-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #52586 üzenetére
Ez igaz, ha pusztán a praktikusság a szempont, de nekem a b-s jobban tetszik, ez pedig elég ultimate érv.
És akkorra difi nincs árban. Ja és van wifi is benne, amit nem is tudom használtam-e valaha a z270-en, de hátha egyszer majd kell.
Meg nem tudom itx esetében mennyire igaz, de gaming esetében a b-s deszkákat szokták ajánlani a h-sal szemben, a jobb hűtés miatt.
Szóval abból kiindulva, hogy atx és matx esetében a b-s ajánlottabb, ezért gondoltam rá.
-
Ispy
nagyúr
Erősen elgondolkodtam egy upgraden, a z270 és az i5 7500 helyett egy b560 és 10400 lenne.
Van itt olyan bátor, aki már meg merte venni az MSI MPG B560I-t? Z-s lapot most nem vennék, eddig is felesleges volt a nem K-s procihoz, csak hát ez tetszett annó.
Vagy hát lehetne még talán egy K-s procit vadászni ebbe a lapba, csak akkor meg a cryorig H7 fog elhasalni, hogy lehűtse.
-
Ispy
nagyúr
Fiamnak szeretnék gémer gépet összerakni, a kérdés, hogy mondjuk egy asrock b560m itx deszkának van bármi hátránya mondjuk egy matx változattal szembe? Egy 10400f menne bele, 16gb ram és egy 1650-es vga.
Vagy van valami ajánlott 1200-es deszka 40k-ig?
-
Ispy
nagyúr
Szeretnék venni 4 darab wing boost 3 rgb ventilátor, abból 2 menne a cpura és 2 a tetejébe. Hogyan lehet ezt kivitelezni? Kell valami átalakító a CPU fan kontrollerre? Ha jól értem azon 12 volt jön ki, de a ventinek csak 5 kell. A ház ventik meg a sys fan 1-re mennének.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52417 üzenetére
Kis házakban nincsen kábelmenedzsment, illetve van, a méretre gyártott kábel, a metisben is egész jól el lehetett vezetni, pedig az egy nagyságrenddel kisebb ház.
Mondjuk az sf450 gyári kábelei eleve alkalmatlanok bármilyen esztétikus elrendezésre, szóval 3 éve a dobozban pihennek, inkább csináltam saját méretre készített kábeleket. Az új házban is lehetne még szépíteni rajta bőven, de annyira már nem izgat.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52415 üzenetére
Hát ja, mondjuk a teli lappal sem volt rossz, mert ugye tiszta lyuk, de ha már kifizettem az üveg felárát, akkor használni is kéne. Felraktam rá tegnap az üveget, menőn néz ki, de majd a porosodásra leszek kiváncsi. Na meg a takarításra, remélem az üveg nem karcolódik könnyen.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52413 üzenetére
Nekem is, de ez van. Így viszont több a hasznos hely az asztalon.
-
Ispy
nagyúr
Tegnap átköltöztem az nr200-ba, és igazából csont nélkül ment....ja és végre van hely a szereléshez, micsoda érzés
Extraként az összes metisre szabott kábel jó lett ide is, már csak az asztalon kell helyet csinálni neki.
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom ez miért baj, én sem csináltam soha kreatív egyedi dolgokat, én imádtam darabokra szedni és a tervek alapján összerakni és látni ahogy elkészül a kész mű. Kinek mi. Sőt engem az is tudott bosszantani, ha a piros elem helyett csak egy fehéret tudtam berakni, mert akkor már nem az volt a végeredmény.
-
Ispy
nagyúr
Megjött az NR200-as, masszív kis dög, már alig várom, hogy átpakoljak a metisből, remélem nem lesz gond (haha, persze).
Most azon agyaltam, hogy a tápot vajon érdemes-e átrakni frontpanlere vagy maradjon az alaplap mellett?
Illetve a tetejébe kell-e plusz venti vagy sem, mert most csak egyet tudok rakni a segébbe.
-
Ispy
nagyúr
Nincs core v21....akkor mégiscsak marad az NR200P. Végülis ez is nagyobb valamivel, mint a metis, ha nem is sokkal.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52355 üzenetére
Nem tudom, nehéz ez...kinézetre az nr200, praktikumra a v21, már ha van, mert csak az oázist adta ki, lehet nem friss a webshop. Szóval most megrendeltem a v21-et, ha van az lesz, ha nincs megrendelem az nr200-at és átrendezem az asztalt. V1 is jó lehetett volna de csak fehér van, az meg nem kell.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52338 üzenetére
Hogy érted ezt? Nekem, ha az asztalnál vagyok, akkor a bal oldalamon van a gép, viszont a képeken pont a másik oldalon ablakos. Az alaplapi tálcát át lehet pakolni a másik oldalra? Mert akkor az jó, ha nem, akkor felesleges ablakost venni, mert akkor max a fal nézegetheti.
-
Ispy
nagyúr
Hát ha azt mondjátok fasza az nr200, akkor megveszem.
Az ablakosnál akkor gondolom lehet jobbos és balos is, ha már ennyire moduláris?
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok,
szeretném a metist lecserélni egy jobban szerelhető gépre, mert most nagyobb helyem van, meg takarítani kell időközönként, sok a por és a tököm tele a zsonglörködéssel.
Core v1-et akartam, de csak fehér van, oázisban van még elvileg core v21, vagy van ez a full üveg level 20 vt, de ott tartok a melegedéstől.
Valakinek még valami jó ötlet?
-
Ispy
nagyúr
válasz
D1Rect #49551 üzenetére
Magamra ismertem.
Pont azon agyaltam, hogy az MSI Z270, intel 7500 kombót lecserélném egy 3600-as rizsára (minek, nem is használom a gépet), mert lassan 3 éves lesz a konfig és még egész jól ki lehetne szállni a használt cuccokból, csak az alaplap 80k-s ára kissé elszomorított, a Z270 50k körül volt annó.
Na meg akkor már a 1060 6gb-t is le lehetne cserélni egy 2060 8gb-re.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #47864 üzenetére
Szétszedtem megint, most úgy néz ki jó. Ja, és hogy izgalmasabb legyen, a monitor kábele sem volt rendesen a helyén, szóval totál fail volt ez a gépszerelés, kijöttem a gyakorlatból, na.
Most már csak a tonnányi frissítésen kell átrágnom magam, ami fél év alatt összejött.
-
Ispy
nagyúr
Na, haladok, a processzor hiba megszünt egy alapos takarítás után.
Cserébe most a ramokkal van baja.
Lehet fontos a ramok sorrendje, hogy melyik ram melyik slotba ment bele?
-
Ispy
nagyúr
Kipucoltam a metist, össze is raktam. Viszont most bekapcsoláskor a lap CPU not detected or fail hibával fogadott. Most megint szétszedtem, a foglalatban a tüskék ránézésre jól néznek ki, a táp és kábelek jók a teszter szerint. Mit lehetne még kipróbálni? Esetleg a cput alkoholos fülpiszkával megtisztitani? Hátha össze lett fogdosva vagy valami?
-
-
Ispy
nagyúr
Szétkaptam a metist egy takarításra, mert fél éve a dobozában pihent, azt hiszem most bántam meg, hogy itx-es gépem van.
Viszont az mx4 elég jó állapotban van, ahhoz képest, hogy 1.5 éve kentem fel.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47159 üzenetére
Arra a sötét foltra szeretnék egy kék corsair feliratot, a hogyan még kérdéses.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47156 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy te miként akarod kivitelezni elkészíteni stb.
Hát arra én is, nagyon.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47154 üzenetére
Táptakaró akart lenni, de 1 éve megy az építkezés és még nem költöztünk be, a metis meg vagy 3 hónapja a dobozában pihen, de már csak
napokhetek kérdése a dolog.Egyébként megvettem már a plexit, festéket, hőlégfúvot és a maszkoláshoz csináltattam csini corsair-es matricát is, már csak a ledek hiányoznak a világításhoz, na meg kedv hozzá, hogy összerakjam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #47149 üzenetére
ha átköltözik metisbe a cucc
Azaz kb. soha.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #46388 üzenetére
Te, figyi már, mióta is készülsz beköltözni a metisbe? Én sem vagyok egy kapkodó idegbeteg, de te még nálam is lassabban nyomod.
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #45416 üzenetére
Volt ilyenem, jó kis ház, még egy slot-in-es BD olvasót is vettem bele kokain áron, csak aztán nem vettem egy deka BD-t sem, azt inkább eladtam az egészet.
Mondjuk ebbe sima táp nem megy bele, DC-s deszka vagy paneltáp.
-
Ispy
nagyúr
Hát ez elég igényspecifikus, mivel én játszok fülessel nekem az audio out biztos, ha valaki teambe tolja, akkor a mic is, usb-ből type c szerintem felesleges, max. veszel pár százasért átalakítót, type A-ból 1 elég, csak az működjön is, mert eddig minden metisben egy fostalicska szar volt mindegyik, reset nem kell, power nem árt azért.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45133 üzenetére
Az volt, csak már annyiszor szedtem szét és raktam össze, hogy kicsit megkopott itt-ott, szóval upgrade előtt inkább vettem egy újat
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45129 üzenetére
Nekem már az újabb variáns van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45123 üzenetére
Nekem ott van, de fingom sincs hány fokos. Remélem segítettem
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45100 üzenetére
Nem látod, hogy világít a ram?
Látom megérte beruházni rá.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44900 üzenetére
Kell hozzá adapter kábel, az enyém még megvan valahol a doboz alján.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44898 üzenetére
Meg azért a 1050ti nem egy kazán, szóval még jó is lehet a dolog.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44887 üzenetére
Én csináltam ilyet, a Gigabyte gtx 1060 3 gb-ről leszedtem a gyári slim szarokat, és a fenti 2 darab 25-ös ventit kötöttem rá, hidegebb nem lett (75-80 fok terhelés alatt), csak hallkabb, 700-1000 rpm mellett. Aztán vettem egy rendes kártyát inkább.
-
Ispy
nagyúr
Nem bírtam magammal és vettem egy 16-os rgb-s corsair vengeancet, még nem raktam be, de annyira nem értem, hogy a 3000MHz-es CL15-ös kitt 48k, ugyanez a szett CL16-os viszont 78k
Vagy csak a ryzentulajoknak akarnak ezzel kedveskedni, mert nekik csak a páros időzítés a jó?
-
Ispy
nagyúr
válasz
DanielLong #44710 üzenetére
Isten hozott az itx topikban.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Galopp #44520 üzenetére
A táphoz a csatikat moddiy-ról kellet rendelnem, de a többi itthon is beszerezhető, illetve kell venni egy táptesztert is.
Harisnya meg nem kötelező, én is szenvedtem vele először, de rájöttem, hogy a csupasz fekete kábel se néz ki rosszul.
Az igaz, hogy ezek a nyamvadt corsair tápok a táp oldalon 28 pinesek, szóval van 4 ág dupla kábel, ott egy kicsit kellett forrasztatni is, szóval remek kis DIY projekt lehet belőle.
Azért is jó, mert nyugodtan elszüttyöghetsz vele akár heteket is, addig használod a gépet, ahogyan most, ha meg készen van egy kábel, akkor lecseréled, nekem is 1 évig tartott a projekt, nem kapkodtam el.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44402 üzenetére
Csökkenhetne már az a ram, mert hiányzik még a
karácsonyfábólmetisből egy villogó ram kit, de amíg 70k-ba fáj 16GB-os szett, addig nem fognak világítani, ha rajtam múlik.Sőt, már 75k
Már 60k-nál is húztam a számat, hogy eshetne az ára.
-
-
Ispy
nagyúr
Féltement.
-
Ispy
nagyúr
válasz
chef69 #44322 üzenetére
Szia (itt is)!
Mint írtam én első körben egy amlogicos tévéokosítót néznék ki, erre lehet androidot telepíteni, amin szerintem mindezt lehet futtatni, de azért kérdezz rá a topikjában (itt olvasd el az összefoglalót onnan elég sokat megtudhatsz erről, mi ez, mire jó, ajánlott típusok, torrent, filmezés hogyan, merre ilyenek).
Én is ilyet tervezek majd venni a HTPC helyett, de mivel még nincsen vele tapasztalatom így konkrétabbat nem tudok róla mondani, de ahogy olvasgattam ezeket mind tudja.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Casoli #44284 üzenetére
Volt benne csak eladtam, mert nekem eleve DC-s a lapom, én 21k-ért vettem használtan, olyan 50 dodo + fa aliról. Paneltápot külön veszel hozzá.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Casoli #44281 üzenetére
Nekem realan w60-an van HTPC-nek, az ilyen, bár nem tudom mennyire bestbuy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Hálózati / IP kamera
- iPad topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motoros topic
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged