Hirdetés
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
>>>W!nman*
tag
Gyorsformázással esetleges írási probléma nem derülne ki, míg "valós" formázásnál igen. -ezért gondoltam, hogy érdemes lenne egyből egy végigírással kezdeni.
Miért jobb, ha egyben hagyom?
Használat tekintetében para, ha egyben hagyom és mondjuk 1TB felé megyek... Ha formázni kellene valami miatt, esélytelen lenne adatot mentenem (jelenlegi vinyóimmal)... 2-3 partíción gondolkodtam épp ezért. Igaz, miért kellene formázni...
-
>>>W!nman*
tag
Jaj, már végképp nem tudom, melyik legyen...
Átcímkézés= ?
Green hova lett a felsorolásból?
Köszi a felsorolást/összegzést!
(Összefoglalóban is elférne akár, igaz márka specifikus, de talán sokszor feljön a kérdés.)
Összegzésre még: melyik az amelyik kilóg a sorból (+/-) megbízhatóság szempontjából a tapasztalatok szerint? A gyári garanciák is ezt mutatják? (A 3 éves feltehetőleg tényleg hamarabb pusztul, mint az 5 éves?)
"Olvasd el kerlek" - megtörtént, értem, bocsesz.
-
>>>W!nman*
tag
Elkezdtem visszaolvasni, 1 véleményt már találtam, h 7200RPM-es kell azért játékokhoz. Úgyhogy 5400-ast egyelőre úgy érzem, elengedem. -de még olvasgatok.
WD színei alapján a HDD-k csoportosításáról az összefoglalóban nem találtam semmit. Arra voltam kíváncsi, hogy tudtok-e valami faszántos (pl. táblázatos) összefoglalót linkelni róluk.
Jogos.
"amugy semmi kulonbseg a megbizhatosagban" - fura, mert az előbb linkelt cikk alapján a parkolós HDD-k sokkal hamarabb amortizálódnak. Illetve tudomásom szerint nem minden WD parkol. (A teljesítményre optimalizáltak sejtésem szerint tuti nem.)
-
>>>W!nman*
tag
"WD - ban 1TB felett" - 1TB alatt?
Illetve mi az alapja ennek a megkülönböztetésnek? Ár/érték? Vagy megbízhatóság?
RED-ből is van 7200RPM-es. (!?)
Black: ez hol helyezhető el a színek között? Illetve színek alapján nincs valami csoportosítás? Összefoglalóban nem találtam.
"Ezt felejtsd is el, senki sem tudja garantalni, hogy latni fogja a problemat elore. " - eddig 2 vinyó pusztult el a kezeim között és egy kezd. HD Sentinel és a SMART technológia eddig hozta azt, amire kitalálták, nem okoztak meglepetést az elhalálozások. De lehet tényleg mákom volt.
A parkolási stratégián változtattak a 2011-es cikkhez képest? Elég radikálisnak tűnik...
-
>>>W!nman*
tag
Rendszernek SSD-t használok.
Amit vásárolni szeretnék most HDD-t az alapvetően adattárolásra(játék(ok)/programok/személyes adatok/zenék/filmek) és játékra lenne. És a legfontosabb a megbízhatóság lenne. (Sokáig üzemeljen és a végén HDSentinel képes legyen felismerni, hogy baj lesz. Ne egyik napról a másikra legyen használhatatlan, valami komoly probléma miatt.)
Ennek tükrében mit ajánlanál?
Illetve ha RED-et, vagy olyat ajánlasz/-otok, amire jellemző a parkolás: jó/rossz/mi legyen vele? Én EZ alapján rossznak gondolom. Kis energiatakarékosság súlyos amortizációért cserébe...
-
>>>W!nman*
tag
válasz
jim bcs #54566 üzenetére
Tárolás alapvetően, de játékok is kerülnének rá néhanapján. Annál viszont az alap RED (5400RPM) karcsú lehet, nem? Tekintve, hogy mai játékok sok 10GB-osak. Igaz, elég ritkán játszom, de ha arra kerül a sor, jó lenne ha nem 10percig töltene...
Van itt olyan, aki ilyen meghajtóról futtat játékot esetleg? Érdekelne mi a tapasztalat.
-
>>>W!nman*
tag
Az összefoglalóban miért nincs egy kategóriában sem ajánlva a Green lemez?
Holott az összefoglalóban található nem túl régi teszt alapján egész jó:
https://logout.hu/cikk/1tb-os_merevlemezek_tesztje/teszteredmenyek_osszegzese_es_ertekeles.htmlHalk, nem forró fejű és egész gyors is.
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Alapvetően adattárolásra (játék(ok)/programok/személyes adatok/zenék/filmek) milyen HDD-t javasolnátok?
1TB minimum kellene, de lehet 2TB-os lenne ár/értékben az optimálisabb, ha csak nem szól ellene valami (?).
Ha a meglévőknél gyorsabbak/kielégítik a mai játékok elvárásait is (nagyon ritkán játszom), de legfőképp megbízható, az lenne a szuper. -így feltehetőleg a régebbi/bevált modellek lehetnek jobbak számomra. Nem szeretnék új típusokkal kísérletezni, amikkel még kevés a tapasztalat (és papíron is épp hogy jobb, mint mondjuk egy 2éves modell.)Jelenleg 2db vinyót is használok SSD mellett:
SAMSUNG 500GB - HD502HJ (424nap, 1000+ hátra, 2464start/stop, teljesítmény, kondíció 100-100%)
WDC 320GB - WD3200JS-22PDB0 (sok torrentezést átélt már, kicsit csúnyul a hangja, de 940napos üzemidő és 4317start/stop után is jósol még neki HDSentinel 885+ napot (teljesítmény, kondíció 100%).Szóval a cél a hasonló nyugalmam lenne a továbbiakban is.
Torrentezéstől az új vinyót is óvnám, a 320GB-os lenne tovább véreztetve, majd elhalálozását követően visszakerülne az 500-as erre a célra.
További kérdésem lenne a hőfok/hűtés: érdemes direktben, vagy sem? Nyáron 35-45°C-osak, míg télen 25-35°C-osak a mostani HDD-im.
Ui.: olvastam a témaindítót, de a személyes véleményetek/ajánlásotok érdekelne, a tapasztalataitok alapján.
-
>>>W!nman*
tag
válasz
>>>W!nman* #41801 üzenetére
Az egyik legfontosabb kimaradt: 1TB.
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy vinyót, de ahogy itt olvasgattam... Kb. csak összezavarodtam...
A Red/Green/Black -eken kívül nincs más vinyó? Csak mert csak ezekről van szó kb...Alapvetően tárolásra kéne, és hosszabb távra terveznék vele, így torrentel nem nyüstölném. -arra van egy hangosodó 320GB-os vinyóm pl...
20K körül szánnék rá.Amúgy nem lenne célszerű készíteni a Red/Green/Blue/Black vinyókról egy táblázatot? Nagyon sok hozzászólás megspórolható lenne és mindenki el tudna egzakt módon dönteni, h neki mi fontos/mire van szüksége. (Gari, sebesség, fejparkolás, és még nemtudommikvannak...
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
1TB-os vinyóból tudnátok ajánlani valami "jót"
?
- alapvetően adattárolásra lenne
- fontos a megbízhatóság
- a halkság nem lenne ártalom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest