- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
>Deego..
senior tag
válasz megema #39948 üzenetére
Olvastam a hdd rekesz rezonancia/zaj hsz-od egy másik topicban.
Szerintem felesleges az ilyen zajszigetelés. A rezonancia során keletkezett zajt csak részben csökkenti + a hardverek hőmérséklete is megemelkedik majd ha alkalmazod.
De ez esetben nézz a varázslónál, mert találni érdekes dolgokat.
Elsősorban egy ilyen gumis alátéttel próbálkoznék.[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
mpierre
veterán
Ennél jobbat még nem találtam. De 5,25-ös hely kell neki.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
megema
őstag
válasz mpierre #39952 üzenetére
Köszi! Sajnos csak egy 5,25"-ös hely van, HDD-ből pedig többet tervezek a későbbiekben.
(#39951) >Deego..: A tálcák gumibakos csavarral együtt már nem férnének bele a HDD keretbe. Maximum tálca nélkül lehetne a keretbe csavarozni a lemezeket, viszont ez nem igazán megvalósítható a csavarok hozzáférhetősége miatt.
Jobban megnézve a tálcát, nem is gumibak van ott, hanem csak egy gumi távtartó. A "szög" nem érintkezik a gumival. A másik probléma pedig, hogy a tálca alsó kereszttartói homorúak és hozzáérnek a HDD aljához, mivel a tálca hajlításával lehet kibújtatni a HDD-t.
Így lenne valami ötlet? A kereszttartókra rakjak gumicsíkokat és ne rögzítsem a szöggel? Esetleg fúrjam nagyobbra a szög lyukát és valami gumi gyűrűt rakjak bele? Hol érdemes ilyesmiket nézegetni?
-
>Deego..
senior tag
válasz megema #39953 üzenetére
" A kereszttartókra rakjak gumicsíkokat és ne rögzítsem a szöggel? Esetleg fúrjam nagyobbra a szög lyukát és valami gumi gyűrűt rakjak bele? "
Ez szerintem nem hozná az elvárt eredményt.
Én cserélném egy masszívabb HDD keretre a jelenlegit. Hasonlóra mint az itt található és befér a venti elés is.
Csak egy tipp, de lehet beválna." Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
törölt tag
Szia!
Ha jól értem a leírást ezek az öntapadós szivacslapok a házban keletkező zajokat akadályozná meg abban, hogy az oldallapokon, nyílásokon keresztül környezetbe jusson.
Nincs kétségem hogy csinál valamit, de nem biztos hogy abban az alacsony frekvenciatartományban nyelne el jelentős mennyiségű energiát, amiben a HDD lemezmotorja a rezonanciát kelti.
Nagyon leegyszerűsítve három dolog lehet célravezető :
-El kell hangolni a fém elemeket(házban, teljes szerkezetet) arról a rezonancia frekvenciáról amivel a HDD működik. (növelni kell az elemek, szerkezet tömegét, az egymás közti kapcsolatuk minőségét)
-A HDD és ház közti kapcsolatnak minimális rezgés energiát szabad átengedni.
-Az elemekre/szerkezetre mégis átkerült energiát, fel kell etetni valamilyen elasztikus anyaggal. -
HookR
addikt
Apró infó morzsa: ASUS Következő alaplap hullámával érkezik AM4-es Mini-ITX is - smallformfactor.net
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
energy4ever
addikt
válasz megema #39960 üzenetére
En ilyet hasznalok, csak 3 helyeset. Addnak hozza egy plusz sint, amire ezt az egeszet ratudod tolni. Ebben garantaltan nemak a hdd-k!
Szerk: Ahogy latom a kepen nem latszik, de itt gumira rakod a hdd-t(specko anyagbol van, nem kraton, es nemis postagumi allagu).
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz energy4ever #39961 üzenetére
Köszi! Ezt hogy lehet rögzíteni alul (illetve felül, ha többet egymásra rakok)? Nem kell neki sík felület? Mert ebben a házban az alsó lemezből kiemelkedik 2 keskeny sáv, azokra van a keret rácsavarozva. Nincs alja, csak két oldala és teteje. Ezért gondoltam, hogy 2 csík gumi megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Van valakinek tapasztalata a CM Elite 110-el? Mennyire veszi át a HDD-k és ventilátorok rezgését a ház?
-
energy4ever
addikt
válasz megema #39962 üzenetére
Gumi nem lesz jo, ha nagyon otthine megoldast akarsz, akkor szivacs. Ha szebbet szeretnel, akkor az a konyhai dorzsi(ami a szivacson van, kb 3mm-es fekete), na olyat lehet venni kulon lapkent. Az fekete, es nem uttne el a geptol annyira.
Az amit en linkeltem, lehet mar nem menne be a ket kiallo resz miatt, amit irtal, viszont a mostani hdd tartod tetejere szerintem passzolna!
-
nagyúr
válasz energy4ever #39965 üzenetére
Pöpec
Mondjuk nekem is ITX (Asrock Z 270m ITX/ac) alaplapom van, de mATX (AeroCool Xpredator Cube Orange) házban.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HookR
addikt
válasz energy4ever #39965 üzenetére
A Sharkoon QB One meg csak üresen szomorkodik a polcon?
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
energy4ever
addikt
Nem, kivegeztem egy flex-el.
Felulrol a 4. kep. Ott lattni, hogy a qb one elolapja ennek a gepnek egy resze. Pl bekapcsologomb is maradt, meg a ledek is. Illetve az alaplap tartasaert is a QB one alaplap tarto szerkezete a felelos ebben a gephazban is.Am a QB One remek gephaz volt. Szerintem vegul ebben a reinkornacioban jo sorsa lett igyis.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz megema #39960 üzenetére
-Szétszegecseled a házat. Azokat az éleket amelyek végigfutnak egymáson, kihúzod vékony réteg szilikon ragasztóval, összeszegecseled.
-A Lemezeknek (lehetőleg külön hogy ne interferáljanak) készítesz tálcát ami vízszintes síkban engedi kitérni a lemezt(ebben az irányban produkálja a lemezmotor a rúgásokat), függőlegesben minimálisan. Erre nagyon jó minőségű szilikon tüske a legalkalmasabb, mert nem öregszik el, és nagyon jól csillapítja a rezgést. A táp, jel kábelezést is úgy kell megoldani hogy legyen bőven ráhagyás, szabadon mozoghasson, ne tudja átvinni a rezgést, a környezetnek.
-A ház összefüggő sík felületeit (ahol nincs sűrűn besajtolva merevítő borda a lemezbe) beborítod olaj-és benzinálló 2-3mm-es gumi lemezzel.Gumi csík a két pelenka lemez között, az energia átadást fogja segíteni, valami elkezd majd rezegni a házban/házon attól az energiától amit az átad. Ha azt a valami-t megszünteted mint "energiafelvevőt" akkor megint a betáplálás (HDD) környékén fog valami rezegni, és így tovább...
Így nagyon sok időt el lehet vele tölteni, amit írtam azzal látszatra sokkal több a munka, de első bekapcsolásra működik.(#39965) energy4ever: Nagyon tetszik, a kitartásért szintén jár poros pont
Alul az 120-as vagy 140-es venti? milyen típus az, ami bírja zajosodás nélkül a rotorral lefelé való üzemet?!
Noctua?
(#39969) Melorin : 3
[ Szerkesztve ]
-
gyorol
tag
Sziasztok!
Körbejártam egy kicsit a CPU hűtés a témát, és nagyjából leszűkítettem a befutókat, de egy két véleményt is szeretnék tőletek!
Az alaplap: [B250I GAMING PRO AC].
A ház: Thermaltake Core V1Fekvő:
1: CRYORIG C7 ~12k
2: be quiet! Shadow Rock LP ~13k
3: Noctua NH-L9x65 ~18kTorony:
1: CRYORIG M9 ~10k
2: Alpenföhn Atlas ~14k
3: Noctua NH-U9S ~19kHa esetleg tudtok más alternatívát akkor azt szívesen fogadom
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
Melorin
addikt
válasz #16939776 #39974 üzenetére
2-4 HDD, passzív ITX deszka, 19-30 fokos szoba évszaktól függően.
Most egy olyan táp van benne mint amit linkeltél de hangos az a kis szutyok pár cm-es ventilátor.
A házra egy majdnem teljesen néma ventilátor van felszerelve, az nem ad hozzá a zajhoz semmit. De egy ilyen tápventi kibírhatatlan. -
HookR
addikt
-
Melorin
addikt
válasz energy4ever #39978 üzenetére
De a watt az watt, nem? Ha elég nagy a teljesítménye, vinnie kell. A legkisebb paneltáp vagy PicoPSU 120W, bírnia kell 3-4 HDD-t megy egy integrált CPU-s lapot.
A jelenlegi ház egy Shuttle K45 ház, de vagy CM Elite 110 vagy Node 304 lesz a végleges.
Túl nagy teljesítményű tápot, pl egy normál ATX-et nem szeretnék mert azok ilyen kis teljesítménnyel terhelve rossz hatásfokúak, nő a fogyasztás. -
Ribi
nagyúr
válasz Melorin #39980 üzenetére
Az első táphoz oda is van írva, hogy 4A 12Von. Winyók a felpörgésnél egyenként megesznek 10-15Wot 12Von, így túlterheled.
Ha benne van 4 winyó, akkor a fogyasztásod ide is bőven 30-40W körül lesz, ott pedig egy kis 300Wos tápnak már van 80% feletti hatásfoka, szóval nem vagy előrébb pico psuval.Mint írtam a mostanira kellene rágányolni egy 12 v 8cm ventit.
A rácsait kivágod és ráraksz egy 8cm ventit és meg is vagy.[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz #16939776 #39970 üzenetére
Köszi szépen! Szeretek barkácsolni, de ehhez azért kéne pár dolog. Szóval költség szempontból itt már felmerül a kérdés, hogy van-e olyan ITX ház, aminél ezekre alapból gondoltak és 4 HDD belefér?
Nem tudom mennyire találkoztatok a WD Red 8TB lemezzel, de egy 1-2-3-4TB-oshoz képest ég és föld a hangja és az általa keltett rezonancia. (Utóbbiaknak nagyjából semmi hangja sem volt a házban.) Egyáltalán mekkora hatást várhatnék az általad javasolt módszertől?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz megema #39987 üzenetére
Nekem a NAS-nak épített gépemnél bevállt a Fractal Design Node 304. Jelenleg 6 lemez pörög benne és max. a lemezek hangját hallom belőle, a ventiket nem. Semmilyen rezgés hangja nem hallható, talán a házon sem érezhető, hogy áttevődne rá rezgés, de ha hazamegyek, akkor lecsekkolom.
WD RED 8TB: épp ma megyek egyet átvenni és másik kettő is tervben. Kíváncsi vagyok mennyire remeg. Este beszámolok róla.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
megema
őstag
válasz Patice #39988 üzenetére
Elsőre dobtam tőle egy hátast dokkolóban. Házba rakva nem is annyira a remegés a probléma, hanem a hangja. Több méterre a háztól is hallom (ha dolgozik), ellenben a korábbi Red-ekkel. Jobban is melegszik, de házban 40 fok körül marad. 4 TB-os fölé rakva 41 fokos volt, alatta csak 37-38.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #39859 üzenetére
Hm, most olvasom ezt a leírást, ahol a BT-04B elleni érvként szerepel, hogy a tetején lévő rácsozat miatt nagy a szélzaj (Már a Sharkoon CA-I/Realan esetén is zavart) nem túl hatékony a szellőzés + még a VGA is blokkolni fogja a kéményhatást
Az már csak hab a tortán, hogy itthon alig kapni és 24k a végén maradok az SG05-benEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
megema
őstag
Én olyat láttam valahol, hogy 1 TB-os tányérokat használ a WD. Szóval elvileg 8.
(#39990) Erdei88: Ez már héliumos, teljesen más. Ha Paticenek nem lesznek ilyen tapasztalatai, akkor csinálok vele valamit, csak macera az adatokat pakolászni. Amúgy a bolt hasonló esetben (2. bekezdés) visszakapta a lemezt, hogy hibátlan.
-
-
MPeter87
őstag
Van valakinek tapasztalata, hogy abban az esetben, ha mondjuk használtan vennék egy eredetileg dobozos (gyári hűtős), 3 év garis procit, de mondjuk a doboza és hűtője nincs meg, akkor esetleges gariztatásnál beleköthetnek a hűtő és doboz nem meglétébe?
Néztem aprón egy procit, de kicsit f.sok így venni, mert gyakorlatilag sok helyen jó, hogy a gyári celofánt nem kérik, ha gariztatni kell valamit.. -
MPeter87
őstag
válasz energy4ever #39996 üzenetére
Nem vettem még meg és szinte biztos, hogy nálam soha nem lesz húzva, de pl a későbbi eladásnál is előny lehet, ha rendelkezik érvényesíthető garival.
-
mpierre
veterán
válasz MPeter87 #39997 üzenetére
Csak abban az esetben "előny", ha gari időn belül adod el. Amúgy tök nyolc.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
MPeter87
őstag
Aug 17 reggel 9-ig van egy szállításfelező kuponom PCX-hez. Írjon, aki kéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.