- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem a lease time volt a bunos. Elsore azt 1 orara kaptam. Most viszont 3 napra. Mondjuk eleve nem ertem mi ez. Marmint a 2000Ft-os tp-link router-el nem volt ilyen "remaining lease time", nem is szakadozott vele net.
Szerk.: Chellos topicban olvastam "Először a lease time felénél próbálkozik újra a host a DHCP-nél, hogy megtartsa a jelenlegi IP-jét."
Igy erteheto lesz a fel ora is. De tovabbra se ertem rohadtul, hogy tp-link-el miert nem volt ilyen
-
Tonyk
veterán
Alapesetben ezt a szolgáltatónak kéne szűrnie. És mivel nem szűrték/szűrik, valamint egy-két kedves usernek is a PPPoE kapcsolatára engedélyezve volt a File-és nyomatatómegosztás meg az MS network client, persze, hogy szórta bele isp tartományába.
Tvnetwork is egy időben , (lehet most is), teli volt velük, de ezeket inkább vírus,trójai és egyéb fertőzöttségnek gondolnám, mint "helyi" hálóban történő matatásnak -
Tonyk
veterán
Naszóval, (fogjunk csigát lasszóval).
Netbios WAN-on????
Persze nem megy minden kifelé. Mint utaltam is, ilyen-olyan programokra -amelyek beszerzése és használata nem épp a legalitás hófehér ösvényein zajlik- is beszél(hetnek) hazafelé, de maga pl. win is (nyilván nyílt rendszernél az ilyesfajta félelem leküzdhető). Én nem szeretem, ha ezek mindenféle infókat adogatnak ki magukról és rólam. Vagy nemes egyszerűséggel megállapítja magáról, hogy ő biza el van lopikálva, és ezért aztán mostantól b@szik működni. Ezeket megint nem tudja kivédeni (vagy csak nagy szenvedések árán), de bármilyen rohadást össze lehet kapni egy pillanat alatt, az is csinálhat mindent. (pláne még ha engedélyezve is van a UPNP nevű szörnyület.)
Szóval, otthonra -de az én véleményem- jó hw-es tűzfal (routerben elvileg adott) + egy jól kezelhető, tanítható szoftveres a kifelé induló forgalom kordában tartására. -
Tonyk
veterán
Ki beszélt itt windows-os kommunikációról?
De lehet szűrni a kimenő forgalmat is!
Na ne mond! Minden (majdani) programhoz igazodva állítgatod be mi mehet mi nem, vagy csak ezt-ezt meg ezt engeded?
De ahogy látom nem hardcore userről (gondolom mint te) van szó, aki iptables mahinál amikor csak lehet. Hanem egységsugarú otthoni userről , akinek nem biztos, hogy épp a bitbuziskodás a legkellemesebb időtöltése.De igazad van! Nem kell neki tűzfal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Kindle
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Windows 10
- Apple asztali gépek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest