- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, mindkettőre tehető 3rd party firmware, Linux alapúak, de én a TP-LINK-ről inkább nem mondok semmit, mert jót úgyse tudnék! Nem szeretem, személyes tapasztalataim nem jók vele, így sosem szoktam ajánlani! Persze biztos kapsz majd pozitív véleményt is bőven róla a topikjában, aztán majd eldöntöd melyiket veszed! Tomato kompatibilis vasak közül a legolcsóbb 5GHz-re képes Gbit-es modell, az ASUS RT-AC56U, és az RT-N66U!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
KunEmber #13234 üzenetére
Mértékegységek tekintetében kissé zavaros nekem amit írtál! Nem egészen vágom mi ez a 20/20 meg a 2mb/s! Ami biztos, hogy a Linksys WRT54GL WiFi interfésze G szabványos, vagyis 54Mbps sebességű! Ebből a felhasználó számára hasznos sebesség, ideális esetben, 25Mbps körül van, ami átszámítva durván 3MB/sec! Ahogy romlik a vett jel erőssége, minősége, vagy növekszik a környezeti zaj az éterben, illetve a routertől való távolság, úgy ez a sebesség csökken!
-
-
válasz
Minstrel #13230 üzenetére
TP-LINK-nek ehhez nem kell WDS, magában se működik sokáig!
Egyébként a legjobb eséllyel azonos hardverek és szoftverek közt működik jól a WDS!
-
válasz
beller #13227 üzenetére
Semmi komoly feladatot nem lát el már nálam se, 60-as nettel már esélye sem lenne rá, csak tesztelgetek rajta ezt-azt, Tomato-val! A mostani két WRT54GS mellett nekem is van egy WRT54GL is, és volt már WRT54G is, de azokat eladtam! Egyébként pont azért szeretem, mert olyan megbízható!
Ha nincsen konkrét problémád a CISCO-val, akkor szerintem felesleges! Annak a WiFi-je is N-es, az UTP portjai is Gbit-esek, ha megbízhatóan működik, akkor felesleges egy régi routerrel visszalassítani mindezt, még ha a neted csak 20Mbps is! Persze ha van konkrét oka is a felvetésednek, az már más...
-
-
válasz
towelie #13223 üzenetére
Szia!
Nem kuka, TFTP-n keresztül jó eséllyel feléleszthető!
http://wrt54gl.wordpress.com/wrt54gl-debrick/
http://www.makeuseof.com/tag/unbrick-trashed-linksys-router/ -
-
-
-
-
-
válasz
umfrider #13211 üzenetére
Hát ebbe igencsak belekavarodtál!
A kép amit betettél, egy CISCO EPC3925 Home Gateway admin felületét mutatja, vagyis nem lehet PPPoE DIGI-s neted, hanem vagy Telekom, vagy UPC, stb... kábelneted van, ami DHCP-s kapcsolattal megy!
De ettől még a WRT54GL admin felületét nem láttuk!
-
-
-
válasz
VIPowER #13203 üzenetére
Szerintem fel sem tűnt neki, hogy a kérdés amire válaszolt, 2006-10-30 19:22:02 keltezésű!
-
válasz
_kovi_ #13199 üzenetére
Hát én ezt tudom javasolni helyette 2.6-os kernellel...
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-121-Mini.trx...vagy esetleg ezt 2.4-essel!
tomato-ND-1.28.5x-121-VPN.trxEzek szintén elég jól konfigolhatók, és újak! Ha ez kevés lenne a testre szabhatóságot illetően, akkor pedig OpenWrt!
szerk.:
Ja, meg van még a DD-WRT is, bár én azt nem nagyon szeretem, ami persze semmit sem jelent... -
válasz
BodyGekko #13194 üzenetére
Linksys WRT320N-re leginkább a Max buildet kellene feltenni!
-
-
-
-
-
-
válasz
BodyGekko #13179 üzenetére
Igen, azért mindenképpen próbáld meg feltolni rá az fw-t, a fentebb leírt módon! Itt találsz hozzá programot is ha kell...
http://intruder2k5.besaba.com/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
-
válasz
BodyGekko #13177 üzenetére
Szia!
Ha villog a power led, akkor elvileg recovery módban van! Nem tudod pingelni a 192.168.1.1-et? Ehhez természetesen be kell állíts fix ip címet a gépeden, mondjuk...
ip: 192.168.1.2
maszk: 255.255.255.0Másra nincsen szükség, se átjáró, se dns nem kell! Ha megvan a pingre a válasz, tftp-n fel tudod tölteni az fw-t! Ezt megteheted parancssorból is, vagy akár windows-os alkalmazással is!
-
-
-
-
válasz
Thomas19 #13169 üzenetére
Esetleg ha van kedved - és egy picike szakértelmed - hozzá, szétszedheted megnézni, hogy a benne lévő két darab kondenzátor nem púpos-e, nincs-e kifolyva, stb...?! Ezeket kicserélni 10 perc, ha van egy forrasztópákád, és szerintem 100Ft-ból beszerezhető a két darab! Jellemezően ezek szoktak elsőként elhalálozni a routerekben!
A WRT54G-nek nagyon gyenge a hardvere, torrenten ezért nem bír még annyi sebességet se, mert a sok kapcsolati szál túlzottan leterheli!
-
-
válasz
Thomas19 #13165 üzenetére
A WRT320N lehet, hogy csak táphibás volt, vagyis egy új adapterrel talán simán elindult volna! Ha megvan még, esetleg próbáld meg, ha van megfelelő adaptered is hozzá!
A Linksys WRT54G-nek bár van több hardver verziója is, de valóban illene többet tudnia, bármelyikről is van szó! Reset-elni próbáltad, majd újra beállítani? Áram alatt 10mp-ig nyomni a gombot a hátulján...
-
Ehhez a sebességhez Gbit LAN és WAN porttal ellátott routerre lesz szükséged, ha ki akarod használni ezt a sebességet! Szerintem a "Milyen routert?" topikba visszaolvasol néhány napot, akkor találsz választ a kérdésedre, mert mostanában mindenki a DIGI miatt cseréli a routerét, ha meg nem, akkor segítenek majd, de ne OFF-oljunk már itt tovább!
-
-
-
-
-
-
válasz
Leslie770 #13137 üzenetére
Akkor sajnos passz, javaslom próbálkozz meg vele az OpenWrt topikban, hátha ott akad egy-két guru, aki tud valami hasznos tanácsot adni ezzel a rendszerrel kapcsolatban! Én nagyon nem vagyok járatos OpenWrt-ben, max annyit tudok javasolni, hogy ha nem jutsz vele előbbre, akkor tftp-n keresztül próbálkozz meg az fw cseréjével!
-
-
-
válasz
Kapanyél #13131 üzenetére
Mea Culpa, elővettem a WRT54GL-t, teszteltem kicsit, és hát a 2.4-es fw bugos, nem megy benne a kliens mód! Ellenben ha feltolod a 2.6-os kerneles 120-as verziót, azzal tuti kell mennie, ma próbáltam!
Sorry!
-
válasz
Kapanyél #13129 üzenetére
Pedig nekem is van egy Linksys WRT54GL-em, szintén Tomato-val, amit be is konfigoltam a szomszéd WiFi-re, arra az esetre, ha a szolgáltatóm bemondaná az unalmast, akkor csak előveszem a Linksys-t, kihúzom a CISCO modemből a LAN kábelt, átdugom a Linksys WRT54GL LAN portjába, és már nyomja is az RT-N66U-ba a szomszédtól kölcsönzött netet! Persze a távolság (30-35 méter, és vagy 5-6 fal) miatt ez leginkább csak böngészni, fórumozni, és levelezni alkalmas, de a lényeg úgyis ez!
Mondjuk a 743ND gyárilag is tud WiFi kliens módot!
-
-
DD-WRT-re Tomato-nak fel kell mennie szerintem...
Csak aztán majd lehet kell neki egy reset, mert a root jelszót nem fogja elfogadni belépéskor! DD-WRT -> Tomato váltáskor mindig ez van...
-
-
ASUS-nál is jellemző hiba, de mostanában a TP-LINK 1043ND-k körül is előjött már, és ugyanígy minden típusnál előfordulhat!
DD-WRT-vel mit szeretnél most? Rátenni, vagy éppen a gyárit visszatenni?
-
Normális mértékű hálózati feszültség ingadozást egy jó állapotú táp áthidal! A nem normális mértékű ingadozás pedig nyilván más eszközöket is tönkre vágna, és nem csak nálad, hanem az egész környéken, másoknál is! De ilyen azért nem jellemző!
A táp természetesen helyettesíthető másik, egyező paraméterekkel rendelkező darabbal! A kondik pedig némi kézügyességgel, és egy forrasztópákával cserélhetőek, összesen 2-300Ft-ból!
-
-
30/30/30 nem is kell, elég egy NVRAM törlés menüből! Javaslom mentsd el a jelenlegi beállításokat, aztán menüben töröld az NVRAM-ot, majd állítsd be a távoli elérést, és próbáld meg! Ha úgysem működik, akkor visszatöltheted a beállításokat, mert más a gond, ha viszont igen, akkor nem marad más hátra, mint a manuális beállítgatás!
-
-
-
válasz
Kapanyél #13073 üzenetére
1. Sehol sem írtad, hogy WiFi-n is tovább kellene osztania a vett jelet! A jelet nem is kell keresned, beírod a mobil SSID-t és a PSK-t a Tomato-ba, és az csatlakozik hozzá!
2. WDS-t mindkét routerben be kell állítani, és leginkább azonos hardverek esetén szokott jól, és megbízhatóan működni!
-
-
válasz
Tav-Csoves #13067 üzenetére
Parancsolj!
-
Azért ennyire nem rossz a helyzet, tftp-n minden bizonnyal észhez lehet téríteni!
-
válasz
Ladislaoca #13056 üzenetére
Nem tudom, de ezek szerint akkor valami a routerrel nem kerek! Ha rajtam múlna, maradna a Tomato fw!
-
válasz
Ladislaoca #13054 üzenetére
OK, rendben! Ha továbbra is rendetlenkedne, akkor esetleg lehet még próbálkozni 3rd party firmware-el a routerre, amiben van DNSCrypt-proxy, ezzel biztonságosabb lenne a DNS elérés! De ha jó lesz, akkor nem kell bántani!
Szívesen!
-
válasz
Ladislaoca #13052 üzenetére
Akkor pedig mégiscsak DNS gond, mert a torrent IP alapon működik, az nem használ DNS szervert!
-
válasz
Ladislaoca #13050 üzenetére
Ha ezzel sem jó, akkor lehet nem is a DNS szerver, hanem tényleg az egész netszolgáltatás döglődik nálad, ami lehet helyi hiba is, például modem miatt, de lehet hálózati, vagy központi hiba is!
-
válasz
Ladislaoca #13048 üzenetére
Ezt több kliensen is csinálja?
-
válasz
Ladislaoca #13046 üzenetére
Természetesen megtarthatod, ez nyilvános dns szerver, amit a google üzemeltet, és bárki használhatja, és nem fáj az invitelnek se! Én is ezt használtam évekig, jelenleg opendns van beállítva, az is ugyanilyen, csak más cég! De ha éppen úgy van kedved, vissza is állíthatod, tök mindegy!
-
válasz
Ladislaoca #13044 üzenetére
-
válasz
Ladislaoca #13042 üzenetére
Szia!
Állíts be egyedi DNS szervert! Más is jelzett ilyet, szintén Invitel nettel, valószínűleg döglődik a DNS szerverük!
Google szerverek
8.8.8.8
8.8.4.4OpenDNS
208.67.222.222
208.67.220.220 -
válasz
ssppiikkee #13011 üzenetére
Elviekben...
Wireless - Basic Settings - Wireless Mode - Client vagy pedig Client Bridge
-
válasz
kajti86 #13009 üzenetére
Áram alatt 10mp reset gombot próbáld még meg, aztán ha az sem segít, akkor ITT érdeklődj, mert lehet JTAG fog kelleni hozzá! Véletlenül nem kapott ez túláramot, villámcsapást, stb...?
Igen elég az UTP kábel, másképp nem is nagyon tudnád, tekintve, hogy WiFi jelet így nem ad!
-
-
-
-
válasz
KaiotEch #12999 üzenetére
Bár sosem volt még dolgom WAP-al, de egyáltalán nem biztos, hogy DD-WRT alatt is ugyanaz lesz az IP címe! Esetleg a DHCP szerver nem megy benne? Nem oszt IP címet a gépnek? Ha igen, akkor a DHCP szerver címe az AP címe! Vagy esetleg próbáld meg a 192.168.1.1-et fix IP-vel a PC-n!
-
válasz
palfekokaa #12992 üzenetére
Szia!
Szerintem ez kliens oldali hiba lesz! Nincs lehetőséged bármi mással kipróbálni? Másik számítógép, telefon, tablet, stb...
-
válasz
seresjani #12990 üzenetére
A szétszedését itt láthatod...
http://www.ifixit.com/Guide/Linksys+WRT54G+Motherboard+Replacement/7017
-
-
-
-
válasz
felora:) #12969 üzenetére
Sok féle bridge van a szóhasználatban, ezért is lenne jó tisztázni, hogy mit is szeretnél! Sokan bridge-nek nevezik a fentebb leírt switch módot is, de van wireless - ethernet bridge is, és ha jól értem akkor neked repeater kellene?
Mondjuk ezt már inkább írd a Milyen router topikba, mert oda való!
-
válasz
felora:) #12967 üzenetére
Milyen internet sebességhez?
A legolcsóbb - ha márkán belül maradunk - egy használt WRT54GL, amit mondjuk 3-5k HUF közt megkapsz, nagyjából 30-35Mbps-ig helytáll UTP-n, 20-ig WiFi-n, és Tomato vagy DD-WRT fw-vel tudja a bridge módot!
Ha újat szeretnél, akkor TP-LINK alsó szegmens a legolcsóbb, DD-WRT-vel, bár én személy szerint ezt a gyártót sosem preferáltam!
-
válasz
felora:) #12965 üzenetére
Szia!
Mivel az említett router Realtek Chipset-es, így nem is nagyon fogsz találni hozzá másik fw-t! Annyit tudsz tenni, hogy az elsődleges routerből jövő LAN kábelt a Linksys egyik LAN portjába dugod, a DHCP szerverét kikapcsolod, így az switch módban fog működni, és a WiFi AP része is használható marad! Annyi, hogy ezzel a művelettel egy LAN portot elbuksz, csak három marad egyéb célokra!
-
válasz
barpici #12962 üzenetére
Szia!
Igen tudja! Természetesen jóval több integrált cucc van benne, mint az alap verzióban! Nálad erre már mehet fel rögtön a második linken lévő verzió! Viszont mivel elég nagy idő, és verzióbeli eltérés van, így ajánlatos lenne törölni az NVRAM-ot, és újra konfigolni mindent!
-
PPPoE-vel van használva. V5-ös.
Alulról az ötödik sor!
-
-
-
válasz
sonny007 #12952 üzenetére
Szia!
Amit tenni tudsz az ügyben! Megnézed a gyártó oldalán, hogy van-e frissebb firmware hozzá, mint ami jelenleg rajta van! Ha igen, akkor letöltöd, majd reset-eled a routert, hátul a reset gombbal, áram alatt 10mp-ig nyomva tartva azt, és ha ezután elindult, akkor ráteszed az újabb fw-t! Ha ezzel készen van, és újra elindult, akkor megint csak egy reset, és ez után állítsd be a pppoe kapcsolódást, és egy új admin jelszót! Mást első körben ne, csak ennyit, és próbáld meg, hogy jelentkezik-e a hiba! Amennyiben nem, akkor mehet a többi dolog is, wifi titkosítás, port forwardok, amit még akarsz! Ha nincs újabb fw, akkor simán csak reset-eld a routert, és a frissítés kivételével mindent csinálj úgy, ahogy fentebb írtam! Ha ezek nem segítenek, akkor érdemes megnézni egy másik táppal, lehet az eredeti haldoklik már! Lényeges, hogy ugyanolyan feszültségű, ugyanolyan polaritású, és legalább olyan áramú legyen, mint a gyári táp! Ezen kívül, ha értesz hozzá kicsit, vagy van ismerős, akkor érdemes megnézni még a kondikat a routerben, amik hosszabb idő után szintén kiszáradnak, felpúposodnak, de ~200Ft-ból cserélhetőek! Ha ezután sem lesz jó, akkor kuka!
-
-
Hát egy rövid leírással tudok szolgálni!
1. RESET-eled a routert! (áram alatt 10mp)
2. Letöltöd EZT, kicsomagolod, és felteszed a routerre!
3. Letöltöd EZT, és felteszed a routerre! (Administration -> Upgrade)
4. Törlöd az NVRAM-ot, az alábbi módon!Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Eredmény...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Foxpost
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged