-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz D1Rect #38500 üzenetére
Aprón van pár emberke, aki gyárt ilyet, akár méretre is... Feltéve, ha moduláris táphoz kéne.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HookR
addikt
========================================
HDPLEX 160W DC-ATX v4 hivatalos oldal - [link] / smallformfactor.net review
Biostar X370GTN varázslónál - [link]
Corsair One Pro review - bit-tech.net
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz poolbig #38498 üzenetére
Szia!
Milyen lap, cpu és memória, HDD mennyiség lesz ráakasztva? 300W-os igényt kicsit túlzónak érzem passzív gép mellé.
(#38504) HookR: kb.: 50K-ra tippeltem, szinte ingyen van.
HDPLEX 160W DC-ATX (nanoATX Series): azért nem teszik állt. ilyen közel az induktivitásokat mert egymást is szórják.
[ Szerkesztve ]
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Beszereztem egy Cooltek U2 házat, mert nagyon kompatibilis a rendelkezésre álló hellyel. i5-7500, dVGA nélküli rendszert tervezek bele 1 db M2 SSD-vel és 1 3,5" HDD-vel.
Idáig evidensnek vettem, hogy belerakok egy alacsony ventilátorfordulatú ATX tápot, ami a klasszik torony elrendezéssel szépen kiszívja a meleget a házból és ha működik, nem is raknék más ventit a házba. Az állandó picoPSU ajánlások mellett elgondolkodtam, hogy ha az ATX táp helyett picoPSU-t használva az ATX táp "lyukával" a házon és a processzorhűtőre rakott ventillátorral vajon jobban, vagy rosszabbul járok hőmérséklet szempontjából?
(Nagyobb házban i5-2500K-val jól működik a passzív processzorhűtő és ventillátoros táp rendszer, de ilyen kis mérettel nincs tapasztalatom.)
THX!
-
Ribi
nagyúr
válasz poolbig #38498 üzenetére
Sok esetben ha beleraksz 1 ventit a gépbe 5Von, attól még teljes mértékben csöndes lesz.
Nem mindegy, hogy milyen az az alaplap. Nekem is van régi alaplapom ami passzív, de inkább raktam a chipsetre ventit, mert égetett a bordája ha rátettem a kezem.
Jó lenne, ha leírnád milyen is az az alaplap és a proci benne. 300W táp mint írták igen sok. Rendszerint a passzívan hajtott gépek olyan 20-50Wot esznek. Ez elvan passzívan, de felette már nagyon necces.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az új HDPlex-et én is néztem, szerintem nem lett rossz, és most már az árában van a postaköltség, viszont drágább egy tízessel. Tetszene, de a linkelt teszt szerint sajna ez egy visítós modell...
"I did encounter coil whine during testing, a very subtle scratchy noise at low loads and a louder (but still subdued) whine at higher loads. Coil whine is very difficult to diagnose and can be caused by even a specific combinations of parts. So I mention my experience as one data point, not necessarily an indication that all 160W DC-ATX “v4” units have coil whine."
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Patice
nagyúr
Csak egy kis észrevétel:
Nem tudom volt-e már, de HD-Plex most kb. az összes modelljét frissíti. Pl. a korábbi 250W-os paneltápjuk már megszűnt, helyette az új 300W-os paneltápjuk van.
Külső lineáris tápjuk is frissült: 100W --> 200W, valamint a 300W --> 400W lett. A teljesítményen kívül itt a több, akár változtatható feszültségű kimenet az újdonság.
Belső AC-DC átalakító flottájuk is bővült. A 80W-os és 160W-os mellé most már elérhető a 300W-os belső tápkocka.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz AxBattler #38509 üzenetére
Onnantól hogy a 12V-is DC-DC állítja elő, kb: bármi előidézheti: cpu, vga, energiagazdálkodás, AC-DC, stb. ilyet passzív gép mellé ~bűncselekmény~ árulni/ajánlani.
(#38510) Patice: lineáris táp: inkább elb@szakodok magam vele, minthogy kész-termékkel szop@ssam magam. Amúgy szépek
Ha tudnák amit én csak sejtek, nem árulnának ilyen dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz #16939776 #38511 üzenetére
Hát, a lineáris táp része nekem sem tetszik igazán.
Én a 300W-os Hi-Fi paneltápra gyúrok, ez biztos pont lesz nálam.
A 160W-os és a 300W-os belső kocka között nem tudom még melyik lesz a kiválasztott. Teljesítményre mindkettő elég a jövőt nézve is. Tesztekre várok, hogy milyen zajszinteket tudnak egymáshoz képest. Ha nincs jelentős különbség, akkor elég a 160W is, de nem tudom, hogy pakoltak-e a 300W-osba új kapcsolást, vagy jobb alkatrészeket, ami megérné az árkülönbözetet.
Szerk.: Mit sejtesz?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz #16939776 #38513 üzenetére
Nem tervezek külön VGA-t, mert csak film-, zenelejátszásra használt gépről lenne szó (konkrétan egy Asrock N3150-ITX lapról, amit max. kicserélhetek egy Giga B85 Phoenix + i5 4460T kombóra). A hang miatt egy külön USB kártya kerül még a rendszerbe, aminek viszont fontos a külön 5V-os táp.
A vásárlást még nem most tervezem/terveztem, még gyűjtök rá. Addig informálódás...
Érdekelnének a részletek a kínai high-end táp ügyében, akár jöhet PM-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #38511 üzenetére
Ja, kár érte! Egy volt Asus VGA-m addig cicergett csak, amíg az FSP SFX tápot ki nem cseréltem egy Chieftec-re.
Az előző generációs modellnél nem írtak ilyesmiről...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Patice
nagyúr
válasz Pendra37 #38516 üzenetére
Tudom, hogy lehetne "egyszerűbben" is, de egy bizonyos igény szintet már nem tudnak kiszolgálni egymagukban a kártya-, vagy miniPC-k. Próbáltam.
Nekem most nem a méret lesz a lényeg, hanem egy filmnézésre és jó minőségű zenehallgatásra kialakított célgép, multiboot OS-sel, Bladelius USB DAC-kal, megfelelő erősítővel és hangfalakkal, sztereóban.
-
Mercutio_
félisten
válasz humilislupus #38518 üzenetére
Az adatlapját a tápnak legalább belinkelhetted volna.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz humilislupus #38518 üzenetére
Szia!
Így kép alapján:az AC-DC az DELTA Electronics.
A DC-DC-t hez nagyon hasonló de korábbi verzióját találtam: [link]az újjabb verzión a ST-By 5V már kapcsolóüzemű, a régin lineáris.
Ez alapján 2,5A@12V láttatlanba azt mondanám Atom CPU-S lapokig bezárólag használható 1-2 db 2,5"-os HDD-vel
Emlékeimben visszakutatva kipróbáltam egy mATX lappal, E8400-al 8GB memóriával és 1db 3,5"-os 750 samsung HDD-vel. Melegedett mint a szenes vasaló, de a feszültségei rendben voltak, egyedül a ST-BY 5V volt alacsony 4,5V.
Szerk.: Á megvan az adatlap, 7A@12V, már alakul
[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
Na beszereltem a I7 7700-et es az uj alaplapot, csak 2-3 fok elteres van a leghidegebb es a legmelegebb magok kozott. . Es elkuldtem kivagatni vegre a metis felso reszet.
-
poolbig
aktív tag
válasz #16939776 #38506 üzenetére
Nos, módosítom az eddigieket, ugyanis emlékezetből hittem azt, hogy passzív a hűtése a cpu-nak. Van rajta egy nagyon pici ventilátor.
Továbbá 20 tűs a tápcsatlakozó. Szóval ez egy nagyon régi lapocska (Intel BQLY7260084A AA D81205-303). 1Gb RAM van benne.
Ami lenne benne: egy pci-os sata adapter, azon egy 2 TB-os Seagate HDD és ennyi.
Vannak itthon 19V, 4,74A, ~90W laptop tápegységeim, ezek közül rá lehetne valamelyiket egy paneltáppal "hegeszteni" erre a cuccra? Egy Xpenology menne rá, egy darab IP kamera képét rögzítené. Érdemes pénzt költeni egyáltalán erre az ötletemre, vagy vegyek egy NVR-t? -
humilislupus
tag
válasz #16939776 #38520 üzenetére
ez a chieftec 85w Egy 6w tdp -s n3050 mellé talán elég lenne ...merevlemez sem lessz.... A melegedés nem tudom hogy mennyire biztato egy 24 oras gépnél....? mercutio köszi az adatlapot.... Ti milyen tápot használnátok egy ilyen kis fogyasztasu géphez? Hely van bőven szoval egy 14 cm es tápis belefér a gépbe...
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz humilislupus #38523 üzenetére
Ha azt mondod, hogy nem elég, illetve csak 6W TDP-re elég a 85W, akkor az én gépen az ellenpélda. Vagy valami nem stimmel, vagy valami jövendőbeli nem fogysztó gépet raktam össze, ami ráadásul nem is melegszik. Még a tápegység/paneltáp sem.
Akármennyire terheltem, a betáp oldalon még 5A-t sem tudtam elérni, ami ugye 12V-on 60W!
És a gép: Asrock B250m-hdv, Intel Pentium G4560+a ventilátor, 2x4GB RAM, 1db M.2 PCIe SSD, 2db 2,5' HDD, bluetooth billentyűzet egérrel. Ki van még vezetve 2db USB3 port is.
Hiába terheltem, AIDA-ban is ment minden 100%-on, akkor sem ment 4,8A fölé! Pedig a telefonom és a táblagépem is rádugtam tölteni, fogyasztani!
Átlagban kb. 1-3A között mozog az áramfelvétel 12V-on.
Nekem is sokan mondták, hogy nem fog menni, kell neki 300W, de ezek szerint nem. Én is meglepődtem, 150W-os tápegységgel kezdtem, de már a 75W is elég, nem is melegszik!
Úgyhogy előbb mérni, utána meg csodálkozni. Az 54W TDP ezek szerint nem 54W teljesítmény. Vagy a 100% AIDA processzorteszt nem 100%, nem 54W. Vagy a többi komponens nem fogyaszt semmit, illetve termeli az áramot? Nem tudom, de működik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz poolbig #38522 üzenetére
Ehhez a paneltáp bőven elég, Intel DB D201GLY2 lap celeron 220-al 1x1,2Ghz(20W) és max 1GB533-as memóriával.
~10Mbit rögzítése nem tűnik lehetetlen feladatnak, úgy hogy a kamera már elvégezte a tömörítést, azután bele szolhat ebbe az 1 alacsony órajelű mag, a
sis csipszet, PCI-os sata vezérlő, meg a hálózati adapter processzorra hárított pluszterhelése.Az akkori atomok közül ez sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt mutat, de mielőtt egy fillért is költenék a tápra, csendesítésre kipróbálnám hogy megállja-e a helyét.
A 19V-os és belső DC-DC-t nem tudom ajánlani, nem lehet megjósolni hogy fog-e sípolni valamelyik tekercs miatta. Hűtés még érdekes lehet 20W-os a CPU és nem biztos hogy menni fog az energiagazdálkodása, 1db ventilátor nélkül nem úszod meg, de a 3,5"-os HDD miatt az amúgy is ajánlott lenne folyamatos üzemre.[ Szerkesztve ]
-
Nirvanus
aktív tag
válasz poolbig #38522 üzenetére
Nekem is van ilyen lapom, pontosan ez feszít most az asztalomon. Nálam ment venti nélkül, 70-80 fokot vígan eléri passzívan alapfeladatok közben. Én először tettem rá 2db pici ventit, azután inkább kókányoltam rá egy 12-est. A paneltáp dosztelég neki, egy desktop HDD-t biztosan elvisz vele, de a házba kell a légmozgás a CO üzemhez.
[iTX-or-GtfO!]
-
poolbig
aktív tag
-
törölt tag
válasz poolbig #38529 üzenetére
81/sec a kép@20fps-el, 1:8-as tömörítéssel számoltam amit a kamera csinál, ennek az aránya állítható.
fix pozíciójú kameránál, ahol csak a kép egy kis része változik, szerintem még ennél kevesebb is meghagyja a részleteket a képen, és 108GB/nap/kamera jól hangzikVan kifejezetten ilyen funkcióra (AVR) fejlesztett (Fw.) AV-25 és AV-GP széria ami magas random IOPS-t tud, amellett hogy nem parkol, és nem melegíti fel a lemezt feleselgessen.
Nem pont a tápon spórolnék, ha 24/7-ben fog dolgozni...
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Core v1-nek hogy lehet az oldalára HDD-t szerelni?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
VTom
veterán
válasz enginev3.0 #38533 üzenetére
Alátéttel a lyukakon keresztül csavarozva, vagy kétoldalas ragasztóval.
Nem elég a 4 HDD slot?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz enginev3.0 #38536 üzenetére
2x25" + 2x3.5"
A HDD tartó két oldalára lehet felcsavarozni így:
Ha több 3.5"-t akarsz, azt meg simán felcsavaroznám az egyik oldalára gumialátéttel.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Mercutio_
félisten
G4560 beszerezve, már csak valami jó árú m.2 sata ssd-t kezelő lap és ram akciót kell kivárni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Nirvanus
aktív tag
válasz betyarr #38540 üzenetére
Ugyanezek voltak a célok és a cél személye itt is. Csak ugye időközben jött még egy H81i lap. A QC lap meglepően jól bevált a kiszemelt feladatokra. Fullscreen fhd yt videó nem szaggat egyáltalán és nem kell rá várni sem (na itt ez volt a fő tényező). Nem nagyon szereti a multitaskot, yt, fb meg 2-3 lap mellett már azért érezni, hogy nyöszörög, ha mindent egyszerre kell neki csinálnia. De csinálja. A kínai pico-val üzemel, egy szem ssd-vel. A hőmérsékletek viszont érdekesek. Integrált passzív platform lévén vígan elszalad 70-80 fokig, sőt. Viszont semmi hangja nincs. Nem cicereg. A Cerka220, a D2500 és az Ion után felüdülés. Persze egy H81/G3220 kombót nem vált ki, de elég használható. Nekem már csak be kell tenni a virágtartó polcból lett médiaállványra. Ez mindenki másnak egy perc lenne. Nekem meg ugye pár óra (de rühellem a kábelezést...)
[iTX-or-GtfO!]
-
betyarr
veterán
válasz Nirvanus #38541 üzenetére
és a kínai pico hogy teljesít?figyelgeted?totál problémamentes?
lehet akkor a qc5000 helyett valami combosabb kéne.valami,ami nagyon alacsony fogyasztású,de ettől erősebb.pl. j3455 jobban teljesít(ene)?vagy kb egy szint? (ezek a hőfokok engem eléggé elriasztanak.azt hittem azért ettől hűvösebb.ha tartósan van használva,akkor lényegében szétégnek az alkatrészek).
mennyit fogyaszt amúgy a qc5000? -
poolbig
aktív tag
válasz #16939776 #38530 üzenetére
Ilyenre gondoltál, igaz?
A tápon nem fogok, meggyőztél.
Most már csak az a kérdés, hogy egy ilyen lap, erősebb hardvernek minősül-e, mint egy kész NVR-ben lévő. Mindenképpen szeretném a 4MP/25fps-ben rögzíteni (időközben kiderült, hogy frissíthető a kamera 4MP/25fps-re). -
Nirvanus
aktív tag
válasz betyarr #38542 üzenetére
Sajnos csak szoftveresen tudom csekkolni a pico értékeit, de nem tapasztaltam furcsaságot. Az integrált procik ilyenek, jóval magasabb működési és max hőmérsékleteik vannak. Azért én applikálok egy légkavarót a 1340Mi-be, mert biztos, ami hótziher. A J3455 azért jóval fejlettebb megoldás, 28 helyett 14 nano, 5W-tal kisebb fogyasztás. Nem mintha az A4 15W-tal zabálna.
[iTX-or-GtfO!]
-
cinemazealot
addikt
válasz Nirvanus #38545 üzenetére
Már csak azért is érdemes lehet a passzív integrált procikra vagy mellé ventilátor tenni és lejjebb nyomni az üzemi hőmérsékletet, mert ezek forrasztva vannak az alaplapra, a magas hőmérséklet miatt pedig ez a forrasztás idővel tönkremehet, egy "újra-BGA-zás" pedig nem egy kéjmámor.
-
humilislupus
tag
Az n3150 j3455 idle fogyasztása jelentősen alacsonyabb ami tulmelegedés szempontjából nem annyira érdekes,de ha egy 24 órás távfelugyeleti vagy töltögetös gépet épitunk akkor érdekes lehet. Én például érzelmileg vonzodom a qc5000 hez nagyon jó tapasztalataim vannak de egy n3050ből épitek mert a gép legtöbb idöben idleben lessz és igy nem csak a fogyasztás lessz kevesebb éves szinten hanem sokkal kompaktabb ,venti nélkuli gépet tudok csinálni.
-
betyarr
veterán
akkor ilyen nem várt fagyások,újraindulások nincsenek a pico miatt?
akkor nem úszom meg a hűtést úgy néz ki.én is ezt az lc tápos házat néztem ki.mindjárt meg is nézem,hogy abba milyen magas hűtő fér bele.egy panoráma vajon...?
mod.:sorry.nem az lc-power 1340-est néztem,hanem a 1360-ast.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest