Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frovery

    senior tag

    válasz werszomjas #15388 üzenetére

    Természetesen osztható 1 antennáról több készülékre is. Az antenna nyeresége(dBi) ilyenkor is számít, mert több felé osztáskor csökken a nyereség.
    DC csatolt osztó csak abban az esetben kell, amikor az antennaerősítő és az tápfeladás között akarod megoldani az elosztást a 2 vagy több készülékre.
    Amennyiben nincsen erősítő, elegendő a sima linkelt osztó is.
    Passzív(erősítő nélüli) antenna akkor jó, ha közel vagy az adóhoz, nincs kitakarás, akadály, megfelelő az adó erőssége, teljesítménye. Minden esetben az antenna nyeresége legyen minél nagyobb, mert egy gyenge teljesítményű antennát megereősíteni, nagy hiba. mert azzal megerősíted a zajokat is, tehát még szarabb lesz a vételed.
    Az, hogy neked milyen a vételi helyed, csakis annak tudatában lehet bármit is ajánlani, hogy látná valaki.Addig csak tippelgethetünk.
    Amiketlinkeltél, mind kültéri vételre ajánlott, erősítős antenna. Borsos áron szar mind.
    Ha közel laksz az adóhoz, nincs semmi takarás, terepakadály, akkor egy iskra, még 1 iskra, triax is megfelelhet. ezeknek mind vannak nagyobb testvérei, ha nem lenne elgendő a teljesítményük. Utólag mindegyikhez beépíthető erősítő is de azt csak akkor javaslom, ha vételhatáron van a jelszint. Akadozik, kimarad, kockázik a kép.

Új hozzászólás Aktív témák