- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulu22
aktív tag
Mielőtt bármihez is nekikezdenél, szerintem szerezd be ezt: [link] , ez megoldja a dugulást (a csomagban lévő gyári tartalék nem feltétlenül, az ugyanolyan mint amivel szállítják). Nálam már az első nyomtatás előtt cserélve lett, nincs is vele gondom (és mindenképpen a Bondtech oldalán található leírás szerint járj el amikor cseréled, tiszta legyen amikor összeszereled, figyelj a melegítésre a meghúzáskor, stb.).
Az extruder nem hoz ekkora változást bár javít a helyzeten. Arra figyelni kell, hogy ha extrudert cserélsz akkor is a gyártó (Bondtech) leírása alapján tedd és csak a következő firmware-ben lesz lehetőség az extruder kalibrációs értékének mentésére, addig egy gcode-ot kell futtatni minden bekapcsolás után a pendrive-ról.
A belinkelt videó jó, ezt csináltatják gyárilag is, de az csak a szenzor megfelelő magasságát állítja be, a z offsetet ezután is neked kell. A heatbreak csere után amúgy is meg kell tenni.
Kalibráció: [link]Ami még nálam szívás volt, hogy nem új filamenttel próbáltam kalibrálni hanem egy már itthon lévő régivel amit ki sem szárítottam előtte [link] . Érdemes első körben a sima lappal kezdeni a kalibrálást és a nyomtatást, azon egy picit jobb a tapadás (amivel egyébként szerintem semmi gond nincs egyik fajta lapon sem). És igen, IPA-val normálisan le kell pucolni előtte (mig a rücsköset főleg PETG-nél ablaktisztítóval, de ez is le van írva a manualban/weboldalon).
Nálam a fentiek után nincs gond vele, bár én keveset nyomtatok. Nem az első Prusa-m, de az első Minim. Beállítva + a gyári szeletelő és a profiljai hozza azt az élményt amit vársz. És tartsd be amit a hivatalos Prusa útmutatókban írnak. hidd el, értenek a saját nyomtatóikhoz
-
kulu22
aktív tag
Szia, nálam van Mini, de Filanora-t nem használok(tam). Melyik sheet-el kérted? Sima vagy rücskös? Elvileg adtak hozzá egyfelől alkoholos törlőkendőt, azzal le tudod pucolni az asztalt, másfelől minta filamentet (sztem Prusament). Ez utóbbival megcsináltad a kalibrációt és rendben volt? Érdemes végignézni a tutorial-t, addig kell tekergetni a z offsetet amig kb. a nozzle lelapított végének szélességénél valamivel szélesebb az a hurka az asztalon. Ilyenkor a végén a kis négyzet amit kitölt ~hibátlan kell hogy legyen.
Az idegen (nem a minta) filamentnél szerintem nem érdemes az USB-n lévő, már kész modellekkel próbálkozni mert messze nem biztos, hogy jók azok a beállítások, inkább próbálj meg a PrusaSlicer-ben valami sajátot és játssz a hőmérséklettel / sebességgel / hűtéssel. -
azbest
félisten
Mármint, félreértetted a jelölést és a gyári 230 beállításról 115-re váltottad?
Nem csesztetésképp, csak azért gondoltam rákérdezni, mert eléggé szokatlan hiba lenne egy fordítva bekötött kapcsoló. Ha nem tévedés történt, akkor lehet valami más zárlat lehetett benne vagy kósza csavar akár.
A prusa minihez mintha többféle build plate is lenne, neked melyik van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 fekete 256GB 1 hónapos (2028.06-ig garis)
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung S27FG904XU Odyssey 3D Gaming Monitor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest