-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
nem akarom elvenni HookR kenyeret, de a gigabyte SFF kategoriaju eGPU hazat mutatott be. vegre nem valami hatalmas doboz, amiben unatkozik a tap meg a kartya, hanem ertelmes meretu, raadasul eleg eros tappal (450W).
forras: sff.net
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #25954560 #38851 üzenetére
Én pedig egyenesen bátorítanék mindenkit, több szem többet lát alapon. Amúgy eGPU házból akadt még néhány a Computexen.
===========================================
ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac további képek - smallformfactor.net
Ezúttal végre a Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac-ről is. Sok szerencsét a különbségre vadászóknak!===========================================
Raijintek 500W-os SFX-L PSU (PSU-4550) - smallformfactor.net
===========================================
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz #25954560 #38851 üzenetére
Ez szuper hír, az első eGPU ház, ami valóban kellene!
Mondjuk a $600-os ár elég húzós, remélem VGA nélkül is kapható lesz - nekem elég lenne benne egy 1050Ti, vagy egy RX560 is.Már csak a TB3-nak kell elterjednie a notik között!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
Na ezt a házat szívesen elfogadnám. Igaz mATX, de kicsi és sok lehetőség van benne.
Sajnos nálunk ilyet nem lehet venni -
törölt tag
válasz hegegabi80 #38854 üzenetére
ITX-nél még beleférnek ezek a kompromisszumok, de felette már nyűg hogy nincs hely a kábeleket elrendezni, és nem lehet előre/felülre egymás mellé 2db 120-as ventit felrakni úgy, hogy ne korlátozza a tápot, vagy az alaplapot.
A "bárhova" szerelhető HDD tartó jó ötlet, azt aláírom.
2db VGA-t szerintem nem szolgál ki maradéktalanul, 1db vga-hoz meg a mellé dugott hangkártyához túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hű, hát ezt elfogadnám!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
flashpointer
őstag
nem tudom ki mennyire ismeri őket de vannak ezek a rendhagyó CIT kinai házak, elég egyedi méretben amit más gyártónál még nem láttam, kisebb mint sok ITX-es ház, ha valakinek épp aktuális a dolog és az itx túl kompromisszumos lenne.
-
shteer
titán
klassz fotókon is jól mutat csak a fogantyú gagyi
mert ezek a gyártói oldalon szereplő renderscreenek gyakran másképp mutatnak mint élőben
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
HookR
addikt
Ha már PH is megemlékezett róla, szerepeljen itt is:
=========================================
Antec All-In-One monitorállvány PC - youtube (5:52) / coolaler.com
CRYORIG Adaptive Form v4.1 hivatalos oldal - [link]
Moduláris, tetszőlegesen hajtogatható hőcsöves hűtőrendszer. Érdekes alternatíva egyedi igények esetére.Mondjuk kíváncsi vagyok mennyire marad makulátlan a króm felületkezelés a hajtásoknál...
-
spanglee001
addikt
remélem tudtok segíteni lehet itt találok megoldást vagy tanácsokat.
rövid történet: Komoly vízhűtéses komoly pc-t meló miatt laptopra cseréltem
teljesítménnyel nem is nagyon van gond de a kijelző lassúsága és kicsinysége nagyon zavaró.
Tehát kérdésem az lenne, 24" monitor mögé szerelni egy ilyet készen egy konzolra amin a monitor is lenne, és lehajtható lenne ezáltal ez lenne a talpa a monitornak, vagy egy ilyesmi éretű gépet építeni itthon lehetséges? a batárnagy gépekhez vagyok szokva, nemtudom hogy van ez a mini itx vagy mégkissebb kategória a lényeg a mobilitás és a 24"wqhd 144hz g-sync TN 1 ms kijelző (találtam ilyet, de ha be van dobozolva akkor nem érem el a kapcsolóit ). ilyesmi volt az alap elképzelés vagy ez sem lenne rossz , persze nem kell lenyitható billentyűzet, de egy takarólemez a monitor elé jó lenne. nem gond ha külsőtápos (ha létezik ilyen egyáltalán) a súlya miatt az külön tatyóba elfér a többi a perifériával egyetemben. Mondjuk ez utóbbi dobozos megoldás még jobb is lenne, viszont a súly is meghatározó tényező, hogy mobilis legyen, mert 24/48 vagy sűrűbben ingázom, és ez az egy pc-lenne. Ebbe kérnék segítségetnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Seep
senior tag
válasz spanglee001 #38864 üzenetére
Ha repulon keszulsz utazni akkor ne valassz olyan gepet amiben viz huto van. Azt nem engedik fel pogyaszkent, mert tobb benne a folyadek mint 100ml. Ez a Zotac magnus viz hutesu ha jol tudom. Amugy nagyon jo darab.
Ha egy cipos doboz belefer akkor a Silverstone SG13 megfelelne. Belefernek a nagyobb VGA-k is.
-
törölt tag
a 1070-nel szerelt mar nem vizes, csak nem tudom h eleg-e a kolleganak a teljesitmenye, lehet nem veletlenul a legerosebbet linkelte es gondolom a csendestol is messze van egy ilyen csucsra jaratva.
spanglee001: ha magad szeretnel osszerakni gepet, akkor most mar egesz szep valasztek van hazakbol es tapokbol. a belso elrendezes es a hasznalhato tap merete szerint (atx, sfx, flex-atx, tfx, kulso tapos dc-dc kockaval, stb) tudsz kb meretosztalyt valasztani. a kockaszeru formatol tipikusan pcie-riserekkel tudsz elterni, nemtom kell-e azt magyarazni ha nagy teljesitmenyt szeretnel belezsufolni, akkor fontos azert h leggel is jol hutheto legyen, ha vizeset akarsz, akkor sok esetben plusz merettel szamolhatsz. te tudod h mivel akarsz jatszani, inkabb eros proci vagy eros vidkari kell, nagyobb procihuto ferjen-e bele vagy a gpu hutesere legyen kihegyezve.
szoval egy olyasmi zotac amit linkeltel, az mindenkeppen egyszerubb, de ebben a topikban akkor legboldogabbak az emberek, ha maguk rakhatjak ossze, esetleg faraghatjak at a gepet
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok! Jöttem egy nem túl szép, de annál egyedibb darabbal színesíteni a palettát. Ezúttal már itx-ben és fából.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
HookR
addikt
válasz spanglee001 #38864 üzenetére
Ha a monitor az elvárások miatt adott, akkor AIO-n belül marad a DIY vonal. De ha nem teljesen a saját igényeidre szabott egyedi házat készítesz, akkor nem biztos, hogy ez a megoldás a problémádra. Onnantól, hogy nincs egy házba építve a kijelző a gép többi részével, nem úszod meg a kábelezést, valamint a monitortalpra rögzíthetőséggel (példa1, példa2) is csak erősen leszűkíted a szóba jöhető alkatrészeket.
Ha meg vagy elégedve a laptop teljesítményével, akkor a legegyszerűbb, ha csak azt dugod a monitorra. Minden más megoldás több helyet foglal és nehezebb. Ha sem ez, sem az egyedi ház építése nem opció, akkor tisztázni kellene, hogy pontosan milyen konfigurációnak is kellene házat találni.
-
Pistivi
tag
Sziasztok
Már többször olvastam olyan kérdéseket, hogy bizonyos konfighoz mekkora táp kell, ezért gondoltam leirom nekem milyen kis konfigom van és mennyi a fogyasztása.
CPU : i3 6100T
CPU cooler : SCYTHE Big Shuriken 2
Alaplap: MSI B150I GAMING PRO AC
RAM : Samsung 8 gb DDR4 , (egy modul)
SSD: INTEL 128GB 600p M.2 PCIe
Ház táppal: CHIEFTEC IX-01B-85W 85WVan még egy külső vinyó rajta, de annak saját külső tápja van.
Eleinte Ubuntut raktam rá az alap helyzetben 17W-ot fogyasztott, csak a serviio futott a háttérben. Kisebb terhelésnél mint pl.: Web böngészés , videó nézés,a fogyasztás 28W-ig kúszott.
Akkor gondoltam kipróbálom mit tud a masina Win 10 Pro alatt, alap helyzetben, csak a kaspersky és a serviio futott 14W-ot mértem, itt is minimális terheléssel csak 25W -os fogyasztást mértem.
Kipróbáltam AIDA64 System stability test alatt (CPU+FPU+Cache+system Memory+GPU teszt) a fogyasztás 40W-volt.
Ezeket a fogyasztási értékeke a konnektorba dugott fogyasztás mérővel mértem, aminek a gyári tűrése 1%.
Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
sajna ebbe a laposba egy 980m van ami ide elég 17" fhd és 75hz de ez nekem kicsi és lassú is.
tehát ez a lapos nem elég, az asztalimba 980ti SC volt az éppen elég volt, de ha már most akarok összerakni egy gépet akkor az legyen 1080 i7 kombó. 27" monitorom volt évek óta na ez a 17" lapos elég picúr, de egy 24"ossal már megbarátkoznék az határeset, a monitor paramétereit már írtam 144hz gsync TN 1ms 2560x1440 ehhez vagyok szokva ez igénylem. nem kell feltétlen monitor legyen elég lehet akár egy kijelző is, ezek még csak mind ötletek, de egy 1080+i7 lapos 900k-nál kezdődik és abba is 25ms ips panel van ráadásul ahűtés is gyenge.ettől olcsóbban kijövök, vagy kb ugyanennyniből. nem utazom külföldre, nem gond a víz sem, bár a léget jobban preferálom, gondozásmentesebb. szóval egy ilyen kijelzőt és az azt meghajtó gépet kellene a legkönnyebb legkompaktabbra legmobilisebbre összehozni. vagy linkeljetek egy 24" laptopot 1080i+7el aztán nemvariálok 1gurigáig maximum elmegyek ez a lélektani határ de akkor már nem 3 hanem 4 hónapos tervezet lesz nézegettem közben ezt a mini itx házakat sokba be sem fér a mini itxhez való vga szal ezekhez az apróságokhoz nem értek. a legkisebb ketyere az a zotac amit linkeltem az 6-700 körül megjön 150 a monitor, az összefogató konzol pár forint, tehát ha ez alá lehet menni és méretben is valahogy kompaktabb lesz az egész rendszeraz nagyon jó volnanetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
HookR
addikt
válasz spanglee001 #38870 üzenetére
A Zotac ZBox Magnus-szal nehéz méretben versenyre kelni. Mi több, a korlátozott hűtés miatt nem is érdemes. Házikók közül hirtelen ezeket mondanám:
- DAN A4-SFX v2 - Épp időben vagy, ha rendelni akarsz, de kézhez legkorábban csak fél év múlva kapod. Hacsak nem találsz valahol eladó v1-est.
- Aftershock Impulse v2 - DAN A4-SFX klón. Barebone ugyan, de konfigurálható olyasmi konfig, amit szeretnél és nem kell rá hónapokat várni.Vagy esetleg:
- Silverstone FTZ01 / ML07 / ML08 / RVZ01 / RVZ02 / RVZ03
- Fractal Design Node 202▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
spanglee001
addikt
úgylátom nem úszom meg a riser kábelt ha normális vga-t akarok bele no mindegy még az ősidőkben használtam, nem voltam elégedett vele gondolom fejlődött a technológia, köszi az ajánlásokat asszem meg is találtam a koncepciót [link] erre/hasonlóra rábiggyesztem a monitort valahogy és ennyi maximum vigyázok rá hordozás közben, vagy valami kis szivacsos vízálló lepelt operálok rá mágnesekkel akkor a súly és méret is megfelelő kb akkora ez mint a 24" monitor
minden alkatrész okés azokkal nem lesz gond már utána néztem, csak a táp a kérdéses, mert nem is tudtam hogy vannak különböző méretek eddig mind szabvány méret volt, mert belementek a gépeimbe de ha majd ott tartok jelentkezeknetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Seep
senior tag
válasz spanglee001 #38872 üzenetére
Corsair SF450 vagy SF600, mind a ketto Sfx es felpassziv. Nem kell tovabb keresned.
-
Plexicushio
senior tag
-
HookR
addikt
válasz Plexicushio #38874 üzenetére
Valóban árnyékra vetődtem. Pedig csak bele kellett volna olvasni...
"The only air cooler in the world that it is actually cooler than your room temperature."
-
mpierre
veterán
Ettől függetlenül nagyon baba lenne, persze egy ház is kéne hozzá (ennyi erővel azt is megtervezhették volna), meg a ház eleje felé néző bordákat 90°-kal el kéne forgatni, hogy dolgozzanak is.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
dugo_
veterán
A mai impulzusvásárlásként elhoztam az aprón árválkodó Jonsbo V6S-t. Egyelőre nincs $terv$ a felhasználására, de a hozzá járó ventit már sikerült hasznosítani.
ID-Cooling IS-40V3 feat. BQ Silent Wings 2
Annyira passzentos, hogy az a két kötegelő pont elég pozicionálásra, összerakva meg se moccan. Hőfokok majd kiderülnek, de ez legalább csendben van.
-
félisten
Szóval végül Te vitted el! Grats, nagyon megérte az árát!
Viszont azt a ventit hagynám a házba, oda tökéletes, cpu-ra meg... meh.
IS-40v3-ra én Noctua NF-B9-et, vagy hasonlót tervezek...[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz AxBattler #38878 üzenetére
Mondtam is szegény srácnak, hogy a kivárásra játszottam és ma lecsaptam, ahogy csökkentette az árat. Majd kialakul a sorsa. Nincs pénzem ebbe is építkezni most, lehet visszakerül majd később. Talán az kapja a házat meg a család/barátosné közül, akinek előbb elromlik a notija.
Nem tudom, hogy próbálkozzak-e 92mm-es ventivel a bordán. Már most 33 fok a szoba, előző években ez simán tetőzött 38 körül, és egyszerűen akármennyire is tolom felfele a hőmérsékletgörbét, mindig elér egy olyan fordulatszámot, ahol már zavaró. Elkezdtem aprón Big Shuriken 2-t vadászni, lévén vannak Node 202 buildek ekkora hűtővel, de egy tolómérős kör után sikerült igazolni a gyári 56mm-es magasságot és így elképzelni sem tudom, hogy azok hogyan fértek be. Le kéne marni a szűrő keretéből egy jókora adagot.
IS-60 jöhetett volna még szóba, de az is ritka madár. Meg ugyanúgy megvan a 15mm magas venti kompromisszuma.A tápventi kérdést viszont elhalasztottam a hidegebb időre, azt legalább elnyomja most a környék zaja, amíg fixen nyitva vannak az ablakok őszig.
-
mpierre
veterán
Aha. Sz'al építesz a procihűtő köré egy házat.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
törölt tag
A maradék helyre még a por sem fog beférni
Pörgessük is a topikot!
Sajnos nekem még mindig várós egy fullos biostar x370gtn bios, addig marad ~260K-m kiflire meg tejre.
Szórakozásnak jön a Z77e hardcore mod-ja.. ha lesz egyben nyugalmas 2 napom. Két hét alatt sum.: 3 órát raktam bele a az új VGA-ba pedig, megérdemelné a foglalkozást az is.. Mit akarok én itt, játék gépet fejleszteni?!
[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
-
félisten
És Te ezt élvezed?
Van egy csomó ajánlott 92mm-es hűtőtorony, ami mellett még az alaplapi bizba$zok is bőven elférnek, miért nem elég az neked?Pl.:
be quiet! Pure Rock Slim 90mm (BK008),
Cryorig M9I, vagy
Thermalright True Spirit 90M Rev.A[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
Nekem az Ncase-ben vizhutes van es 2 havonta repulok vele. Egyszer szorakoztak Franciaorszagban, hogy engedjem le a vizet belole, mondtam, hogy ha megerkezek a masik repterre akkor varjon valaki aki feltolti mert munkaeszkoz....
Nezett a csoka egy 30 masodpercig es egy anyazassal tovabb engedett..... -
-
gabriel26
tag
válasz spanglee001 #38872 üzenetére
Nezd meg a Sentry itx hazat az sem lehet rossz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest