- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
sentinel #46997 üzenetére
Tök jó... Mindketten amellett érvelünk, hogy KELL, csak éppen a
saját preferenciánk szerint engedünk kivételeket. Mindenesetre,
ha egy picit jobban meg van húzva, attól "leszállni" tuti nem fog.
Ha meg az előző tulajnál már volt megtépve+öreg a motor, akár
az is előfordulhat, hogy a gyári előírás már kevés - na az a pech. -
DigitXT
félisten
válasz
sentinel #46991 üzenetére
Tudom, azt a 10 Nm-t még nagyjából lehet is "érezni".
De azért egy féket nem érzésre húznék 32 Nm-re, vagy mire.
(Amire a gépkönyv előírja, most nem keresem ki akörül volt.)hori-zoli: akkor hozzád kell vinni az autókat, mert tök világos,
hogy ez a korrekt megoldás. De nem hiszem, hogy számodra
ismeretlen olyan "szaki", akinek a "kezében van" a nyomaték.Csak egy példa. És ez szakszerviz.
De mindenki oda viszi,
ahova akarja, és úgy csinálja, ahogy akarja, max. meglepődik.
Megjegyzem, ezért sem csináltam még meg az olajcserémet.
Elvileg még nem esedékes, csak 2000 km múlva, de én csak
megcsinálnám: a szűrőt már rég megrendeltem, stb. De amíg
csak 19-110 Nm-es kulcsom van, a 11-nek nem megyek neki,
nem akarok úgy járni, mint a példának hozott delikvens. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
sentinel #46978 üzenetére
Az én Tactomon simán meghúztuk a csavart, nem téptük túl, és azóta 1000+km-t mentem vele.
Majd DigitXT-vel lecseréltük a szíjjat, kb 150km-rel ezelőtt. Szerintem ennyire nem kell túlmisztifikálni a dolgokat. Igen, jobb a pontos nyomatékra meghúzott csavar, de ha erősebben húzod meg, de nem megtéped, az még mindig jó. Szerintem...A szerelőmet még nem kérdeztem meg.
Bár akinél a karambol után volt, mindent "kézre" húz meg. Nem láttam a kezében nyomatékkulcsot... DigitXT ismeri, ha tévednék, most megkérem, hogy cáfoljon meg
-
üszök
őstag
válasz
sentinel #46889 üzenetére
Nem fog úgy gyorsulni,viszont kevesebbet fog enni,mert kisebb lesz a fordulat. A Beverly nagy baja,hogy nagyon nehéz.155 kiló üresen ha jól emlékszem.
Azt a gyári 10,5 grammos értéket is megnézném vagy 3 helyen,mert lehet máshol más lesz írva.
Mikor a 125-ös Ziphez görgőt kerestem,ahány boltba mentem,annyi féle gyári értéket mondtak. Vettem 10 grammost,ha jól emlékszem,de 2 hét múlva kidobtam belőle,vettem 8,5-öst,mert nem akart gyorsulni. -
DigitXT
félisten
válasz
sentinel #46842 üzenetére
Fene tudja.
Attól is függ, mennyire nyelezed. Nekem a Multivar +0,5L/100 km fogyasztásnövekedést hozott az elején, ami idővel lecsökkent: már nem nyelezem folyton. Attól is függ, hogy a 10,5g VS. 8,5g mekkora fordulatszám emelkedést okoz: nekem a gyári setup 6500-on tartotta a fordulatot (nyomatékmax.), míg a Multivar 8000+ (teljesítménymax. felé orientálódva). Az hozott a gyorsuláson, s növelte a fogyasztást. Ha meg a kettő közé lősz, akkor kisebb a gyorsuláselőny, de kisebb a fogyasztásnövekedés is. Amikor csak könnyebb görgők voltak benne, akkor 7000-7500-nál nem forgott többet gyorsításnál, és nem érzetem az "átütő erőt".
huszi.gyb: az is igaz. Szóval egy ilyen szembeelőzés inkább pech. Mondjuk egy nagyobb testű motort talán (talán!) jobban észrevesznek, mert magasabb, stb. Ma pl. melóbajövet 2-3 autós ugrott vissza a saját sávjába magától, mert észrevett, hogy jövök a másikban, ahova szeretett volna átsorolni. Érdekes módon egyik sem az idegbeteg típus volt: indexeltek, stb, szóval kivédtem volna, ha át is jön, de azért örültem neki, hogy észrevettek.
Számítani persze nem szabad rá, veszélyes.
-
DigitXT
félisten
válasz
sentinel #46838 üzenetére
Szarabb gyorsulás, alacsonyabb fordulat, jobb fogyasztás. Nagyjából ennyi.
szmissz: ja, talán a sisakja sincs becsatolva és sisakplexije sincs.
Amúgy
tőlem azt hiszel, amit akarsz. Túraplexi, mint feltűnőség növelő elem? (LOL.)
Ill. bocs, valóban növeli a feltűnőséget (ronda), de hogy ezért észrevesznek?huszi.gyb: ha szabályosan 40-nel mész, nem akkor érsz oda... [TROLLFACE]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest