Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz athomi #4550 üzenetére

Zsír. Magassága milyen, fejjel-géppel gondolom 162~165 cm-es szemmagasság?
    A fej pan-je milyen ott? Nálam a WF-en néha olyan nehezen jár a pan, hogy a fej előbb kezd el letekeredni..
    S a monopod-láb csavarozása? Pár hasonló kialakításúnál arra is hallottam panaszokat, pl. juhtyúkon videó is van valami másfajtáról (Sinno / Kamay), ahol a monopod-láb menete megszakadt, és már csak bipod maradt...

Ez idegesít amúgy nagyon a kínai gyárakban, van 5-6 gyártó, de 30-40-féle márka alatt gyártják külsőre nagyon hasonló (sőt... egyes darabjaiban mm-re azonos), de mégis eltérő anyagminőségű termékeiket; csak nem tudod, hogy melyik-melyik, melyik a jó gyártó olcsóbb terméke, melyik a gagyibb gyártó magas árra belőtt, de gagyi terméke... Pl. elvileg egyetlen cég a Benro, Induro, MeFoto s valószínűleg még pár. Van a Weifeng, ami még Fancier és még 1-2 néven fut. A QZSD-t is tudom, hogy még Andoer, Koolehaefassetudja és még 1-2 néven adja, de a terméknév ugyanaz (pl. Q-666, Q-668 - kivéve a Zomei, ami Z-668 néven félig Q-666-as darabokból álló 668-ast árul). Kamay és Sinno is egy gyártó. Fotopro-t itt Rollei néven is árulják. Kingjue / Kingjoy is egy OEM-gyártó, amit Phot-R néven is láttam. Beike és variánsait is láttam már sok matricával. Aztán Triopo, Manbily még, amiknél olyan darabok előfordulnak, amik a többieknél nincsenek. Meg még egy Dunarekesztésnyi matricázós márka.

Megint nagyon gondolkozom a 6615-ös mellé egy nagyobb darabon. Ugyan még a sarkkört is végül vele jártam meg, kicsi (30~32 cm), kis tömegéhez (1.2~1.4 kg?) képest egész stabil és jól helytállt, de max. 135 cm fejjel, hajolgatós.
    - Továbbra is szeretnék kabinpoggyász méretben maradni (<53~55 cm),
    - legalább 150 cm legyen fej nélkül,
    - 4 lábszegmens,
    - twist-lock,
    - monopod nélkül,
    - de megfordítható középoszlop (kifordítós-horizontális opcionális),
    - s stabil-megbízható,
    - ~30k körül.
    Sok speci- és review-bogarászás után maradt:
    - Induro 214,
    - pár idehaza nem kapható Benro (A1580T, A1980T, A2580T, Goclassic / Gotravel),
    - Fotopro 684
    - kérdőjelesen Kingjoy / Kingjue / Phot-R 1008R, egy Benro 1980 és 2980 közti méretű másolat

Esetleg kihagytam valami megnézésre érdemeset?

• .mf

veterán

válasz athomi #4389 üzenetére

Kinyitott max méret, min méret, összecsukott méret, tömeg, mire használnád, milyen fícsörök, keret, stb, ilyen specifikációk...

A teherbírás csak egy ráírt szám, majdhogynem irreleváns. Nem attól kell félni, hogy óvatos használat mellett a lába összetörik (vagy ha igen, az nagyon rossz) - hanem hogy nem elég merev ahhoz, hogy mozdulatlanul tartsa a gépet enyhe szélben, vagy ha mellette halad el út, villamos, stb.

Volt Cullmann állványom, amit 20-ról akcióztak le 15-re, tehát már eggyel magasabb árkategória. Teljesen nyitva az se volt az igazi, az alsó lábszegmens és a csatja nem tartotta elég mereven, remegett az egész és lassan állapodott meg. Talán 3 kg volt teherbírásnak megadva. Ráraksz 6-8-at, még nem csuklik össze; de 0.7 kg-nyi váz+teleobit sem tartott meg rendesen.
    Ha mégis ragaszkodsz az olcsóhoz, akkor személyesen nézd meg és próbáld ki, max 3 lábszegmens (2 csat), alsó lábszegmens is elég vastag legyen, középoszlop kihúzása nélkül is legyen elég magas, mert az még egy gyenge pont.

• .mf

veterán

válasz athomi #4387 üzenetére

Nagyon alaposan specifikált kérdés :U
    S: olcsó állványt semmilyet.

Új hozzászólás Aktív témák