- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegegabi80 #52765 üzenetére
Ventiből 1-1db 92mm-est szeretnék a ház két végébe... ha befér a 25mm-es.
Tápból már inkább a passzív megoldások felé mozdulnék.
Mivel 250mm mély, ezért a teljes 244mm-es mATX deszkák már nem férnek el, de egy HDMI2.0-ás B450M-S2H pont belemegy:
-
-
válasz
#25954560 #52761 üzenetére
3200g-t gondoltam alapjáraton, ID-Cooling IS-40X hűtéssel, szóval kb. 5-7mm lenne közöttük a hely. Vagy inkább egy Cooltek / JONSBO HP400, az csak 36mm magas, úgy már lenne kb. 15mm hely.
Nem az oldalára csavaroznám, van egy külön keret a házhoz, amit nem lehet máshová helyezni:
-
Szerintetek Goodisory A02 / SKTC A02 házban, ha a CPU fölé szerelek 2db 2.5-ös HDD-t, élére állítom a házat, és alulról fújna felfelé 2db 80mm-es venti, akkor megfőnének a merevlemezek?
CDP-120ITX tápot használnék Flex-ATX helyett, a ventihelyeket viszont kiflexelném...Más: NR200P Sakura Build
-
Thermalright releases 4 versions of ultra-low profile CPU cooler AXP90
36, 47, és 53 mm-es magasságokkal lesz elérhető, mindenki megtalálja a magának megfelelőt, ráadásul egyaránt felszerelhető Intel és AMD foglalatokra is.
Nem lesz rossz, ráadásul jön full réz bordás változatban is! -
darkFlash DLH21 - TPU review, Youtube review, Amazon
NZXT H1-hez hasonló kasztni, üveg és tápegység nélkül, barátságosabb áron, mutatós RGB csíkkal az alján, fekete-fehér-pink-türkiz színekben. Lájkolom! -
Végre valami egyedi, nagyon bejövős, főleg feketében!
Egyedüli gondom vele, hogy egy Deskmini funkcionalitását kínálja, miközben drágábban rakható össze benne egy konfig, mint a Deskminivel, főleg ha a tápegységet is figyelembe veszem... de ez mostanság minden hasonló méretű háznál felmerül bennem. -
Teljesen korrekt megoldásnak tűnik + tudja a félpasszív üzemet (0dB Silent Cooling).
A bordára meg utólag könnyen lehet másik ventit rögzíteni házilag, ha 2 év után megmakkan a gyári légkavaró.A csatlakozók érdekesek:
- 1 x HDMI™ 2.1 VRR / 1 x HDMI™ 2.0
- 2 x DisplayPort™ 1.4 with DSC
Akkor a 2.0-ás HDMI csati még 60Hz-en sem tudja a VRR-t/Freesync-et? -
Hát nemtom', én most az ASRock s1200 lapokat nézegetem, és nem sok előnyét látom a B560-nak, H510-hez képest:
- PCIE Gen4-et tud Gen3 helyett, de nekem már az utóbbi is előrelépés lenne SATA3-as SSD után;
- 4600MHz-re tudja OC-zni a DDR4-es RAM-okat, de a memóriaárakat elnézve nekem a bézik 3200Mhz-es clock is bőven sok lenne.
- VRM borda is teljesen okés a kisebbik lapon, főleg vmi rálógó HTPC hűtővel;
- van rajta pluszban "1 x Front Panel Type C USB 3.2 Gen1 Header", ami nem rossz, csak nincs olyan eszközöm, ami kihasználná, és a jövőben nem is tervezek - bőven elég (lenne már végre), ha vmi kihasználja(-ná
) a teljes USB3 sávszélt.
H510M-ITX/ac
B560M-ITX/acAz egyetlen, ami még tetszene, az a B460TM-ITX, 35k HUF alatt teljesen jó ajánlat, csak sajna egy HDMI-n sem tudja a 4K@60Hz-et. Ebből a szempontból jobb lenne egy GA-IMB410TN, de azt idehaza nem találom.
-
Chieftec BS-10B-300 - gyári oldal
A korábbi ezüstszürke modellt, úgy tűnik felváltja a csontfekete változat - nem rossz elgondolás szerintem. A kompakt mATX / ITX ház korábbi jó tulajdonságai megmaradnak, a tető- / oldalpanel nagy részét elfoglaló rácsra azért igazán tervezhettek volna valami porszűrőt.
Immár itthon is kaphatóak 6-12 hónap garanciával az Inter-Tech pico tápjai.
Számomra a 200W jelölésű az igazán érdekes: ez a gyári letölthető brossúrája alapján már 11k HUF-ért már valóban tudja a 10A-t a 12V-on, csak találjon hozzá az ember normális külső adaptert, normális áron. Ráadásul 4x SATA + 2x MOLEX tápcsatival etethetjük a gépünk tartozékait.
Egyetlen kérdéses pont az alkatrészeinek a minősége... lehet jobban megéri egy CHIEFTEC CDP-120ITX, ami valszeg' csak 7A-t tud 12V-on, de a 18k HUF-os áráért legalább adnak hozzá külső kockát és 2 év garit. -
válasz
#25954560 #52576 üzenetére
Corsair SF450 450W 80+ Gold (félpasszív, 7 év gari, full moduláris) - 32k HUF
Ennél szvsz nem sokkal olcsóbbak a hasonló, de ATX méretű tápok...Corsair CX Series CX450M 450W Bronze (5 év gari, félmodu) - 22k HUF
be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold (BN297, félmodu) - 28k HUF
be quiet! Straight Power 11 450W Gold (BN280, full modu, 5 év gari) - 34k HUF -
Így van... sajnos.
Megoldásra kb. ugyanezt írtam volna: belépő ITX lap + kisfogyis proci + valami olcsóbb LP, vagy passzív AC hűtő (Akasa K25, AC Alpine 12 LP, 12 Passive, stb.).
Alternatívának ott az Asrock DeskMini palettája: 50k HUF körül lap+táp+ház+hűtő, az azért nem rossz, ha kompromisszumot tud kötni a júzer.
-
Jonsbo N1 - gyári oldal
Hasáb, avagy Xbox Series X formájú ITX ház, ezúttal NAS/HTPC szerepkörben. Nem rossz. -
Radeon RX 6600 XT Reference Single Fan Render Leaked
A Sapphire RX 570 ITX után már ideje volt, és ahogy nézem, ez is be fogja érni 130W-al. -
ID-Tech IM-1 Pocket - gyári oldal
Kompakt ház mATX lapokhoz is; kicsit koppintás az elmúlt évek felhozataláról.
185x303x391mm méretével egész emészthető méretű, csak nincs rajta ablak, viszont külön rendelhető hozzá TG oldallap.
A nettó 5.12kg tömeg azért bizakodásra ad okot, ebből nem spóroltak ki semmit... -
ASRock DeskMini Max - computerbase.de, liliputing.com
10 liter, 500W-os PSU, dGPU támogatás... már nem is olyan mini. -
-
Nem tudom, hogy érdekel-e valakit, de Akasa Turing A50 passzív ház 60k HUF-ért, Jonsplus i100 alu házak 70k HUF-ért vihetőek hazai webshopokból.
-
válasz
Chaser #51789 üzenetére
Nekem úgy tűnt, hogy szimplán csavarozható az ASRock által adott hűtő.
Supports AMD AM4 CPU Cooler (Max. Height ≦ 46mm)
Overall Dimension: 93×101×45mm (L×W×H)#51790 HookR
Szerintem neki az integrált táp miatt lehet fontos a thin lap.Ahogy nézem, már iPon-on is berendelhető az X300, 2 év garival, szóval ha vki kompakt AM4 rendszert rakna össze, annak ennyi pénzért szerintem nagyon megéri, nincs sok versenytársa.
-
AM4-ben valóban karcsú a kínálat, de már nálunk is rendelhető pár helyen az új X300-as ASRock Deskmini, az ház+táp+alaplap egyben 55k HUF, és egy Athlon 3000G-t szerintem le tudsz benne szabályozni passzívra, vagy egy normális ventivel közel hangtalanra.
Bár az APU-k ára is eléggé kilőtt, a készlet meg megcsappant... -
válasz
imibogyo #51576 üzenetére
Köszi, jó kis szerkentyű, csak 2 gondom van vele:
- nem szeretnék a hátlaphoz nyúlkálni, amikor a TV alatt lesz elsüllyesztve a TV szekrényben;
- az 1db PCIE slot egy GT1030-at fog kiszolgálni, amellett nem férne bele.#51577 Duracellmumus
Igazából azért lenne fontos ez a kapcsolgathatóság, mert a 4 fiók közül 2-be 2db tükrözött HDD-t raknék a fontosabb adatoknak, és ezeket csak havonta néhányszor pörgetném fel archiválásra. Hot swap-elést nem tervezek, csak kikapcsolt állapotban csereberélgetném a meghajtókat, azt is évente néhányszor.
Ezek mellett pedig menne még 1-2 meghajtó egyéb célra + M.2 rendszer SSD.A linkelt Inter-tech háznak azért örültem meg, mert
- normális áron/garival elérhető;
- funkcionálisan és esztétikailag is megfelelne;
- épp' csak nem kapcsolgatható az előlapon.Meggyőzhető vagyok, ha ismersz hasonló modellt...
-
Üdv!
Adattárolós házat szeretnék, és ki is néztem az alábbi modellt, ami szinte minden szempontból megfelelne, egyedül az hiányzik, hogy a HDD fiókok egyenként ki-be kapcsolhatóak legyenek az előlapon egy gombbal/csúszkával, stb.
Tudtok esetleg hasonlót ajánlani? -
válasz
hegegabi80 #51498 üzenetére
-
Jonsbo V9 már kapható iPon-on, teljesen korrekt, 23k HUF-os áron!
Most sajnálom igazán azokat a csatlakozókat a jobb oldalon... ha a fal felé fordítom a kasztnit, hogy a TG üveg előre nézzen, akkor kb. minden le van takarva, hátrafelé néz.+ LIAN LI Shows Four new Prototype products: Q58, A4-H2O...
-
válasz
cinemazealot #51041 üzenetére
Az a full réz jó lehet, csak kár hogy már nem kapható...
#51042 PROTRON
Mivel mellette lenne 2db 80mm-es légkavaró, CPU hőmérséklettel szabályozva, így ide nem kellene plusz venti. A hát oldalát meg nem azért kellene kivágnia, hogy beférjen a hűtő, hanem a plusz huzat miatt. Egyébként most nézem, ez a lépés talán ki is hagyható, mivel van az átellenes oldalon elég rács a megfelelő légáramlathoz... főleg ha élére állítja a házat, és lentről felfelé menne a hő és a levegő. -
válasz
Nirvanus #51038 üzenetére
ISK 300-ba max. 69mm-es procihűtőt lehet beszerelni, ekkora méretben pedig már bőven van választék, pl.: Alpenföhn Silvretta, ID-Cooling IS-40X, Raijintek Zelos.
Ezeknek cseréled a ventijét egy jobb minőségű, 25mm szélességű 92mm-esre, és simán lehűtenek egy 65W-os procit is... főleg ha a házba is szerelsz 2db normális, 80mm-es házventit.Bár nem tudom, ez a paneltápos (65W), vagy a kockatápos (150W) ISK300?
Bónusz: ha kivágod a ház oldalát/tetejét egy 92-120mm-es ventirácsnak, a 2db 80mm-es, PWM-es házventit rákötöd az alaplap CPUfan csatijára, akkor egy ilyen (pont 69mm magas) passzív hűtő is megfelelhet: Alpine 12 Passive
Persze csak akkor, ha sikerülne 35W-os procit találnod, vagy egy normál asztali alulfeszelned/visszafognod. -
válasz
tippm86 #51013 üzenetére
Marha jó lett, főleg azzal a LED csíkkal az elején, és ráadásul elég jól teljesít! Mondjuk én inkább APU-s AM4 konfigot pakolnék bele, hogy férjen mellé pár HDD, ha már HTPC.
#51015 tippm86
Ez már ruppósabb konfig, GTX1650-et érdemelne!Mondjuk mindkettőnél a tápot érzem kényes pontnak... mint mindig.
-
válasz
gordonfreemN #50951 üzenetére
Vegyél konzolt, ingyenes a Warzone, még előfizetés sem kell hozzá!
-
Raijintek Pan Slim - tárolt hivatalos oldal, computerbase.de, notebookcheck.com
Cryorig Taku koppintás, láthatóan átgondoltabb belsővel, remélhetőleg barátibb árcédulával, 3 különböző színben.
A 348 × 590 × 155 mm-es méret, illetve a 8,2kg-os tömeg azért odavág. -
válasz
T0mBd1gg3R #50668 üzenetére
Raijintek Styx?
Aprón is felbukkan elég sokszor... -
Silverstone Sugo 15 - gyári oldal
Ahogy nézem, az SG14-től leginkább a külső alu borítás különbözteti meg + USB Type-C csati + a külső meghajtó hiánya, de egyébként ugyanaz.Kolink Rocket v2 - gyári oldal
Átvariálták az arányait, kapott Type-C csatit, és a táp már a padlón kerül rögzítésre... egyébként nem látok nagy előrelépést. -
Ha abszolút nem kell a GPU teljesítmény, akkor 2x 4K@60Hz-et ez a GT1030 is tud, passzívan, DP+HDMI csatlakozókkal: MSI GeForce GT 1030 2GH LP OC
Palit KalmX-ek szerintem is jók; én egy félpasszív GV-N105TD5-4GD-t használok, meg vagyok vele elégedve.
-
Jól látom, hogy az NR200 és az NR200P között "csak" az edzett üveg oldallap, és a PCIE riser a különbség?
Azon gondolkodtam, hogy nekem az alap modell is elég lehet, mivel:
- dVGA-m vagy nem lesz, vagy csak valami kis passzív gyösz;
- ablakból jobban tetszenek az oldallapba vágott/csavarozott változatok, mint a teli üvegek, szóval ezt egy moddinggal később orvosolnám.Tetszik, hogy tele a net NR200 mATX build-ekkel...
-
válasz
prolad #50479 üzenetére
Jó, hát nyilván nem HTPC-nek szánod azzal a VGA-val.
Ja, már 25-30k HUF között normális 1TB-os modellek kaphatóak aprón.Táp meg igazán jöhetne EU-ba, 60 hó garival.
Igazából a venti hangjára lettem volna kíváncsi, de ezek szerint várnom kell...Szerk.:
Most keresgéltem, Amazonon már rendelhető mindkét táp, Newegg-en is fenn vannak (bár az 500W-ost már nem modulárisként írják), itt meg a kisebbik tesztjéről folyik a csevegés: úgy tűnik elég jó darab, 300W terhelés körül sem padlózik meg, és a hangja is elviselhető.
No, már csak az kellene, hogy az FSP kiadjon egy 200W-os passzív modellt is!#50478 PROTRON
Anno mágnesszalagra rögzítettük az adatsorokat, mert HDD sem volt még, értem? -
válasz
prolad #50471 üzenetére
Nagyon patent!
... de hol vannak a HDD-k?Illetve ezt a tápot csak Ali-n láttam (FSP500-50UG); Te honnan rendelted, és mik vele a tapasztalataid? Az FSP hivatalos oldalán max. 300W-os verziót találok (FlexGURU 300W)... mondjuk még úgy is nagyon kafa.
-
Apróról vett valaki NR200P-t? Tapasztalatok esetleg?
-
válasz
Allihoppa #50414 üzenetére
SSD téma túl lett pörgetve, itt OFF, szóval ha erről akarsz elmélkedni, inkább menj át a megfelelő topikba. Én lefáradtam.
Mindenki eldönti, hogy a saját igényeinek megfelelően mennyi pénzt tol bele 1-1 hardverbe, és az visszajön-e neki? Mindig van jobb/drágább/gyorsabb/megbízhatóbb/stb.
#50415 HookR
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac-n is van Wi-Fi.
Igaz, ha már ac, erről megfeledkeztem. Thx.#50416 KaiotEch
Ezért is ajánlottam az ASRock-hoz a WD SSD-t, mivel emlékeim szerint ezek alacsonyabb hőfokokon üzemelnek tesztek alapján, mint az átlag. -
válasz
Allihoppa #50410 üzenetére
Illetve egy 6000 vagy 7000 sorozathoz lehet később fog jönni a BIOS frissítés, mint pl. egy B550-es laphoz.
Igen, könnyen lehet, de nem tudom, hogy ez indokolja-e a közel duplázós felárát az általad ajánlott lapnak. Mondjuk az ASROCK B550 ITX lapjai kedvezőbbek ebből a szempontból.Így csak a WD egyéb termékeiből és a konkrét SSD technikai specifikációja alapján lenne alapom véleményt alkotni a megbízhatóságára.
Akkor miért írtad ezt?Azonban a Kingston A400/V300-ról már egész sokat tudunk, kb. 3-4% az RMA aránya. Létezik egy ADATA típus is, annak még magasabb.
Az A400-asok valóban nem ajánlottak, de azóta sok víz lefolyt a Dunán, pl. az UV500-asok ajánlottak voltak budget kategóriában, ahogy most az A2000 is.#50408 redbiro
Attól függ, mik az igényeid, de én a Wraith MAX alatt egyik gyári AMD hűtőt sem használnám huzamosabb ideig, főleg egy ilyen zsúfolt házban. -
válasz
Allihoppa #50404 üzenetére
Sehol nem utaltál megbízhatóságra, inkább a teljesítményre : ofisz, stb.
WD Blue miért megbízhatalan?szerintem az adatoknál nincs fontosabb
Ebben egyetértünk.#50405 redbiro
Cipőkanállal beférhetnek, de én nem hagyatkoznék 4mm-re, beszerelésnél megszívathat.
Bár van, akit ez nem izgat.#50406 DUPPLY
Ha olyat szeretnél venni ami új procikkal is megfelelően fog működni és szeretnél PCIe 4.0 supportot is, akkor érdemes a B550-esek között szétnézni.Emlékeim szerint a B450-es lapok is egészen jól fognak működni az új procikkal, vagy tévedek?
PCIE Gen3 és Gen4 között nem hiszem, hogy különbséget tud tenni a kisfia. -
válasz
Allihoppa #50402 üzenetére
A Kingston A sorozatot messziről kerülni kell, a WD Blue még elmegy arra az esetre, ha egy olyannak ajánlod aki az Excel, Outlook, Chrome triumvirátuson kívül mást nem használ.
Mondom én, hogy ne menj az SSD topikok közelébe. Itt egy szórakoztató videó, hogy még olvasnod se kelljen.
Az M.2 foglalat nélküli fatality alaplap helyett ezt nézd meg, picivel drágább sajnos:
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI Alaplap ~42.000Ft br.Köszi, de nem én keresek alaplapot, viszont a csípőből tolt tévedésekkel ideje lenne leállnod.
Storage
- 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug
- 1 x Ultra M.2 Socket, supports M Key type 2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Matisse, Picasso, Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with Athlon series APU)*
*Supports NVMe SSD as boot disks
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest