisza25
félisten
na azt hiszem srácok, micro atx házba költöztetem a mini-ITX-em, mert egyszerűen nem találok az igényeimnek megfelelő házat normális áron, de csak 2-3hét múlva mikor végre otthon leszek
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
az AC-k rámennek, de nem az összes,
bár tudtommal az AM2/AM3/FM1 kompatibilis, de javítsatok ki, ha tévedek -
kisza25
félisten
most néztem még Ausztria/Németeknél sincsen, de az ottani árgépen a termék már ismert
-
kisza25
félisten
az asus-t (Asus F1A75-I Deluxe mini-ITX FM1)augusztus végére ígérték a hírek, de még nem lehet kapni,bár itt meg szeptembert írnak, hogy a 65Wos apukkal együtt jelenik meg
-
kisza25
félisten
egy kérdés 2slotos 25cm-es vga-hoz még mindig csak a lianli Q08 és silverstone sg05/06/07 a befutó, vagy van valami újdonság?
Toldy: GTA4 alatt többet számít a proci, mint a vga, én a kezdetektől játszom vele és közben volt athlon x2 4600 HD4670,
PII X3 710 HD4670,
PII X4 945 HD4670,
i3-530 HD4670,
i3-530 HD4830,
i3-530 HD5850,
i7 870 HD5850, párosításokkal játszottam és mindig az erősebb proci dobott nagyot rajta nem az erősebb vga,
full HD-hez kevés volt i3-530 4Ghz és HD5850, alapon 40-50 FPS volt, de leesett sokszor 25 alá, nem tudta stabilan tartani, de i7-870 viszont lazán 40 felett tartja csak alig ingadozik, de akkor is inkább felfelé,
a játék 4 szálat kezel, i3-nál használja a HT-t, i7-870-nél csak a 4magot,
aranyközép i5-760én is csak azért vettem az i7-et, mert azonos áron megkaptam -
kisza25
félisten
válasz
Pisztillus #8874 üzenetére
van ahol még sokkal régebbi gépeket használnak munkára,pl fateréknál még P4 cerkák vannak2,4/2,8Ghz-esek a csúcsgép egy 3Ghz-es cerka az a szerver
-
kisza25
félisten
az mitől van, hogy asuson 25 gigán meg vagy 50 kondi van
én a giga lapommal eddig nagyon meg vagyok elégedve -
kisza25
félisten
egy 15,6" noti is csak korlátozottan jó munkára(főleg ezek az új 16:9es wide -ok), hát még egy tablet,
a nagy gépem belegyömöszölöm egy mini-itx-be(aláírásomban)az elég lesz nekem 2-3 évig,
addigra biztos lesz megfelelő utódja, bár amerre a piac halad a végén még eltűnnek a diszkrét vga-k és apu-k lesznek amikre kénytelenek lesznek a játékfejlesztők optimalizálni az új címeket -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
ebből nekem megvan a brutal asztali és home szervernek és hurcolosnak egy netbook 6-8 órás aksival 7-21W fogyival és egy crystal HD kártyával kiegészítve, hogy minden film (fullHD/flashHD is simán menjen rajta)
most arra gyűjtök, hogy ezt az asztalit áttegyem egy itx/dtx házba(eddig lian li q08 tűnik megfelelőnek) egy corsar H60 blokkal,
de szerintem a netbook cserélve lesz egy subnotira, mert én megőrülök a sebességétől, asszonyt meg sajnálom, hogy azt kell használnia, bár lehet veszek hozzá egy moncsit és rászerelem a hátuljára plusz egér plusz bill. -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Illusion1010 #8176 üzenetére
nekem alig van némi kábel a tápon és az is alig fért el, most is a kábelekkel küzdök, hogy szebben elrendezzem, mert megszólták a kábel menedzsmentemet
-
kisza25
félisten
az én gépem beleférne egy lian li Q08-ba, mert a vga-m a HD6850-es nyákjára épült így kevesebb, mint 24cm és erősebb annál(HD5850 Xtreme ami kb 5%-al gyorsabb HD6850-nél), én 1920x1080ban tolok most mindent és legtöbb játékban mindent maxra tolhatok,
de lian li-nek sokallom az árát és abba kéne vennem legalább egy corsar H60-at a procira a kettő együtt, majd 40eFt -
kisza25
félisten
nem, az új amd processzor mellé integrált IGP teljesítménye a HD5570/HD5670-nek felel meg kb(400SP DDR3 2000Mhz), ami 1280x1024-re elég és majd ezt az integrált IGP-t lehet hajtani hibrid cf-be HD6670-nel, 400SP+480SP már olyn 5750/5770 szintet hozhatja,
na ja 1680x1050-re a minimum HD5830 vagy erősebb vga kell, ha mindent maxra akarsz tolni, azt viszont nehéz belegyömöszölni egy mini-itx-be(29cm) -
kisza25
félisten
válasz
aron.w8 #8064 üzenetére
szia én még nem találkoztam olyannal még micro-atx nél is a 2slot a jellemzőbb, amúgy nincs is rajta elég hely
őszintén te hova raknál még 2db modult
amúgy az enyém pl. tud kezelni 8GB-ot vagy még több kellene neked? -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
így már azért mindjárt más a leányzó fekvése
szeretem a személyes tapasztalatokat hallani nem pedig csak a tesztek után menni
most már kint van a gép, de ősszel lehet eladok pár dolgot (ház+2db hűtő) és beruházok egy lian li-be és egy ilyen vizes blokkba, amúgy hova tudnám szerelni a hűtését Q08-ba? -
kisza25
félisten
köszi srácok
akkor ezek szerint AC alpin prom beférne freezer 7 már nem... -
kisza25
félisten
nekem mindig kicsiben kell gondolkodnom az állandó költözés miatt, bár akkor már netbook,
az izom gépemnek kéne egy ház, de nagyon, mert így túl nagyráadásul az ODD-m (blu-ray+DVD-RW)nem szereti a felfelé nyílást, így az is külső házban van, ha letudnék állni a játékkal, vehetnék egy lapost mindenre, de nem tudok
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
17cm-eres VGA- nál nagyobb az belóg a táp elé a legkomolyabb VGA ami ilyen méretű és hűtésű az a VTX3D 6770, vagy egy ezressel drágábban dirt3-mal
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
xEon1337 #8012 üzenetére
látod nem tanulsz más hibáiból, én nemrég vettem egy AC freezer 7-et ami még kisebb és az is csak egy irányba ment fel, le is írtam ide
én is először el akartam adni a lapot, de végül megtartottam, pedig nekem az i7-870 miatt több értelme lenne, mert az 1+3-as tápellátás kicsit sovánka a tuninghoz, bár egyszer megküldtem 4Ghz-re a procit (8szál 4Ghz 1,3V), de nem lenne szívem így használni ebben a kis lapban -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #7933 üzenetére
szia nekem volt asrock A780 GMH/128M lapom, csak PWM-et tudott, tehát csak 4 tűst tud vezérelni, a 3 tűshőz voltmód kellene(giga lapok tudják vezérelni) tehát fixen fog pörögni, gondod max a hangja lehet,
a SWIF2- 1200rpm-en fog pörögni, nekem van egy ilyen az 800RPM-es, nekem is fixen megy, ott még nincs hangja, a tápomba raktam gyári helyett, de 1200-on már azért biztos lehet hallani -
kisza25
félisten
noctua bemutatott pár új hűtőt Computexen, köztük egy mini-itx-re való megoldást is
elég jól lehet variálni a cumót, ha van rá hely akár 2 db venti is rámegy, mindössze 66mm magas, ha felül nincs venti, ha van azzal 91mm -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
RootRulez #7879 üzenetére
az a helyzet, hogy szerintem már csak azért sem erőltetik a 125W ot ilyen kicsi lapban, mert vízen kívül nem sok minden férne rá ami lehűti
nekem egy I7-870 van a mini-ITX-ben(95W) egy kis gányolással ráment egy freezer 7 pro rev2, de még az sem tudja lehűteni mikor teljesen le van terhelve, ilyenkor turbo 3,2Ghz-re nyomja fel mind a 4 magot meg ugye a HT is rátesz egy lapáttal,
szóval le kellett vinnem a gyári feszt 1,2026V-ről 1,15V-re, így már ok63-64 fok a max prime alatt és hangsúlyozom ez egy 95W TDP-s proci -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
én is ezt hittem, aztán vettem egy notit, de egy kis idő után már fejleszteni kellett volna ami notinál nem egyszerű még procit is cseréltem fullon volt rammal , de mégis kevés volt már nekem így eladtam ekkor jött képbe a mini-ITX, de én még ezt is sikerrel kinőttem, de ez inkább az miatt van, hogy nagyon kevés ház van és azok is nagyon drágák,
mert az alaplapom továbbra is mini-ITX egy i7-870-el és HD5850-el a ház ennyire nincs tele,
mondhatni félig van, de nem találok megfelelőt: -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
atom360 #7815 üzenetére
mérd le itt megvan a pontos méret
178 x 73 x 33 mm -
kisza25
félisten
ezek voltak már nem lennének rosszak, de az áruk
-
kisza25
félisten
én egy évig ilyet használtam ilyen táppal ha megnézed van fölötte egy 3,5-ös hely amit én szabadon hagytam
így jobban látszik -
kisza25
félisten
válasz
atom360 #7735 üzenetére
ha VGA-nak kel hely az nincs sok a codegenben
csak egy slotos fér bele
itt van több kép -
kisza25
félisten
és miért nekem 12cm es alsó hűtésű volt benne
[atom360 katt ide] -
kisza25
félisten
nekem van egy eladó i3-530+ GigabyteH55N-USB3 combom35ért, de load kicsúsznál a 65W-ból, hacsak nem vennéd vissza a feszt és órajeleket, idle 40W volt nekem a teljes gép konnektorból (400W táp 2x2GB ram i3-530 30GB SSD 50GB HDD) olyan 1V 2,93Ghz en volt 85W egy nagyon rossz hatásfokú táppal konnektorból load, ha ezt lejebb vinnéd esetleg az órajeleket pl. 2Ghz-re és HT kikapcsolás... teljesítményben és fogyasztásban is elérhetné a megfelelő szintet, na mondjuk neked AMD kell, halkan megjegyzem nekem amd athlon II és Phenom II is volt, de azok sokkal többet kajáltak még sempron le-140em is többet evett ennél az i3-nál
-
kisza25
félisten
ki mondta, hogy nincs rajta sata és USB is van+front jack-ek
mind a 4 oldala(a link lapozható) -
kisza25
félisten
végül is már ez sem áll tőle messze
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #7699 üzenetére
tévedsz proci marad
-
kisza25
félisten
mindenki lappal együtt akar venni i3-mat, valahol logikus is,
mert ez a legkisebb proci ami belemegy 1156-ba, tehát nem fejlesztés céljából hiszen nincs miről,
mivel miniITX házat már eladtam, a jelenlegi házba meg bármekkora belefér, ha elmegy egybe, rendelek valami új lapot még nem tudom milyet -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
köszi srácok, én is örülök, hogy felment, mikor kibontottam és megláttam mekkora, elbizonytalanodtam kicsit (kisebbre emlékeztem), de szerencsére elfért
-
kisza25
félisten
igen minden irányba fellehet rakni, de nem csak a keretet, hanem az egész hűtőt, csak a VGA miatt nem, a memóriánál egy kicsit felhajtottam a lamellákat (kb 2mm-ert)és a hűtő sarkából kellett kicsit reszelni, így ok.
amúgy gyárilag mx-2 paszta van rajta, de túl sok, mert kipróbáltam nem tetszettek a hőfokok leszedtem a pasztát felraktam rá a saját mx-2-met sokkal vékonyabban és 5-6fokot hűlt, amúgy ennyivel teljesített jobban 24fokos szobában, mint alpin pro 21fokos szobában, most nincs kedvem átszerelni, majd lemérem este, ha 21fok körül lesz a hőmérséklet
amúgy 1,325V 4,3Ghz 10perc aida 64 stressz teszt 68/69 fokosaka magok és 56-ot ír a procira -
kisza25
félisten
akkor meg azt
felfogadok egy embert, hogy törje el a kezem mikor nyúlok a csavarhúzóért
még jó, hogy 8hónapot külföldön vagyok, így is túl sokat költök a gépre
igaz eladtam a notit a régi VGA-t, házat, DVD írót, pár játékot és most a procit árulom, szóval azért vissza is forgatok amennyit lehet -
kisza25
félisten
majd leírom hogyan fért el meg a teljesítményére igen csak szükségem lesz mert úgy néz ki i7-870 költözik a gépembe, i5-750-et nézegettem, de azonos áron tudtam szerezni úgyhogy gondoltam akkor miért ne
úgy fest szerencsém volt most gépfejlesztés terén, mert 32eFt volt a hd5850 új 2év gar és ez a proci is új lesz 34eFt ért -
-
kisza25
félisten
engem az sem érdekel, ha a vga felé fúj majd, csak férjen el
ja a felfogatás nekem is sima ügynek tűnik, de lehet fabrítanom kell
én ezt a képet néztem, hogy így elférhet, mert nem lóg túl a felfogatásonsem -
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #7650 üzenetére
a toast-ba ez befér tuti, mert már volt ilyenem egy Phenom II X4-en, csak az AM2 felfogatásos volt,
a mostani teljesítménye max 90W a freezeré 130W, a CPU max TDP-je 73W IGP-vel együtt, de én azt nem használom tehát még annál is kevesebb, a tuning hatására persze nő a fogyasztás, de a 130W-ot nem hiszem, hogy átlépném
a Phenom II x4 alapon volt 125W és azt simán bírta hűteni -
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #7648 üzenetére
amit én akarok az így néz ki felfogatással méretek alapján elfér, de majd kiderül, más nem eladom, de az alpin pro igaz, hogy halkabb, mint a gyári hűtő és 10 fokkal lejjebb tartja a procit, de max 3,52Ghz-et merek használni 24/7ben alulfeszelve,
az HD5850 mellé meg néha kevésnek bizonyul, 4Ghz, már elég lenne de ott már túl magasak a hőmérsékletek, vagy 4,3Ghz-et is menne stabilan a CPU, csak ott már 70fok fölött vagyok ami már nem egészséges a CPU-nak 4,4-et is megy, de ott pik-pak 75fölé megy a hőmérő nem is néztem tovább a tuningot -
kisza25
félisten
csak azt néztem, hogy annál a linkelt freezernél mintha nem lenne felfogatva, legalább is én akárhogyan nézem sehogy sem látom
amúgy az így néz ki a felfogatással , de majd kiderül... -
kisza25
félisten
sziasztok régen jártam erre
van aki használ AC freezer 7 PRO-t, gigabyte H55N-USB3-mal, vagy látott már ilyet valahol összerakva, hiába vadászom gugliban, nem találok
-
kisza25
félisten
halihó
olyan kérdésem lenne, hogy mini pcie csatis ion2-nek van e szüksége külön hűtésre
és honnan lehetne beszerezni?
vagy esetleg Broadcom crystal HD-t tudna valaki linkelni, mert én nem találtam sehol kis hazánkban sajnos -
kisza25
félisten
Sikeres tuningot, jól sikerült moddingot, csendes, erős gépet és Gépfejlesztésben gazdag, Boldog Új Esztendőt Mindenkinek
-
kisza25
félisten
na egy ekkora gép kéne olyan teljesítménnyel, mint a mostani
de ennyi pénzért már veszek egy lapost i3/i5-el és HD5650+500GB+4GB+Win7
és az sem nagyobb, ha ehhez hozzáveszem a monitort+billentyűzetet és a fogyasztása sem lenne max a duplája ~20W ja és ehhez ugye kell egy monitor is ami szintén fogyaszt, tehát a lapossal megint csak jobban kijövök -
kisza25
félisten
csak érdekességkép
mondjuk az ára az elég húzós
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Ford topik
- Napelem
- Yettel topik
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest