-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #58764 üzenetére
Eddig (meg haver általi korábbi használatából következtetve) úgy tűnik, azért mertem bevállalni. Ő 2700X-szel hajtotta.
SSD Crystal Disk Mark alatt 52 foknál állt meg. WD Blue SN570 1TB. Gondolom az még vállalható írás/olvasás teszt alatt. Alapvetően meg 32-39 fok között üzemel -
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #58760 üzenetére
Azért választottam ezt a Big Shuriken 3-as hűtőt, mert egészen jól lefedi a légáramlat majdnem az egész alaplapot, kb minden kap a hűtésből
-
Francia91
veterán
Amúgy érdekes, hogy a Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI lapról sok rosszat olvastam, pl tipikus, hogy melegszik a VRM. Ugyebár ezt a lapot tavaly nyáron vettem havertól 12 ezerért, aki fejlesztett X570/5800X párosra, anno nála sem melegedett, mondjuk Top Flow hűtés párti, ahogyan én is.
Ahogy hozzámkerült, én azzal kezdtem, hogy a VRM, az M.2 SSD alatti chipset és az SSD gyári thermal padját cseréltem méretazonos TG Minus Pad-ra. Az M.2 foglalatot nem is használta, azon még rajta volt a gyári védőfólia is.
Tegnap nyomtam a géppel CB23 tesztet, Prime 95 tesztet, a VRM 52 foknál tetőzött, minden más esetben 35-39 fokon üzemelt. Felrakott üveg oldallap mellett teszteltem a gépet. Valószínűleg a Big Shuriken 3 alaplapra fújt áramlata és az új, minőségi thermal pad teheti a dolgát, valamint a Ryzen 5 5500-zal nincs annyira kihajtva VRM. Gondolom én, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, véleményekre14.00 után hazaértem, lefotózom, milyen routert adott a Telekom. Mondták is, mikor rákérdeztem bekötéskor, hogy ez tényleg olyan router-e, mondták hogy "persze, 1000-res optikai kábeles net mellé Wifi 6 AX routert szerelnek be"
-
Francia91
veterán
Kezd összeállni a masina. A videokártya csak átmeneti, telepíteni, BIOS-t és procit állítgatni tökéletes. Aztán megy bele a fehér Sapphire RX580 8GB kártya, és fateréktól a 6 Tb-os HDD-m
Emiatt a kábelezés sem végleges természetesen, és még az üveg oldallap sincs fent, amíg nincs minden a gépbenBIOS frissítést faterék gépéből kölcsönvett Ryzen 3 2200G-vel orvosoltam
A Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI alaplapban az első dolgom a WLAN/BT kombó kártya cseréje volt egy Intel AX200-asra, hogy az itthoni 1000-es netből ne csak 300-at tudjon kihasználni, mivel Wifi 6-os AX-es routert adott a szolgáltató
Valamint mindenhova TG Minus Pad-okat kapott a lap a gyári thermal padok helyett -
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #58575 üzenetére
Nekem júniusban áll össze az ugyanilyen fehér NR200P-s konfigom, csak léghűtéssel
Fehér CPU hűtéssel és fehér VGA-val majd -
Francia91
veterán
Akkor a CM 550-es lesz a befutó részemről, úgy néz ki. Köszöntem a válaszokat
Gondoltam, hogy itt kapok rá választ
Lian Li SP750 SFX-en gondlkoztam, mert az van fehérben, de a 750W közel sem lenne kihasználva, és a ventijét is hangosnak mondják. Nem akarok azzal kezdeni, hogy venticsere, és a gari már azzal ugrik is -
Francia91
veterán
"Milyen tápot vegyek?" topikban kérdeztem, semmi választ nem kaptam rá azóta sem, így megkérdezlek Titeket inkább, itt legalább válaszra méltattok....
Tápegység (SFX) vásárlás előtt állok egy épülő Mini ITX géphez.
A hardver az alábbi egy CoolerMaster NR200P házikóban:
- AMD Ryzen 5 5500 + Scythe Big Shuriken 3
- 2x16 GB Kingston Fury Beast RGB DDR4 3200 MHz CL16 RAM
- Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI alaplap
- WD Blue 1 Tb M.2 NVME SSD
- 4x120 mm Arctic F12 Slim ventilátor + 1x92 mm Noctua slim venti
- 1x6 Tb WD Blue 3,5" HDD
- Sapphire RX580 8 GB Nitro+ videokártyaKésőbb lehet, hogy megy az alaplapba egy Ryzen 7 5700X processzor és 2x1 TB 2,5" SSD, így ezen szempont alapján vennék bele tápegységet.
Amit kinéztem:
- CoolerMaster V550 SFX Gold 550W
- EVGA SuperNOVA 650 GM SFXGondolatom szerint az 550W-os CoolerMaster is fedezné az energiaszükségletet, de inkább megkérdezem, hogy biztosra menjek.
Melyik lenne az optimálisabb választás szerintetek a fentebb leírt igények mellett? -
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #58516 üzenetére
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
viperabácsi #57208 üzenetére
Talán net közben jól jön az SMT összetettebb weblapoknál, de más előnyt nem vélek felfedezni
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #55873 üzenetére
Épp most hoztam haza fateréktól a 10 éve porosodó Socket 462-es konfigomat (ASUS A7N8X-X, Athlon XP 2500+ Barton, 2x1 GB DDR1 RAM, Sapphire HD3450 AGP 8x), ami amúgy 100%-osan hibátlanul működik, és tervben van átépítés egy másik házba, lehet hogy ez jó lesz neki, ha nem lesz horror ára
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Ezzel a tápegységgel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Fehér SFX tápegységet keresek a fehér NR200P alapú építendő ITX konfighoz, olyat, ami nem noname, itthon kapható, és normális teljesítményű. A Lian Li aránylag ismert márka, legalábbis én hallottam már róla, és nem rosszakat
Egyenlőre így néz ki a gép, már azokból, amik már megvannak hozzá (fehérre fújt Sapphire RX580 8 GB, fehér venti a Big Shuriken 3 CPU hűtőre, és fehér hűtőbordás Corsair DDR4 2x16 Gb RAM):Szeretném, ha a tápkábelek is fehérek lennének, viszont kb 20 ezer Ft csináltatni egy táphoz külön kábeleket, ezzel az árral a Lian Li-hez pedig alapból fehéreket kapnék, meg csak nyomna valamit az összképbe, ha a táp is fehér, még ha nem is túl sokat látszódik alapból
-
Francia91
veterán
válasz
Speed® #55624 üzenetére
AsRock B550M-ITX/ac vagy a Biostar B550T-Silver, ami talán még lenyelhető árú, bár nem ismerem a konkrét lapokat. De tény, hogy tavasz óta közel duplázódtak az AM4-es ITX lapok árai
Júniusban szerencsére haveromtól gépfejlesztés miatt olcsón (12k) szereztem egy Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI lapot, abba épülget lassacskán az ITX konfigom -
Francia91
veterán
A CPU hűtő feletti 2 db 80 mm-es venti (fehérek) kifele toltak, az oldalsók pedig befele. Ez működött is, mert terhelés alatt a 2700X nem ment 66 fok fölé, az RX580-as 67 foknál tetőzött, az NVMe SSD pedig teszt alatt sem ment 45 fok fölé. Terhelés alatt a 2 db 80-as fehér venti érezhetően meleg levegőt tolt ki, tehát a CPU hűtő meleg levegőjét szépen kitolta hátul
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #55592 üzenetére
Szeretem a SilverStone házakat, 2 éve egy GD09-esbe építettem egy ATX konfigot, k*rvajó szellőzést lehet építeni bele úgy, hogy hardveren nem kell spórolni, de mégis tud hangtalan üzemet a gép, ha nincs terhelve
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #55587 üzenetére
Ha majd működni fog, és minden benne lesz, majd meglátom, mennyire zavar, hogy minden fehér, de egyenlőre tetszik így
Ha mégis sok lenne a fehér, van egy fekete keretem is a Sapphire RX580-ashoz, átrakom rá aztLehet, hogy a fehér asztal miatt látod túl fehérnek, de ez van csak itthon
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #55576 üzenetére
Pedig tök jó, hogy pl az NR200P-be nem volt kötelező ITX lap, hanem ezekből akadt egy-két opció, ahogy én is vettem bele egy AsRock B550M-HDV lapot. Bár ezt tovább adtam, mert haveromtól kaptam egy Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI lapot 12 ezer Ft-ért, gépet fejlesztett (X570 ITX és Ryzen 5900X)
-
Francia91
veterán
Igazából olyan nagy különbség nincs a kettő közt (magasabb alap és Boost órajel), majd vételkor amelyik jobb árban lesz, az fog győzni
Egyenlőre még nem tartok a procivásárlásnál, csak az 5600X van tervben. Jelenleg a sima 5600-as 9 ezer Ft-tal olcsóbb, ha akkor is így marad, a sima lesz megvásárolva -
Francia91
veterán
Én is 650W-os tápot veszek az NR200P-be épülő konfig tápellátáshoz, bár nem igényelné, de jobb, ha későbbi erősítés folyamán nem kell tápot cserélnem. Ryzen 5 5600X, Sapphire RX580 8 GB, 1 db NVMe SSD + 1 db 6 TB HDD, ehhez bőven elég lenne egy 500 vagy 550W-os táp
Amit korábban építettem ATX konfigot, ahhoz 650W-os Be Quiet táp volt, terhelésen is alapjáraton forgott a venti, nem tudtam olyan terhelést adni neki, hogy alapjáratról elmozduljon a 135 mm-es ventije -
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #55461 üzenetére
Ahogy korábban írtam, a cégnél homokszórom
. Az tuti felületet ad
Csak egy sima Big Shuriken 3 RGB hűtő, rárakva egy fehér ventit, mivel ehhez a hűtőhöz adnak csavarokat normál magasságú 25 mm-es ventikhez is (a gyári ventije 15 mm-es, de az NR200P-ben van bőven hely, hűtőn az RGB nem izgat, így ment rá a fehér venti). Szeretném kihozni a fehér házban lévő esztétikai lehetőségeket, persze nem eltúlozva, de nézzen ki igényesen. Szeptemberben veszem a procit, a tápot és a RAM-ot, ezekkel már talán elkezdhetem összefele rakosgatni a gépet
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #55459 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #55450 üzenetére
Igen, én fújtam le + ment rá egy lakkréteg. Egyszerű szétszedni, kibeleztem belőle a kábeleket és a venticsatlakozókat, majd lefújás/lakkozás után, már szárazon mentek vissza a cuccok a keretbe.
Mindenképpen fehér videokártyát szerettem volna a fehér NR200P házamba, mivel ez edzett üveg oldalpanellel lesz használva a gép. De csak az ASUS GTX 1070-esét találtam fehérben, viszont nekem már volt itthon egy Sapphire RX580-as feketében, és teljesítményben nekem a mai napig elég (FHD felbontásra, 75 Hz-es IPS monitoron játékra viszi azt az 1 játékot - War Thunder- közel maximum grafikán, amivel játszok). A processzorhűtőt is fehérre módosítottam, egy Big Shuriken 3 hűtőt vettem hozzá + rá egy azonos márkájú fehér 120-as ventit, így passzolni fog az összképbe. Szeptemberben fog elkezdeni formát ölteni a gépe, akkor majd lesznek róla fotók is. Majd a tápkábeleket is cserélni fogom fehérre. A felső ventik és a RAM-ok RGB-esek lesznek, fehéres fényre beállítva
Ez az elképzelésem -
Francia91
veterán
válasz
Qkackca #55355 üzenetére
Csak 15 cm-ig találok, más oldalon ilyen rövid sincs
-
Francia91
veterán
válasz
Qkackca #55351 üzenetére
Ismerőssel 3D nyomtattam slim ventihez való rögzítő pöcköket
Itt találod a slim ventikhez való pöcköket -
Francia91
veterán
válasz
Garfield.37 #55336 üzenetére
Mondjuk én sosem vettem tápot a 23-30 ezres árkategóriában, nem teljesen bízok azokban. De ez lehet, hogy csak az én mániám
-
Francia91
veterán
válasz
Garfield.37 #55334 üzenetére
Nem tudom, mi számít drágának, de pl ez a 650W-os CoolerMaster SFX táp nem drágább, mint amit vettem korábban ATX-es, ugyanilyen teljesítményű 650W-os Be Quiet tápegység.
És mindkettő minőségi, megbízható tápegység.... -
Francia91
veterán
válasz
Garfield.37 #55320 üzenetére
Nem nagyon tudjuk, hogy milyen gépet építenél bele. Dedikált VGA lesz-e, vagy csak IGP pl. Fekvő vagy álló ITX házat szeretnél, stb
CoolerMaster NR200P pl egy nagyon jó kis házikó, jól szerelhető, és erős hardver építhető bele normális hűtőkkel.
De ez csak az én ajánlatom, rengeteg opció van -
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
Utánaolvasgatva alapvetően jó lap, ha nem tuningolsz, és nem 12 magos Ryzent teszel bele. Ugyebár ezt sugallja a 4 pin-es CPU tápcsati is, és a hűtőborda nélküli VRM-ek. Ellenben már PCIe 4.0-ás mind a VGA slot, mind az SSD foglalat. Aki megvette tőlem, 3700X-szel használja
-
Francia91
veterán
Nem üzemeltem be végül, mert találtam egy alkalmi vétel ITX AM4 deszkát közben használtan. Azért vettem ezt alapvetően, mert jóideig nem találtam semmit (értelmes áron), és ezt jónak láttam. De mivel nem volt meg minden még a géphez, az eladó ITX lapra lecsaptam, ezt az AsRock B550M-HDV-t pedig eladtam.
Ő vette meg, elégedetten használja, esetleg kérdezd meg tőle -
Francia91
veterán
Bár én ezt még 15 ezerért vettem márciusban, de belefér az NR200P házikóba
Egyik csokor kép róla
Másik csokor kép róla -
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #55034 üzenetére
Azért nézek 110-120 mm magasságig hűtőket. Big Shuriken 3 az egyik esélyes, a másik egy Thermaltake Toughair 110 volt (114 mm magassággal)
-
Francia91
veterán
Jónak néz ki, ezt még megfontolom (fehér ventiből pedig ilyet vettem 2 db-ot). Bár egyenlőreTop Flow jellegű hűtőben gondolkozok, bár az nemtudom, mennyire egyeztethető össze az üveg oldallappal. mindenképpen jó lenne, ha közben az alaplapra is menen folyamatosan levegő, minimum a VRM és az M.2 hűtőborda miatt (Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI)
-
Francia91
veterán
válasz
flashpointer #55010 üzenetére
A CNC maráson látszik, hogy egyedi cucc
Kiszerkeszti, CAM-mel pedig gondolom rittyentett rá egy programot -
Francia91
veterán
Big Shuriken 3-ról bármi tapasztalat, vélemény? A látóterembe került az a hűtő is az NR200P-be épülő AM4 konfig hűtése gyanánt. 120 mm-es venti már aránylag jó, és Ryzen 5600-ast kéne hűtenie, túlhajtásról nincs szó. És az is megfordult a fejemben, hogy vennék rá egy ilyen fehér ventit, azzal még mutatna is valahogy, a Scythe ventikről rosszat még nem nagyon olvastam. A fehér NR200P házzal meg az üveg oldalpanellal meg jól is mutatna.
De közben az is forog a fejemben, hogy ha magasabb hűtő elfér, miért ne mehetne rá nagyobb...Jelenleg 2 hűtő az, ami mozgatja az agyamat:
- Big Shuriken 3
- Noctua NH-C14S
Tudom, hogy a kettő nem egy árkategória, de ez nálam nem szempont -
Francia91
veterán
A gumirögzítőben szépen passzol, stabilan is áll, viszont a száránál, a talp előtt van egy kb 3 mm-es szakaszon nagyobb átmérő, azt kellett reszelővel lefaragnom, hogy a venti furatába koppig be tudjam tolni. Eredetileg Noctua ventihez készült ez a modellfájl, lehetséges, hogy ezért ez az apró átmérőkülönbség a talp előtti kis szakaszon. De szépen lefaragható, és jó lett
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #54946 üzenetére
A sima 25 mm-es volt nekem sok gépemben, több darab is. Csak azokat használtam gépépítéseknél, mert tulajdonképpen hangtalan, ha a BIOS-ban normálisan beállítod, és jó a légszállításuk is. A 120-asoknak 700-as fordulat volt beállítva, olyan 1.200-ig semmit sem hallottál belőlük. A 80-asok olyan 7-800-ig voltak némák.
Legutóbb egy Silverstone Grandia GD09-es házba épített konfigomnál volt 2 db 120 mm-es, és 2 db 80 mm-es belőlük, normálisan szabályozva a fordulatszámukat bőven jó volt a légszállításuk. minimum 10 éve ezeket az Arctic ventiket használom, ha gépet rakok össze ismerősnek, vagy magamnak
A Slim ventiket ez alapján választottam, nálam ez lesz az első próbája, eddig nem kellett slim venti De reménykedek benne, hogy hozza ugyanazt a szintet, amit a normál vastagságúak -
Francia91
veterán
Ezt a félét (a harmadik linken szereplő) csináltattam ismerőssel, képet délután tudok küldeni róla
Ilyen ventiből vettem kettőt a házzal együtt, kipróbáltam a pöcköt az elkészült pöckökkel, csak egy minimális igazítás kellett tűreszelővel, és passzentos -
Francia91
veterán
Amúgy a Ryzen 5 5600 és az 5600X közt van annyi eltérés, hogy érdemes legyen kiadni +18 ezret az X-esért?
Ahogy elnézem, annyit nem ér meg az a +200 MHz, mert minden másban ugyanazt tudja.
Június elején veszem a procit a gépbe, és érdekel, hogy jól látom-e, bár ez nem a Ryzen topik, tudom -
Francia91
veterán
válasz
sasNAXO #54906 üzenetére
Egyenlőre egy 5600X van betervezve, az 65W-os. Olvastam NR200P teszteket, azok alapján a Wraith Prism pl elég jól hűt üveg oldallap mellett is, 1-2 fok különbséget mértek a lyukacsos oldallaphoz képest. Mindenképpen olyan megoldást szeretnék, hogy az alaplap is kapjon levegőt. Nyilván a Noctua NH-C14S ventije közelebb van az oldallaphoz, kevesebb hely van neki, de majd meglátjuk, ha hűtőcseréhez jutok, hogy mit fog produkálni, meg előtte persze a Wraith Prism
-
Francia91
veterán
válasz
sasNAXO #54904 üzenetére
A hűtés miatt sem raknám rá, meg az üveg oldallap van betervezve, hogy azt rakom fel, ha azzal jó lesz a hűtés (nekem az NR200P verzió van,. az üveg oldallapos, bár járt hozzá a sima oldallap is). Az üveg oldallappal esztétikusabb lenne számomra. A tápot meg igen, azért szeretném az eredeti helyén hagyni, hogy friss levegőt szipákolhasson. Felülre mindenképpen raknék ventit, legalább a táp fölé, hogy az friss levegőt toljon be a házba, hátulra pedig menne egy slim 92 mm-es venti, ami kihúzná a langyos levegőt. Ez a terv, aztán majd látom, hogy a hőmérsékletek mit mutatnak, ha júniusban összeáll a gép
-
Francia91
veterán
válasz
sasNAXO #54901 üzenetére
Igen, közben ráleltem erre a hűtőre is, és szimpatikusabb a Dark Rock TF-nél
Egyenlőre a Wraith Prism hűtővel épül össze a gép, majd később veszek rá tisztességes hűtőt, de ezt a Noctuát nézegetem éppen
A Shadow Rock TF2-vel annyi a bajom, hogy a tápegységet át kell raknom az előlapra, és akkor a tápkeretre nem tudom felrakni a 3,5"-os vinyómat.
Így egyre jobban ezen Noctua felé hajlok. Az ár nem érdekel, megszoktam, hogy minőségi hűtőt veszek, és a bitang hűtés mellé majdnem néma üzem párosul
Felülre eleve vettem slim ventiket, mert a Shadow Rock TF2 miatt már borítékolható volt (akkor még az volt tervben), hogy csak az fog elférni. És meg is vannak a 3D nyomtatott ventitartó pöckök slim ventihez
Amúgy majd agyalok, hogy később veszek egy fekete Noctua ventit hozzá pluszba, és az majd felülre megy, alulra pedig ami járt hozzá barna
Nekem ez a keret, amin van a két ventid, nem lesz felrakva -
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #54898 üzenetére
Amíg nem leszek hűtővásárlásnál, elgondolkozok egy Dark Rock TF-en is, annál nem kell átrakni a tápegység keretét az előlapra, de nincs lentebb hűtési teljesítményben a TF2-nél
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #54895 üzenetére
Nagyon fasza hűtő, teljes terhelésen is 67 foknál tetőzött a Ryzen 7 2700X hőmérséklete, és közben alig volt hangja a hűtőnek. 3 gépet építettem már ilyen hűtővel, mindháromban remekül dolgozik
És ami külön öröm számomra, hogy az NR200P-be befér, képeket is láttam fórumon. Mindössze a tápegységet kell átrakni az előlapra, és a hűtő fölé, ha teszek ventit, akkor slim venti kell (megvannak már vásárolva, és 3D nyomtatva a hozzávaló távtartó műanyag pöckök)
De most elsőre, még összeépítésnél egy AMD Wraith Prism hűtőt fog kapni, később jön majd hozzá a Shadow Rock TF2
-
Francia91
veterán
Nekem egy Shadow Rock TF2 hűtőm volt a korábbi 2 gépemen, nagyon jól hűtött, és sok levegő jutott az alaplapra is. Legutóbb egy Ryzen 2700X-es konfigon volt, most majd az NR200P házikóba épülő Mini ITX konfigom fog kapni egy ilyen hűtőt (szintén AM4 alapú cucc, Ryzen 5600X fog belekerülni)
Volt dolgom Shadow Rock LP-vel is, a TF2-höz képest sehol sincs -
Francia91
veterán
Köszi, ez nekem jól jön, mivel 15 mm-es slim ventiket vettem felülre a gyáriak helyett
Be Quiet! Shadow Rock TF2 hűtőt tervezek az NR200P-be épülő konfig procihűtésének (ezzel a hűtővel jó tapasztalatom van kizárólag), de esélyes, hogy normál magasságú venti a hűtő mérete miatt nem férne el a felső panelen. ezzel meg lesz oldva, ismerősömnek el is küldtem az stl fájlt, kinyomtatja nekem -
Francia91
veterán
válasz
Gergello #54717 üzenetére
Nálam menne a gép 0-24-ben, bár nem a hálószobában lenne elhelyezve, hanem a nappaliban. Júnusban talán megtudom hozzá venni a procit, tápot és SSD-t, videokártyát meg kérek kölcsön, összerakni a gépet, és meglesem, hogy szólni fog-e az alaplap vagy sem. Mert akkor inkább ezt az alaplapot használnám, mint a fapados AsRock B550M-HDV-t (igaz, hogy nem maradandót kell faragni hozzá, és minimálisat, de csak jobban preferálom az olyan lapot, amiben WIFI is van). PCIe 4.0 nem izgat, az RX580 8 GB-nak vagy a GTX 1070 8 GB-nak bőven jó a 3.0-ás
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
GTX 1070 8 Gb vagy Sapphire RX580 8 Gb fog menni a gépbe, valamint a PCIe 3.0 SSD sebesség nekem bőven megfelelő volt. Így nincs azzal baj, ha "csak" 3.0-ás. A Micro ATX-es B550-es lapomon is csak 1 db M.2 slot van
A B550-es lapomon viszont 4 pines a CPU +12 V csatlakozó (amit vettem most ITX-es B450-es deszkát, azon 8 pin-es). Ettől függetlenül gondolom simán el kéne bírnia egy 5600X-es procival, vagy netán egy 5800X-szel -
Francia91
veterán
Sikerült szereznem jó áron egy Gigabyte B450i AORUS PRO WIFI ITX deszkát, az NR200P házikóba épülő konfig alapjául (így a MicroATX-es AsRock B550M-HDV miatt nem faragom el azt az egy csavarhelyet az NR200P-ben, és a táp is az eredeti helyére kerülhet). I/O Shield és a WIFI antenna nincs meg hozzá. I/O Shield-et eBay-ről találok hozzá, antennából kérném a tanácsotokat, hogy itthon hol tudnék venni hozzá valót (AC-s WIFI, 2,4/5 GHz, 2 kábeles).
Valamint korábban itt beszélgettetek VGA PCIe tápcsati toldóról, 90/180 fokos fordító adapterről, csak nem tudom visszakeresni. Ilyenhez tudnátok linket adni, vagy hogy hol keressem?
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #54691 üzenetére
Igen, 3.0-ás
Nekem szerencsére pont nem kell, normál állásban fog menni bele a VGA -
Francia91
veterán
válasz
gordonfreemN #54687 üzenetére
Igen, GD09-es Silverstone. Bőséges a hely benne, és nagyon jó szellőzés építhető ki
Alapjáraton meg totál néma a gép, hiába forog benne egy rakás venti
Nagyon jó kis házikó, jó volt bele építeni a gépet -
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54670 üzenetére
Igen, a 750-es biztosan felejtős. A 650-es is a felső határ
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54658 üzenetére
Van a cégünknél béren kívüli juttatásként (Edenred Ezüst Kártya) 3 havonta 150.000 Ft juttatás, ha a vizsgált 3 hónapban nem vagy táppénzen 3 napnál többet. Mivel én 9 éve nem vagyok 1 napot sem táppénzen, nekem ezzel nincs gondom, így ez nekem 3 havonta biztosan megvan. És ezzel a kártyával tudsz fizetni MOL kutakon, ha utánvétesen rendelsz oda cuccot PickPack Pontra, vagy MOL PostaPontra. A MOL kút pedig 100 m-re van a cégtől, útba esik. És ezért raknám így össze a gépet, így raktam össze a korábban említett gépet is. Csak azt eladtam, mert az autó felújítás alatt volt/van, és mivel a gép nem volt prioritás, jól jött az ára
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54654 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
PROTRON #54643 üzenetére
Igazából nemtudom, hogy kell-e majd komolyabb VGA. Egyedül a War Thunder, amire jobban kell a VGA, azt pedig a korábbi Sapphire RX580 8 GB-om FHD-ban gyönyörűen meghajtotta közel a maximális beállításokhoz. Egy 27"-os ASUS IPS monitorom van FHD felbontással, és 75 Hz-es képfrissítéssel. Nincs igényem sem a nagyobb felbontásra, sem a nagyobb képfrissítésre, így ehhez a monitorhoz igazodok, és alapozok. Mással nem játszok, talán még a GTA V, de az RX580 azt is vitte FHD-ban 75 Hz-en röccenés nélkül, közel a maximális beállításokhoz. Amire kell még, Inventor, TopSolid és LightRoom, valamint Vegas Pro, de a két játék ezeknél több GPU erőt igényel.
Így igazából meggondolandó még, hogy a 1070 8 GB/RX580 8 GB-nél erősebb kártya kell-e nekem a későbbiekben
És ha jól olvasgatok, kalkulálok, ehhez talán az 550 W-os is elég lehet -
Francia91
veterán
Következő vétel az NR200P házba a tápegység lenne. tudom, hogy SFX-L is belemegy, de sima SFX-nek jobban örülnék. Ezért ezt néztem ki. EVGA tápokról nem hallottam eddig rosszat. 650W teljesítményt azért néztem ki, mert legalább egy Ryzen 3800X kerülne a gépbe, vagy egy 5800X, egy RX580 8 Gb vagy egy GTX 1070 8GB társaságában. Van valakinek tapasztalata ezzel a táppal, érdemes lehet venni ITX konfigba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest