-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz #16939776 #39052 üzenetére
Akár hiszitek, akár nem, nem melegszik jobban a VGA, mint ha direktben fújna rá a 2 BQ venti. Fostam én is, hogy majd nem lesz elég levegő, mer aerodinamika, meg...a francokat
Megy, és kussban van, idle csak a HDD-t hallom, terhelésen meg a VGA venti felmegy 50%-ra, a VGA hőfok így 75°C, és kb 2 méterről már alig hallani, hogy megy a gép.
Persze még van mit finomítani rajta, pl a FlexATX táp ventis részét le kellene vágni(a 2 db 40mm-es ventit rövid úton kihajintottam a fenébe), úgy rövidebb lenne olyan 30mm-el, máris több lenne kicsit a hely, meg egy kis festés sem ártana a tápnak...stb. Csak annyira nincs időm mostanábanAmúgy meg hol a probléma?
ITX topik, ITX ház.
Oké, mATX a lap, a táp meg flexATX, de az kit izgat?Duracellm... és (#39053) AxBattler
a véleményekreUi: Az oldalfal (plexi) fent szokott lenni, csak most rá van kötve a gépre egy slimSATA-s DVD író, hogy archiváljam a családi fényképeket. Aztán a wannacry bekaphatja
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Mercutio_
félisten
válasz Pete55555 #39054 üzenetére
"és kb 2 méterről már alig hallani"
Ha én ilyen messze lennék a háztól némának mondanám, de itt van az orrom előtt az asztalon, mint szerintem sokunknakEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Pete55555 #39054 üzenetére
A határok feszegetése nekem különösen szimpatikus, semmi kivetni való nincs benne ha valamiből 120%-ot hozol ki.
A festés biztos nem, de a nyílás a VGA alatt, csinálhat olyat, ami miatt különösen jó a szellőzés.
Update: hétvégén már képekkel jövök, vagy nem
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Gigabyte GA-AB350N-Gaming WiFi hivatalos oldal - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Goose-T
veterán
Jöhetne már a boltokba is, várom! Bár lehet, hogy inkább az ASRockot fogom választani, a mostani Gigabyte lapom (GA-F2A88XN-WiFi) eléggé cicereg, az ASRockom (FM2A85X-ITX) viszont nem. Bár az első két ASRockom elfüstölt (FM2A75M-ITX-ek voltak), ez a harmadik már bírja több, mint négy éve.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
nagyúr
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
válasz AxBattler #39061 üzenetére
Pontosabban tipikus Giga-féle AMD-lap elrendezés... ugyanis az Intel-es deszkáikkal inkább a hagyományos iskolát követik, az FM2-es modellek meg inkább ilyen kifordítottak voltak.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Mercutio_
félisten
válasz #16939776 #39070 üzenetére
Mekkora ogre az a ramkit
Ha már ram-ok: Occó kategóriában mi a bestbuy Asus Strix B250I Gaming lapba, ha GTX1050 Ti is lesz benne?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
Ez majdnem olyan kiosztásra,mint egy mATX lap. Közel hagyományos.
Mondjuk nálam "alsó" sarok mint ilyen nem értelmezhető, mert az alaplap vízszintesen helyezkedik el az AeroCool Xpredator Cube kuckóban.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz #16939776 #39070 üzenetére
Először én is Trident-et akartam, de aztán maradtam a szerényebb RIP Jaws V-nél (3000 MHZ CL15).
Ilyenek:
-
törölt tag
válasz jokeph #39079 üzenetére
Biztosan nem lenne érezhető különbség a kettő között
Abból indultam ki hogy ezzel - elvileg - nem foghatok mellé netes-beszámolók alapján, és HookR által linkelt teszt alatt is ezzel szaladt a lap, kis időzítés módosítással, ez a kis biztonságérzet nekem megért "annyit". -
nagyúr
válasz #16939776 #39080 üzenetére
Biztosan nem nyúltál mellé a Trident-tel.
DDR3-ból is G.Skill ramjaim vannak, szerintem az egyik legjobb.
Néztem az árfolyamokat, aztán maradtam a 3000 MHZ-s változatnál, nem sokkal volt drágább a 2400-as nál...
Felcsavartam 3000-re, ha már tudja, hasít rendesen, elégedett vagyok. (Asrock Z270m-ITX/ac+Pentium G 4560).
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #39077 üzenetére
Feladtad a leckét, mert toronyhűtők kapcsán nem igazán vagyok naprakész.
Ám ahogy látom a magasság lesz a szűk keresztmetszet. Például a Thermalright HR-02 a magasságát (162mm) leszámítva elférne. 152mm-es magasságlimittel leginkább a 120mm-es (vagy kisebb) ventivel szerelt toronyhűtőket érdemes megcélozni, de azok közül se fér be mind. Ipon szűrője például csak ezeket köpte ki.Ha találsz kellő magasságú és szimpatikus toronyhűtőt, megmondom jó-e.
Na találtam egy ilyet: Thermalright Macho120 SBM
- 130 x 86 x 150 mm
A CPU közepétől 63mm-re lévő fele nézne az alaplap hátlapi csatlakozói felé, a 20mm-re lévő fele a memóriák felé és oda mehetne a 25mm vastag venti.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #16939776 #39077 üzenetére
Top-Flow hűtőben nem gondolkozol, mindenképpen toronyhűtő?
-
törölt tag
Nem aggódok a termetén: erős "közép kategória" kemény 3C° maradt le a nagy tesótól. Meglátjuk.
(#39083) jokeph: a Házat korábban szélcsatornává alakítottam, képeken látszik hogy elég "hülye helyen van" a 620W-os atx táp, pont hogy elférjen egy ilyen batár borda.
60W-os cpu-t kiszolgált 5e forintos toronyhűtővel, csupaszon. A 130W-os I5-re is csak egy 92mm-es 1000 rpm-es ventilátor segít rá, annyira rendben van a huzata.
Még az sem kizárt, hogy a 120-as macho-ra nem kell direktben a venti, max. a VRM miatt, ha tuningolok.Topflow hűtő, az össze-vissza áramlásával teljesen ellene menne a koncepciónak, csökkentené a rendszer hatásfokát. A VGA hőmérsékleten/fordulatszámán biztosan tetten lehetne érni, mert az a legkiszolgáltatottabb a környezetének.
(#39084) Seep: HookR áldását megvárom. Jól néz ki az tény, de az sem biztos hogy megmozdul
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #39085 üzenetére
Scythe Fuma:
- A legkisebb befoglalómérete (szélére aggatott ventilátorok nélkül) 107mm és mivel szimmetrikus kialakítású, ezért a CPU közepétől 53,5mm-re van a széle. Az általad megadott távolság a memória felé 46mm. Sima hűtőlemezes memóriákkal nem lenne gond, de a Trident Z ~5mm-rel magasabb, mint ami még a lamellák alá fér (~39mm)*.
- A specifikáció szerint nem AM4 kompatibilis.
- Hol olcsóbb? Amennyire látom kb. egy árban vannak Fuma vs Macho 120 SBMThermalright Macho 120 SBM:
- Elfér.
- A specifikáció szerint AM4 kompatibilis.* Memóriafoglalat ~3,5mm-t ad a memória magasságához az alaplapi nyáktól mérve, míg a CPU teteje ~8mm-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
HookR
addikt
"A CPU közepétől 63mm-re lévő fele nézne az alaplap hátlapi csatlakozói felé, a
20mm-relévő fele a memóriák felé és oda mehetne a 25mm vastag venti."
Ez a rész javításra szorul. Nem 20, hanem 23mm-re van a másik fele a CPU közepétől, ami 25 mm vastag ventivel már 48mm. Kérdés, hogy mennyire pontos a memóriák felé mért 46mm?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
Fuma: Ha a memória low profilra alakul (ezen már gondolkoztam korábban, nem kompatibilitási okokból) akkor pont az első ram slotig lóg fölé, és kis igazítással a heatpipe-okon, nem blokkolná a tápegységet.
Marad a kompatibilitási probléma: Mert Így rögzül:[link] És ilyen az AM4-es lefogójuk:[link]
Nem látom lehetetlennek hogy "egy kis barkácsolással" át ne lehetne hidalni az első képet elnézve. pl.: [link]
Macho 120 SBM-hez: van 20mm-es PWM ventillátorom: [link] nem a világ legjobb ventilátora de oda fog férni két borda közé, 3mm réssel.
Annyi kérdést vet fel bennem: mivel a VRM teljesen a bordázat alá kerül, és a ventillátor alsó ~20mm-nyi részét eltakarja a memória, mennyi levegőt tud majd direktben a VRM felé irányítani. Ebből a szempontból a fuma jobb lehet tökös 25mm ventilátorral a közepén, amivel a foglalat mögötti részt is ápolja, a bordázat alá lelógó ventilátor.Erősen gondolkozok rajta, hogy a nem átjárható VRM bordát lecserélem egy hagyományos fésűsre. sokkal nagyobb felület, nem akadályozza a légáramlást a tekercsek között, és a hátsó ventilátor is bele tud segíteni. Így elég lehet a fika 20mm-es ventillátor+macho 120 SBM.
Bele vetem magam a net bugyraiba, további befutókat keresni.
Remélem senki nem gondolta, hogy egyszerű lesz, műszaki-filozófia nélkül?!
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Vélhetően hamarosan fellövik a hivatalos oldalaikat, mert a gyári fotók és az árak is elérhetőek:
ASRock AB350 Gaming-ITX/ac - videocardz.net / ncix.com
ASRock X370 Gaming-ITX/ac - videocardz.net / ncix.com▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Goose-T
veterán
Ezek tényleg ilyen böszme drágák lesznek? A Biostar 110 dolcsijához képest brutális ez a 205 és 270 dollár.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
Van olyan hogy Mungen 5 rev. B. SCMG-5100 (jár hozzá AM4 lefogató)
154,5mm (+2,5mm) magas de ezt a FT-03 mini rátapintós burkolat megengedi (1,2mm-es lemez+csavarfejek is elférnek a keret fölött, aminek a felső síkja 152mm-re van a kupaktól)
Vagy a sima SCMG-5000, és kérek a német support-tól AM4 lefogatót hozzá.
Termék infó:[link]
(#39093) Alcsi69: az X370GTN 44610Huf volt Merlintől, caseking.de is forintra ennyiért adta volna, ha van, mert vitték mint a cukrot.
A +wifi és a csillogó, user-friendly bios nem ér ennyit, úgy hogy imádom az Asrock-ot[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Goose-T #39092 üzenetére
Ajjajj. Ezek szerint megint az lesz, mint az FM2-es deszkáknál, hogy az ITX-ért mélyen a zsebbe kell nyúlni, aki meg budget APU-s gépet akar, az vegye az alig nagyobb, kompakt mATX lapokat?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #39092 üzenetére
Hehe, telefonon néztem az árat, ahol csak annyit írt, hogy $. Most megnyitottam a nagygépen, és ott kiírta, hogy az bizony kanadai dollár, USD-ben valamivel kevesebb, bár így sem olcsó: 153 és 202 dolcsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest