Hirdetés

Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz azbest #19302 üzenetére

A lepke antenna ami szüleimnél van gyárilag tápfeladóval jött, így biztosan van benne erősítő, csak egy ponton el lett hagyva, mert valamelyik box mindig kiváltotta a korábbiak közül.

Legutóbb a fő Strong box-ba volt csatlakoztatva az antenna, és bekapcsolva a tápfeszültség feladás, és a második Amico box pedig a Strong ant. loop out-járól volt átkötve (Amico-n persze tápfeladás kikapcsolva).

Mielőtt a mostani setup-ot megcsináltuk, mindkét Prime-on kikapcsoltattam velük a tápfeladást előre és egy külön tápfeladót és jelosztót vettem nekik. Itt beszúrtam a kapcsolást korábban amit már azóta meg is csinált apám. Ha a tápfeladó nincs feszültség alatt, akkor leginkább semmilyen jel sincs, szóval biztosan van erősítő az antennára szerelve.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az új box-ban egyszerűen lehet pont annyival érzéketlenebb a tuner, hogy így már nem elég a jelszint. Ebben az esetben új antenna is lesz véve.
    Viszont fura hogy mindenkinél ez a hiba pont így jelentkezik, és tuti nem mindegyikünknek van pont úgy hangolva az antennája, hogy épp annyira határon legyen, hogy még van jel, és csak picit kockásodik a kép, de akkor is csak az SD adókon. Ez túl sok egyező dolog ahhoz hogy ne ez legyen a gond szerintem.

Aktív témák