- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
Van ám ára és nem akkora szám szerintem. Nekem NF-P12 volt (rövid ideig) de ment vissza a Wing-Boost 140. Kisebb fordulaton ment az utóbbi ugyan, mégis hatékonyabbnak, csendesebbnek bizonyult.
Most egy Phanteks- PH-F140HP van bent. Eddig a legjobb ez. Csendes még 1100-1200/perc fordulaton is, plusz a hőmérsékletek is rendben vannak. A Wing-Boost-hoz képest 1-3 fokot nyertem vele. (de talán ez betudható a magasabb fordulatnak is)Korábban beszéltünk róla, hogy emlékeim szerint a giga lapomon hozzá ért az axp200 a ramokhoz. Múltkori szétborításnál.(proci, ram csere) Fel raktam kíváncsiságból keresztbe és ezen a lapomon nem ér hozzá. Érdekes, lehet, hogy rosszul emlékeztem
.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #29236 üzenetére
Asrock honnan szedte ezt a hűtőborda színt
itx lapokon is, egyszerűen randa.. Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac még kinéz valahogy..
(ok, működést nem befolyásolja, csak rossz ránézni) -
patomi
őstag
Itt találod a bios beállítást, amit keresel. A gumi tartókat mindenképpen érdemes beügyeskedni, sokat segítenek a zajcsillapításban.
-
patomi
őstag
Modecom házról vélemény első kézből. :
Modecom Mini Cool
Ár: 3 000 Ft
Szia,
Nincs mibe belerakni a lapod? Kell egy ház?
Kétsébe vagy esve?
Na akkor itt egy sz@r...
Előnye: olcsó, nem kell porszűrőt takarítani (nincs benne), könnyű,
Hátránya: sz@r...
Rövid ideig használtam, mert egy 7200rpm-es Hitachi hdd berezgette az egész kasznit.
Mondjuk SSD-vel biztos nincs hangja. :-)
Esetleg van valami cserélnivalód, dobj egy privit, és megláttjuk.
Radeon 6670el mindenképp, mert azt keresek... :-)
Személyes átadást preferálom, nem postáznám. Max a vevő terhére.
Köszönöm hogy benéztél!
GeriEgy itteni hirdetés, de nem akartam linkelni.
-
patomi
őstag
1x SATA Slime Line adapter adnak hozzá. Nekem 1370BII volt, ahhoz is adtak.
Viszont a vinyó hűtéséről nem árt gondoskodni, mert eléggé be tud melegedni.(ha lesz benne normál merevlemez)
-
patomi
őstag
válasz
#16939776 #28991 üzenetére
Most, ahogy nézegettem az árakat(ugyan csak 1150) de nincs jelentős különbség a T,S végű és a sima procik közt. Most váltottam S-es i5-re, hátha egyszer még játékra adom a fejem. A Skylake meg nem dobott annyit IGP-ben, hogy arra váltsak(majd). Így marad az "elavult" 1150.
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28741 üzenetére
Nem kötözködés képen, de nem elfordítva tetted fel a venti lefogató drótokat gyárilag függőlegesen állnak talán úgy nem lógna bele a vga hátlapjába.... Nem tudom csak tipp.
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28714 üzenetére
Igen de a True Spirit a proci közép vonalától 51mm-t log ki ami már benne van a pcie sinben(132-16-45-(40/2))=51. Emez, meg csak 44,5mm-t.
-
patomi
őstag
válasz
shteer #28681 üzenetére
Egyet értek jó kis masina ez. (1 szóval nem mondtam, hogy szar) Nálam okosabb emberek tervezték,,,viszont elöl a kis fing venti hááát. Elegánsabb és hatékonyabb lett volna egy 120-as. Valamiért mégis (nyilván okkal) így döntöttek. A proci hűtő abszolút nem meggyőző, de valszeg a tervezett légáramlás része.
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28625 üzenetére
1100-on nem lesz hangos(bár kinek mi a hangos ugyebár) szvsz, de lehet, hogy kevés lesz. Reméljük, hogy nem. A légszállítása jóval kevesebb, statikus nyomásról meg semmi infó. (A gyári venti 1200-nál kezdődik ennyit mondjuk nem is forog a másik.) Majd számolj be róla.
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28583 üzenetére
Ha a top flow játszik akkor az AXP 100-at szépen fel lehet rakni a lapodra.
-
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #28507 üzenetére
Jézus az valami borzasztó
..
Teszt szerint 20 fokos szobában mérve 66 fokos a G3220 terhelve. Akkor 28-31 fokos szobában mennyi lehet? -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #28505 üzenetére
Szerintem tök csúnya az a kártyaolvasó ott az elején. (no meg én feleslegesnek tartom) Passzív hűtés ennyire hatékony lenne benne, hogy 60W TDP-ig ajánlja a gyártó? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a kis vacak i3 procimat normális mondjuk 70 fok alatt tudná tartani terhelve.
-
patomi
őstag
A gyári venti egy kalap kaki sajnos. Az enyém(barna) 800 felett kattog is, de márt többször írtam ezt.
A ventibe meg lehetne tenni süllyesztett fejű csavart. Nem tudom mennyire szabvány ez a menet, nincs itthon sublerem megmérni. -
patomi
őstag
AMD. Nem szélesebb, vagy magasabb a normál (direkt nem LP-t írok) bordás ramoknál.
Itt viszont nagyon jól látszik, hogy mennyivel túl log a lapon az AXP 200. Továbbra is a Gigabyte B85N lapról van szó:
Az Asrock B85M-ITX-en jóval feljebb helyezték a proci foglalatot, ott már nem lóg le.[link] Nem tök pontos a kép, de jól látszik a különbség.
Bocsi, most gyorsan ennyire futotta. -
patomi
őstag
Emlékeim szerint(de erre, ahogy írtam már nem vennék mérget) ebbe a bordába akadt el. Egyébként sima alacsony profilú moduljaim vannak.
A legnagyobb gond, hogy erről a lapról, bármerre is forgattam a hűtőt kilógott róla.
E miatt cseréltem le B85M-ITX-re. (a hűtőt nem akartam eladni, annyira megtetszett)
-
patomi
őstag
Ezen a képen pont úgy van a lapon (pcie sin felé áll a kupakos oldal), csak a kép áll elforgatva. Ha a ramok felé fordítottam akkor a ram modulban elakadt a hűtő, ha jól emlékszem,,, illetve, ha felfelé akkor piszokul le lóg a lapról. Hátra felé pedig kilógott az I/O panel mögé.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #28166 üzenetére
Nem akarlak félre vezetni, nincs tapasztalatom az A6 procikkal. A4 6300 van a gyereknek, 2x2GB 1600mhz rammal Giga F2A55M-DS2(FM2+) lappal, 60GB SSD, 250GB vinyó . Ő jól el van vele. Amikkel játszik azok régebbiek, GTA San Andreas pl. Egyedül ez a GTA V volt amit nagyon várt. Persze mindent alapra kellett tenni, hogy ne akadjon, de nem gond. Mondjuk az i3-on sem megy másképp, csak többet akad meg.
Ahogy nézem a tesztet amit linkeltél, szépen hozza az A8 7600 az r7 240 ddr3 szintjét, de pont a GTA 5, amiben gyengébben teljesít.Én a helyedben nem bántanám a konfigodat. Szvsz meg kell várni a kövi generációs AMD procikat, vagy Skylake.
Jah, meg a drága alaplap, és a komolyabb RAM drágítja meg ezeket. Ezt ki is hagytam teljesen igaz.
-
patomi
őstag
válasz
Mercutio_ #28158 üzenetére
Igazából egy baj van vele, hogy magas az ára. 20-23K között szerintem jó vétel, mert egy elég jó IGP van benne a 3220-énál jobb. (persze van akinek ez nem számít) Olcsó játszós gépnek lennének ezek jók ha az áruk megfelelő helyen lenne. De nincs, kapják is a kritikát mindenhol e miatt.
Fiamnak tavaly dobtunk össze egy kis gépet, amiben A4 6300 (9.000.- volt akkor) van. Érzetre hozza az i3 4330-am IGP teljesítményét. Kis felbontáson (1280x1024) szépen lehet játszani vele. Egy SSD-vel 2x1600mhz rammal. Nem is nagyon lehet érezni, hogy egy kis gyíkfing proci van benne, max tömörítés, konvertálás ami megakasztja ill. be lasítja.
(GTA V az ő gépén szebben fut mint az enyémen ezen a felbontáson)
-
patomi
őstag
válasz
tupacamaru #26931 üzenetére
Cooltek Coolcube Mini Mondjuk a 3,5"+2,5" csak neccesen fért be. A táp takaró lapra szereltem az ssd-t.(alul a képen is van)
Vagy a Sharkoon ca-i,Cooltek C2. Két utóbbi kb. egy méret.
(170mm x 200mm x 200mm)[link][link][link]
Magán véleményem,,, szerintem a Cooltek jobb minőség mint a Sharkoon. -
patomi
őstag
Olcsó hűtők tesztje: [link] Annyiban érinti az itx témát, hogy van benne három alacsony profilú is.
Akasa K25, Akasa AK-CCE-7106HP, Alpenföhn Silvretta. -
patomi
őstag
válasz
Chesterfield #26706 üzenetére
O, hát aki nagyban nyomja..
-
patomi
őstag
válasz
Chesterfield #26698 üzenetére
Ha csak erre kell a gép akkor egy pentium (pl.)G3220 is elegendő lehet szvsz(vagy esetleg i3, abban már jobb az IGP). Meg hozzá H81-es lap, mondjuk GA-H81N-D2H jelenleg 17K környékén van. Háznak meg LC-1500Smi, vagy még inkább Sharkoon CA-I(fekete, vagy ezüst). Utóbbiban van venti is és ezek kis alapterületen elférnek. Hűtőnek hagynám a gyárit, nem olyan rosszak azok.
-
patomi
őstag
válasz
flashpointer #26693 üzenetére
Én nem látok utalást AM1-re, de lehet valamit nem vettem észre.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #26600 üzenetére
Cooltek V6 esetleg .. 3,5" HDD 4db. fér bele. Varázslónál van is. Bár ez már közelít a kockához a 210x250x240mm-es méretével.
-
patomi
őstag
válasz
imibogyo #26546 üzenetére
Nekem tetszik. Egy árnyalattal lehetne sötétebb(bár lehet a kép ilyen csak) jobban passzolna a bútorokhoz.
Az oldallap ha jól emlékszem füst üveg lesz(?) Az nincs még meg? Sokat dobna rajta.A bordát nem tudod 90 fokkal elfordítani? Akkor ezen is átfújna az előlapi venti.
-
patomi
őstag
válasz
novger #26383 üzenetére
Lehet megkaptad amit vissza vittem(?) Egyébként azt mondom te is vidd vissza. A zöld leveles "i" boltban vettem. Korrektek voltak.
-
patomi
őstag
válasz
flashpointer #26199 üzenetére
Hétköznapi használatra (procin) ez is megfelel, de folyamatos nagy terhelés alatt 8 percet bírt, majd túlmelegedett.
-
patomi
őstag
válasz
mrbig25 #26143 üzenetére
Pont azt írják, hogy halk. Az 1100-as venti fordulat nem jelent feltétlenül hangerőt is. Mivel Oroszt csak tanítani próbáltak annak idején, ezért a guglira bíztam a fordítást. De félre ne érts senkit nem akarok meggyőzni semmiről. A Chieftec biztos jobb és csendesebb is.
Betölteni akár 200 W modell legyen nyugodt! SFX teljesítmény 300W 2 működik elég csendes. Intervallumon 200-250 W zajszint kissé megnövekszik, de továbbra is nagyon kényelmes. Több mint 250 W üresjárati fordulatszáma a ventilátor halad a védjegy 2500 fordulat / perc, ami a tápegység már észrevehető a többi rendszer összetevőit. Ebben az esetben a zajszint is lehet szubjektív érzéseket le, mint "közepes".
-
patomi
őstag
válasz
Pista0001 #26134 üzenetére
Az enyém ilyen: [link]. Itt van a fejemtől 30cm-re a gép, ha hangos lenne már a kukában lenne. Viszont ha sz@rrá terhelem a gépem sem tudok kivenni belőle100wattot sem, mert gyakorlatilag 1db. i3 ami "nagy fogyasztó" van a gépemben. Tehát igazi terhelés alatt ahol kicsikarnak belőle 250watott, lehet már van hangja. Mondjuk ezt is oda írtam:"Viszont nem is játék gépet hajtok róla."
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #26132 üzenetére
Nincs sajnos, de pár centinél nincs több. Videokártyát beépíteni oda esélytelen.
-
patomi
őstag
Világos, ahhoz a konfighoz nem árt a 450-es táp. Venti csere segíthet rajta, plusz egy kis takarítás.
Arra a lapra szvsz esélytelen az AXP200 belógna a pcie sin fólé. Nekem b85n lapon van és betakarja az egészet.(itt még a gyári ventivel és 90 fokkal elforgatva lenne az ideális, akkor használható lenne a pcie foglalat) -
patomi
őstag
Írta a kolléga ezt is: Fractal Design Node304. Ebbe ATX táp megy. Nézz rá hátha. .. Én egy Be Quiet! SFX 300W tápot használok és szem hangja nincs. Viszont nem is játék gépet hajtok róla.
Procin meg egy AXP200 van 140mm-es alpenföhn ventivel. Alapon 300/perc, terhelés alatt 500/perc a fordulata, tehát néma. Persze nincs mellette egy brutál VGA ami befűtene a házba. -
patomi
őstag
ASRock VisionX 471D "világ egyik legerősebb HTPC-je" 400E. jó magyar forint. Pedig piszok jól mutatna otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest